Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, la Punctul de întâlnire, că România tocmai a primit de la Uniunea Europeană 306 milioane de euro.

“Astăzi am primit pe telefon că s-a alimentat contul României cu 306 milioane de euro, care vine de la Uniunea Europeană. Statul român îi recuperează pentru că acești bani pornesc la fermieri de la bugetul țări”, a spus Daea.

Potrivit ministrului, doar pentru agricultură, în 2017, țara noastră a atras 3,3 miliarde de euro, iar în 2018, 3 miliarde de euro.

 

10 COMMENTS

 1. Suna minunat! Daca ne-ai spune si cit PIERDE, anual, agricultura romaneasca, la cita aritmetica stim am putea face scaderea si am constata singuri daca da cu plus sau cu minus.
  Daca ne spui DACIT ce e cu plus, asta se numeste PRAPAGANDA, chestie de care sintem satui inca de pe vremea prapagandistilor sovietici! Jurnalism inseamna informare corecta si completa, NU TRUNCHIATA!

 2. Conform invitaților permanenți ai antenei3 și a pesedeului trebuie sa iesim.din Europa … nu ne dictează ei ce sa facem, nu suntem la cheremul lor, de dragnea are nevoie Romania

 3. Doar ca pe raftul magazinelor nu ajung statisticile lui Daea. Preturile isi vad in continuare de ascensiunea lor. As vrea ca cineva sa faca o analiza, cat la suta din aceste productii sunt realizate de privati, cati la suta din acestia sunt fermieri din Vest care au cumparat pamant aici, e al lor si-l muncesc asa cum stiu ei s-o faca, cati straini au luat in arenda samd Sa vedem cat la suta din aceste productii record au fost “cu participarea” Statului si cate nu. Ca de obicei aud doar discursul ala nationalist ca “vin strainii si ne cumpara pamantul” “sa le interzicem”, sa-i obligam sa vanda productia aici” “sa-i scoatem din sistem”… Cand e vorba sa ne laudam ca suntem primii la porumb… pai turuie toata propaganda iar Daea face turul televiziunilor o saptamana fara intrerupere sa se laude cu asta.

 4. N-ar fi nepotrivit sa intrebam unde au ajuns acesti bani, punctual, la X,Y sau Z – ferme mari, mici fermieri, institutii de profil, alte institutii, etc.Chiar vrem sa stim ca sa nu avem indoieli, vorba unui guru in viata: “aici sunt banii dumneavoastra”. – cand spui ca ai primit asemenea sume, este neindoielnic ca poti sa spui unde au ajuns aceste “cadouri”.Ca daca nu stim exact destinatia banilor, cu respect, putem crede ca banii n-au venit.Unde sunt banii acum?

  • grosul banilor? ..Dumnezeu cu mila.la mici femiteri firimituri. italieni arabi olandezii mari arendasi ocrotiti….aia știu de acești bani.cei cu efective de la 3 la 10 capete de animale…firimituri. Nu mai contează vaca bunici.ci vaca furajera chimic a fermei.subvenția pe cap de bovina e 450ron.și pe hectar aproximativ. 130.vb de miliarde?cineva are grave probleme.

 5. Acum,in Ajun,iti doresc,tie Radule si familiei tale,cat si tuturor celor de pe aici, Craciun fericit,cu liniste si pace sufleteasca iar fiecare globulet din brad sa straluceasca pentru bucuria noastra!O colinda veche am sa-ti spun…..Sade ursul pe butuc,da-mi colacul sa ma duc,ca ti-am colindat bugat,cu labuta pe omat!Am plecat,traista mi-am luat!Sarbatori fericite,cum numa’noi le facem asa bine!Sanatate!

 6. Cred ca urmatoarele i-ar placea d-nei Pippidi (care s-a declarat macronista, de sorginte merkelista) si d-lui Chirieac:

  Wikileaks si un avocat francez (absolvent de SciPo) devoaleaza ca taxa pe carburant fusese conceputa ca sa ia de la toti automobilistii, ca sa compenseze scaderea taxelor pentru patroni!

  https://twitter.com/wikileaks/status/1077371155554668544
  https://twitter.com/anatolium
  https://la-bas.org/la-bas-magazine/entretiens/Juan-Branco-desosse-Macron
  http://branco.blog.lemonde.fr/files/2018/12/Macron-et-son-Crepuscule.pdf
  https://www.youtube.com/watch?v=m6ykIQDTQnE

  Ascultati video-ul din al treilea link si vedeti ca in FR e vorba de un sistem de canibalizare a resurselor statului de catre marii patroni, care-si pun in functii mari in stat politicieni pe care ii formeaza de “mici”, de cand sunt la SciPo, folosind apoi o presa captiva pt.propaganda. Cu Macron au dat complet lovitura, pentru ca nici macar nu a avut program in timpul campaniei electorale, un candidat complet fabricat. Iar acum, cu ajutorul lui Macron, incearca sa fure cat mai mult din resursele statului FR!

Leave a Reply