Acum, ca stim, ne foloseste la ceva? Daca erau sume suspecte sau persoane dubioase cu bani obtinuti pe cai ilegale, nu era firesc sa se fi actionat pina acum? Panama Papers devine un soi de emisiune de divertisment…

=================

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a identificat 286 de persoane fizice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama, a declarat, marți, Neculae Plăiașu, președintele Oficiului, în cadrul Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților.

“Până în prezent, în bazele de date ale Oficiului au fost înregistrate 286 de persoane fizice și juridice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama. Au intrat 21,7 milioane euro și au ieșit 50,5 milioane euro. Cifrele sunt influențate de condiția barem mai mare de 15.000 de euro”, a explicat Plăiașu.

El a precizat că Panama este un areal cu posibilități și legături faptice de protecție a unor tranzacții, fluxuri financiare, cu conținut în zona spălării banilor sau finanțării terorismului.

“În procedurile interne ale noastre, tranzacțiile financiare și comerciale cu legături spre entitățile și teritoriile menționate îmbracă caracteristici de risc ridicat, major, cu consecințe în creșterea operativității de analiză. Panama este un areal cu posibilități și legături faptice de protecție a unor tranzacții, fluxuri financiare, cu conținut în zona spălării banilor sau finanțării terorismului. Interesul nostru pentru Panama a avut la bază și un istoric cu trimitere la zona spălării banilor și finanțării terorismului fapt ce ne-a făcut să realizăm o legătură directă cu unitatea de informații din acest stat”, a mai afirmat oficialul Oficiului.

De asemenea, el a reamintit că instituția monitorizează zilnic, prin specialiști, informațiile publice și le angrenează în procedurile specifice pentru a operaționaliza eventualele suspiciuni și indicii de spălare a banilor sau de finanțare a terorismului, potrivit Agerpres.

 

 

7 COMMENTS

 1. Foarte tare acest Oficiu+toata lumea de la supraveghere finaciara, daca nu crapa treaba din Panama, erau ”mai curati, mai uscati”! BNR este silentio stampa…, este concentrat, tinteste inflatia! Asta in timp ce niste amarati, ca asa le-a fost norocul, vin pe jos spre Bucuresti, de disperare!

 2. Orificiul asta a prevenit vreo spalare de bani? Deci s-o previna, nu s-o constate!
  Sa-mi zica si mie care, a cui, cind si cit ii suma.
  Altfel, se trezesc si ei dupa spartul tirgului… mersi, sa primesc listing de la banci si sa numar cite transferuri externe mai mari de 10000 de euro sunt pe zi, pot si singur. Si nu-mi foloseste la nimic.

 3. ”Au intrat 21,7 milioane euro și au ieșit 50,5 milioane euro. Cifrele sunt influențate de condiția barem mai mare de 15.000 de euro”…
  .
  Mocca!
  Probabil că banii serviciilor nu se pun. Nici banii acoperiților sau protejaților.
  Într-adevăr, ”Panama papers” devine un fel de ”Comedy Central” în care, cel mult, avem ocazia să vorbim din nou de… Putin. Putin cel rău și urât.

Leave a Reply