Un milion de persoane au cerut marți eliberarea lui Pizza, ursul polar închis într-un centru comercial din orașul chinez Canton (sudul țării) a cărui sănătate mentală s-a deteriorat grav în ultimul timp, potrivit unor militanți ai drepturilor animalelor, relatează EFE.

În total 50 de organizații chineze au cerut în scris autorităților din Canton să dea dovadă de compasiune față de bietul animal, supranumit “cel mai trist urs polar din lume” și au prezentat un milion de semnături ale cetățenilor din întreaga lume pentru a susține această cauză.

La o conferință de presă comună la Beijing, reprezentanții acestor grupuri au prezentat imagini ale centrului comercial care oferă ca atracție vizitatorilor prezența mai multor animale: de la un urs polar, la o vulpe și până la o morsă.

În clipul video, postat de Humane Society International (HSI), se poate vedea cum Pizza se învârte prin spațiul minuscul în care este închis, balansându-și capul neîncetat, sau lipindu-l de micile zăbrele — singurul contact cu exteriorul — în timp ce copiii bat în geam pentru a-i atrage atenția iar adulții îi fac poze.

Potrivit profesorului Alastair Macmillan, expert în medicină veterinară al HSI, comportamentul lui Pizza exprimă “frustrare și indispoziție” și avertizează că în asemenea condiții starea sa mentală s-ar putea agrava.

Deocamdată centrul comercial a refuzat să dea declarații pe această temă, în condițiile în care astfel de instalații considerate atracții comerciale au început să se deschidă și în alte puncte ale țării, scrie Agerpres.

 

9 COMMENTS

 1. sa nu-l trimita la brasov, ca saracul urs polar o sa ajunga… bipolar (alb)!
  macar sa-l trimita la Medias, de unde ne vin primatele-deprimate (mov). prietenii stiu de ce

  • si fara misto acum, noi vedem tristetea animalelor din cusca doar atunci cand ele se comporta asemanator cu comportamentul uman in relatie cu tristetea…
   Sa stiti ca ele sunt triste in cusca oricum!!!!!!!! adica toate sunt triste!!!
   sau daca copiii nostri rad cand le vad noi consideram ca si ele sunt happy?!,,,
   oricum, pana o sa se desfiinteze vanatoarea sportiva noi, ca specie, n-am depasit cu mult statutul de lighioana…

   • perfect spus, suntem niste primitivi si facem rau, distrugem tot in jur.. omul-singura fiinta care face rau in mod voit! si iata rezultatele..

 2. Ce om sa fii sa chinui un animal doar pentru placerea ta!Am semnat si eu petitia si sper in eliberarea lui!Be free,Pizza!E intr-adevar trist si mi-aduc aminte si de ursuletul nostru brun,speriat si infometat impuscat de niste neoameni!

 3. Este doar un caz printre multe altele de animale chinuite groaznic, tinute astfel in captivitate, pentru moftul si egoismul oamenilor de a se distra. Total inuman, inacceptabil sa urmaresti cum moare lent, fiindca aici se ajunge.
  Omul, pentru amuzamentul lui distruge vieti. O viata de animal nu e cu nimic mai prejos decat cea a omului. Nu avem dreptul sa dispunem astfel de animale asa just for fun.
  Nu e vorba doar de tristete in conditii de captivitate, e absolut o crima.
  Sper din suflet sa fie salvat petitia sa fie semnata de cat mai multi si sa reuseasca: BE FREE,PIZZA! si iarta-ne ca desi se presupune ca oamenii au inteligenta -au creier, NU au INIMA sau SUFLET de fapt, altfel nu ar fi atat de nepasatori la suferinta unui animal.

 4. imi aduc aminte ca a fost o stire tot aici pe blog, despre un atentat la o nunta in Turcia, in Gazinterp, unde au fost ucisi f multi copii. nu stiu sa fi fost atatea comentarii ca la ursul nostru, de ex…
  si asta imi aduce aminte un banc: Stalin si Hitler stateau la masa si discutau, intr-un bar. La un mom dat ii vede un reporter si intreaba:
  -voi sunteti Hitler si Stalin, cu adevarat??
  -DA
  -si ce faceti aici in bar??
  -DISCUTAM!
  -despre ce?
  -DESPRE CUM SA OMORAM NISTE MILIOANE DE EVREI SI O CANTAREATA BLONDA
  -pai de ce o cantareata blonda?!?!
  la care Hitler se intoarce catre Stalin si-i spune: “TI-AM ZIS EU: NIMENI NU O SA INTREBE DE MILIOANELE DE EVREI!!”

Leave a Reply