LIMBA DE LEMN : “LINIARITATE IN SENS POZITIV”

“Serviciul de protecție și Pază, prin director, ne-a prezentat un raport asupra activității dânșilor. Raportul acesta este un document care se prezintă anual sau ori de câte ori este nevoie, ținând cont de faptul că această Comisie este structura care controlează activitatea Serviciului. De altfel, (n.r. SPP) se află în coordonarea și organizarea CSAT. Am remarcat toți membrii Comisiei aspectul liniarității normale, o liniaritate în sens pozitiv, în desfășurarea activității Serviciului, atât în ceea ce privește personalul, evenimentele pe care dânșii le gestionează, numărul lor, suportul financiar pe care îl au. Considerăm că pe baza acestui raport nu putem decela evenimente critice din trecutul apropiat sau din viitor”, a spus senatorul PNL Marius Obreja, noul președinte al Comisie de apărare din Senat.

Întrebat ce a explicat directorul SPP Lucian Pahonțu în legătură cu activitatea desfășurată de ofițerii care l-au însoțit pe fostul președinte Traian Băsescu la Parchetul general, Obreja a spus: “Nu am insistat pe asemenea evenimente, neconsiderându-le semnificative. A fost o discuție pasageră pe acest gen de evenimente, am discutat despre ele la modul general, indicând Serviciului ca în virtutea regulamentelor și a ceea ce pot face, nu pot face orice într-o aglomerare de oameni, să evite acest gen de problemă. Nu am intrat în intestinele acelui eveniment“.

Despre protecția pe care SPP o asigură foștilor șefi de stat, Obreja a spus: “În raportul dânșilor s-a făcut și un inventar al numărului de obiective pe care îl au — atât ca obiective, cât și persoane — și am constatat acea normalitate. Nu s-au înregistrat creșteri sau scăderi ca număr sau ca implicare sau ca eveniment”.

Obreja a confirmat că subiectul protecției locuinței de la Scroviștea a fostului președinte Traian Băsescu a fost abordat în cadrul audierii.

“S-a discutat. Serviciul ne-a răspuns foarte precis la acest subiect. Noi l-am privit cu un ochi al celui care îl controlează. Este în regulă tot ce au făcut acolo. Știu să vă spun câți SPP-iști și din ce este compus dispozitivul unui demnitar de acest rang. Sunt strict pe regulament. Sunt mai puțini decât degetele de la o mână (n.r. cei care îl păzesc). Este o zonă în care nu putem intra în detaliu“, a precizat Obreja.

 

12 COMMENTS

 1. Nu ştiu de ce, dar pe zi ce trece individul-fost nr.1 are drepturile ca atunci cînd era preşedinte. Nu credeţi că este realitate? De multe ori am spus că”simt după privirea şi comportamentu-i” că conduce din umbră această ţară, sau are un locşor rezervat tacit de”marile puteri” unde stă liniştit fără ca nimeni să se atingă de el şi de familia lui indiferent ce fac! Şi totul se face după cum ordonează el! Vedeţi toţi că actualul nr.1 nu are nimic comun constructiv sau pozitiv cu poporul, are cu plimbările de unde aruncă cu noroi în toţi, e în comun cu pagina de facebook şi cu muţenia-i caracteristică! Ceva nu e în regulă! La ce să ne mai mirăm de atîtea nemernicii petrecute în ţară şi cînd e vorba de anchete, se ia pe alese sau se dă cu suspendare de ochii lumii! Voi echipa A3 sunteţi luaţi în colimator de absolut toţi nu contează funcţia şi scaunul, oricum suntem susţinătorii voştrii indiferent de moment( cred că sunt mulţi de partea voastră), problema lor/la toţi este susţinerea uriaşă din partea noastră şi îi incomodează să facă ceva rău la adresa voastră. S-au băgat pe linia violenţei şi a jicnirilor pentru a vă împedica să daţi live orice subiect de interes public! PNL-ul şi PDL-ul să-şi ia gîndul de la a ajunge să guverneze, prea multă bătaie de joc şi furăciuni au făcut ca nesimţiţii crezînd că sunt eterni, nici PSD-ul să nu se culce pe-o ureche că vor fi votaţi indiferent ce fac!

 2. PNL-ul a devenit ramura politica a neo…securismului si a “democratiei” bocancului si catuselor.Mai ales ei sunt cei mai “luptatori” cu coruptia in frunte cu denuntatul Blaga si Gorghiu,cea cu tatic printre contracte cu statul.

 3. De ce ne-am mira ! Oricum Parlamentul nu are un control asupra serviciilor secrete in privinta abuzurilor pe care acestea le-ar putea ( le-au comis ??? ) comite. In principiu fostul PNL se transforma intr-un PDL cu denumire schimbata. Cei din PDL sunt maestrii in asa ceva ! ASA CA ESTE LOGICA ATITUDINEA DUMNEALOR. Noi suntem naivii care mai cred in sinceritatea domniilor lor.

  • Control asupra SRI nu poate exista decat daca e de natura financiara. Cati bani vreti si pentru CE? Daca fiecare operatiune e vizata si platita de parlament, sa vezi atunci control real. Pana atunci, basme.

 4. spp a agresat jurnalisti. nu e bine. o reactie asupra atitudinii lui monta fata de jurnalisti , a fost la a3, domnule radu ?

   • ponta a refuzat sa raspunda la intrebarile unor jurnalisti, pe motiv ca trusturile unde lucreaza au datorii la stat. cum vi s-a parut atitudinea primului ministru ?

    • nu unor jurnalisti, ci doar celui ce reprezenta trustul evazionist. cu restul a vorbit. oricum a fost o greseala din partea lui ponta, reporterul nu avea nici o responsabilitate pentru ce fac patronii

     • Nu, dar patronii care nu isi platesc taxele nu ar mai trebui sa faca presa. asadar mie mi se pare foarte corecta reactia lui Ponta. Trusturi de presa platite la sacosa sunt acum disperate sa intre in randul lumii, dar nu mai pot: in afara unui procent redus de retarzi si complici, nu ii mai citeste si asculta nimeni. De ce ar trebui sa comunice premierul cu un trust de presa evazionist ? Cat priveste glumitele de autobaza cu Monta, nu pot decat sa ma bucur ca Masescu, Mudrea, Moc, Mlaga, Mideanu si restul “M”-urilor sunt pe tusa. Ah, si Manastase, Makovei – la ea “M”-ul e pus din start.

      Constat mirat ca s-a reluat propaganda basau, ce e baieti – au reluat platile la sacosa pentru postacii centobasai?

 5. nu inteleg de ce se mira lumea de atitudinea individului un liberal care se agita prin studiourileantenei 3. poate totusi simpatizantii liberali de la antena 3 ( adica majoritatea dintre realizatori, asa cum au declarat pe post) cand il mai invita o sa-l imbranceasca pe scari sa vada si el cum e. pe zi ce trece se vede tot mai mult cata prostie , frica si pupincurism zac in “marele” partid liberal. e o adevarata intrecere “socialista” intre vectorii de comunicare basisto-liberali, nu stiu cum sa pupe mai abitir papucul de pe grumazul lor, cum sa se faca mai rau de ras. iar aparitiile lor prin studiourile tv sunt mai benefice decat filmele cu stan si bran.

 6. Da trebuia ca SPPistii să-i lase pe reporteri sa se urce pe Băsescu… Să-l lovească pe Băsescu cu microfoanele peste chelie… Cameramanii să-l lovească cu camerele de filmat în frunte? Doar i-a făcut loc sa treacă de nesimtiti

 7. O singura nedumerire am. Care PNL? Poate PDL. PNL asa com il stiam a fost fagocitat de gunoaiele portocalii PDL-iste.

Leave a Reply