Copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, suspectat că a provocat intenționat prăbușirea aparatului de zbor în Alpii francezi, a ascuns că era bolnav și că trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua accidentului, a anunțat vineri Parchetul din Düsseldorf, în vestul Germaniei, relatează AFP și Reuters.

Anchetatorii au găsit la domiciliile sale “adeverințe de concediu medical detaliate” și care vizau de asemenea și “ziua faptelor”, a explicat Parchetul într-un comunicat, fără a preciza natura bolii.

“Au fost confiscate documente medicale care indică o boală și un tratament recomandat de medici”, au mai spus procurorii din Düsseldorf, orașul unde locuia copilotul și unde trebuia să ajungă avionul care a decolat de la Barcelona.

“Faptul că există note medicale care spun că nu era în capacitate de a lucra, printre alte lucruri, și care au fost găsite răvășite, fiind recente și vizând inclusiv ziua faptelor, susține ipoteza bazată pe examinarea preliminară conform căreia persoana în cauză le-a ascuns angajatorilor și colegilor informația că era bolnav”, a mai indicat Parchetul.

Potrivit procurorilor, documentele au fost găsite în urma perchezițiilor la locuințele copilotului Andreas Lubitz din Düsseldorf și Montabaur.

 

8 COMMENTS

 1. Si uite asa se va merge pe lantul responsabililor.
  Si nemtii sunt ca noi! Cand oi mai auzi dojeneli de la vreun neamt,le voi readuce aminte de aceasta situatie!

  • Ce sa le mai spui nemtilor? Sigur ca le stiu ei foarte bine.
   Ideea e ca trebuie numai sa le sugeram ca si noi ne-am prins cum sta treaba cu capitalismul.
   Omul ala (ca pilot nu pot sa-i zic) omoara 150 de oameni si care-i discutia? Cati sa fie in cabina. 2 sau mai multi? Pot sa-i puna in cabina si pe toti pasagerii ca nu au rezolvat problema. Cica-i o problema cu usa? O fi vreo stewardeza care, avand vreun nasture desfacut din greseala, ,,l-a inebunit” pe om si n-a mai putut rezista?.
   Situatia e simpla.
   O firma ,,profesionista” angajeaza un bolnav psihic care a omorat 150 de oameni in timpul serviciului. Firma, ca toate marile firme capitaliste ,,profesioniste”, o sa traga sfori pentru a ,,demonstra” ca ei si-au facut treaba. Au facut si testarile alea periodice si din punctul lor de vedere omu’ era apt de a conduce un avion.
   Avionu-i asigurat (firma nu pierde), pilotii si stewardesele nu si-au incasat salarul pe ultima luna (firma-i in castig), iar faptul ca se discuta mult despre firma nu-i preocupa stiut fiind ca reclama negativa aduce cel putin la fel de mut profit precum reclama pozitiva. Si daca constatam ca reclama negativa nici nu e platita evident ca-i un foarte mare castig (sorry victimelor colaterale)
   Ei cu capitalismul noi cu catusele!

   • cica omu-i minoritar din Romania din etnia lui klauss se pare.
    Astfel, nemtii ,,autentici” o sa aiba si un mai mare dispret fata de romanii care-i asalteaza si se roaga de ei pentru a fi exploatati.
    Astfel, omu nu era bolnav psihic ci era roman … Sigur ca in anii ’70 bunicul roman al asasinului era privit de nemti ca un erou care a parasit comunismul alagand capitalismul iar acum sigur ca i se va gasi bunicului vreun curs la rusi.
    Bineinteles ca sa abata atentia de la faptul ca firma ,,profesionista” a angajat un bolnav psihic sa conduca avioane si acesta ,,s-a sinucis” omorand 150 oameni.
    Dementa totala. Asta da manipulare capitalista …
    SIMULARE:
    firma = marile puteri (ue + americanii), avion = poporul roman, pilotul = serviciile, copilotul = klauss
    Oare cum o fi zborul?
    cum este vedem cu totii: turbulente, goluri de aer, manevre fortate stanga / dreapta …

 2. Nu-i asa ca trebuie sa plateasca cineva? Si daca pilotul a murit, nu are cum sa se apere sau sa dovedeasca cineva care traieste, toti arunca tot felul de mizerii incit sa plateasca familia respectivului vinovat. Vedeti si la noi, soferii de pe atlasib sau pe tiruri ca se pling de sofatul continuu fara pauze si fac accidente din cauza oboselii. Nimeni nu-i baga-n seama, tot de pe micile ecrane aud ca sunt amenintati ca-i da afara fara nicio problema daca mai spun ceea ce se intimpla. Cred ca nu e nicio boala psihica e probabil oboseala sau ceva s-a intimplat in carlinga intre cei doi.

  • nu are nici o treaba familia vinovatului. e un concept romanesc gresit. Ala nu pilota “pa persoana fizica”. Toate oalele sparte de angajat, le plateste angajatorul. Si cum Germanwings e asigurata, Allianz e bun de plata.

 3. Asta nu este sinucidere ci crima . Si-a ascuns boala pentru ca a putut fenta controlul psihologic ce se impunea si pentru ca protocolul de securitate prost gandit i-a permis sa se inchida singur in cabina fara ca nimeni sa aiba puterea de a deschide usa (macar de la turnul de control sa poata prelua comenzile aeronavei in caz de urgenta prin satelit )
  Nu este sinucigas ci criminal . Anul trecut in Romania un tanar deprimat s-a sinucis intrand pe contrasens si izbind o masina a carei pasageri au murit toti . Astia sunt necredinciosi needucati , egoisti criminali … nu depresivi

  • “(macar de la turnul de control sa poata prelua comenzile aeronavei in caz de urgenta prin satelit )”
   Ce sa faca, mah? Sa stii ca nu traim in filme SF.

   “i-a permis sa se inchida singur in cabina fara ca nimeni sa aiba puterea de a deschide usa ”
   Americanii au politica de a nu lasa pe nimeni singur in carlinga atunci cand unul din pilotii pleaca, noi europenii am ramas in urma. Iar usa nu se poate deschide din exterior din cauza atentatelor de la 11 Sptembrie.

 4. Daca a avut boala psihica, atunci nu este criminal, sau cel putin n-ar putea fi condamnat pentru moartea oamenilor. In SUA psihologul trebuie sa cantareasca daca pacientul reprezinta un pericol sau nu, si sa informeze autoritatile, riscand la randul lui un lawsuit pentru defaimare/divulgarea informatiilor confidentiale al pacientului.

Leave a Reply