PNL a decis : candidatul partidului pentru Primaria Capitalei este un personaj din afara partidului : Marian Munteanu

Fostul lider al Pietei Universitatii din 1990 este in momentul de fata in afara oricarui joc politic. El se va inscrie in PNL si va candida.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Marian_Munteanu

 

36 COMMENTS

 1. D-le Tudor, o mica greseala in titlu. “Marian Munteanu (NU) va pierde alegerile din partea liberalilor la Bucuresti”,

  • Nu,greseala din titlu este cuvantul “liberalii” in loc de “penelistii”.PNL nu are nicio treaba cu liberalismul,care inseamna libertate,progres si cointeresare, si nu conservatorism care inseamna privilegii si autoritarism pentru apararea intereselor de clan. Penelistii sunt pepeeisti dar si basisti in cuget si simtiri.

 2. Indiferent cine se va inscrie in cursa pentru capitala are mari sanse sa piarda.
  Marea majoritate a cetatenilor Bucurestiului s-au saturat de promisiuni si multe gropi.

 3. Este evidenta criza de resurse umane in PNL, iar aberatiile lui Blaga si Gorghiu te scot realmente din sarite. Ii cred chiar pe toti romanii fraieri. Pentru ei este suficient sa te declari liberal. Restul vine de la sine ! Aroganta aceasta a lor, cum ca liberalii reprezinta crema, spuma societatii va avea ca rezultat indepartarea tot mai mult de cei multi, dar nu prosti, cum spunea Lapusneanu.
  Romanul, pe buna dreptate, intr-o formulare simpla, vrea sa simta si el ceva in buzunar si in stomac.

  • Degeaba se declara ei liberali pentru ca nu au niciun argument si nimic practic cu care sa sustina asa ceva.Sunt doar elementele unei mari GOGOSI POLITICE numita mai de graba BASISM.

  • Ce criza de resurse frate? Care PNL ? Asta nu e PNL. E o adunatura de haimanale pedeliste, scursuri si papagali cu pretentii de papagali. Iar “revolutionarul” asta e dupa chipul si asemanarea partidului autointitulat peneleu

 4. Astia sunt tampiti cu diploma.madam gorghiu e genul de competitor care chiar daca e singur in competitie iese pe locul 3. nu trebuie sa o faultezi ca isi da singura la gioale.

  • Fesenisti,penelisti,taranisti,securisti plus tov.Marian M. o mare famiglie mare si reunita, dar “remuneratie mica”.Le-o ajunge bugetul Bucurestiului? Sau le aplica bucurestenilor o noua “terapie de shoc” precum in anii 1996-2000? Ca doar la d’astea se pricep ei.

   • Completare ar fi : “sa nu uiti sa treci pe verde”
    (Scuze pentru intrare in vorba, da’ la cat de prost pare “florin”, are nevoie de orice sfat !)
    Decat ca, florine, Munteanu a “cantidat” prin anii “90 la presedentie din partea partidului lu’ Magureanu.. ala cu se-re-i-u’… cu ar veni, puneau aia p-un “civil” sa se bata cu Iliescu:)))… candidatura, dupa ce, in Piata, atrasese respect.. Inainte il filmase pe Petre Tutea fara stiinta si acordul dumnealui (e filmul pe youtube, pentru cine are rabdare sa vada cum gandea un anticomunist adevarat, nu d-asta de net !). Si astea, doar pentru ce exista dovezi – ca zice targu’ multe, le gasesti pe net)
    Vad ca pricepi mai greu, deci ma explic : astia ca Munteanu nu ies la pensie d-acolo, de unde n-au cartea de munca… intra doar in conservare. Temporara, se vede !

  • Dar nu e nevoie sa-latace Antena3. Asta e atacat din nastere . Asemeni majoritatii membrilor asa zisului peneleu.

 5. Vai de capul lor ! PNL-PDL nu are un reprezentant ? Uite unde sunt coruptii !Marian era de 10 ani student in anul 3 !

 6. Cand isi retrage si asta candidatura? Ca m-am obisnuit sa vad looseri propusi!N-are nicio sansa cu ciorba asta reincalzita!

 7. distractie mare cu “valorile” din partidul basisto-penelist.daca marea gasca penala a ajuns sa nu mai aiba candidat din propria curte e jale mare printre “admiratorii’ acestui partid jalnic de prin studiourile tv. daca si acest contrabandist de arme a ajuns sa fie protejatul cotrocenilor ( cel putin asa sustin sursele) e nasol rau.oricum luam aceasta candidatura e nasol rau pentru mult invocatul partid al bratienilor. e clar ca orice candidat ar propune partidul basisto-penelist pe fruntea scrie “looser”!!!

 8. distractie mare cu “valorile” din partidul basisto-penelist.daca marea gasca penala a ajuns sa nu mai aiba candidat din propria curte e jale mare printre “admiratorii’ acestui partid jalnic de prin studiourile tv. daca si acest contrabandist de arme a ajuns sa fie protejatul cotrocenilor ( cel putin asa sustin sursele) e nasol rau.oricum luam aceasta candidatura e nasol rau pentru mult invocatul partid al bratienilor. e clar ca orice candidat ar propune partidul basisto-penelist pe fruntea scrie “looser”!!!

 9. Se invart in morminte liderii partidului istoric la ce hazna politica a ajuns sa poarte numele PNL…..

 10. Un om apreciat de Seniorii Coposu si Ratiu hulit si vanat de Iliescu nu poate sa candideze decat pentru un partid de dreapta.

 11. Pe vremea lui Ceasca era un banc:
  “Se numeste in functia de prim-ministru tovarasul Ionescu. Se pregateste tovarasul Popescu!!”
  Vad ca struto-baseala numita azi PNL, pastreaza si duce mai departe, pe noi si noi culmi, bunele obiceiuri comuniste!
  “Candidatul nostru pentru Primaria Capitalei este, AZI, tovarasul organ. Miine, tovarasul Nicusor. Poimiine, tovarasul Munteanu. In weekend ne odihnim, iar saptamina viitoare va vom prezenta noua lista.
  Vom continua numirile chiar si DUPA alegeri!!”

 12. Cine va semna sa se construiasca moscheea, pe langa cei care au semnat deja (Iohannis, Ciolos, Ponta) ?
  M.Munteanu sau G.Firea? E singurul lucru care conteaza.
  Presa Iliesciana zicea acum 20 de ani ca MMunteanu e urmasul legionarilor. Poate vor sa-l faca primar ca sa semneze pt.moschee si sa compromita definitiv acel curent.

 13. 1 martie 1990. Marian Munteanu, liderul Ligii Studenţilor din România şi viitor „amfitrion“ al fenomenului Piaţa Universităţii, participă în West Virginia (SUA), la conferinţa „Studenţii, ca agenţi ai schimbării sociale“, organizată de Universitatea Bethany. Câteva săptămâni mai târziu, studenţii români grupaţi în „Liga Studenţilor“, organizaţie condusă de Marian Munteanu, întreţineau cea mai mare mişcare de protest din România – „Golaniada“ din Piaţa Universităţii.
  mai 1990 Marian Munteanu fusese invitat aici de National Endowment for Democracy,
  National Endowment for Democracy (NED) este o fundaţie privată, nonprofit, finanţată de Congresul American pentru a promova democraţia în lume. A luat naştere în 1983. Scopul infiinţării acestei fundaţii a fost de a nu mai expune anumit activităţi ale CIA. Când a ieşit la iveală, la finalul anilor ’60, că organizaţii de volunari primeau fonduri acoperite din partea CIA pentru a susţine unele idei la forumurile internaţionale, administraţia Lyndon Johnson a ajuns la concluzia că asemenea practici trebuie să înceteze, recomandând înfiinţarea unui mecanism public-privat pentru a finanţa activităţile din afara Americii.
  National Endowment for Democracy are o răspândire globală. În sud-estul Europei a susţinut financiar mişcarea Solidarność din Polonia (anii ‘80), „Revoluţia portocalie“ din Ucraina (2004) şi derulează în prezent mai multe programe în Republica Moldova. În România, NED a activat cu precădere în perioada 1990 – 1996.
  20 iunie 1990. Trecuse o săptămână de la sângeroasa Mineriadă iar Doina Cornea şi Petre Mihai Băcanu se aflau la Washington, la invitaţia National Endowment for Democracy.
  15 aprilie 1991. Marian Munteanu revine în America, la o masă rotundă organizată de National Endowment for Democracy pe tema tranziţiei ţărilor din Centrul şi Estul Europei.
  Scopul SUA: întărirea opoziţiei
  Martie 1993. Debarcarea găştii lui Ion Iliescu şi înlocuirea ei cu un partid de dreapta era scopul declarat al politicilor National Endowment for Democracy. În 1993, cercetătorul american Ronald H. Linden a realizat pentru Institutul Republican Internaţional (IRI – unul dintre cele patru organism ale NED) un raport detaliat cu privire la România. “Dacă opoziţia formează un Guvern, atunci scopul principal al IRI va fi realizat. Dacă implicarea sa continuă, ea devine apoi un vehicul de influenţă pentru guvernul în exerciţiu prezumtiv. În această situaţie, o AMBASADA este un vehicul mai adecvat pentru a încerca să INFLUENTEZE un guvern suveran.”, se arată în raport.
  Sumele alocate de National Endowment for Democracy.
  Sindicatul Frăţia: 671.105 $ (prin Free Trade Union Institute – Institutul Sindicatelor Libere). Sindicatul Frăţia avea în acea perioadă un milion de membri şi era condus de Miron Mitrea. În 1992, Miron Mitrea, din calitatea sa de lider sindical, a susţinut în mod deschis candidaţii Convenţiei Democrate Române la alegerile locale. De asemenea, Mitrea a fost iniţiatorul unor mari greve sindicale îndeptate împotriva măsurilor luate de guvernele de stânga. Asta nu l-a împiedicat ca în 1995 să treacă în PDSR, de partea lui Ion Iliescu.
  Asociaţia Pro Democraţia: 436.999 $ (prin National Democratic Institute for International Affairs – Institutul Naţional Democratic pentru Afaceri Internaţionale). Partidele din opoziţie: 200.000 $ (prin International Republican Institute – Institutul Republican Internaţional). Raportul menţiona că sprijinul american s-a dovedit decisiv pentru coagularea forţelor din Opoziţie în cadrul Convenţiei Democrate Române. Sunt consemnate investiţii în sisteme de comunicaţie puse la dispoziţia partidelor pentru a întări filialele din teritoriu: telefoane, faxuri, maşini de multiplicat şi computere. Liviu Petrina, unul dintre liderii PNŢCD a spus într-un interviu acordat „Adevărul”.
  Pe bune! americanii iar sunt disperati? trebuie sa isi reactiveze oamenii CHIAR si pentru O PRIMARIE ? …..primarii? National Endowment for Democracy (NED) este o fundaţie privată, nonprofit, finanţată de Congresul American.
  Iar aranjamente, misculatii via Washington ?
  Isi baga mereu coada fiindca PNListii, ex comunisti, ex fesenisti, mixasati si fezandati cu PDListii – ce sa vezi ? NU au candidat? Mamaaaa! ce oroare plus ridicol maxim!
  Dar nu-i mai mangaiati atat pe crestet si nu-i mai ghidonati, plimbati de mana , mai NED si toate ONGurile CA NE-AM SATURAT! Ce naiba asa neajutorati sunt?
  Ce treaba are Marian Munteanu cu Primaria? sau va fi consiliat de Doina Cornea, sau de Sarbu de la PROTV, sau de Virgil Magureanu, sau ……?????
  Hey Washington! legatura cu Primaria Buc.? Cat a investit America in Bucuresti? Fasssss, un BIG Fassssss. Nici nu stie unde e Bucurestiul pe harta! haha.
  ASTEPT ONG-urile americane sa recomande un EXTRATERESTRU (de pe Marte eventual) la Primaria Bucuresti. Atunci devine interesting, really! Oricum alegerile astea sunt funny: Benny Hill , Muppets Show in varianta liberala PNL-PD – doar ca sunt o productie proasta.
  Sincer atata agitatie din partea ONG-urilor USA si totusi ce lipsa de imaginatie. Suntem in 2016 nu in 1990, wake up!
  National Endowment for Democracy (NED), finanţată de Congresul American pentru a promova democraţia în lume. Minunata promovarea democratiei in lume : Romania – romanii sunt democrati clar 100% pana in maduva oaselor si cu burta goala si nadragii rupti in fund. Asta da reusita a democratiei : proiectul a reusit, pacientul e mort! URAAAAA !

  • @Cristina
   Puteai ”să gândești singur(ă)” sau, dacă nu, măcar să pui în ghilimele, ca fiind citat totul de undeva. Mai mult, dai totul trunchiat căutînd să acoperi pe unii, dragi ție. Și nu-I corect. Sau , mai simplu, puteai să dai link-ul astfel încât fiecare să gândească cu capul lui:
   http://gandeste.org/general/anii-90-cum-a-schimbat-america-fata-romaniei-milioane-de-dolari-pentru-ong-uri-televiziuni-sindicate-si-miscari-politice/53834
   Realizezi că la un material atât de amplu nimeni nu putea, ca in câteva ore, să conceapă așa ceva , așa că, fiind unul care ”nu se aruncă precum rața la muci” (mai ales când vede, aproximativ, ”de unde bate vântul”) că ăsta-i plagiat, și-i și unul ordinar, pentru că, trunchiat fiind, încearcă să manipuleze, nu am căzut în plasă… căzând și pe spate precum ar face un fost piețar extaziat dar și descumpănit la ceea ce-i aud urechile el ca prostul crezând atunci în puritatea Pieții și nici pe departe.
   Dacă dădeai sursa(dar ți-a fost frică pentru că este rău famată) era ok.
   Asta nu înseamnă că nu conține și adevăruri multe , adevăruri știute dar amintite acum și care, ori sunt dosite acum, ori sunt necunoscute multora care aveau muci la nas la Revoluție nu sunt rău de a fi expuse.
   De exemplu:
   ”Dincolo de dorinţa de a crea un climat global de pace, interesele SUA în România au avut şi o latură pragmatică: crearea unui mediu previzibil, în care investitorii americani să poată opera.
   Theodor Stolojan, fostul premier al României, a explicat pentru „Adevărul“: „Prăbuşirea sistemului economic socialist a salvat ţările capitaliste de la intrarea în recesiune la începutul anilor ‘90. Ei au evitat intrarea în recesiune prin pătrunderea pe pieţele create ca urmare a prăbuşirii sistemului economic socialist. Asta e concluzie clară“.
   ….Sau s-ar fi aflat si de toată logistica peste care dăduseră minerii pe la sediul PNȚ.

 14. singura logica (afara de decizii si fapte cauzate de boli psihice) a acestei miscari e sa-l compromita, sa nu continue ceea ce incepuse, sa nu devina o alternativa, o speranta la prezidentialele din 2019 (sau chiar mai devreme, dupa cum merge treaba).
  Si sa-l monitorizeze baietii, sa-l controleze mai bine.
  Probabil ca i-au promis ca el va fi succesorul lui Iohannis… dar cu tradatorii de vocatie te pui? chiar daca ajunge candidat, il fac in foi de vita la momentul oportun 🙂

  Pacat de Marian, asa fraier nu-l credeam dar la batrinete omul se mai si prosteste. E de inteles, poate, ca timpul trece, are deja o virsta si tocmai el “sa ramina fara coledzi”, el care “de la 48 incoace, da-i si lupta, neicusorule”… 🙂

 15. Daca va avea o echipa de specialisti pe domenii si un city manager adevarat ,cu talentul de lider ,spiritul organizatoric,cinstea si apropierea de valorile traditionale ,de biserica ortodoxa,de Tutea de marele Corneliu Coposu, de adevaratele modele ale neamului romanesceu.Evident ca poate face mai mult , in bine , decat ce au facut sau mai bine zis stricat toti primarii la un loc .
  E interesant la cine se raporteaz cei care-l vor pune la zid??
  Cu Halaicu, Lis ?? sau poate cu BASESCU?? Videanu ?? cu Dl medic ? cu Triceanu omul cu sapte fete care a vandut rezervele Marii Negre si totusi este liber?? cu Ponta? Sau poate cu ILICI? SUNA RAU NU??
  A…DAA daca ar fi avut in urma sau concurenti de talia dl Coposu,Ratiu,Quintus,Borc,Tiriac, A.M. Mociornita ,Rebenciuc,Isarescu, sau alta personalitate da ,,,mai era de gandit ,,dar saracul Coposu e dus si de acolo ,parca dintre toti cei pe masa l-ar cam alege pe Marian Munteanu.
  Sa stamb ca deobicei dar sa incercam sa judecam drept.
  Conteaza cu ce echipa iese la interval…
  CU STIMA

 16. Pentru toata lumea si ptr. Pompilu
  Scuze, de obicei, mai exact MEREU! dau (am dat) sursa -chiar nu am nici o problema (privind sursa), atata timp cat mi se pare un material care intr-o apreciere subiectiva = gandirea mea (opinia mea)!- prezinta :1. adevaruri ; 2. sau cel putin ma “forteaza” sa imi pun semne de intrebare -sa cercetez mai mult, cu alte cuvinte sa analizez informatiile prezentate.
  De asemenea pun ghilimele la toate fragmentele preluate. Postand insa la o ora oarecum tarzie si pe fondul starii de oboseala, am uitat ghilimelele.
  Da, am facut o selectie din tot materialul, respectiv ceea ce MIE mi s-a parut o sinteza, nu ptr. o intentie ascunsa , doar pentru simplu fapt ca pentru mine reprezenta esenta -idei principale . Oricum NU pentru a acoperi pe unii “dragi mie”. Cu regret, dar dupa 26 de ani atat de “frumosi”, experimentati pe noi ca pe simpli cobai, nu imi sunt “dragi” nici unii. ZERO! ok? iar nivelul meu de incredere fata de TOTI este la minus, nici macar la zero.
  Deci, revin acum pentru postul meu anterior si mentionez – Articol -de Cristian Delcea; Mihai Voinea. Titlu : ANII ’90. Cum a schimbat America faţa României. Milioane de dolari pentru ONG-uri, televiziuni, sindicate şi mişcări politice
  25 aprilie 2015,
  adevarul.ro › News › Societate

  • @Cristina,
   .
   Adevărul este că am constatat și asta m-a deranjat foarte mult, inadvertențe majore între textul original, amputat, cum spuneam, și comentariul personal care mi s-a părut suficient de echidistant și cu care, în cea mai mare parte, rezonam. Amputat în tot ce consideram mai puturos, și anume pasajele în care se demonstrează(cu subiect și predicat cum se zice pe aici și pe la….RTV) că Țara asta a fost ”lucrată”, pe ascuns. Pe ascuns, departe de Piață (inoculându-li-se ideea că_ca ei nu-I nimeni, sânt puri dar și …purii), Piață care nu cunoștea, ”sireaca”, ce fac liderii lor prin țări straine. Lideri, care cum se vede astăzi, după 27 de ani de la căderea comunismului, nu de dragul (numai) a democrației și al destinului Țărișoarei ăsteia influențau, mișcau mase, ci, comportându-se ca niște slugi, se zbăteau pentru avantaje personale, respectiv dolari mulți, dar și propulsarea cu sprijin straină major, intr-un mod total netransparent, în posturi de decizie și de influențare a maselor, presa fiind cel mai mult viciată în misiunea ei de a spune ADEVĂRUL și a nu face partizanat politic, pe față, și care dădea jos sau puneau Presedinți, prim-ministri, și alte dregătorii.
   Tăierile din text îmi subliniau, parcă, tocmai faptul că se considera că ele, acele informații privind lideri de partid, de opinie, presă, sindicate, toate năimite, toate în postura de slugi, UNIDIRECȚIONATE inclusiv folosind minciuna, dezinformarea și diversiunea împotriva Puterii, nu trebuie să fie aduse la cunoștința românilor nici după 27 de ani de la Revoluție, mai ales a acelora din Piața Universității parte din ei anticomuniști cu gândul la libertatea, parte consistentă, însă, nefăcând distincție între libertate și libertinaj, cu gândul la dreptul de a face bișniță, de a-ți înjura seful sau conducătorii fără a ți se face dosar…penal, parte cu gândul la demolarea tuturor mastodonților ceaușiști, a ”mormanului de fiare vechi” din care să iasă bani, alții pentru, mult doritul, ”restituțio in integrum”, unii pentru dreptul de liberă circulație înțeles de fiecare după ”nevoile” sale, mulți care, năpârlind într-o noapte, au devenit luptători anticomuniști și pe lângă toți ăștia o masă de oameni care-și doreau șă plătească polițe după deviza ”ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”.
   Revin. Dacă textul din ”Adevărul” lipsea și era doar link-ul, atunci și în comentariul meu spuneam și eu, desigur, ce spunea @dragos .Și poate și mai mult că eu nu pot fi atât de concis 😀
   Dacă la acest material s-ar adauga fie și numai ”Declarația de la Budapesta” și ” Pactul Genscher – Shevardnadze”, privind remodelarea granițelor după caderea comunismului in Europa urmare întîlnirii de la Malta) am putea să realizăm(unii) cât am fost de vânduți de slugile și cozile noastre de topor din cele mai vechi timpuri, post-decembriste și până astăzi.
   Deci , în concluzie, noi nu o să ne mai facem bine niciodată cu asemeni conducători, partide, politicieni, sindicate, ong-uri și cu asemenea presă. Dar nici cu asemenea… americani. N-ai nevoie,la 20.000.000. de locuitori, decât 1(unu) Sef de Stat și de, cel mult, 2000 de năimiți în politică(50%+1), în instituțiile de forță, în guvern, în bnr, în sindicate, ong-uri, și presă ca să ții în lanț o Țară și să-I spui mereu(în pofida unei realitîți sinistre ca acuma, că ești pe drumul cel bun.
   Oricum, una peste alta, nu suntem la fel.
   În orice caz eu nu am crezut în mituri cum ”au crezut” sau ne-au intoxicat alții, alții, de fapt, fiind toată presa năimită de care vorbea ”Adevărul ” dar și partidele istorice care, la ordin și nu din neștiință cum se vede acum, intoxica lumea cu cât de dizidenți și democrati au fost unii, unii ca Laszlo Tokeș, Eroul Timișoarei dar și al…. României(erou ”uitat” de toată presa la ….numire și, după mulți ani scărmănat tot de PSD și , cu chiu cu vai , în justiție, Tokes pierzând Titlul astfel încât PresedinȚia sa fie nevoită(cu tot sprijinul dat de Laslo Tokes în Alegerile din 2014 dat lui joshannis) sa admită să-i retragă titlul. Apoi s-a ales praful de ”dizidenții” și ”democrații” din gașca fripturisto-GDS-istă și AC-istă care tăia și spânzura în anii 90, care stabilea cine-I democrat și cine-i comunist , securist , turnator sau colaboraționist, ca și cohorta de ziaristi făcuți peste noapte de foști ziaristi comunisti. Astăzi toți(sau aproape toți așa cum văd oamenii normali și puțini, foarte puțini, dintre ziariști ăștia, toți, de care aminteam, toți cu Marean Munteanu(de care era să uit) au fost niște slugi până una alta care au luat bani și s-au pus la dispoziție unei puteri straine care să ne controleze, să ne admonesteze , care să ne pună pe coji de nuci, care să ne amenințe, care să fie părtinitoare, asta numindu-se la ei, într-un cuvânt, pragmatism și interes național.
   Oricum, îți mulțumesc pentru răspuns ca și pentru aceste clarificări care erau strict necesare pentru liniștea ”amândurora” (cuvânt esential al Alinei Petrescu- fără el n-ar fi…ea 😀 )

 17. Ooops… Error 404
  Sorry, but the page you are looking for doesn’t exist.
  You can go to the HOMEPAGE —- Acesta e rezultatul la postarile tale de proba, in Italia la San Bonifacio…???????????????????????

Leave a Reply