Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) privind economia au fost “falsificate” și “forțate politic”, context în care a anunțat că liberalii vor propune depolitizarea mai multor instituții.

Întrebată dacă este de părere că datele INS au fost falsificate, ea a răspuns afirmativ.

“Da, eu cred că sunt forțate politic și aici PNL va face zilele următoare o propunere pentru a încerca să depolitizăm și să scoatem de sub influență politică câteva instituții foarte importante pentru stabilitatea economică a României și pentru predictibilitatea măsurilor economice pe care le iau cei care guvernează. Atât timp cât planurile de guvernare se bazează pe cifre false sau care nu au legătură cu realitatea și rezultatul la nivelul cetățeanului de rând va fi unul distorsionat”, a spus liderul PNL, la Palatul Parlamentului, după ședința Biroului Politic Național al liberalilor.

De asemenea, Turcan a susținut că arhiva SIPA trebuie desecretizată.

“Eu cred că pe acest subiect trebuie să fie transparență totală și să nu existe niciun fel de suspiciune că, nu știu, o instituție a statului favorizează o anumită categorie socio-profesională. Dacă mă întrebați de desecretizare? Da, eu cred că ea trebuie făcută pe anumite niveluri, așa cum este firesc, și cu responsabilitate. Însă cred că merită menționat totuși că acest subiect este aruncat în spațiul public acum și toată lumea tinde să vorbească despre el în condițiile în care sunt subiecte arzătoare cu privire la viața de zi cu zi a cetățenilor. Legea salarizării unitare este un exemplu, lipsa investițiilor din economie reprezintă un alt exemplu, falsificarea cifrelor de la Institutul de Statistică și Prognoză reprezintă un alt exemplu, pentru că acolo vezi de fapt soliditatea propunerilor financiare pe care PSD le face și a amăgirilor acestora pe care le tot aruncă în ochii cetățenilor. Așadar, cred că există și o anumită conivență între anumiți oameni politici și de a menține distrasă atenția opiniei publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu bună starea de zi cu zi a cetățeanului”, a afirmat președintele interimar al PNL.

 

12 COMMENTS

 1. ‘Ete fâss. Mai bine isi mai face un lifting sau isi mai baga o injectie in papacioaca! Asta si-a facut studiile la Moscova, ce dreac o arde-atat ca ea ar fi de dreapta?!

 2. Asta o simtim cu totii dar voi veniti cu ceva concret ca de aia sunteti acolo si aveti acces la niste date.

 3. O exista vreun tratament pentru isterica asta? Vad ca este pe zi ce trece din ce in ce mai rau! Poate o interneaza cineva, chiar fortat, i-ar face un mare bine.

 4. Stie, cum sa nu stie cum functioneaza INS. In acele puncte precum populatia Romaniei la referendumul de evacuare a scumpu
  lui ei base/stolo. Ceea ce nu stie, este ca atinge culmi nebanuite in prostie.

 5. Daca are dreptate cei care au facut acest lucru trebuie sa raspunda….dar daca nu are dreptate trebuie sa raspunda EA . Nu este posibi sa arunci asa ceva pe media si sa nu raspunzi spunand ca este declaratie politica.

 6. Este o acuzatie grava cu care nu-ti permiti sa te joci. Poate se autosesizeaza cineva in acest sens. Asemenea acuzatii trebuie dovedite in caz contrar … .

  • In caz contrar asteptam provincia…

   P.S. Este o declaratie politica, deci poate baga la liber sub pavaza statutului politic pe care il poseda. Baga harneala, ca majoritatea!

   • O asteptam de ceva vreme. Normal ca baga la harneala. Niste pasarici mi-au ciripit ca la INS ar fi ceva deranj (unde nu e). Nu stiu cat adevar exista. Oare din cauza exaltatilor astora sau pe undeva e un foc ca prea e fum ?

 7. Face niste acuzatii aiuristice fara nici un suport.Cred ca ce a visat noaptea o spune cu voce tare in urmatoarea zi.

Leave a Reply