Dupa ce primul ministru Victor Ponta a promovat proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana si a doua zi a spus ca respinge proiectul ca deputat (?!?), dupa ce Daciana Sarbu, europarlamentar PSD, sotia lui Victor Ponta, a declarat ca se va lega cu lanturile daca se aproba proiectul Rosia Montana, astazi va prezint un nou exemplu de consecventa, onestitate si respect.

Din Newsletter PSD 17 aprilie 2012

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra in Comisia de Mediu a Parlamentului European, considera ca atitudinea presedintelui Traian Basescu dovedeste lipsa totala de interes pentru ceea ce se va intampla pe termen mediu si lung la Rosia Montana, fortand o decizie rapida.

Rovana Plumb ii solicita noului Ministru al Mediului sa judece situatia de la Rosia Montana pe criterii profesioniste si tinand cont exclusiv de evaluarile expertilor si de parerea populatiei, nu de conditionari politice. Astfel, eurodeputata considera ca discutia pe marginea resurselor de la Rosia Montana trebuie sa tina cont de urmatoarele:

* Guvernul Romaniei trebuie sa spuna un “nu” categoric exploatarii cu cianuri ca proces in sine.

* Pentru a arata realitatea cu privire la exploatarea cu cianuri, RMGC trebuie sa finanteze, inaintea obtinerii avizului de mediu si la cererea partii romane (la initiativa Ministerului Mediului) efectuarea unui studiu independent de evaluare a riscului acestei activitati de catre o companie de reasigurare (care in caz de terminare a activitatii sa poata si acoperi riscuri prezente si viitoare ale exploatarii)

* Evaluarea riscului transfrontalier al unui proiect minier cu cianuri trebuie realizat in mod corect, potrivit criteriilor europene, pentru a evita situatii ulterioare in care statul roman sa fie obligat sa plateasca eventualele pagube produse de un accident ecologic la nivelul statelor vecine.

* Legat de evaluarea sistemului de redevente, trebuie rediscutat de urgenta nivelul redeventelor ce revin statului roman, in domeniul exploatarii resurselor naturale, nationale, trebuie sa tina cont de nivelul redeventelor in alte state membre UE (Spania, Finlanda etc) pentru astfel de exploatari este in jur de 25-30%, sau de exemplu Australia, care de acum o luna a introdus un sistem de redevente la nivel de 50-60%,  fata de 4% in Romania

104 COMMENTS

 1. acum incep sa iasa la suprafata toate lichelele care s-au adapat la troaca RMGC ,in frunte cu Xerox si Macacul.RM este o tzeapa ordinara in gen Bechtel,prin care diverse cazaturi umane ca Ponta si basescu au semnat contracte ilegale din partea Romaniei prin care aveau grija ca finantatorii lor sa castige bani grei nemunciti indiferent daca se face exploatarea sau nu.exact ca in cazul Bechtel,cand prin grija unor Nastase si Basescu americanii au incasat miliarde din niste despagubiri absolut halucinant acordate.nu ne vom opri cu protestele aici cum cred mafiotii de la Cotroceni si Palatul Victoria.banii vor fi platiti de vinovati,de jegurile care au sabotat economia tarii,fie ei usl-isti sau pdl-isti.

 2. Nu este vorba de redeventa sau de ecologie. Daca este aur de 10 miliarde atunci guvernul poate sa faca subscriptie publica pentru a strange 3-4 miliarde sa cumpere tehnologie si utilaje si sa faca ecologizare si dupa aceea extrage aur de 10 miliarde pe care il cumpara BNR (schimba rezerva valutara din euro in aur ceea ce confera o mai mare siguranta pentru rezerva valutara). Si asa rezolvam si cu locurile de munca si cu ecologia si cu banii

  • intelegi ca alta lichea vanduta ocultei financiare mondiale,isarescu a spus ca bnr nu mai poate cumpara aur,rezerva de o suta si ceva de tone neputand fiind marita.sa nu uitam ca acelasi isarescu a renunta prin ’92 la dreptul romaniei de a stanta lingourile de aur.trebuie scos tot adevarul la suprafata, nu mai putem trai in minciuna.apropo isarescule,unde au disparut vreo doua sute de tone de aur? cu avioanele imprumutate de la basescu,traficantului viktor but?

  • Care rezerva??? Mai are Romania rezerva?!Pe Isarescu, nu indrazneste nimeni sa-l intrebe ceva. Oare de ce?!

 3. Sa se schimbe legea care da redeventele.

  Foarte urat ca au mintit in campanie, acuma ar trebui sa aiba bunsimt si sa demisioneze. Nu este credibila aceasta doamna Plumb.

 4. Mă întreb câți dintre ”zecile de mii de protestatari contra proiectului minier de la Roșia Montană” au călcat vreodată prin zonă? Câtă ipocrizie! Da, ar trebui protejat mediul, dar pentru asta ar trebui ca ”Gabriel Resorces” să ceară soluții tehnice sigure, chiar dacă vor fi costuri uriașe, vrem și alte opinii în legătură cu acest proiect, eventual alte soluții, de la alte companii, proecte alternative de reconstrucție ecologică a zonei! Cât mai urgent, pe cheltuiala ”Gabriel Resorces”.

  • Ipocrizie?! De ce, pentru ca oamenii tin la natura si tara lor?! E musai sa calci pe la Rosia Montana ca sa poti sa protestezi impotriva unui dezastru ecologic? Cum poti sa afirmi asa ceva? Poate voiai sa afirmi faptul ca multi dintre protestatari nu stiu exact ce inseamna aceasta exploatare cu cianuri, dar asta se datoreaza faptului ca oamenii nu sunt suficient de informati. Pentru ca mass-media se preocupa mai mult de situatia conflictuala si nu de prezentarea pe larg a ceea ce ar insemna aceste exploatari, consecinte…

 5. Astia sunt sanatosi la cap? Pana in alegeri infierau cu manie proletara proiectul,cand s-au vazut la guvernare promoveaza proiectul,dupa ce a iesit lumea in strada sunt iar impotriva proiectului,ba inca mai iese cate unul sa spuna ca este o bomba ecologica iar redeventele sunt de KKO.

 6. EDUARD cand vreodata guvernele celor 23 de ani de prea multa tranzitie s-au gandit cu adevarat si la popor !!!??????

 7. Trei probleme:
  – nimeni nu aminteste ca Parlamentul European a hotarat ca in Europa este interzisa folosirea ceanurilor si recomanda tarilor membre UE sa nu deschida noi exploatari cu ceanuri;
  – cine din Rosia Montana cere de lucru, pentru ca Gold Corporation a cumparat marea majoritate a proprietatilor… propietari si cu domiciliul acolo mai sunt cei care nu vor sa vanda si care sunt impotriva proiectului RMGC;
  – ce investitii a facut RMGC daca nu a fost aprobata inca exploatarea, in afara de, probabil, spagile imense pe care le-a dat celor cu influenta si decizie politica si care s-au pretat sa ia spaga…de ce nu-i reaminteste nimeni lui basescu interventia brutala, de pe functia de presedinta, in favoarea proiectului RMGC ( mai ieri zicea ca el nu a facut nici-o interventie, nici in favoarea, nici in defavoarea proiectuluiRMGC).
  Sustin o propunere, la care ar putea sa participe toti romanii care pot da un leu pentru aurul romanesc:
  – Romania sa finanteze si sa exploateze singura aurul romanesc -ar putea fi un proiect strategic de salvare a tarii, la care sa initiatorul sa fie Guvernul Romaniei si sa participe financiar cat mai multi cetateni de buna credinta…

  • se poate porni la o scara mai mica si se mareste prin autofinantare.dar sare fmi sau ue sa zica una alta.daca nu,vine blanculescu,barbu si val valcu sa mai comenteze,caci de astia,adevaratii experti,nu au loc pe la tv.

  • legea spunea ca este interzisa exploatarea cu cianuri in UE pana la sfarsitul anului 2011, s-a prelungit cumva?

 8. Domnule Tudor, o sa ajungeti sa va imbolnaviti grav daca ii mai ascultati. Indiferent de culoare politica. Au aceeasi mama si e permanent gravida

 9. doar o clarificare privind proiectul actual de lege: in legatura cu impactul asupra mediului, proiectul de la Rosia Montana este in discutie la Ministerul Mediului de ani buni. Exista un studiu de impact realizat, supus dezbaterii publice si analizat in asa numita Comisie de Analiza Technica a ministerului. Studiul a avut nevoie de o serie de completari pentru a asigura un anumit nivel de calitate. Punctul cel mai sensibil al studiului (pe langa altele legate de biodiversitate, deseuri, securitatea iazului la evenimente extreme, etc.) il reprezinta impactul asupra apelor prin constructia iazului de decantare. Prin realizarea lui se modifica morfologia cursului de apa, implicit un impact negativ semnificativ si impiedicarea atingerea unui anumit statut al calitatii apei – “good” intr-un anumit interval de timp, ceea ce reprezinta o incalcare a legislatiei europene si nationale in domeniu apelor, respectiv Directiva Cadru a Apelor. Legislatia europeana prevede derogari de la atingerea acestui statut pe o perioada de timp limitata, doar daca se dovedeste ca proiectul indeplineste cumulat 4 conditii (deci toate 4 trebuie dovedite!). Una din conditii este ca proiectul sa fie de interes si utilitate publica nationala. In legea romaneasca, s-a stabilit ca decretarea statutlui de utilitate publica nationala se face prin lege. De aceea s-a dat drumul la acest proiect de lege. Daca proiectul RM nu este declarat asa, el cade din start deoarece nu se indeplineste o conditie de baza din legislatia de ape. Ceea ce insa nu au spus si omit sa spuna guvernantii este ca declararea proiectul de la RM de interes si utilitate publica nationala trebuie sa fie justificata/motivata, ceea ce nu este cazul in proiectul de lege promovat de Guvern (nu are nicio justificare). Cred ca Ponta ori nu a fost informat, ori a jucat la doua capete. Daca trece proiectul de lege de Parlament, Plumb are unda verde sa dea acordul de mediu (desi nu inteleg de ce Varga nu a fost printre avizatori fiind clar o problema de ape) si se poate ascunde in spatele Parlamentului. Daca Parlamentul respinge acest proiect, orice discutie pe RM se inchide deoarece conditia de utilitatea publica nu este indeplinita, iar Ponta sa spala pe maini de orice critica. In ce priveste despagubirile, niciun contract intre doua parti nu poate pune conditii care sa duca la obligativitatea incalcarii legislatiei in vigoare. Ponta minte, referindu-se la cheltuiele deja facute de RM si pe care vor sa le puna in spatele statului roman, si utilizeaza termenul de despagubiri in mod eronat, fie pentru a pune presiune pe Parlament (daca are interesul sa-l promoveze) sau pur si simplu pentru a dezinforma.

 10. Speculatie bursiera=Trafic de influenta=Coruptie=Cine a semnat,sa raspunda si sa platesca penalizarile, de la mama’ lui de acasa!Mare bataie de joc si nesimtire!

 11. Cand a vorbit deja de 2 miliarde depagubiri inainte de votul din Parlament sau de vre-un proces in instanta – Ponta a aratat deja cu ce echipa joaca – in meciul dintre RMGC – poporul roman .
  Mai mult ! Ponta a aplicat aceeasi tactica cu directorul RMGC care cere 4 miliarde la intimidare .

  • Cea mai mare javra tradatoare de tara este Pontacu care a iesit repede, dupa anuntul liberalilor cum ca nu sustin proiectul Rosia Montana, care a si cerut de parca ar fi avocatul celor de RMGC ca Steinmetz si alti escroci ca el or sa ceara pagube de 2 miliarde de dolari.

 12. Alogenul Isarescu a oprit cumpararea aurului extras la Rosia Montana de catre BNR in 1992 pentru ca mina sa intre in falimet. Mina a intrat in faliment, Romania a pierdut licenta Poansonului de marcare a lingourilor de aur, in 1995 a aparut Frank Timis, cu a lui companie aurifera minuscula care in 1997 s-a trasfomat in RMGC care a intrat in posesia zacamintelor de aur si metale rare din zona la un pret de nimic. De aceea voi ce credeti, alogenul Isarescu a actionat gandindu-se la binele romanilor sau la inavutirea rapida si exponentiala a celora pe care-i sunt neamuri de sange ca de exemplu Steinmtez??

  • Dl. Isarescu devine brusc superstitios cand vine vorba de aurul de la Rosia Monatana sau din rezervele Romaniei! Cred ca avenit timpul sa mai dea explicatii si nu numai!Foarte frumos au pus-o!Mare fratie, mare!

 13. O fi lamurit-o dnul Sova @ COMPANY( fostii fesenistii inraiti)pe DNA ROVANA ca trebue sa-si schimbe parerea.In orice caz acesti “straini investitori” care vin ca prieteni ai ROMANIEI si apoi iti ia si hainele de pe tine(TE DA IN JUDECATA IN ACEST SCOP) si te lasa in fundul gol…pe tine,pe noi si pe copiii nostri, cred ca nu sunt prietenii ROMANIEI ci mai mult niste GEAMBASI AI IMPERIULUI ACTUAL MONDIAL/UE la fel cum au fost si geambasii IMPERIULUI ROMAN,OTOMAN,SOVIETIC(ne convingem tot mai mult ca am schimbat un imperiu/lagar cu alt imperiu/lagar ..e drept mai prietenos care atunci cand te fura spune macar …merci/tank you …e drept ca rusii nu spuneau nici macar …spasibo).Toti au venit in TARA NOASTRA de secole sa “NE AJUTE” sa progresam,au carat din ROMANIA tot ce si-au dorit si apoi toti ne-au lasat in sapa de lemn.Este si o mica deosebire :pe timpuri DOMNITORII dadea pesches la “inalta poarta “ca sa fie tinuti in functie pe cand acum CONDUCATORII primesc ei peschs/parandarat/comision de la” inaltele porti “ca acestia sa le dea resursele ROMANIEI pe nimic.Asa s-a intamplat timp de 23 ani:romanii cinstiti au murit/mor de foame sau trag targa pe uscat pe cand HOTII/CORUPTII/TRADATORII de tara sunt putrezi de bogati si si-au trimis deja ODRASLELE in afara tarii la “studii si la trai neneaca” din conturile de bani furate de la milioanele de romani cinstiti/mioritici/mamaligari.

 14. se pare ca interesele tzeparilor de la Gabriel Resources sunt reprezentate printre altii si de ma-sa vitrega a lu’ Sova,il stiti voi,ala care cica se ocupa de nu stiu ce chestii mari si nu mai gaseste contractul Bechtel,unde iar avea interese directe de familie.prin lumina acestui fapt se mai limpezeste si graba cu care Tonta arunca cu miliardele noastre in buzunarele unor aventurieri canadieni,pt, ca i se va intoarce parandaratul via Sova.asta daca nu ne apucam noi de eutanasiat maidanezii politici

 15. Cum “pe ce criterii” ? Pai in ziua de azi, cine stie perfect
  “romgleza” , este cel mai tare, nu-i asa? Va ganditi la criterii de competenta? N-are rost, incompetenta e “pe val” cam in toate domeniile. Cam asa e intr-o societate in care poti “sa dai un ban si sa ai un carton” pe care sa-l fluturi in fata altora…

 16. 1. Treaba a fost inceputa imediat dupa ce securistii condusi de alogeni l-au impuscat pe Ceausescu in Dec.89 cand securistii au sustras toata documentatia si hartile cu prospectiunile geologice facute in timpul regimului comunist, aceste acte indicand localizarea exacta, adancime a minerului, a gazelor sau petrolului, inclusiv valoare zacamantui la cursul zilei. 2. Aceeasi securisti care au furat documentele le-au vandut marilor oamenilor de afaceri americani, evrei, englezi, austrieci si rusi dupa principiul cine a dat mai mult pe ele. 3. In 1992, Isarescu opreste cumpararea aurului de la mina Rosia Montana de catre BNR bagand practic mina in faliment. In 1995 apare Frank Timis cu a lui minora firma extractiva de aur care 1997 se transforma in RMGC si care cumpara zacamantul de aur, argint si alte metale rare pe nimic, firma in care statul roman are devidente de 2% si o participare de 20% din capital. Din 1997 si pana astazi RMGC cheltuieste sute si sute de milioane de dolari pe mituirea politicienilor si functionarilor cu functii de decizie in statul roman pentru ca acestia sa semneze acte favorabile acestei companii astfel incat RMGC sa obtine autorizatia de mediu si clauze contractuale aberante in favorea sa pentru ca derularea procesului extractiv sa inceapa. Vezi paragrafele de lege introduse de Sova, Blumb, Grebla la indicatia lui Ponta. Campania de mituire fiind extinsa prin cheltuirea a altor sute de milioane de dolari pentru cumpararea trusturilor de presa s-a formatorilor de opinie in favoarea exploatarii cu cianuri din zona respectiva care sa distorsioneze mintea cetatenilor pentru ca acestai sa-si da consimtamantul in favoare inceperii exploatarii cu cianuri. Cam asta e istoria pe scurt a furtului resurselor minerale de care dispune Romania. Iar faptul ca RMGC a cheltuit atatea gramezi de bani pentru a mitui politicinii si a obtine acceptul opiniei publice pentru exploatarea cu cianuri chipurile, in interesul Romaniei si cetatenilor romani, demosntreaza ca practic doar firma de escroci condusa de cei ca Steinmetz are enorm de castigat de pe urma afacerii. Noi ne alegem doar cu firimiturile, cu un lac de decantare plin de 250 milioane de metri cubi de apa cianurata si cu o halta de 200.000.000 de steril si el contaminat cu cianura la greu iar ei cu zeci si zeci de miliarde de dolari bagate-n buzunar.

 17. @petre vasilescu Buna propunerea dvs in genul: “dati un leu pentru ATENEU”!!!.Da.Si astfel romanii si-au facut ATENEUL.Vointa unui popor poate face minuni, dar politicienii nostrii de 23 ani si mai ales in ultimii 9 ani ne-au DEZBINAT si INVRAJBIT, ca sa poata ei se ne conduca/dirijeze usor si dictatorial, fara sa tina cont de vointa populara, iar cand TOTUSI romanii s-au unit( atunci unguri nostri n-au dorit sa arate ca sunt totusi si ei cetateni romani )si au votat majoritar ,s-a intamplat ca UE si demisul au facut pipi pe votul romanilor.

 18. consultanta blanculescului fata de gabriel res. referitoare la amenintarea blocarii investititiilor straine in romania nu a mers.s-a intors impotriva lor.observ ca blancu tace malc.se pare ca si ursu si-a indreptat coloana bravo lui.
  deci sursele tale din guvern te-au mintit.dovedeste haosul de acoli…

 19. “Guvernul Romaniei trebuie sa spuna un “nu” categoric exploatarii cu cianuri ca proces in sine.”

  ok. sa lase ce ar fi acolo pana zic eu ajunge

  • ce e mare branza? am eu ceva de castigat ca niste boscheti cu unic proiect Tomata Montana..mntana..ce drzastru e acolo numa montana nu e..e o gaura baa…deci neste rahati vor face nusce kkt gen Patricu pli mele? duva dracu nene!tradatorii de tara impuscati.

 20. Am extras Aurul de acolo de 2000 mii de ani siu acum vine gasca BOLCEVICA ex fesenista -pedeserista si actual PSD-ista sa dea ultimele tepe.De Petrom ne-au scapat si o parte din rezervele de petrol.De Metalurgie la fel la Rusi acum le inchid si altele.SA PLATEASCA EI CEI CARE AU SEMNAT ACTE,DAT AVIZE SI CARE LEA-U PROMIS.Au crezut ca poporul va accepta pana la nesfarsit jaful acestosr escroci.Jaf facut in cabinetele lor si pe la spate.ACUM SA PLATEASCA .ilici-bombonel-basescu gastiile lor cu PONTA SI PLUMB IN FRUNTE .Cu averiile si conturiile din exterior.

 21. astia vor despagubirile care nu vor intarzia sa ajunga in conturile lor,
  imbecilii astia ce sunt prinsi de nas de fmi si oculti vor face orice ca sa plateasca
  ,se imprumuta la fmi la videanu la muileanu la clanu basit care are ZECI DE MILIARDE DEASTEA DE HATIE SA GARANTEZA RESURSELE,AIA NU VOR BANI DE KKT AIA VOR CE E AICI..e comlicat , dat treaba cu rosia puyli montana sigur sigur ,e o escrocherie GIGANTICA facuta sa castige boschetii in orice varianta

 22. Buna Seara!
  Ma mai uit “La ordinea zilei” doar de dragul tau. Locul Danei Grecu este la B1 in cel mai bun caz.

 23. La cat de inversunati sunt reprezentantii RMGC si sacalii care-i sprijina pe fatza, e clar ca interesele sunt mari, banoase si ascunse in cotloanele minei de la Rosia Montana!

 24. http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/221523-Cluj-Valoarea-metalelor-rare-din-zacamintele-de-la-Rosia-Montana-mai-mare-decat-a-aurului.html

  Geologul Aurel Sântimbrean, care a fost peste 20 de ani, până în 1987, şef la exploatarea minieră de stat de la Roşia Montană, afirmă că nu aurul şi argintul sunt cele mai valoroase zăcăminte din zona vizată pentru exploatare de către Gold Corporation, adevăratele “comori economice” fiind metalele rare.

  “Zăcămintele de titan, germaniu, arseniu, molibden, vanadiu, nichel, cobalt, galiu şi wolfram sunt evidenţiate calitativ şi cantitativ în documentaţia pe care Roşia Montana Gold Corporation a cumpărat-o de la Agenţia Naţională de Resurse Minerale”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, fostul geolog şef al minelor de la Roşia Montană.

  El susţine că prin exploatarea acestor metale rare, nemenţionate în proiectul de lege adoptat de Guvern, dar cu utilizări în industriile performante ale lumii, Gold Corporation devine “multimiliardară în doi-trei ani, în timp ce statul român nu are niciun beneficiu din exploatarea acestor zăcăminte făcute cadou”. […]

  “Minerii cred că vor practica vechea lor meserie de până în 1990.
  Este absolut fals.
  Firma străină va veni cu personalul şi utilajele sale, cu tehnologii diferite de vechile practici miniere.
  Străinii vor fi bine plătiţi, iar românii vor fi modeştii oameni de serviciu ai companiei”, a spus Aurel Sântimbrean.
  Geologul evidenţiază că pe marginea unui lac cu toxine periculoase nu se poate trăi sănătos, cianura afectând ireversibil organismul uman, compusul cel mai periculos fiind acidul cianhidric, care, fiind un gaz, este inhalat.
  “Pe marginea unui lac de cianuri nu se poate face nici agricultură, nici turism.
  Iar patrimoniul natural, arheologic şi arhitectural, care sunt atracţiile turistice ale zonei, vor fi distruse”, a spus Sântimbrean.
  El s-a mai declarat revoltat şi de “turismul parlamentar practicat în aceste zile la Roşia Montana, lipsit de bun simţ”, politicienii preferând să ia “o masă copioasă cu cei de la Gold Corporation”, dar să nu meargă la Muzeul Mineritului, deschis în 1981, pentru a aniversa 1850 de ani de atestare documentară a localităţii şi a mineritului, care este unic în România şi chiar şi în Europa.

 25. http://www.frontpress.ro/2013/09/o-noua-rosia-montana-eldorado-gold-vrea-aurul-din-hunedoara.html Aici a dormit Plumb ca Plumbul sau a luat si ea tainul si gasca.Iarasi invitati doar lobbysti la A3 Blanculescu .Asta ba era de acord cu taieriile lui Basescu ba apoi ca ce dezastru a facut si tot timpul asta si altii numai SA DAM DRUMUL LA JAF SA LE DAM STRAINIILOR.O SINGURA DATA NU L-AM AUZIT SA NE PASTRAM NOI RESURSELE SI SA LE EXTRAGA STATUL O COMANIE DE STAT CU CEI MAI CINSTITI SI APOLITICI SI PROFESIONIST CETATENI EXPERTI IN DOMENII.Cu cat l-au uns oare?Cat de tradator al interesului acestei natiuni sa fi si scarba sa tot guiti sa ne scapam de resurse cand alte natiuni fac tazboaie pt ele sau unele le apara cu ,,dintii,,Contractul ala facut in detrimentul NATIONAL de niste scarbe dinstart ar trebuii anulat iar baietii sa de-a cu semnatura pe la DNA,SRI-sa-i bage la subminarea tarii.RESURSELE SANT ALE INTREGII NATIUNI nu a unei clici de derbedei.Contract facut ca si in stil Nastase.Facut HOTESTE si TALHARESTE. si Bechtel lungit de Basescu.

 26. ponta “propune” daune de 2 miliarde euro pentru RMGC. RMGC incurajata cere 4 miliarde. Antonescu spune ca a fost tras pe sfoara sa iasa ca PNL e de vina pentru daune. E timpul ca Antonescu sa ia taurul de coarne. Daca tot li se imputa PNListilor daunele, atunci sa isi “recupereze” Justitia si PNLul sa faca o echipa care sa reprezinte Romania in procesul cu RMGC. Sunt convins ca PNL este capabil sa adune un grup de avocati de elita care vor da de pamant cu pretentiile jmenarilor de la Gabriel Resources. Daca oamenii lui ponta reprezinta Romania nu am nicio incredere ca se vor lupta sa castige procesul.

  • Cata dementa! Cata lume bolnava! La Ionut sau la alt om nu s-ar duce sa aprinda o lumanare dar pentru niste animale, atentie, nici nu se stie inca care va fi soarta lor, lumea aprinde lumanari. Cata dementa! Ne mai intrebam de ce am ajuns, ca popor, in halul in care am ajuns. Pai cu atatia descreierati unde altundeva am fi putut ajunge?
   Vad ca nu dau buzna nici in al doisprezecelea ceas asa-zisii iubitori de animale sa adopte maidanezii. Le era bine cand aruncau cotarlelor abandonate pe strazi, din multa iubire, desigur, cate un os, ca sa nu miroasa urat tomberonul, si ei se cred iubitori de animale. Asta e iubire, abandonul lor pe strazi? Cata scarba mi-e de aceste minti grav bolnave!

    • Pai pe mine ma intrebi? Intreaba-i pe “iubitorii de animale”, (ong-uri sau nu), care au lasat pe strazi de ani buni, maidanezii (neadapostiti, nemancati, nesterilizati, nevaccinati, nedeparazitati), unii dintre ei luand foarte multi bani pentru aceste atributiuni neindeplinite si uite unde am ajuns: cu sute de mii de maidanezi pe strazi. Ei sunt criminalii. Unii care nu si-au facut datoria, iar altii, bolnavi mintal, care considera ca locul cainilor e in strada si din multa iubire le mai arunca cateva resturi de mancare din cand in cand. Cainii ca si mine, ca si multi altii suntem victime ale unor ticalosi cu multe interese materiale si ale unor descreierati care considera ca sunt iubitori de animale daca ii lasa pe strazi. Ii iubiti, asumati-va iubirea fata de ei cu tot ce implica. Nu suntem obligati sa va suportam cotarlele vesnic printre picioarele noastre si nici sa sponsorizam traiul maidanezilor cand 3/4 din populatia Romaniei fac eforturi mari sa-si plateasca taxele si impozitele ca o parte din acesti bani sa fie directionati catre maidanezi, mai bine spus, catre asa-zisii iubitori de animale.Ii iubiti, luati-i de pe strazi!

     • M-am referit in general. Nici noi nu suntem obligati sa va suportam incitarile la crima. Nu suntem obligati sa asistam la un holocaust la care supuneti TOATE animalele din tara asta din cauza ca unele au luat-o razna si unii oameni sunt cu capu’ si lasa caini pe strada sau nu sunt in stare sa aiba grija unii de altii si de copiii lor.

    • @protestez..ce preferi,eutanasiere fara chinuri sau otravirea lor de catre oamenii revoltati?eu as alege prima varianta

     • Nu trebuie sa alegi doar din aceste doua variante, ca nu toata lumea e criminala, cum nici toti cainii nu sunt criminali. Prefer dreptul la viata, nu crima, pentru nu sunt jeg cum sunt unii…

    • Exact cei ce arunca animalele ca pe niste carpe vor moartea lor… Asa e. Astia sunt aia pentru care un animal e doar un obiect de care se folosesc si apoi il arunca, daca s-ar putea, pa geam.

 27. Am inebunit dar a inceput sa imi placa de Ponta. Vad ca desecretizeaza afacerea. pacat ca nu a facut asa de la inceput si nu i-a invitat frumusel afara pe cei de la Gold ca apoi sa se duca la Ue cu jaba in protap uite domne avem o zona incare terbuei bagat bani la greu sa o curatam, sa o redam vietii. A pierdut enorm nefacand asa. Macar sa-i dea afara acum ca pe cei de la Bechtel poate face inca o minune(zic minune ca Beceanun zicea ca e facatura diavolului si numeni nu mai poate desface).

  • http://stareanatiunii.com/desecretizare-rosia-montana-documentele-desecretizate-nu-sunt-autentice.html Da da uite cum o desecretizeaza.Si ce desecretizeaza.Inca mai asteptam contractul cu Bechtel ala facut de mentorul sau NASTASE.Care era preocupat ca Romanii ies in strada impotriva sistemului creat de el.SISTEM MAFIOT ,TERORIST si preluat de Base.O fi avand si el mana prin contractul asta la intrarea firmei astea la datul AURULUI ASA MOACA.Er prin 98 cine era oare atunci ?

   • Sigur sunt amestecati: eu am bunicii in Hunedoara: MARMOSIM o stie toata Hunedoara ca a fost data lui Videanu, care nu putea sa ia decat cu ajutorul lui Berceanu basescu etc. Dar mai sper si eu visez 🙂 .

   • Nastase a facut un contract de 2 mld ptr. 400 km cu cea mai mare firma din lume ,cu ce a gresit ,vezi-i pe ceilalti care au stopat contractul si au dat drumul la jaf dupa ce a plecat nastase ,alde berceanu ,boagiu si prostul alalalt pus la transporturi in 2005 ca sa macelareasca contractul si sa-l deturneze .Daca nu ai habar macar apeleaza la logica.

 28. “În acordul de societate scrie clar că Roșia Montană Gold Corporation se dizolvă dacă nu reușește să ia acordurile de exploatare conforme cu legislația română.

  Pentru că nu a reușit a apărut necesitatea acestei legi introduse în Parlament, o lege care în esență spune că această exploatare nu trebuie să respecte celelalte legi.”
  (http://www.biziday.ro/2013/09/11/gabriel-croseteaza-un-razboi/)

  • Dle Tudor , merita citit acest articol recomandat de @haion si dezbatut in emisiune , fiindca RMGR nu mai exista de drept din 2009 , lucru pe care-l poate constata o instanta civila la sesizarea oricui . Ce daune sa mai ceara o persoana juridica inexistenta ?! Foarte , foarte tare …

 29. cum sa lasam pe altii sa ne scoata ce este mai de pret pentru romania adica aurul nu cred ca exista in tara asta cineva care nu ar vrea sa munceasca decat sa lasam pe altii nu inteleg aceste proceduri prin care noua ni se cuvin doar 22 % din tot ce este acolo

  • Nu 22 la suta ci ATENTIE 6 LA SUTA.Ii ceva mai generos Ponta decat maestrul sau cu 3 la suta la petrol.

 30. ponta a dat afara 3 secretari de stat de la mediu.
  nu au dat avizul pentru rosia?!

  ponta,continua partea secreta a coabitarii,se bate pentru afacerea lui basescu cu asasinii economici pe mana carora a dat romania.

 31. http://stareanatiunii.com/desecretizare-rosia-montana-documentele-desecretizate-nu-sunt-autentice.html Documentele lui Sova si PSD-ului.Io cand va ziceam ca pesedacii is urmasii celor mai ,,assasine,, guverne ale FESENISTE SI PEDESERISTE 14 ani de jaf si privatizari si vanzari de resurse pe usa din dos ca talharii.Acum aceleasi obiceiuri. sare-au putoii in sus care nu au trait vremea lor.Ponta nu numai ca e agent de vanzari dar vad ca si santajist si agitator impotriva poporului.Ba ca trebuie sa platim ba ca Alba-Iulea va fi stearsa. nu stiu ce.Asta e suma tuturor politicieniilor Romani.Romanii in starad sa ceara DNA si SRI sa intre pe fir si sa ii sfasaie pe jafuriile astea.Altel asta va vand si sufletul in final.

 32. Începutul e bun. Un jurnalist prezintă “materialul clientului”, ne pune în față declarațiile politicienilor la diverse date ca să vedem cine, cum s-a răsucit, pune pe video wall promisiunile electorale publicate și asumate mai demult, mai vine și Oana Stancu cu analiza averilor și încrengăturilor de nemernici interesați… Hai că se poate. NU aș vrea peste ani o emisiune excepțională a doamnei Carmen Avram despre oamenii din zonă îmbolnăviți cu cianură, nu vrem acel rating mare atunci, pentru că VA FI PREA TÂRZIU !!! Faceți ratingul acum, cu date și anchete numai bune de mișcat un Parchet onest, nu cu evenimente “gitane” !

 33. http://www.realitatea.net/ponta-despre-rosia-montana-am-fost-impotriva-proiectului-pentru-ca-era-sustinut-de-basescu_1268295_comentarii.html#view OMUL ASTA II UN PERICOL SOCIAL.Ori ii NEBUN ORI II UN TUPEIST SCARBOS .Nu ma mira ca era unul care il intreba daca nu -la batut pe tatal sau sau l-a aruncat pe ala de pe balcon.Nu mai invitaiin studio CIANURI ca asta ca va trage si pe voi la disparitie.Dar acum e sustinut de el si e bun..Oare Plumde ce s-o fi rasucit.

 34. Sta aurul acolo de 5000 de ani si au murit milioane de oameni in razboaie pentru actualele granite, sa stam pana gasim alta tehnologie si pana gasim bani sa-l scoatem noi! Inainte de Republica asta de rahat il scotea BNR, ce nu are acum 2 miliarde BNR pentru investitii?!

 35. Ponta a afirmat ca investitia in RM ca sa se exploateze statul roman e un miliard si ceva si nu-i avem. Pai de exemplu statul roman a imprumutat 100 de miliarde in perioada 2004-2013. Chiar asa de greu gasim un miliard? Spre exemplu ii gasim in ce fura ei si in salariile bugetarilor de lux. Cred ca un miliard e un mizilic la furturile politicienilor.

  Nu este cineva in lumea asta mai tampit ca statul roman care a dat resurse de 50 de miliarde cel putin numai in aur, nu pun si restul resurselor, ca nu are un miliard si care-si bate si joc de mediu.

  Cel de la GR a fost sfatuit de Ponta indirect sa ceara despagubiri, intocmai cum face si Basescu cu procurorii , le da sfaturi prin declatratii publice. Astia-s pe sestache la magaria asta.

  Eu propun sa plateasca poporul roman treaba asta cu un miliard si ceva maxim 2, il impartim la 21 de milioane, statul roman ia redevente de 6% si restul impartim intre noi si ne mai creste si noua nivelul de trai.

   • La parlament cand se va vota legea ministrii USL vor face ca si Ponta, adica vor vota contra? Pai PNL-ul spune ca e contra si ca PSD-ul e pantru, cum de ministrii PNL au votat pentru in guvern?

    Eu le propun politicienilor sa aiba grija la minciuni ca-i dau de gol.

    Cea mai buna minciuna e adevarul, nu te crede nimeni si nici nu te incurci in minciune.

  • Guvernul USL a castigat alegerile cu un program care avea vreo 10 minciuni.

   Sa vedem Crin ce ne va propune 10 minciuni sau 10 realizari?

 36. ROMÂNIA,ȚARA EXTREMELOR ȘI A EXTREMIȘTILOR
  Domnule Radu Tudor,mă deranjează și îngrijorează,nivelul de CRUZIME de pe facebook.Mai nou,imagini cu câini morți în diverse moduri,imagini chiar și cu sânge se înmulțesc cu o cruzime de neimaginat și cu o propagandă ticăloasă,spunând că USL și sau ANTENA 3 au vrut eutanasierea.
  Clar e acum că Băsescu a avut cu cine!ROMÂNII sunt cretini și de aceea Băsescu mai e la Cotroceni.sunt cretini dar și indolenți și aș îndrăzni,chiar și inculți!
  Așa că vă rog pe voi,ANTENA 3,ca la fiecare început și sfârșit de publicitate,să difuzați declarațiile medicului legist.PROPAGANDA SE COMBATE CU PROPAGANDĂ,CÂND CU VORBA BUNĂ NU SE POATE!

 37. Exista 2 tipuri de investitori – lăcustele care fac lobby politic si apoi potopul – gen Chevron , RMGC , OMV … si investitorii seriosi gen Renault .

  Daca Ponta dorea investitii cu adevarat nu mai permitea exportul de cherestea si lemn brut (prin impozitare drastica) si astfel europenii dornici de lemn ieftin veneau cu fabrici aici exportand produse finite .

  A exporta materii prime inseamna ca nu doresti sa atragi investitorii aici ci doar sa le exporti lor resursele tale strategice .

 38. Asa se intampla cand la conducerea tarii si institutilor din ROMANIA s=au perindat doar personaje avide/hamesite de PUTERE/AVERE si VACA KOBE.CONCLUZIE:Nu au respectat legile privind cainii maidanezi,rezultatul…. oameni si copii morti .Au defrisat in “prostie “padurile,rezultatul… inundatii/inzapeziri catastrofale cu zeci de oameni si copii morti.Nu am facut sosele si autostrazi(nu erau necesare cf afirmatiei demisului),banii/miliardele le-am dat la Bechtel si altor firme contra parandaraturi)rezultatul…mii de oameni si copii morti pe soselele Romaniei.Am luat 20 miliarde de la FMI(in scopul unic de a avea bani de unde sa fure,conducatori portocaliilor gen basescu/boc/udrea/videnu/blaga…) iar pe de alta parte am taiat pensii/salarii,alocatii copii si handicapati, rezultand ….milioane de muritori de foame.Iar in ce priveste ROSIA MONTANA trebuie sa multumim celor care in ceasul al doisprezecelea …s-au trezit in sfarsit.

 39. Domnule Radu Tudor, cred ca e de datoria unui jurnalist ca dvs. sa aduca la cunostinta opiniei publice modul mizerabil in care cei de la RMGC mint prin omisiune. Si-am sa explic asta in cele ce urmeaza. In timpul dezbaterii televizate de saptamana trecuta, cred ca miercuri daca nu ma insel, unde a fost prezent directorul pe romania al RMGC, acesta a prezentat niste date corecte dar care rupte din context manipuleaza la modul nesimtit. E vorba de nivelul redeventelor. Dansul a prezentat nivelul redeventelor din alte tari, concluzionand corect de altfel, ca redeventa de 6% e printre cele mai mari din lume. Ei bine, dansul a prezentat doar informatia care-i este favorabila, omitand sa adauge ca-n orice tara companiile care exploateaza rezervele naturale, fie ca vorbim de petrol, aur, argint sau alte metale au niste cote de impozit pe profit mult mai mari, sau chiar unele taxe procentuale care se retin tot din profit. Ca un exemplu foarte usor de verificat, in Norvegia orice companie petroliera plateste un impozit pe profit de 28%, fata de 16% cat e la noi! Pe langa acest impozit pe profit statul a impus o taxa de, atentie!, 50% din profitul unei companii petroliere. Astfel incat statul ia 78% din profit iar compania ramane cu 22%. Niste procente rezonabile avand in vedere ca acele companii exploateaza avutia acelui stat. Comparati aceste procente cu ceea ce-ar incasa statul in cazul RM sau si mai grav cu ceea ce incaseaza statul in cazul Petrom care exploateaza zacamintele tarii de petrol. Un alt exemplu sunt SUA, unde impozitul pe profit e undeva la 45%, la noi, repet, e 16%! Un alt exemplu hilar e pana si republica Congo, care are un impozit pe profit pentru companiile miniere de 30% si-o redeventa de 5%! Si exemplele pot continua. Tocmai de asta dvs. domnule Radu Tudor trebuie sa dezvaluiti marsavia si manipularea celor de la RMGC. Si lucrurile nu se opresc aici! Pentru ca prin noua lege cei de la RMGC fiind constienti de taxele mici pe care le platesc statului vor sa se asigure ca-n viitor daca vom avea noroc, doamne ajuta, si de-un guvern competent si zdravan la cap care va realiza ca RMGC plateste mult prea putin si-ar incerca sa majoreze taxele, ei bine, n-ar putea. Pentru ca, conform legii speciale care acum e-n parlament RMGC nu se va supune niciunei modificari fiscale sau de taxe din urmatorii 15-17 ani! E absolut aberand cum cei de la RMGC vor sa-si asigure furtul si manipularea printr-o lege votata in parlamentul Romaniei! Va rog din suflet sa faceti toate aceste informatii cunoscute publicului larg, dupa ce evident, le veti fi verificat.

  Va multumesc.

 40. Adica ai Minele de la partea cealata a Romaniei la Deva care lucreaza la capacitate maxima fara control de Cianura Antena 3 duceti-va la fatza locului sa vedeti in ce hal arata Romania pe partea cealalta, Rosia Montana se lupta pentru locurii de munca sa acopere celalte mine care extrag la maxim nimeni nu face o Investigatie in Deva si cum au fost vindute minele pe sphagile luate de PDL PSD ia Rosia Montana care nu este rentabila s-au poate sa fie de teapa care o so ia LA BURSELE INTERNATIONALE CARE A PUS ROSIA MONTANA ESTE O TEAPA A LUI SOROS GEORGE

 41. neamtu cere sa vina azi lumea in piata ca usl minte fura au uitat ce a facut pdl uite ca nu sunt cei pentru rosia montana sunt pdl ar trebuii sa stie lumea ca astia se baga printre aia sai ciomagiasca

 42. lumea habar nu are ca zavrele de la pdl frt civ se ascund in spatele la aia nu au curaj sa manifeste singurii ar trebui voi sa anuntati la tv sa stie lumea sa ia cu huiduelii si cu ciomegii

Leave a Reply