Se intetesc eforturile pentru realizarea noilor majoritati parlamentare in perspectiva localelor si parlamentarelor de anul acesta. Pe de o parte, PNL, UDMR, PSRO, pe de alta PSD, ALDE, UNPR. In ciuda pozitionarii in tabere presupus adverse, nu sunt excluse nici aranjamente PSD-PNL, cum a fost in cazul votului pentru guvernul Ciolos. De urmarit cu atentie.

=================

PSRO şi PNL vor semna un acord post-electoral pentru alegerile locale, a anunţat dumincă liderul social-democrat, Mircea Geoană, care a lansat un apel către alte “formaţiuni mici, nou create”, inclusiv ONG-uri, în vederea unei colaborări cu partidul său.

“Decizia noastră este să intrăm într-o discuţie post-electorală şi un acord politic post-electoral cu PNL este cel pe care astăzi l-am stabilit ca fiind un pas pe care suntem dispuşi să-l facem în perioada imediat următoare”, a declarat Geoană într-o conferinţă de presă.

“Nu este vorba de o alianţă politică, este vorba de un acord politic post-electoral. Mergem pe liste proprii, avem candidaţi proprii, avem oferta noastră politică, suntem un partid de centru stânga modern, suntem social-democraţi moderni. Liberalii au altă doctrină, foarte bine. Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut”, a detaliat Mircea Geoană termenii acordului cu liberalii.

Liderul PSRO a explicat că acordul presupune “tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului şi după ziua votului”. Susţinerea candidaţilor celuilalt partid se face, potrivit acordului, doar dacă sunt alegeri locale în două tururi de scrutin, a susţinut preşedintele Geoană.

El a lansat un apel către “alte formaţiuni, mai mici, nou create”, inclusiv ONG-uri, pentru colaborare electorală, subliniind că formaţiunea sa are o “predispoziţie pentru o colaborare pe zona ecologistă”, dar că nu au fost începute negocieri cu alte partide politice.

“Pentru a asigura majorităţi coerente la nivelul întregii ţări după alegerile locale şi, eventual, parlamentare, când va veni momentul, trebuie să să asigurăm României guvernare naţională şi locală predictibilă, coerentă în jurul unor principii care sunt comune”, a mai spus Geoană.

“Există în mod firesc, apropo de spriritul acestui acord, o preferinţă de  a continua lupta împotriva coaliţiei răului şi după alegerile locale. În mod natural, acest lucru va fi dezbătut la momentul potrivit, nu vrem să anticipăm lucrurile, dar în mod firesc, dacă facem acest prim pas la locale, în mod natural şi după prima noastră preferinţă ar fi să continuăm acest tip de acord politic post-electoral”, a răspuns Geoană întrebat dacă acordul cu liberalii presupune şi o colaborare la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte stabilirea candidatului PSRO pentru Primăria Capitalei, Geoană a spus că în acest moment nu este în intenţia sa să candideze, subliniind că vrea să aducă în faţă o generaţie nouă de politicieni.

“Au fost foarte multe speculaţii cu privire la alianţe, cu privire la alte moduri de recoagulare a spaţiului politic. Vă spun ce este fundamental pentru 2016 şi vreau să mă adresez românilor, în primul rând, dacă dorim să schimbăm România cu adevărat, nu putem să lăsăm vechiul sistem politic să se reproducă în 2016. (…) Vreau să ducem o luptă nemiloasă împotriva coaliţiei răului, care încearcă  cu disperare să păstreze vechiul mod de a face politică în România”, a mai spus liderul PSRO.

Mircea Geoană a explicat că, în viziunea sa, “coaliţia răului” este “PSD şi acoliţii lor şi Traian Băsescu, sunt din acelaşi film, încearcă să întoarcă justiţia şi să oprească lupta împotriva corupţiei, toţi”.

Protocolul dintre PNL şi PSRO va fi înscris pe oridinea de zi a comisiei de unificare şi a Biroului Politic Naţional al PNL, care vor avea loc luni, potrivit unor surse liberale.

Geoană a mai afirmat duminică, întrebat ce părere are despre legea defăimării, că liderul PSD, Liviu Dragnea,  are “o spaimă de ceea ce reprezintă opinia publică şi exprimarea liberă a opţiunilor oamenilor”.

“Domnul Dragnea este dintr-un serial atât de primitiv, încât esenţa democraţiei îi scapă, asta este problema cu domnul Dragnea. Deci el are o spaimă de ceea ce reprezintă opinia publică şi exprimarea liberă a opţiunilor oamenilor, de aceea încearcă să pună căluş şi căpăstru exprimării libere în România. Este o teamă aproape viscerală de contact cu oamenii”, a spus Geoană, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PSRO l-a acuzat pe Dragnea că a “cumpărat” cu bani publici “suportul aproape unanim” al membrilor PSD.

“E păcat de PSD că a ajuns să aibă un astfel de lider şi e păcat de un partid important din România că a ajuns să se lase cumpărat de banii publici pe care domnul Dragnea i-a tot vehiculat, i-a păstorit şi cu care şi-a cumpărat, practic, suportul aproape unanim al unui partid care, pe vremea când îl cunoşteam era mai democratic, mai deschis şi mai prietenos cu ceea ce înseamnă valorile democraţiei de tip european”, a mai spus Mircea Geoană.

Întrebat dacă şi-a schimbat părerea, având în veere că a colaborat cu Liviu Dragnea, când acesta era secretar general al PSD, iar Geoană conducea partidul, preşedintele PSRO a replicat: “Ştiţi aia cu legea lui Murphy, când îţi depăşeşti nivelul de competenţă? Te duci într-o zonă care este prea oxigenată pentru unii. Vorbim despre trecut şi acest lucru deja nu mă mai interesează, este un subiect închis pentru mine.”

12 COMMENTS

  • Geoană &vanghelie.Tocmai Vanghelie care a complotat cu base si UDREA impotrva lui GEOANĂ.Alianta cu vechii pdlisti care l au sprijinit pe base in campania prezidentiala e si mai naucitoare !

 1. Geaona a incetat sa mai existe pentru romani de cand si-a sabotat candidatura la presedintie mergnd pe ascuns la Vantu! Practic el l-a facut presedinte pe Basescu!
  “Mihaela, dragostea mea” are partid? Cu cati membri? 2? El si nevasta-sa?

 2. Waw! :))) Geoană!
  – Ştii că e valabil ceea ce ai spus şi pentru noi alegătorii?
  :))) Fraza asta:*Vorbim despre trecut şi acest lucru deja nu mă mai interesează, este un subiect închis pentru mine.”*
  Şi voi sînteţi un trecut pentru alegători, deja sînteţi aruncaţi în antichitate! :))) Da, ”Mihaela dragostea mea”! Ai uitat? Rămîi alături de ea şi nu ne mai intoxica cu ”balivernele” tale! Lăsaţi tineretul să trăiască în generaţia lor! Nu-i mai obligaţi să trăiască în generaţia ”bulangiilor” cu sînge putred ca voi! :))) E rîndul lor să-şi arate valoarea reală şi puterea de a revitaliza omul după o palmă aruncată cu talpa voastră de nemernic reformist doar în binele vostru!
  Nu e defăimare ceea ce am scris aici!
  :))) Mai curînd e ”deflorare şi anihilare” a generaţiilor născute după anul 1990 cu intenţie directă şi cu bună ştiinţă din partea voastră perindaţilor în politică!
  :))) şi dacă vă uniţi voi: Geoană cu Mircea şi cu tine, cine-i candidatul?
  :))) la semnarea uniri jucaţi hora? Sau după modelul Dîncu: tava cu ditamai colacul şi punga de sare alături de pupători, ca pe timpul comuniştilor? Reaaminteşte-ţi perioada despre care voi spuneţi cu tărie: de ”tristă amintire”! Pionierii cu cravata la gît, poporul adunat obligatoriu în centrul oraşului şi bătînd din palme la comandă!
  În ce hal ne-aţi adus?
  Mai rău ca pe timpul comunismului!
  Huooooooooooooo!

 3. Logic, ilogic sau bat câmpii ? 😀
  Geoană, care ”vine” astăzi și aici pe blog, este omul care vrea să rupă hălci din PSD(deci persoană importantă în economia politicului)?…
  Geoana este omul care, a stat și a vorbit singur, singurel la Mihai Gâdea într-o emisiune întreagă, cred publicitară, şi, mai mult, electorală și care se uita în ochii românilor (în mod artistic) spunând ce şi cum va face el și PSRO din România?….
  Geoană , a fost invitatul lui Mihai Gâdea la New-York, și care repeta mot á mot tot aceleași lucruri spuse cu vreo lună în urmă, cu-aceiași căutătură de animal (politic) hăituit uitându-se fix în cameră și care căuta încredere și înțelegere în ochii acelorași români pentru a le cere votul lor peste ceva vreme?
  Geoană este personajul tragic-comic, chiar caraghios, care acum doi ani era reșapat de Ponta după ce tradase partidul cu unii de pe la Dăbuleni?
  Geoană era acum un an și ceva fan Vanghelie & gashca?
  Geoană este omul plin de relații pe la Washinton care, vezi doamne, îi cunoștea și pe Philip Gordon, și pe Hilary Clinton , și pe Victoria Neuland, și pe, probabil Gitenstein care personaje, fatalmente, niciunul nu l-a cunoscut pe el, pe Geoană, atunci când ăștia ne-au furat votul celor 7,4 milioane de români?
  Da , am aflat cu silă că el este omul-partid care, de luni în colo, va fi alături de PNL-ul rău famat, considerat de el până mai ieri.
  Nu vorbesc că el acum face pact cu unii care l-au înșelat copios în 2009, respectiv PNL-ul, adunând împreună cu ei, deci liberalii-liberali, un număr de 5.206.747 de voturi în timp ce Ponta fără de liberali, liberali care au fugit către…băseală, a obținut mai multe voturi în 2014, respectiv 5,264,383 de voturi(demonstrand, pentru a nu stiu câta oară, ce înseamnă să faci intelegere cu liberalii?).
  Să-nțelegem, deci, dacă mai era ceva de neînțeles că băseala stătea și stă în ranița fiecărui pnl-ist(cu unele excepții, desigur) încă din 2004 , trecând prin 2009 și terminând cu 2014, 2015, 2016.
  Vorbesc , să ne-nțelegem , de PNL-ul lui antonescu și joshannis și nu de PNL-ul lui Tăriceanu căruia ceilalți i-au furat și numele dar și pe bătrânul turnător(pe post de relicvă PNL), și le-au dus în MODROGAN

 4. Hehe, vedeti cum se leaga lucrurile dupa vizita din Statele Unite a lui Geoana, Gorghiu si Mihalache? Exact ca in evul mediu cand mergeam la Istanbul, asa si azi mergem la Washington si primim ordine pe care le executam. Fascinant.
  Cand s-a intors Mihai Gadea din State, a zis ca se bucura sa vada ca unii romani sunt primiti foarte bine acolo, ca Geoana si inca un nene, al carui nume imi scapa acum, sunt primiti cu bratele deschise si sunt cunoscuti acolo. Asta pentru ca sunt slugi mai de demult Mihai, nu din alt motiv :). Stai linistit ca nu avem noi oameni care merg la Washington pentru interesul Romaniei, avem doar sclavi si tradatori, nu iti fa iluzii.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

  • Geoana=un fripturist care se gudura si el pe unde spera sa-i pice vreun dumicat.Cica social democrat modern,rasul …. surii.

Leave a Reply