Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Cererea a fost depusă joi, iar instanța a stabilit pentru luni, 30 martie, termenul când va judeca această solicitare.

Tiberiu Iacob Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, a declarat vineri, la postul B1 tv, că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soția sa trebuie să efectueze o serie de investigații medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.

El a subliniat că soția sa are mai multe probleme medicale și o imunitate foarte scăzută.

“Am înțeles că magistrații vor lua o decizie în acest sens în ideea de a se face o expertiză medico-legală la INML și apoi vor hotărî, în concordanță cu ceea ce va rezulta din acea expertiză și din documentele pe care soția mea deja le are”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

El a mai spus că ia în calcul înaintarea unei cereri de grațiere către președintele Klaus Iohannis, însă, în acest moment, soluția este întreruperea executării pedepsei pentru a efectua investigațiile medicale.

Anterior, apropiații Monicăi Ridzi au declarat că aceasta suferă de 13 afecțiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică și trombofilie.

Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 17 martie — 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel național dedicate Zilei Naționale a Tineretului și externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

6 COMMENTS

  1. … dar atunci cand a candidat, apoi cand a devenit parlamentar, europarlamentar si mai apoi ministru nu era bolnava ? Intreb si eu , asa … caci dupa cum se vede dansa si nu numai isi descopera bolile respective doar atunci cand organele de cercetare le descopera matrapazlicurile … Si in alta ordine de idei, acesti oameni bolnavi ( sic !!! ) conduc destinele acestei tari , din Parlament , din Guvern si am vazut ce-a fost si cu Presedentia ,,,

    • Daca e bolnava atunci sa o elibereze. Doar n-o sa omori un om in puscarie. E o reactie disproportionata a unui popor care nu face nimic ani de-a randul- vezi cazul referendumului unde toti s-au uitat de pe canapea la erata ilegala si la procurorii care interogau taraniii la sate, in loc sa iasa sa isi apere votul. DNA nu face decat sa exploateze aceasta lene a poporului roman care prefera sa ii faca altcineva treaba in mod abuziv.

      • Jumatate dintre detinuti sunt bolnavi – hai sa-i eliberam pe toti . Pana si o carie poate duce la infectie si septimecmie putand fi fatala . Nu cred in dosarul medical al acestei hoate mincinoase care nu catadicseste sa depuna marturie impotriva EBEI

  2. Bine ca toti vreti in libertate hotilor! Toti va imbolnaviti cind sunteti prinsi cu furatu`! Mai e putin si se imbolnaveste si vanghelie, si gata, scapa toti hotii, dar ramin cu averile chiar daca nu vor mai ocupa o functie, se vor pensiona fie si pe caz de boalaincit ramin cu o pensie foarte buna in comparatie cu cei care au muncit 40-45 de ani de zile in conditii grele! Mai stai tu dupa gratii ca nu poporul pe care l-ati saracit te-a convins sa dai nastere la copii ca scapi de pedeapsa! Barbatii nu se baga in acelasi experiment ca tine?

  3. As aproba cererea doar daca Ridzi se lasa consultata de o comisie indepdnenta de la IML care sa cerifice faptul ca este atat de grav bolnava cum pretinde . Asa era si Haisam in “faza terminala” dar apoi a zbughit-o cu berbecutii SRI

  4. maica maiculita , daca oamenii astia sunt atat de bolnavi?????!!! …cum dracului se cocoata sa conduca destinele unei tari????

Leave a Reply