Home Articole Pericol pentru Romania : inchiderea granitei Ungaria-Serbia

Pericol pentru Romania : inchiderea granitei Ungaria-Serbia

6812
19

O stire de ultima ora poate reprezenta un pericol serios pentru Romania : Ungaria a inchis granita sa cu Serbia, pentru a stopa fluxul migrator caruia nu-i mai face fata.
Decizia Ungariei trebuie analizata cu atentie de autoritatile romane, cu eventuale decizii in caz de urgenta. Daca fluxul migrator dinspre Orientul Mijlociu continua, via Grecia, inchiderea granitei ungaro-sirbe poate dirija fluxul migrator pe ruta Bulgaria-Romania.
Aceasta ipoteza e una extrem de provocatoare, cu atat mai mult cu cat pina in prezent Romania nu a facut sub nici o forma obiectul intentiei imigrantilor din Siria, Sudan, Turcia, Irak, Afganistan de a se stabili temporar in numar mare la noi.
Cifra totala a strainilor non-UE prezenti in Romania v-am prezentat-o ieri : aproape 60.000.

19 COMMENTS

 1. Întreb, e o întrebare nevinovată: marile puteri luptă contra a ce?
  Se tot spune că luptă contra violenţei. Cum mama dreacu luptă contra cînd violenţa a luat amploare??? Cum pot să spună şi să susţină că se investesc fonduri pentru bunăstarea popoarelor cînd totul e invers?Documentaţie, cred, corectă:
  http://www.aljazeera.com/programmes/upfront/default.html
  Toţi se laudă cu cîte ceva că vor face dar nu se face nimic concret şi vizibil în afară de violenţă şi minciună! BREAKING:North Korea restarts “full operations” at Yongbyon nuclear facility, state media reports.

 2. Bulgarii o sa priveasca criza ca oamenii de dreapta si o sa vada o opurtunitate in a face bani trecand refugiatii peste dunare cu barca. Dormiti linistiti jokaneacu vegheaza la demiterea lui ponta!

 3. Si de pe ruta Grecia – Bulgaria – Romania nu tot la granita Ungariei vor ajunge? Pe unde vor trece?

  Eu cred ca se va petrece o hyper-cacialma pentru Romania si Bulgaria. Vom fi admisi pe repede inainte in Spatiul Schengen. Refugiatii se vor napusti in Bulgaria si Romania, dar nu vor putea trece mai departe. Mai mult, refugiatii actuali din Ungaria si Austria vor fi impinsi tot catre Romania si Bulgaria pe motiv ca trebuie sa ajunga in tara prin care au intrat, Grecia sau Turcia.

 4. Trebuie ca toate consulatele şi ambasadele să colaboreze şi să comunice cu românii dar să şi înceapă deîndată să facă paşapoarte celor cărora le-au expirat sau nu au! ŞI NU ÎN LIMITA A PATRU-ŞASE(4-6) LUNI DE ZILE(comoditatea sau lenea motivînd că asta e legea)! Vin vremuri grele şi poate că mai vor să vină în ţară la părinţi.

 5. Da dar pe la noi venind tot in Ungaria vor merge asadar daca ungurii ii blocheaza cu armata la granita (altfel de ce-ar mai fi facut acel gard la granita cu sarbii ?) asta putem s-o facem si noi la granita noastra cu bulgarii samd

 6. Să auziţi diseară sau mîine dimineaţă ce urmări a avut ziua de azi pentru cei care ajung în grecia sau creta! vremea e un dezastru: norii negri au acoperit cerul cu vînt puternic şi valurile sînt îngrozitor de puternice(live webcam ora 10.00 de la cunoştinţe în vacanţă).

 7. Nu cred ca vor trece ei prin Romania. Nu de alta dar la ce infrastructura rutiera si feroviara avem noi ar face luni bune sa ajunga in Vest unde au plecat ei de fapt. Asa ca evita Romania cu orice pret caci sunt informati foarte bine despre lipsa autostrazilor, starea drumurilor, a cailor ferate, lipsa vagoanelor si a autobuzelor care sa ii duca spre destinatia lor. Si sa nu uit. Unde este marele Muftiu de la noi, cel ce era atat de vocal si prezent pe toate posturile cand cu discutiile depsre moscheia de la Bucuresti? Atunci ne explica el ce comunitate mare si unita este cea a musulmanilor de la noi si ca au ei bani sa faca acea moscheie fara ajutor de la statul roman. Pai daca au bani sa faca asa minunatie de moscheie nu putea marele muftiu sa iasa si sa spuna ca se ocupa ei de cateva mii de frati de-ai lor, daca statul Roman nu are posibilitati, amanand cu un an moscheia? Ar fi o idee sa le dea ei locuri de munca pe santierul acelei moschei ca tot au bani si se dau uniti. Dar vad ca asta a disparut ca mortul in papusoi cand e vorba de refugiati musulmani. Trebuie solidaritate din partea tuturor mai putin a musulmanilor.

  • Gigele, incearca totusi cu portie dubla de Xanax. Nu te-ai abtinut si ai trecut la a ataca o minoritate care nu ti-a gresit cu nimic. In fine, sunt multi ca tine dusi cu capul, dar fac totusi un efort sa te destept si mai ales sa te vindec: Comunitatea aia musulmana e aici de vreo 800 de ani. Si nu ti-au facut probleme deloc. Ba dimpotriva, uneori au fost mai romani decat romanii neaosi (nu ca ei nu ar fi tot romani, e vorba de atitudine). Muftiul ala, de care te legi tu, este stra-stra-nepotul primarului din Medgidia, Kemal Hagi Ahmet, care musulman fiind, s-a dus la Take Ionescu (ministrul culturii pe atunci) si l-a facut “de doi lei” ca da bani pt moschee, dar nu si pt biserica:” -Dom` menistră, la mine primar Medgidia este. Acolo ai ceput un biserica pentru creştini, ai făcut temelia, am para puţin şi nu putem merge mai departe. Treba dau un adjutor ispravim a la biserica.
   Tache Ionescu încearcă să-i explice că nu sunt bani şi din nou Kemal intervine:
   -La mine tatar şi musulman, la tine urman (român) şi cristian este, la mine vrei facem biserică Medgidiei, la tine nu vrei? Ruşine bre, aman, aman!” Si da, este nevoie de asa ceva, pt ca daca ai avea ceva cap, ai intelege ca riscul la adresa securitatii nationale este mai mare sa lasi sa se faca adunari religioase te miri pe ce stadion (asa cum se fac acum) si tinute de catre fitecine imam (sau cum i-o spune) mai ales ca muftiul, a spus ca cei care vor tine adunarile vor fi agreati de ministerul cultelor. Si sarcina serviciilor de preventie si contracarare ar fi mai usurata. Cat despre mega moscheia aia, cum dracu sa faci un cimitir (cu alei si distante intre morminte), o moschee si o cantina sociala (care atentie, este pt toate comunitatile) pe 11.000mp? Si aici include si parcare, spatii verzi, cai de acces… adica totul pe o suprafata cu laturile 100m x 110m? In fine, sunteti spalati pe creier cu whisky (intelegi si singur). Muftiatul nu se substituie statului roman, daca nu stiai sau nu ai inteles. Poate colabora la cerere sau voluntar. Capisci? Si sa nu uit, banii sunt dati de Turcia – guvernul turc. Si desi sunt vecin cu locul, nu ma deranjeaza. Caci nu sunt fricos ca tine si multi altii.

   • Auzi Alexey! Ce minoritate am atacat eu cap patrat? Daca ai mai fi citit ce am scris de-a lungul timpului despre minoritatea pe care spui tu ca am atacat-o ai fi inteles ca am fost si sunt unul dintre cei mai mari aparatori ai acestei minoritati pe aici prin Romanica. Cred ca tu erai chiar unul dintre cei ce ma injurau cand le luam apararea musulmanilor cand cu atentatul de la Paris adica atunci cand toata lumea ii acuzau pe musulmani la gramada. Am trait mai multi ani printre ei decat ai trait tu in viata ta la oras tataie si nu voi spune niciodata nimic rau despre musulmani la modul general. Am prea multi prieteni musulmani ba cred ca mai multi decat am in tara ca sa ii jignesc sau sa spun ceva rau la modul general. Ca au si ei uscaturi ca toate celelalte rase stai linistit ca o recunosc singuri. Dar aici vorbeam de muftiu si turcii lui care nu au absolut nicio treaba cu musulmanii care vin acum in Europa. Daca aveai macar o urma de neuron intelegeai unde bat. Si inca ceva. Cand vorbeam de dezbinarea de la musulmani asemanatoare cu cea de la romani nu era o jignire ci un adevar pe care il recunosc si ei si unii nu il inteleg. Vezi tu cate grupuri si grupulete sunt pe la ei si cate religii islamice. Vezi cum se inteleg sunitii cu siitii de exemplu. Incuie tu un sunit cu un siit in aceeasi camera si dupa 3 ore iti garantez ca ii gasesti pe amandoi batuti. Dar daca stai cu ei de vorba separat ajungi la paraeri bune despre fiecare in parte.

   • Si apropo de jigniri! Unde e muftiul ala adica nepotul nu stiu carui primar, acum? Nu crezi ca putea sa apere refiugiatii si sa le dea ajutor la fel cum a iesit sa apere moscheia? Sau pentru el musulmani sunt doar turcii si tatarii? Stai linistit ca nu am absolut nimic nici cu ei adica cu turcii si tatarii dar ma asteptam ca muftiul care lupta pentru moscheie si pentru cultul musulman sa nu considere musulmani doar turcii si tatarii de la noi chiar daca ceilalti vorbesc limba araba pe care turcii si tatarii nu o vorbesc.

 8. Daca s-a inchis granita Ungaria/Serbia nu inseamna ca vor veni neaparat pe la noi caci tot Ungaria inseamna. Mai consultati harta sa vedeti ca e mai aproape pentru ei Serbia-Croatia-Austria decat pe la bulgari si romani daca tot au ajuns in vestul Greciei sau in Muntenegru.

 9. În România,avem o grămadă de pământ care poate fi lucrat.Pentru 2000 de imigranți sau refugiați că nu mai știu,ar fi niște locuri de muncă sau îi putem pune să exploateze manual Roșia Montană.
  Cum vede Rusia această situație?

 10. O sa traim o alta invazie a popoarelor migratoare, asa cum a fost la inceputuri.
  Nu ne va impune UE sa luam o transa obligatorie de mingranti, ci vor veni ei singuri.
  Noroc ca ei vor sa se duca mai departe, spre Campia Panonica in prima etapa, apoi mult mai departe.

 11. daca am fi avut peste 100.000 de musulmani in tara – sa vezi ce garduri ne trageam! Ungaria e singura tara din Europa cu cojones! Pana acum ne-a ocolit problema si suntem tari in gura!

Leave a Reply