Un lider PNL batea saua sa priceapa iapa, cum zice un vechi proverb romanesc. Sau bate generalul sa inteleaga caporalul, in cazul de fata…


Viorica Chereches, mama primarului suspendat din Baia Mare dupa ce a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, s-a inscris in PNL si candideaza la alegeri pentru un loc in Senat. Acest lucru a starnit reactii negative in spatiu public, dar PNL apara candidatura, aducand in discutie arborele genealogic al premierului Dacian Ciolos.

Presedintele PNL Maramures, Mircea Dolha, a sustinut ca Viorica Chereches nu trebuie judecata prin prisma actiunilor fiului sau si ca daca acesta a gresit va raspunde personal in instanta.

“Domnul Ciolos… unchiul domniei sale…Virgil Ardelean, zis Vulpea. Ce vina are domnul Ciolos ca unchiul domniei sale are dosare in instanta?”, a spus Dolha.

Amintim ca in 2015 s-a discutat despre gradul de rudenie existent intre Ardelean si premierul Dacian Ciolos, iar atunci fostul sef al DGIPI a declarat pentru Evenimentul Zilei ca “in arborele genealogic ne intalnim pe o ramurica pe care s-au cocotat bunicii nostri. De mic copil a mers singur pe drumul lui, nu a avut nevoie de proptelele nimanui”.

Mircea Dolha a oferit inca un exemplu pentru a-si sustine cauza referitoare la mama lui Chereches. “Domnul Tismaneanu, un mare luptator impotriva comunismului, avea pe tatal sau lider comunist si, cu toate astea, fiul lupta impotriva comunismului. Sa-l deportam?”, a spus liderul PNL Maramures.

Despre Viorica Chereches, Dolha a spus ca este managerul celui mai performant spital din Romania si ca este foarte apreciata.

“Nu a facut niciodata politica pana acum cateva zile cand, dupa multe negocieri, am reusit sa o inscriu in PNL, desi o curtau si alte partide, inclusiv PSD care astazi este foarte suparat”, a spus politicianul.

Acesta a precizat ca niciunul dintre cei care se afla pe listele PNL Maramures nu este implicat in dosare penale.

“Am respectat criteriile de morala si crestina. Avem certitudinea ca pana astazi la 13:15 niciunul dintre cei de pe listele PNL Maramures nu sunt implicati in procese, nu au dosare penale”, a punctat Dolha.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a sustinut, joi, ca Viorica Chereches nu poate fi judecata pentru ceea ce a facut fiul sau.

“Eu vreau sa va raspund foarte transant si sincera cum v-am obisnuit. In PNL judeci omul, nu familia, nu vecinii, nu prietenii. La Maramures, aceasta doamna este considerata unul dintre cei mai seriosi cetateni ai judetului. Mi-a explicat Dolha ca este un manager de spital cunoscut. Da, fiul domniei sale are probleme. Este o persoana care isi asuma faptele pe care le face domnia sa, dar nu ce face fiul major si vaccinat. Nu avem nicio problema de asumare a acestei candidaturi”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit ziare.com

5 COMMENTS

 1. Ori sunt eu foarte obosit, ori imi scapa aceasta asociere a Vulpii cu dl. Ciolos in toata tarasenia cu d-na Chereches. Asa cum s-a amintit d-na este un manager respectat al unui spital iar, fiul este trimis in judecata. Constat ca la pnl este o mare lipsa de personalitati, “nepatate”.

 2. Cum bre ?
  **Ce vina are Ciolos ca unchiul sau Virgil Ardelean are dosare in instanta?**
  Intraţi şi cercetaţi toată baza de date privind securiştii şi securitatea unde ”grohăiţii” scriitori erau recompensaţi cu caracterizări super pentru a fi plantaţi în funcţii şi la studii superioare ca urmare a turnătoriilor reale sau mincinoase în perioada comunistoidă! Au fost destule ”vulpi” scriitoare şi vorbitoare de minciuni înainte de 1989 şi care îşi continuă fabricaţiunile minciunilor în acte denigratoare pe numele altora dar folosite în scop personal ! Mulţi au preferat în loc de remuneraţie o recomandare în scris pentru avantaje! Nu e băşcălie!

 3. habar n-aveam ca e unchiu-sau!!! acu sunt f convins ca Ciolos nu a facut si nu va face parte din niciun serviciu secret :))))))

 4. Cum? Unchiul lui Dacian Ciolos este Virgil Ardelean? Gata, s-a lamurit totul…
  E vreunul care nu are vreun unchi, vreun nas, vreun fin, chiar un parinte in vechea garda comunisto-securista? Se pare ca cele mai tari legaturi sunt, culmea!, cu cele mai triste figuri din anii ’50-’60.

 5. Cum? Viorica Chereches, mama lui Catalin Chereches, candideaza la alegerile parlamentare ca asa vrea ea si, gata!, PNL a si urcat-o pe lista electorala.
  Senzatie totala… PNL, cel mai vesel partid din cea mai vesela tara. Te umfla rasul pana ti se rup falcile.

Leave a Reply