Alina Gorghiu, președintele PNL, a intrat în discuția despre demersul Coaliției pentru Familie, de modificare a Constituției în sensul definirii clare a familiei ca uniunea între un bărbat și o femeie.

Întrebată într-o conferință de presă ce părere are despre pozițiile exprimate de Iohannis și de Cioloș pe acest subiect, Alina Gorghiu a declarat: „Nu se exclud cele două răspunsuri. Eu cred că în acest moment trebuie să respectăm legislația în vigoare. PNL a spus de multă vreme că are un angajament ferm pentru familia tradițională, pentru că respectăm Codul Civil, care spune foarte clar că o căsătorie este valabilă între un bărbat și o femeie. Asta nu înseamnă că trebuie să existe forme de protecție pentru minorități. Parteneriatul civil este destul de dezbătut în parlament și în toate mediile. Eu sper că toate aceste discuții să le putem purta civilizat, așezat, în afara companiei electorale. În campanie nu va fi folosită pentru interesul public, ci ca temă de campanie unii împotriva altora. Aș vrea să cred că nimeni nu are interes să facă din această temă o temă urâtă de campanie.”

9 COMMENTS

 1. PNL-ul cu baze PDL-iste!
  Staţi să intre la guvernare şi vă veţi convinge de absolut toate capabilităţile şi capacitatea de manipulare în forţă după modelul Anastase-PDL-tăieri şi imouneri chiar neconstituţionale!
  Avem antecedentul care a rămas coşmarul oricăriu om care a trăit perioada băsistă!

  • Iohanis e mai disperat si mai pupincurist decat PNLul . Repeta ca un papagal ce ii spune nenea Hans. Altfel trebuie sa fii cel putin tampit sa spui asemenea aberatii intr-o tara majoritar ortodoxa si traditionala.

 2. Ce e greu de inteles ca a pleda pentru libera alegere,toleranta nu inseamna sub nici o excluderea sau punerea la indoiala a variantei traditionale a conceptului de familie ? Nu-ti spune nimeni ca aceasta traditie s-a perimat,s-a demonetizat,s-a prafuit in sensul “ia incearca si ceva nou” ! Toti se simt loviti in convingeri fara sa-i loveasca nimeni,unul nu incearca sa inteleaga ca a fi tolerant cu altul nu inseamna sa te vulnerabilizezi tu…Oricum aceste legaturi “nefiresti” in sensul ca reprezinta o minoritate exista cu sau fara a se preciza in Constitutie ceva doar ca aparem noi ca tara cu o Constitutie restrictiva ne batem singuri cuie-n talpa pentru ca trendul lumii democratice acesta este,fiecare sa aiba libertatea sa-si aleaga la fel de bine religia cat si orientarea sexuala…Fara sa atace nimeni biserica sau viata celorlalti.

  • si daca maine o sa fie trendul sa fie invhisi pe viata cei cu numele Alin, ce facem, ne aliniem ca sa nu ne batem cuie-n talpa?!…

 3. Strict pe acest subiect trebuie sa-i dau dreptate catelei asmutite, care intr-o pledoarie avocateasca si-a expus parerea fata de familia traditionala si vin adaugand c-ar fi pacat ca toate frumoasele noastre romance, sa ramana nemaritate.

 4. vorbe frumoase inainte de alegeri. Dupa, las ca votam noi la parlament cum trebuie…
  Zi, soro, pe sleau: PNL sustine demersul Coalitiei Pentru Familie, votam pentru referendum, votam pentru modificarea Constitutiei in acest sens, vom face campanie pentru ca la acest referndum sa iasa minim 80%.
  Asa, te-as mai crede, cit de cit….

 5. REÎMPROSPĂTAREA MEMORIEI :
  5. 06. 2013 Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre “un barbat si o femeie”, sintagma care inlocuieste cuvantul “soti”, prezent in textul actual al Legii fundamentale.
  Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi “pentru” si 3 abtineri. Deputatii PNL Petre Roman, George Scutaru si Alina Gorghiu sunt cei care s-au abtinut.

 6. Se doreste distrugerea familiei ,celula de baza a societati, familie consensuala alt mijloc de lipsa responsabilitati , copii la orfelinate, crestere demografica redusa , furturi de copii . infieri, adoptii ( aici se pricepe bine Iohanis ) nici acum nu ne-a spis unde sunt copii, in concluzie nu-l intereseaza viitorul familiei romanesti, nu a crescut copii cu bani din MEDITATII a cumparat case ,si-a asigurat viitorul cu functia de presedinte,,,, are cine sa munceasca pentru acest INDIVID.

Leave a Reply