Tenorul Jose Carreras, a cărui fundaţie a sprijinit dezvoltarea unui program de transplant medular, la Institutul Clinic Fundeni, a declarat că este bucuros că a adus “o modestă contribuţie” pentru a ajuta pacienţii din România, ţară care are mari oameni de ştiinţă şi foarte buni medici.

Cunoscutul tenor spaniol Jose Carreras a vizitat, vineri, Centrul de Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni.

“Este o unitate minunată. Doctorii mi-au spus că pacienţii merg bine şi speră să meargă acasă curând”, a spus Jose Carreras.

Tenorul a mai precizat că fundaţia germană Leukaemia Foundation, pe care o patronează, a ajutat o ţară care are mari oameni de ştiinţă şi foarte buni medici.

“Comitetul ştiinţific al fundaţiei germane a avut posibilităţi bune de a ajuta o ţară ca România care are mari oameni de ştiinţă, foarte buni medici. Poate că aveau nevoie de un impuls şi asta este ceea ce am încercat să facem şi rezultatele au fost bune. Sunt fericit că am adus o modestă contribuţie pentru a ajuta pacienţii din România. Există un spirit bun. Copiii ne dau fericirea”, a mai spus Carreras.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban a spus că vizita tenorului spaniol constituie o mare onoare pentru instituţia medicală .

“Această vizită constituie o mare onoare pentru instituţia  noastră şi reprezintă o şansă de a-i mulţumi domnului Jose Carreras pentru implicarea sa în dezvoltarea transplantului medular în Institutul Clinic Fundeni. Considerăm că performanţele actuale ale Centrului nostru sunt în mare parte datorate parteneriatului cu Leukaemia Foundation, patronată de Jose Carreras, şi pe această cale ne exprimăm recunoştinţa noastră şi a pacienţilor noştri”, a spus conferenţiar doctor Carmen Orban, manager al Institutului Clinic Fundeni, precizând că şi sistemul de telemedicină functionează tot de când a început şi colaborarea cu fundaţia,  iar de atunci până în prezent, specialiştii din cele două ţări ţin legătura şi discută cazuistica.

Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie şi Transplant Medular, a menţionat că în cadrul Institutului Clinic Fundeni s-a reuşit, încă din 2000, crearea unui departament de transplant medular pentru adulţi şi copii.

“Performanţele profesionale realizate în acest departament de transplant au fost influenţate în mod pozitiv de colaborarea cu Centrul de Transplant Medular Regensburg, condus de profesorul Ernst Holler. Această colaborare a fost posibilă datorită unui twinning program finanţat de Jose Carreras Leukaemia Foundation – German branch. Acest program derulat între 2004 – 2014 a avut un impact major în îmbunătăţirea rezultatelor terapeutice ale pacienţilor adulţi şi copii cu boli hematologice maligne”, a spus Daniel Coriu.

Managerul Carmen Orban a subliniat că fundaţia patronată de Jose Carreras a susţinut îndeaproape, din 2004 până în 2014, Centrul de Transplant Medular din cadrul IC Fundeni.

“Cu ajutorul dânsului (Jose Carreras- n.r.) am realizat foarte multe lucruri pentru pacienţii care au necesitat transplant, atât copii cât şi adulţi. Întodeauan specialiştii din străinătate au colaborat pentru îngrijirea pacienţilor de la noi din spital. Domnul Jose Carreras a venit pentru că doreşte continuarea acestui proiect”, a mai spus Orban.

10 COMMENTS

 1. la comentariul lui r.t. pot sa spun ca zilele trecute la un post tv, un mare “analist” spunea ca toti medicii de valoare au plecat din romania rezultand, dupa opinia lui “pertinenta” , ca in tara au ramas probabil numai ciurucuri. sa-i fie analiza usoara la ce tampenie a slobozit pe gura. iar pentru basisto-penelisto-johannistii feisbucisti iata inca o dovada a dragostei pe care o poarta zilnic soferii bucuresteni lui ciolanis penalis:http://www.dcnews.ro/coloana-oficiala-a-lui-klaus-iohannis-claxonata-din-nou-in-trafic_490963.html deocamdata drumurile mele nu s-au intersectat cu presedintele penal. si apropo ce usor a trecut fapta penala a lui ciolanis de fals in acte publice. vad ca agerii nostri analisti se fac ca nu exista subiectul dupa ce l-au mentionat in prima zi la capitolul stiri pe scurt.

 2. Radu, fiind în vizită am văzut integral emisiunea live din seara asta. Ai fost GENIAL la momentul cînd te-ai abţinut pînă cînd în final i-ai spus ”grasului” din platou care e pe aceeaşi familie ca nume cu ăla de la digi cu emisiunea financiară, de-l cereau tinerii frumoşi şi deştepţi în guvern: minţiţi domnule…(?)! Reacţia perfectă pentru munca lui de a ocoli prin aberaţii care este menirea lor în legătură cu arestarea, cătuşele, judecătoria şi votul lor!
  E bine să le spuneţi tare numele cînd îi apostrofaţi ca să ţină minte omul măcar numele ”borfaşilor” pentru a-i elimina de pe liste!
  Felicitări! pentru emisiune.

 3. Pe nimeni nu am auzit sa-i critice pe medicii romani care s-au ocupat de acest nefericit accident… Doar Tolontan critica vehement faptul ca toate accidentele grave cu efecte nefaste s-au petrecut sub conducerea lui Raed Arafat. Iar Basescu i-a dat dreptate.

  • Putem spune, cel mult, că accidentele se produc ”cu îngăduința” Celui de sus, în nici un caz “sub conducerea” cuiva. Poate sunt și din cei care ”conduc” producerea de accidente, dar acelea nu se mai numesc accidente, ci asasinate, crime. Doamne ferește!

 4. Buna ziua Domnule Radu Tudor,
  Credeti, ca javrele basiste vopsite in ”noul pnl???” au auzit de marele tenot Jose Carreras?
  Credeti, ca acesti mizerabili de basisto-johannisti au auzit vreodadata minunatele colinde de Craciun interpretate de marele tenor Jose Carreras ? eu personal ma indoiesc
  Credeti ca basisti imbecili fara pic de cultura care nu au citit in viata lor o carte? credeti s-au bucurat sau au vibrat auzind AVE MARIA ? interpretata de JOSE CARRERAS?
  Credeti ca au vazut sau au auzit de Concertul Exrtaordinar de la Caracalla Roma unde am avut bucuria si privilegiu de a auzi trio-ul de exceptie PAVAROTTI CARRERAS DOMINGO?
  Credeti ,ca urmaitul de forte oculte” marele investigator de faxuri???” Tolontan plin de ura si prostie lipsit de cel mai elementar bun simt acum catarat fara jena ca o hiena devoratoare a celor 60 de victime ucise de niste nemernici la asa zisul club ”COLECTIV” inbibat de basism reactivat dupa ceasta tragedie a noastra a tuturor romanilor a auzit de Marele Tenor spaniol JOSE CARRERAS?din nou ma indoiesc

Leave a Reply