In ultima perioada, la adresa Romaniei au fost lansate atacuri ingrijoratoare din afara granitelor ei, avand insa si elemente periculoase de sprijin in interiorul tarii noastre. Pe masura ce comunitatea internationala strange randurile in fata unor amenintari precum :

Terorismul ce loveste in inima Europei

Razboaiele clasice si nimicitoare – Ucraina, Siria

Probleme uriase create de milioanele de refugiati

Pe fondul celor mai mari provocari de securitate din ultimii 25 de ani, Romania este supusa unor provocari permanente. Ca stat membru NATO si UE, Romania isi consolideaza pe zi ce trece capacitatile militare si de securitate nationale si angajamentele aliate. NATO este acum chemata sa raspunda la descurajarea amenintarilor ce vin spre statele Aliantei, inclusive Romania.

Intarirea militara a flancului de Est, de la Marea Baltica pina la Marea Neagra, trimiterea de trupe si echipamente militare suplimentare gata sa fie utilizate impotriva oricarei amenintari, peste 3 miliarde de dolari alocate de SUA in sprijinul aliatilor din Estul Europei, printre care si Romania.

In paralel cu aceste masuri ce garanteaza securitatea teritoriului si populatiei Romaniei, apare o axa foarte periculoasa ce se consolideaza pe zi ce trece :

AXA BUDAPESTA-MOSCOVA AMENINTA ROMANIA !

Dupa a invadat estul Ucrainei cu asa numitii “omuleti verzi”, militari fara insemne oficiale dar platiti, instruiti si comandati de Rusia, dupa lansarea unor atacuri cu rachete din Marea Caspica direct in Siria fara nici un avertisment international, dupa anexarea ilegala a Crimeei si atacul militar asupra Georgiei in 2008, comunitatea internationala a fost avertizata ca

RUSIA VREA SCHIMBAREA PRIN FORTA A GRANITELOR !

Incalcand toate normele dreptului international si suveranitatea teritoriala a statelor, Moscova a lansat ample operatiuni militare de cucerire a unor teritorii ce nu-i apartin.
Desi stat membru UE si NATO, Ungaria a batut palma cu Rusia lui Putin pentru indeplinirea obiectivelor soviniste si iredentiste in Transilvania. Doua state au lansat in mod constant atacuri asupra Romaniei in ultimii ani : Rusia si Ungaria. Unii sunt furibunzi pentru ca tara noastra isi consolideaza profilul de tara europeana, democratica, civilizata, occidentala – deziderat pentru care au luptat si au murit milioane de romani in ultimii 150 de ani. Altii vor sa-si atinga obiectivele revansarde teritoriale, sa invadeze Transilvania economic, etnic, cultural si informational, pentru un control masiv chiar si fara apartenenta teritoriala.

In momentul de fata, interesele Ungariei si Rusiei converg in privinta Romaniei. Ambele tari vor o Romanie slabita, debusolata, ocupata mereu sa riposteze la atacuri, hartuita, invinovatita fara just temei, amenintata zi de zi, scoasa de pe orbita statelor NATO cu teritoriul integral garantat.

In ultimul an, Serviciul Roman de Informatii a vorbit despre un pericol in crestere al activitatii extremiste maghiare in Romania, totul culminand cu interceptarea, monitorizarea, anihilarea si arestarea unui important lider extremist din Secuime ce planuia un atac terorist chiar de Ziua Nationala a Romaniei !

La insistenta noastra, chiar in emisiunea Punctul de intalnire am cerut de nenumarate ori MAI si SRI sa interzica in Transilvania mai ales prezenta si activitatea unor formatiuni de sorginte nazista precum Jobbik. Dupa indelungi insistente, unii lideri au fost declarati indezirabili pe teritoriul Romaniei.

La fel de grava este insa si propaganda pe axa Budapesta-Moscova facuta unor idei anti-romanesti lansata chiar de liderul Jobbik, Vona Gabor.

Iata ce a spus seful acestui partid extremist antiromanesc, finantat de la Moscova :

“Mă tem că SUA şi Rusia nu vor fi capabile să îşi ţină sub control conflictul iar acţiunile de care vorbeam îmi întăresc tot mai mult convingerea că avem de ce să ne temem. Am senzaţia că ceea ce se întâmplă în Transilvania nu e în primul rând o problemă între maghiari şi români, problema nu e HVIM sau grupurile de rock, ci lupta dintre SUA şi Rusia. (…) Rusia este gardianul adevaratelor valori europene.(…) Jobbik sprijina autonomia si autodeterminarea”, a spus Vona la Digi 24.

Aceasta mizerabila propaganda a extremistilor maghiari, pioni ai Moscovei, incearca sa acrediteze ideea pentru mintile slabe ca Transilvania ar putea fi obiectul unui troc intre marile puteri. Vona Gabor are acelasi discurs cu cel mai mare anti-roman in viata, europarlamentarul maghiar Laszlo Tokes, azi om de casa si reprezentant in Europa al premierului Viktor Orban, alt campion al antiromanismului si adversar al democratiei consolidate, de tip occidental. Sa reamitim ca un europarlamentar Jobbik, Bela Kovacs a fost deja inculpat de procurori pentru spionaj in favoarea Moscovei !

Transilvania e inima statului independent si suveran Romania, membru NATO si UE. Singurii care-si doresc tot soiul de trocuri pe seama acestei regiuni istorice romanesti sunt promotorii axei Budapesta-Moscova !

Prin promovarea extremismului etnic, a propagandei anti-occidentale pe filiera prozelitismului religios pro-rus, a ideii de troc teritorial, de modificare a frontierelor si destabilizarea unor regiuni importante ale Europei, Moscova incearca prin metode tipic KGB sa tulbure stabilitatea UE si NATO !

Rusia sa puna in planul doi sanctiunile lumii civilizate impotriva acestui stat agresor, sa reinvie o influenta de tip sovietic asupra unor tari pe care le-a distrus in 50 de ani de comunism prin invazie militara si distrugerea elementelor esentiale de traditie, religie, cultura si spirit european romanesc creat din 1848 pina azi de nume ilustre precum Nicolae Balcescu, Mihail Kogalniceanu, Alexandru Ioan Cuza, Carol I, Ferdinand Intregitorul, Ionel IC Bratianu, Regele Mihai !

17 COMMENTS

 1. Dusmanii tarii aplica in prezent strategia picaturii de apa, care erodeaza incet, dar sigur, statalitatea si interesele tarii.
  SRI are ca motto: “Patria a priori!” Imi doresc sa inceapa sa se tina de el mai cu simt de raspundere!
  De retinut ca poate fi aplicat si in relatie cu unele persoane cheie, dusmani declarati ai tarii si ai poporului!
  Mai un accident de masina (va mai aduceti aminte de sotii Todorovici care deranjau prin faptul ca trezeau sentimentele nationale in confratii lor de peste Prut?), mai o disparitie (extraterestrii?), mai un cancer fulgerator…. sau o tentativa de jaf ne-reusita (ca in Rusia!)… sunt metode! Interesul tarii primeaza in fata individului, mai ales daca indivizii respectivi trec de anumite limite!
  Israelul e un bun exemplu in acest sens… iar Romania este inconjurata de tari ne-prietene, sau potential ne-prietene, asemeni Israelului!
  Cat despre NATO care “consolideaza” Estul Europei… care NATO? Mai degraba SUA, nu NATO… pentru ca banii SUA sunt implicati aici! Ati auzit de vreo contributie financiara a Belgiei? A Olandei? a Frantei?, a Germaniei? A Italiei? NU! Doar ceva contributii, si acelea modeste, la apararea navala a Marii Negre si atat!
  Doar SUA a anuntat ca va investi in tehnica militara o suma considerabila si o va plasa in tarile din Estul Europei in vederea consolidarii apararii lor! In caz de conflict militar deschis, toate tarile din Vest (exclud SUA si inca una sau doua tari) vor fi primele care ne vor da pe tava inamicilor si se vor trage cu fundul la gard! Au mai facut deja asta in istorie si o vor mai face!

  • Subscriu celor spuse de Dvs.
   Din pacate noi vorbim si de foarte multi ani nu se imtampla nimic, ne afundam din ce in ce mai mult.

 2. Mă tem că tot ai noştrii sînt vinovaţi de absolut tot ce se întîmplă!
  – Ce caută ăla(maghiarul) pe micul ecran românesc?
  – Cine mama naibii se aruncă cu gura-n mizeriile altora?
  – Ce caută românica în interesele altora dacă ţara nu are nicio legătură cu zonele respective?
  – Pentru ce au distrus noţiunea ”armata obligatorie” încît totul s-a distrus?
  Ce multe întrebări pot scrie!
  Nu vă puteţi închipui în ce capcane cad răspunsurile oricui!
  Să fie unica putere mondială armată şi nucleară?
  Aşa s-a dorit impus?
  Mă tem că e aproape ghinionul dar şi dosul la vedere

 3. acest articol pune punctul pe i.aceasta este adevarata amenintare la adresa romaniei:acest stat perfid,ungaria, care sub haina apartenentei europene si nord atlantice este de fapt un ghimpe otravit infipt in aceste organizatii.norocul nostru este ca si aici geografia ne ajuta: chiar si in cazul izbucnirii unei revolte armate in “tinutul secuiesc” pozitia lui in mijlocul romaniei face imposibila aprovizionarea insurgentilor cu munitie,arme si fonduri cash.asa ca orice incercare armata a separatistilor ar muri in fasa.plus ca in zona sunt doua brigazi de v.m.si doua batalioane de parasutisti ,elitele armatei noastre.

 4. :))))) Găsii la voi pe site:
  ” Probleme cu cardul de sănătate. Sistemul a căzut”
  – Dar a funcţionat o lună cap coadă? Nu cred!
  :))) încă o manevră de afaceri curate sau nu, prin cardul de sănătate(permis de vînzare-cumpărare medicamente în stil industrial fără nicio răspundere a importatorilor pe cod civil sau penal)şi pe care ”Dumnezeul” bolnavilor îl sabotează!
  :))) Din punctul meu de vedere aceste bonuri de casă şi tot ce se vinde prin control impus, nu e altceva decît siguranţa împărţirii încasărilor în buzunarele sac fără fund ”tot evaziune dar controlată de cartonarii afacerişti” la fel ca şi la gaze sau energie electrică!
  :))) E un fel de talmeş-balmeş controlat de cîţiva din umbră cu interese uriaşe!

 5. Chiar nu-mi pare rău că l-am susţinut de la momentul cînd trebuia susţinere în forţă(curieri de transmis adeziuni şi facebook-ul deîndată)alături de multă lume, dar şi votat pe dl. Diaconu. Faceţi diferenţa între dl. Diaconu, omul profesionist, omul care ştie ce înseamnă respectul, onoarea şi demnitatea omului, politicianul care comunică impecabil logic şi tehnic pe înţelesul oricui şi restul politicienilor oricare ar fi şi care habar nu au pe ce lume trăiesc dar încasează venituri şi bonusuri doar pentru a nu-şi face treaba ca ales şi care se plînge de neputinţă pe micile ecrane! E diferenţă ca de la cer la pămînt între dl. Diaconu şi orice politician trecut de 50-55 ani! Pînă şi fizionomia feţei(moaca) li s-a strîmbat de atîta ură şi habotnicie, de atîta minciuni şi furat! Asta o găseşti pe moaca hoţilor mincinoşilor şi escrocilor care au microbul numit FURT în sînge şi pe moaca celor care se vor eterni în funcţii unde se poate chiuli şi dormi de pomană!

 6. “Desi stat membru UE si NATO, Ungaria a batut palma cu Rusia lui Putin…”
  Astia din UE si NATO nu par sa se arate prea ingrijorati – sau poate ca nu s-au prins, nu? Sau poate or fi batut si altii palma cu Rusia lui Putin? Zic si eu, asa, ca doar istoria se repeta…

  Dle Tudor, la lista alora cu facerea tarii, l-ati uitat tocmai pe unul din marii nostri presedinti, Wilson. Asta n-are strada, n-are statuie (ironia sortii, tocmai blocul Wilson s-a darimat la cutremurul din ’40…). Parca si Clemenceau ar merita ceva recunostinta…. In schimb, e pe lista Carol I si pacaliciul de Ferdinand (asta facuse tratat secret cu Germania, da noroc ca Reginei Maria i-a placut in exces de printul Sturdza… spre binele tarii)

 7. Cum? ”’Avertisment Iohannis : “Se pune la îndoială securitatea, se distruge încrederea””’ şi drept convingere acceptă refugiaţii ”plătiţi” de madam care i-a invitat, prin cotă obligatorie care se va transforma întro împingere a tuturor refugiaţilor spre est în românica!
  E ceva ce mă (ne)lămureşte definitiv: dacă rusia şi marile puteri distrug Siria pentru ce s-a băgat şi turcia? E capcana mizerabilă în care este împinsă cu accept”plătit-miliarde de dolari”în turcia-trafic de ulei şi combustibil ”prin asocierea cu NATO”. Toţi au interese în acele zone şi fiecare foloseşte armament trăgînd din toate părţole ucigînd poporul care e la cel mai mizerabil nivel de trai. Singurul şi unicul motiv: dictatura prin acaparare a bogăţiilor din subsolul zonelor respective pentru care se luptă toţi dar ucid şi distrug în masă. Madam invitatoarea a dezvăluit clar: fugiţi din calea războiului, omorîm şi distrugem totul! Mai mult de jumătate din populaţia siriei este omorîtă prin atacuri şi un foarte mic procent a reuşit să fugă încît au rămas doar pupăcioşii lui Asad care vor pica în cel mai scurt timp. Ce mai înseamnă Liga Arabă? Ce mai înseamnă sîngele de arab? Au reuşit să distrugă 1/8 din zona arabă! Ce mai înseamnă securitate şi graniţă? Nimic!
  :))) şi-i pupăm în dos pe marii capi care trag sfori şi distrug tot ce înseamnă viaţă şi ţară cînd e vorba de interese şi manipulare!
  De cînd s-au început toate războaiele eu nu am găsit nicio afirmaţie din partea rusiei, reală în scris sau video la adresa României! Mai mult se dă propagandă de la anumiţi invitaţi pe micile ecrane care se bagă în trebuirile României! De ce sînt acceptaţi aceşti invitaţi? Nu-i destulă ură şi permanent spaimă de la ai noştrii scăunari?
  Ce înseamnă Tribunalul Haga la ora actuală?
  :))) un castel de nisip alunecos şi împărţit.
  PS. e adevărul greu de înghiţit de mulţi scăunari pupăcioşi complici

 8. Cu toate acestea, Ungaria este membru cu drepturi depline în UE iar România este doar o țară care cerșește intrarea in spațiul Schengen. Se pare că UE nu sancționează devierile Ungariei. Ceea ce se întâmplă în Transilvania este rezultatul nepăsării politicilor ultimilor ani, politicieni fără nici un pic de viziune și interes pentru Romania, doar pentru propriul buzunar. Ungaria are pretenții teritoriale în toate țările cu care se învecinează. Cu toate acestea doar în România Jobbik și Maghiar Garda își permite să defileze ca la ei acasă.
  Intrați pe orice video despre România, pe Youtube, și citiți comentariile lăsate de unguri. Numai înjurături la adresa noastră. Sunt aceiasi postaci întâlniți la majoritatea comentariilor, unii cu nume românesc.

  Dedicații :

  “Ungaria este bolnavul Europei” – Winston Churchill

  “Urmașii geto-dacilor trăiesc și astăzi și locuiesc acolo unde au locuit părinții lor, vorbesc în limba în care glăsuiau mai demult părinții lor” – Huszti Andras

  Ungurii ar trebui să-și citească prima lor carte de istorie, Gesta Hungarorum, nu SF-UL predat de Takes (un antiromân convins, plătit, premiat și desemnat de Băsescu să reprezinte România)

 9. NORMAL UNGARIA NU VA CEDA NICIODATA FOSTELE TERITORII SI SE IMPLICA PRIN TOATE MIJLOACELE INCLUSIV ACORDAREA DUBLEI CETATENI TOTUSI MINORITATILE ROMANESTI DIN UNGARIA NU SE ARATA INTERESATE DE CETATENIA ROMANA DE CE OARE…..APROAPE IN TOATA UNGARIA SE POT VEDEA MATRICE PE MASINI CU UNGARIA MARE

 10. Este amuzanta declaratia d-nei de la Jobbik, pentru ca in urmatorii 10-15 ani se va termina, cel putin pentru o vreme, cu conducatorii romani slabi si lipsiti de viziune si spirit civic si patriotic. Vor veni in sfarsit acei conducatori atat de doriti si visati de multi romani, care printre multele lucruri ce le vor face, vor extinde granitele actuale ale Romaniei luand inapoi ceea ce ne-a fost furat, precum si rezolvarea permanenta si definitiva a problemei maghiare din Transilvania.

  • Cred ca traiesti intr-un univers paralel.de unde ai viziunea asta cu acei conducatori patrioti si integri?sper ca nu este vorba de johannis.

   • 🙂 … citeste cu atentie mesajul … doar daca nu cumva ai descoperit masina timpului si ai ajuns deja acolo.

 11. trebuie sa fim vigilenti si sa filtram informatiile: unele sunt menite sa ascunda adevarul prin simpla informare partiala, care este menita sa creeze mai multe ipoteze care se bat cap in cap…

Leave a Reply