Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că Dacian Cioloş ar fi trebuit să-şi prezinte platforma ‘România 100’ în faţa alegătorilor şi să participe la alegeri, adăugând că o eventuală susţinere a unui guvern politic condus tot de actualul premier depinde de voinţa electoratului.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă UDMR îl susţine pe Dacian Cioloş în fruntea unui guvern politic.

‘Ce se va întâmpla după alegeri depinde de ce doreşte electoratul, ce doresc oamenii. Până atunci, mi-e greu să mă pronunţ. Indiferent cine va câştiga trebuie să ţinem cont de dorinţa oamenilor. În cazul în care câştigă sau formează majoritate PNL sau cei care-l susţin şi dacă Cioloş acceptă să facă parte dintr-un proiect politic în continuare, e posibil, dar nu poţi să faci împotriva voinţei oamenilor. Eu aş fi preferat, foarte sincer, dincolo de principii şi dincolo de acele valori cu care eu sunt de acord şi nu puteam decât să fim de acord, totuşi, cel care doreşte să fie prim-ministru să şi candideze. Dar eu respect opţiunea lui Dacian Cioloş, nu neg că am avut consultări şi avem discuţii din când în când, dar, din punct de vedere al statului de drept şi al democraţiei parlamentare, e de dorit să candidăm, să mergem în faţa oamenilor cu platforma şi nu numai prin facebook, nu numai prin like-uri. Dar asta nu înseamnă că nu se poate şi prin această modalitate. Vom vedea ce se va întâmpla, dar eu cred că dorinţa oamenilor trebuie respectată în primul rând şi ceea ce aleg ei aia va fi’, a subliniat Kelemen Hunor.

Solicitat să-şi spună părerea despre platforma lui Dacian Cioloş, Kelemen Hunor a declarat că e de acord cu principiile enunţate, mai ales că aceleaşi principii le-a promovat şi el în campania pentru alegerile prezidenţiale.

‘Vorbim de principii. Acum doi ani, când am intrat în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, aproape identic am propus în programul meu aceste principii şi o dezvoltare a patru sectoare importante pentru 10 ani şi o înţelegere, un consens, în sensul să nu modificăm în fiecare an aceste strategii. În plus faţă de platforma lui Cioloş, eu am mai propus un pact între majoritate şi minorităţile etnice, exact în dorinţa de a asigura o convieţuire paşnică. Deci, cu principiile sunt de acord, cu aceste principii nu putem decât să fim de acord, fiindcă aceste principii înseamnă principiile şi valorile fundamentale pentru o democraţie parlamentară. De aici până la a pune în practică este cale extrem de lungă, dar nu pot să nu fiu de acord cu aceste principii şi valori’, a afirmat preşedintele UDMR citat de Agerpres.

4 COMMENTS

  1. Democratic: plecaţi naibii în pădurea spânzuraţilor, lichele hoaţe care aţi făcut legi strict în favoarea voastră şi în defavoarea statului şi a cetăţeanului român! Aţi sărăcit şi distrus o naţiune, bă nesimţiţilor şi încă mai vreţi la guvernare după 26 ani de furat! Aţi construit un stat mafiot cu baza în escrocherii şi furăciuni prin legi intenţionat făcute prost !

  2. Koszonom, Hunor bacsi! (Sorry pt ortografia fantezista, voiam doar sa fiu politicoasa fatza de minoritatea din care faceți parte) Poate daca I se vorbeste intr-o limba “europeană” pricepe si Ciolos de la Zalău cum ca sa nu mai aștepte sa “moara oameni” pentru a reveni la putere intr-o tara UE. Cu Johannis de la Sibiu va fi mai greu, căci asta si-a pierdut traducătorul, pe MRU, intre timp si nu mai are cine sa-i regleze problemele lingvistice sau de incompetenta “profesională”, si-o ia pe arătura de câte ori deschide gura. Ajutorul Dvs , dle Kelemen, e de neprețuit, fara nici o intenție de ironie: daca nea Julien vrea sa fie prim-ministru sa candideze, naibii, si sa ne lase cu platformele pentru naufragiați politici. Tind sa cred, insa, ca Ciolos se pregătește sa fie nu un pârlit de prim-ministru, ci următorul presedinte al României, cel care va face Marea Unire din 2019; sigur ca nu-i strica, in sensul asta, 4 ani de Premiership adăugați la cv dar mult mai bine i-ar prinde daca nu si-ar uza forțele ca sa intre in parlament inainte sa dea bătalia cea mare. Probabil, nu va asculta nici apelul Dvs dar cum ziceam:kosonom, mulțam mult ca ne-ați avertizat si pe noi, publicul, de metoda agreata in UE pentru a accesa puterea!

Leave a Reply