In sectia de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Militar Central, azi, la ora 18,30 a murit Corneliu Vadim Tudor, presedinte PRM.

Vadim Tudor era nascut la 28 Noiembrie 1949. A fost un discipol al lui Eugen Barbu.

A infiintat revista Romania Mare si mai apoi Partidul Romania Mare, o formatiune plina de convulsii, in care garniturile de conducere s-au schimbat de foarte multe ori in urma conflictelor cu Vadim Tudor.

Extrem de controversat din punct de vedere al comportamentului sau, Vadim Tudor a fost un pionier al curentului nationalist cu puternice accente anti-maghiare dupa Decembrie 1989. A lansat propuneri controversate si atacuri la persoana folosind cuvinte extrem de dure.

A fost implicat in sute de procese generate de afirmatiile sale personale si cele ce se regaseau fara semnatura in revista Romania Mare. O parte dintre ele au fost pierdute.

A fost parlamentar multi ani si europarlamentar in perioada 2009-2014. A scris zeci de carti de poezii si proza. A participat la zeci de emisiuni tv. In emisiunile ce nu aveau subiect politic unde erau conflicte puternice in prezenta sa, Vadim Tudor a impresionat publicul prin memoria sa privind datele istorice si ale literaturii.

Cu bunele si relele sale, Corneliu Vadim Tudor va ramine un personaj extrem de controversat in istoria perioadei 1989-2015.

Fanii si criticii sai nu vor obosi niciodata sa polemizeze aprins.

Dumnezeu sa-l ierte !

54 COMMENTS

 1. Fie-i ţărîna uşoară!
  (sare-n sus de bucurie băse că a scăpat de coşmar. cred că se îmbată)
  Nu trebuie să-l invidiem sau să-l hulim, poate viaţa pe care o va avea va fi mult mai bună ca pe lumea asta. I-a făcut mult bine lui Becali şi clonţoasei-fostă secretară PRM căreia i-a decedat mama şi nu numai.
  Condoleanţe familiei!

 2. Dumnezeu sa l ierte un titan al litraturii romane un mare orator un bun roman..fiei tarana usoara.

 3. :)) o ţineţi langa cu decesul? Cîte zile ne furnizaţi acest subiect? A fost un om ca oricare! A murit ca orice om şi toţi ajungem mai devreme sau mai tîrziu la finalul vieţii. A murit un om nu o funcţie sau cîteva diplome ori insigne sau medalii! Nu credeţi că contaminaţi sufletul omului cu frica de a muri? Nu trebuie să ajungeţi în locul otv-ddtv şi să nu mai dormim noaptea că a murit scriitorul-poetul-politicianul-funcţionarul-profesorul-circarul-scandalagiul-om Vadim. E cam mult!
  (îmi cer scuze tuturor dar au murit mulţi cu zile şi nu s-a auzit de ei!)

 4. Ca orator, poate, Crin Antonescu sa-i fi tinut piept. Oricum, dupa nulitatea in materie pe care am suit-o in dealul Cotrocenilor, se pare ca vremea politicianului orator a apus. Requiescat.

 5. Imi pare foarte rau.
  A fost un om de cultura si un mare patriot, un om cu suflet mare. Avea un curaj deosebit sa spuna lucrurilor pe nume, ce-i speria pe cei multi, care se simteau “cu musca pe caciula”.
  Este o pierdere mare pentru toti romanii.
  Dumnezeu sa-l odihneasca.
  Condoleante fetelor, sotiei si restul familiei.

 6. Imi pare foarte rau.
  A fost un mare om de cultura si un adevarat patriot, un om cu suflet mare. Avea un curaj deosebit sa spuna lucrurilor pe nume, ceea ce-i speria pe multi, care se simteau “cu musca pe caciula”.
  Este o pierdere mare pentru toti romanii.
  Dumnezeu sa-l odihneasca.
  Condoleante fetelor, sotiei si restul familiei.

 7. Am mai pierdut un patriot si un mare om de cultura. Dincolo de unele excese de limbaj, multe din ele provocate de lichele, ramane opera sa. Dumnezeu sa-l ierte !

 8. D-zeu sa-l odihneasca in pace! Intr-adevar, un personaj controversat dar si pitoresc…Accentele sale nationaliste erau criticate dur ceea ce i-a adus si tiltul de Le Pen al Romaniei…dar cred ca si-a iubit sincer tara si poporul…Poate ca istoria are nevoie si de astfel de personaje… Iesirea lui prematura din scena ma intristeaza, asa cum a fost, cu bunele si relele sale…

  http://www.antena3.ro/politica/corneliu-vadim-tudor-in-biroul-presedintelui-romania-e-colonie-cei-10-ani-cu-traian-basescu-sunt-o-270822.html

 9. Cuvintele sunt de prisos… nu pot sa descriu in cuvinte cat regret aceasta tragedie…… Un mare patriot, cu o cultura impresionanta, un mare pamfletar, un jucator al cuvintelor remarcabil, un mare….OM! Nu stim sa ne apreciem adevaratele valori nationale…! Pacat… Dumnezeu sa-l ierte!

 10. Corneliu Vadim Tudor era si va ramine un om al patriei, el a iubit poporul romin, la durut foarte mult cind a vazut ca rominia se vende pe nimica,.El guiar vroia sa avem o tara bocata asa cum am cunoscuto mereu.Cu durere pot sa spun DUMNEZEU SAL IRTE

 11. Imi vine sa urlu imi plange inima de durere am pierdut un monument al culturii romanesti si un mare patriot nu mai vorbesc de politica.Dumnezeu sa-l aseze in lumea dreptilor merita.Numai am cuvinte voi continua sa plang in tacere!

  • Pai cum adică “voi continua să plâng în tăcere”? dar te rugăm să-l deplângi pe acest monstru sacru cu voce tare, să se vadă ca durerea te încearcă. Nu ţine în tine. Dă-ţi drumul.

 12. A fost o personalitate complexa , un om cu o vasta cultura, un mare patriot si unul dintre putinii politicieni cinstiti din aceasta tara ! Cine il judeca superficial este lipsit de inteligenta ! Dumnezeu sa-l ierte!

 13. Unii s-au grabit sa scoata in evidenta ceea ce nu trebuia acum la despartire.
  Orice se va spune in continuare, va ramane si mentalul colectiv ca o mare personalitate si indraznesc sa spun un politician de anvergura.
  Dumnezeu sa-l ierte.

 14. Nimeni din politica românească sau mondială nu vrea să înţeleagă că omul de rînd nu mai acceptă ambalajele colorate aşezate peste inconsistenţă, non-valoare, iluzii sau iresponsabilitate. Mă uitam aseară cîte feţe’’minunate’’ sînt la ONU sau CE unde a fost Gabriel Oprea ministru internelor ieri. Şi totuşi se aruncă la înaintare aceşti oameni vechi cu gîndirea prăfuită şi contaminată fără un proces de analiză reală. Vezi antecedentul : susţinerea ‘’necondiţionată’’ a lui băsescu după modelul ţărilor arabe în care la momentul cînd nu s-a mai supus au fost anihilaţi. Acum avem un alt mormoloc pe plan mondial, http://www.aljazeera.com/news/2015/09/russia-expanding-support-syria-assad-150915021047477.html interimarul Bashar al-Assad susţinut de ruşi şi de americani deşi interesele lor sînt aceleaşi, bogăţiile subsolului zonei respective. Ruşii se înţălinează puternic în Siria dar şi Israelul e ţinta de care vom auzi în curînd. ‘’’ BREAKING:Israeli forces hold position on the roof of East Jerusalem’s Al-Aqsa Mosque.
  BREAKING:Israeli forces storm East Jerusalem’s Al-Aqsa Mosque for a third straight day’’’ azi de dimineaţă. Cred că vă mai amintiţi de preşedinţii irakului şi a egiptului care au sfîrşit şi vor şfîrşi crunt, tot cei care au stat în genunchi de şi-au chinuit propriul popor apoi finalul s-a văzut şi se vede.
  Toate sufletele încă tinere ale acestui glob vor schimbarea generaţiilor ‘’afumate’’ de atîta violenţă,minciună, ucideri, ură enormă şi teroare!
  Şi cică Putin nu are dreptate în ceea ce spune! Dacă vrei să analizezi obiectiv, la rece dar informat involuntar îi dai dreptate. Uitaţi-vă cum sînt alungaţi oamenii din cauza războaielor ! E adevărat că migraţia nu aînceput din secolul 19-20 dar în niciun caz omul nu pleacă sau fuge de multul bine.

 15. “A iubit mult poporul roman prin reprezentantul” sau suprem Nicolae Ceausescu…Avea o calitate in marea de venin,trasatura care-l mai umaniza,iubea animalele amarate de pe strada,un lucru rar in ziua de azi pt un politician.

 16. :))) să se dea lege pentru demnitari:
  – demnitari:3 zile de doliu şi emisiunile tv pentru tragedia că a decedat.
  – preşedinţii de ţară: 7 zile cu emisiuni tv cu laude şi păreri de rău şi pentru băsescu 1 lună non-stop:))).
  – omul de rînd, cei care sînt demni şi onorabili să fie aruncaţi direct în gropi sau crematorii, oricum nu mai contează!
  Lăsaţi-o dreacu de plîngăceală că de 25 de ani de zile ne-am cam săturat de ”marionete” de carton: scandalagii şi circari, mincinoşi şi pupincurişti ai secu, ambalaţi în culorile vii pentru etalare şi regrete! Să fim serioşi, oricine scrie o poezie dar nu reuşeşte să ajungă pe micul ecran! Vom vedea cîtă mizerie va fi pe micile ecrane după înmormîntare, poate e adevărul necunoscut dintrun sac ascuns de ochii lumii, pentru mulţi neinteresant.
  (nu am intenţia de a jicni, sînt întîmplări de ani de zile de pe micile ecrane)

 17. CÂND INTRI ÎNTR- UN CÂMP CU FLORI, ALEGI ȘI CULEGI FLORILE CELE MAI FRUMOASE, CELE MAI DEOSEBITE ! DUMNEZEU , A MAI CULES ÎNCĂ O FRUMOASĂ ȘI DEOSEBITĂ FLOARE , DIN GRĂDINA FLORILOR NUMITĂ VIATĂ !!! DUMNEZEU SĂ ÎI DEA PACEA ȘI LINIȘTEA SUFLETEASCĂ, PE CARE NU LE-A AVUT ÎN TIMPUL VIETII !

 18. Domnule Radu Tudor, ati afirmat aici ca, citez, : “Vadim Tudor a impresionat publicul prin memoria sa privind datele istorice si ale literaturii.” Se merita sa adaugati ca Vadim, dincolo de a sa hipermnezie, a fost un ERUDIT de exceptie ! Prestatiile sale la emisiunea lui Dan Negru ( “Te pui cu blondele” pe antena 1) erau remarcabile !

 19. constat ca nici atunci cand un om moare, simpatiile de cele mai multe ori politice, nu ii lasa pe unii linistiti. se spune ca romanul e bun, iarta greselile celor care se duc dintre noi, dar anii astia de razboi civil de dupa 89, a laqsat urme urate . si aici nu ma refer la cei rasi pe creier de pe blog, unii intrand in premiera sa-si verse veninul pe un mort. macr sa fi asteptat cateva zile pana il inmormantteaza. dar nu creierii incinsi de ura n-au mai putut astepta. ce sa le ceri oamenilor de rand sa incerce sa se abtina cand constati ca apar unii care au ceva posibilitati sa se exprime cu mai multa vizibilitate care au aceleasi venin in vorbe. de la cuplul andronic-cristoiu, la un asa zis poet alexandru petria( cine a auzit de asta?) sau un tanar pe care pariaza antena 3 adrian manutiu, iata doar cateva exemple de indivizi fara caracter pe care moartea unui om, fie el si vremelnic dusman indiferent de motiv, nu trezeste in ei decat ura. ca un cuplu parazit ii reproseaza lui vadim ce au facut ei in periaoda comunista ( poate ca o istorie a epocii ceausescu, o istorie adevarata si nu scrisa de politruci copii ai elitei comuniste gen tismaneanu ar arata ce fel de oameni au fost de exemplu un cristoiu, un ctp sau nistorescu ca de srs stim deja ca era informator dovedit al securitatii), ca un asa zis poet scrie magarii sau ca baiatul unui regizor ajunge de la unibversitatea din cluj sa-si faca niste studii prin osnabrück si mannheim iar de acolo ajunge in tara in domenii diferite de la pa&co int firma de casa basista la firme din domeniul farmaceutic( oare de exista asa de multe acuzatii la adresa aceestor firme care spoliaza statul roman si bolnavii?) acum ne da lectii de economie isi permit sa scrie si sa spuna mizerii despre un om care abia a murit arata cata josnicie zace in astfel de indivizi fara dumnezeu. asteptati hienelor cateva zile inainte sa muscati de cur un mort!

 20. muti dintre cei ce terfelesc viata unuiTRIBUN o fac din instinc de om din epoca de piatra nu stiu ce-i credinta in dumnezeu nu stiu ce-i omenia isi inchipuie ca vor avea viata vesnica si ca pe ei nimeni nu-i va trfeli.Acest om lasa ceva in urma lui TU clevetitorule ce lasi ?Inalta privirea spre cer cautati o stea pleaca acolo poate-ti pilesti limba precum lupul din poveste,apoi vino pe pamant si cautati locul printre oameni de valoare sa vezi ce SUT vei primi. itITI dau unsfat “bea o cfea cu moartea”si vei simti gustul poeziei luiVADIM =Multilor lasati-l sa mearga la DOMnul cu aura ce i-a dat-o in “49 .MERGI cu bine Domnule VADIM {alti} multi iti punem respectul si lacrimile la picioare

 21. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace. N-ar fi de mirare ca Vadim sa fi fost omorat prin iradiere sau alte mijloace din astea subtile. De aici probabil s-a imbolnavit de inima si a facut infarct mortal. 65 de ani nu e o varsta la care sa mori asa subit de inima. Nu am fost niciodata o fana a lui Vadim, mai ales din cauza impulsivitatii lui si duritatii lui din discursuri, dar totusi trebuie sa recunosc ca pentru un lucru il respect foarte mult: curajul de a nega categoric calomniile ce ni s-au adus noua romanilor, ca neam, cum ca am fi exterminat sute de mii de oameni nevinovati pentru vina de a fi de etnie evrei in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Foarte clar a spus ca nu va admite asta / minciuna asta niciodata despre neamul sau romanesc, pentru ca-si iubeste neamul. Astea au fost chiar cuvintele lui. Mai sunt si alte lucruri de admirat din ce-a spus el, probabil, dar cu asta a dovedit ca are curaj, chiar daca a fost criticat foarte aspru apoi de organizatiile gen Ellie Wiesel si compania. Sa fie oare o simpla coincidenta faptul ca a murit de infarct Vadim Tudor chiar la scurt timp, o luna si un pic, dupa ce a intrat in vigoare legea ce pune la index pe maresalul Antonescu, miscarea legionara si chiar Ceausescu pentru crima de genocid? Desigur ca nu.

 22. DE MORTI NUMAI DE BINE” DUMNEZEU SA IL IERTE” INSA O TELEVIZIUNE SERIOASA CA ANTENA”3” NE-A INTOXICAT CU MOARTEA ”TRIBUNULUI” CARE A IMPROSCAT CU NOROI IN TOTI SI IN TOATE FARA NICI UN FEL DE JENA,RECUNOSC CA AVEA UN BAGAJ EXTRAORDINAR CA ISTORIC DAR, ASA CUM ATI SEZIZAT SI DVS. OAMENI DE VALOARE INFINIT MAI MARE CARE AU REPREZENTAT ROMANIA CU CINSTE IN TOATA LUMEA HERLEA ,LUDOVIC SPIESS IN OGLINDA CU TRIBUNUL VESNIC NERVOS SI CU SPUME LA GURA NU LI S-A FACUT ATATA PUBLICITATE MEDIATICA ATUNCI CAND NE-AU PARASIT LASAND UN GOL IMENS IN VIATA CULTURALA ROMANEASCA DESI O MERITAU DE 100 DE ORI IN COMARATIE CU TRIBUNUL MARE PATRIOT
  VADIM CU TOT RESPECTUL PENTRU UN OM CARE A DECEDAT ATAT DE TANAR== NU POATE FI COMPARAT=== CU POETUL ADRAIAN PAUNESCU CARE A FOST UNUL DIN CEI MAI TALENTATI SI PROLIFICI POETI AI ROMANIEI DIN ULTIMI 40 DE ANI
  ACEST SPECTACOL GRORESC CU MORTUL DUS LA GROAPA DE 3 ZILE A DEVENIT ABSOLUT DE NESUPORTAT SPER CA ANTENA”3” NU A DEVENIT O TELEVIZIUNE TABLOIDA?
  DOMNULE RADU TUDOR AVAND IN VEDERE CA FACETI PARTE DIN OAMENII DE VALOARE DIN MEDIA SI CARE AVETI NORORIETATE SI CREDIBILITATE STOPATI ACEST SPECTACOL MACABRU TRANSMIS DE ANTENA ”3” PRACTIC O DESCALIFICA INCEPAND FIECARE JURNAL DE STIRI PE PRIMUL LOC FIIND RELATARI DESPRE DECESUL TRIBUNULUI MEDIATIZAT IN EXCES ESTE MULT PREA MULT, NU CREDETI ?
  LUMEA IN JURUL ROMANIEI FIERBE LA PROPRIU IAR ASA ZISUL PRESEDINTE KW JOHANNIS PRIN HAIMANALE SI HOTII CARE POPULEAZA ”NOUL PNL” ESTE IN STARE SA ARUNCE IN AER INTREAGA ROMANIE IN ACESTE MOMENTE TULBURI PENTRU INTREAGA EUROPA PRIN BINOMUL SAU TRINOMUL K/KOVESI KOLDEA SI HOATA DE LA ICCJ LIVIA STANCIU INVENTEAZA DOSARE PREMIERULUI ROMANIEI PONTA CARE NU AU NICI UN SUPORT JURIDIC SERIOS NUMAI PENTRU FAPTUL CA GUVERNUL LUI PONTA ARE REZULTATE ABSOLUT SPECTACULOASE IN COMPARATIE CU MULTIPLE GUVERENE BOB ,BASESCU SI VOPSITUL BLAGA NISTE HOTI CARE AU DISTRUS ROMANIA SI DESTINELE A MII DE OAMENI IAR CARE INTINEAZA MEMORIA BRATIENILOR CARE AU FACUT ROMANIA MARE IN 1918 DANDU-SE MARI LIBERALI
  SCOPUL ACESTOR INFOMETATI DE PUTERE”NOUL PNL” ESTE REFORMAREA UNUI GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT MAFIOT CARE SA DISTRUGA DIN NOU ROMANIA TRANSFORMANDU-NE DEFINITIV SI IREVOCABL INTR-O COLONIE PENTRU CA ASA DORESTE PPE SI HERR MERKEK IAR SLUGA JOHANNIS EXECUTA NU DISCUTA
  NOI SUNTEM INUNDATI ATUNCI CAND DESCHIDEM TELEVIZORUL INGHITAND TOATE FACUTELE SI NEFACUTELE LUI VADIM TUDOR PE CINE A INJURAT?CE AVERE ARE ?SAU NU ARE? CHIAR S-A AJUNS LA SATURATIE ?

Leave a Reply