Ioana este o tânără de 27 de ani care și-a dorit foarte mult un copil, așa că vestea că este însărcinată a bucurat-o foarte tare. Însă sarcina avea să nu fie lipsită de probleme. În primele patru luni, Ioana s-a confruntat cu grețuri și vărsături severe, medicul punând diagnosticul de sarcină toxică. După aceste episoade, femeia dezvoltase colestază și diabet gestațional. Când, în sfârșit, sarcina părea că se echilibrează, Ioana a primit din nou un diagnostic grav. Avea insuficiență mitrală, iar această afecțiune îi punea viața în pericol.

Dată fiind gravitatea situației, Ioana a fost îndrumată către Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară, unde puteau fi realizate în siguranță nu doar nașterea înainte de termen și îngrijirea specifică nou-născutului prematur, ci și tratamentul chirurgical minim invaziv pentru afecțiunea cardiacă. Ioana a fost monitorizată în timpul sarcinii de Conf. Dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, directorul Spitalului Clinic SANADOR. Medicii au reușit să prelungească perioada de dezvoltare a fătului cu alte șase săptămâni. La 32 de săptămâni de sarcină, când contracțiile nu au mai putut fi controlate, femeia a născut prematur.

Bebelușul a fost întotdeauna sub observația medicilor de la Secția de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalului Clinic SANADOR. Fiind o naștere prematură, bebelușul a necesitat îngrijiri speciale.

La scurt timp după naștere, a avut loc și intervenția salvatoare de chirurgie cardiovasculară. Ioana a fost operată de echipa profesorului Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR. Plastia de valvă mitrală a fost efectuată minim invaziv, cu închidere de defect septal atrial, prin minitoracotomie dreaptă videoasistată. Astfel, recuperarea a fost rapidă și ușoară pentru Ioana. P

„Prima întâlnire cu bebelușul a avut loc în incubator, iar de ținut în brațe l-am ținut recent, înainte cu două zile să iasă de la terapie intensivă neonatală. Acela a fost un moment în care și eu și bebelușul am uitat să respirăm, unul în care, pentru noi, timpul se oprise-n loc!”, declară emoționată Ioana. În prezent, ambii pacienți sunt foarte bine, se recuperează și respectă indicațiile medicilor. Vor reveni periodic la control pentru a se asigura că totul este în regulă.

Acest caz este un exemplu puternic de colaborare multidisciplinară între echipele medicale de la Spitalul Clinic SANADOR. Cu ajutorul dotărilor la standarde internaționale, medicii experimentați și foarte bine pregătiți de la Spitalul Clinic SANADOR pot rezolva chiar și cele mai dificile cazuri, cu rezultate remarcabile.

Leave a Reply