Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, că în cursul zilei de luni, liberalii vor depune la Curtea Constituţională contestaţia la votul privind cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive pentru Dan Şova, precizând că va fi contestat Regulamentul Senatului.

“Am dat juriştilor din Senat să formuleze până luni contestatţia pentru Curtea Constituţioală şi luni o să discutăm contestaţia gata formulată, şi o să o depunem”, a spus Teodor Atanasiu.

El a precizat că liberalii nu puteau contesta votul în plen, şi a adăugat că “nu se poate contesta decizia luată pe Regulament, ci Regulamentul, ca fiind neconstituţional”.

Potrivit reprezentantului PNL, Curtea va trebui să se pronunţe dacă deciziile Senatului se iau cu majoritatea parlamentarilor prezenţi sau cu majoritatea senatorilor în funcţie.

“Curtea a mai precizat, în alte cazuri, că este nevoie de totalitatea parlamentarilor, doar dacă este vorba de regulamentul unei Camere sau alte cazuri speciale. În acest caz, nu e nevoie de majoritatea tuturor senatorilor, ci a celor prezenţi”, a mai spus Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că reprezentantul PNL în comisia de numărare a voturilor a semnat procesul verbal, pentru că acel document consfinţea care e numărul de voturi pentru şi împotrivă.

“Problema este cum se interpretează rezultatul acesta prin Regulament şi Constituţie”, a mai spus Atanasiu, adăugând că în cazul unei decizii favorabile a Curţii, nu se va relua votul în cazul Şova ci se va reinterpreta rezultatul votului, conform deciziei CC.

Rezultatul oficial al votului senatorilor în cazul cererii DNA vizându-l pe Dan Şova a fost de 79 de opţiuni “pentru”, 67 “contra”, iar cinci voturi au fost anulate.

Potrivit anunţului oficial făcut în plen, în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova.

12 COMMENTS

 1. Amenintarea rusa, la granita.- toate tarile vecine cu Rusia isi antreneaza recrutii …numai pe nesimtitii de parlamentari ai PD(N)L – alegeri anticipate , lupta pentru ciolan !!!iar , daca se v-a intampla vre-o miscare nedorita – aveti unde … va ascunde Alinuta ?

 2. Ha! La naiba! Hai si cu iohanibase cu criticile la adresa parlamentului! incredibil, ce clona perfectaaa!!! …si cica este alt presedinte! alta marie cu aceeasi palarie! cine este in functie ca presednte si cine dicteaza din umbra! inca nu s-a terminat epoca basescu!

 3. Circ politic. Putem sa ne spalam pe cap cu democratia asta ineficienta parazitata de coruptie si ticalosie.

 4. o adunatura de profitori care totusi au o socoteala cu arestarile astea . cred ca vor sa incline balanta in favoarea lor pentru a pune mana pe guvernare .De asta este indignat si Iohannis ca are si el o socoteala cu arestarea si cu guvernarea PNL.Si asta cand nu se plimba scoate perle din gura ,care cred eu il descalifica in ochii romanilor .ce s-a vrut si ce s-a ales de votul romanilor care au crezut ca au dat lovitura votandu-l pe Iohannis ,crezand ca se repeta figura ca la aducerea pe tronul tarii a unui neamt la plecarea lui Cuza .da de unde ? Ciolaniada e in floare cu hamesitii astia care la fel cu PDL-istii nu viseaza altceva decat preluarea puterii.

 5. Garantul Constitutiei nu poate pricepe ca parlamentul s-a exercitat un drept constitutional, ori e greu de cap, ori e intr-adevar basau 2.
  Pedeleii penelei reclama CE la Curtea Erata?? CE? AM scapar de dictatura basau si am dat de dictatura DNA? Asa se fac majoritatile parlamentare? Iar poporul asta alcatuit din 40 cretini se bucura ca ultimul retardat mintal, tara asta ar trebui sa dispara.

 6. Circ, circ si iar circ. Alewii pierd vremea cu imunitati. Dosarul oricum merge si cu imunitate. Da mabucur ca lui hudrea i au ridicat o si e la puscarie. Acolo sa si petreaca restul zilelor

 7. Corect,sa ne spuna penalii astia basisti,cati pesedisti mai trebuie sa lichideze prin “vot simplu al celor prezenti”(caci alfel nu le merge),astfel incat sa le iasa treaba?Caci in rest “denunturi”,motivari, se inventeaza ele.Ii vor anihilati pe toti o data ,la pachet,sau in rate de cate trei o data?Sa fie invitati la dna cate 20 de pesedisti o data, ca sa ramana basistii majoritari la “votul simplu al celor prezenti” sau cum este mai confortabil? Mai bine sa se mute Parlamentul in Modrogan, ca sa stim o treaba?

 8. Mi se pare mie sau trambitele de manipulare (foste basiste, momentan iohaniste, cum ar fi Moise Guran si Mircea Cartarescu) intr-un singur glas cer alegeri anticipate, manifestatii in strada. Ca temei al pretentiilor folosesc mesajul de pe FB al lui Iohanis: blocarea justitiei de catre parlament. Astia doi de care am zis nu-s prosti sa nu stie ca procedura de vot in Parlamen nu inseamna blocare si nici ca DNA-ul nu e justitie. Dar vor sa ne prosteasca!!! Uneltelor de manipulare, va transmit: hai sictir! Daca am avut ceva de admirat la voi, s-a pierdut in mizeria la care va pretati, slugoilor fara caracter si constiinta.

 9. Ce sa conteste ?! 🙂

  [b]Constituția României[/b]

  “Art. 76 – Adoptarea legilor şi a hotărârilor

  (1) Legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere.
  (2) Legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră.
  (3) La cererea Guvernului sau din proprie iniţiativă, Parlamentul poate adopta proiecte de legi sau propuneri legislative cu procedură de urgenţă, stabilită potrivit regulamentului fiecărei Camere.”

  Asta la ce s-o fi referind -> “(2)Legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră.”

  Domnule Radu Tudor , puneti pe ecran la emisiunea Danei Grecu o placa cu articolul asta din Constitutia ROMANIEI (nu a USA,UK,etc) ,sa inteleaga lumea de ce Sova e liber ,starea naturala a omului intr-o tara civilizata.

Leave a Reply