Şeful de campanie al candidatului PNL la prezidenţiale, Dan Motreanu, a declarat, luni seara, că pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale se va merge pe acelaşi tip de campanie pentru Klaus Iohannis, mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile liberale şi cu cetăţenii, susţinând că o dezbatere cu contracandidatul acestuia, liderul PSD, Viorica Dăncilă, nu trebuie să aibă loc.

“În seara aceasta am avut o primă şedinţă de campanie după primul tur al alegerilor. Am făcut o primă analiză a rezultatelor, unde au fost rezultate foarte bune şi unde mai avem de muncit şi să îmbunătăţim rezultatul. Am făcut şi o analiză privind strategia de campanie pentru următoarele două săptămâni şi din punctul de vedere al echipei de campanie, pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere democraţia înseamnă în primul rând întâlnirea directă cu cetăţeanul. Mergem pe acelaşi tip de campanie pe care l-am făcut în primul tur al alegerilor, întâlniri permanente cu cetăţenii. Din momentul în care se va lansa al doilea tur de campanie, vom avea un şir de întâlniri cu organizaţiile şi cu cetăţenii din mai multe judeţe ale ţării”, a spus Motreanu, la sediul central al PNL după întâlnirea de campanie la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit lui Motreanu, Iohannis a cerut opinia echipei de campanie în legătură cu strategia pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale.

El a spus că vor fi organizate mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile PNL şi cu cetăţenii.

“Nu cred că va avea loc un miting în Bucureşti. Preferăm mai degrabă să mergem în judeţe ale ţării”, a afirmat Motreanu.

Liberalul a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis nu se teme de o confruntare.

“Din punctul nostru de vedere, cei doi candidaţi sunt bine cunoscuţi, au avut funcţii executive în ultimii ani în România, activitatea lor politică, punctele lor de vedere sunt cunoscute şi cred că o confruntare nu îşi are rostul în acest moment, în această campanie, pentru că nu aduce nimic în plus. Nu cred că este nimic de clarificat”, a afirmat Motreanu.

El a arătat că preşedintele Iohannis are aşteptări mai mari de la PNL în ceea ce priveşte mobilizarea electoratului.

“Din 47 de judeţe, punând aici şi sectoarele Bucureştiului, am câştigat 37 şi sperăm că vom câştiga cel puţin 40”, a adăugat Dan Motreanu.

Liberalul a menţionat că printre carenţele sesizate în campania electorală pentru turul I al alegerilor a fost o “mică demobilizare a electorilor” PNL.

12 COMMENTS

 1. C O N F R U N T A R E !La dezbatre trebuie sa produci o fraza si daca o silabisesti deindata,ne apuca ANUL NOU!Tranta,deci,NIMIC-HANNIS,cu tine vreu!Las,fricos,impotent verbal,limitat in actii si reactii,rigid si constipat mental,O NULITATATE FARA FOI DE PARCURS!ORICUM E ISTORIE,REA,DIN PACATE,IN 15 ANI CU ASTFEL DE SPECIMENE,PETROV SI ASTA IMI E SUFICIENT,MA FACE SA PUN CAPACUL SI SA ARUNC OALA!Ai jignit atatia oameni,o doamna misoginule,oameni cinstiti,ai mintit,minti cu nerusinare si la o adica esti cocoselul fara pene pe fund in fata unei gainuse cotcodace?Ma,hannisule,asta asteptam,devoalez scheletii si-i servesc pe tava,la asta ma pricep,ti-ai gasit nanasa,care o sustine pe dna.Dancila,daca noi doamnele nu ne ajutam…de asta femeia in Romania e terfelita sub toate formele,tanara,adulta,varstnica,decat un nazist in comportament si exprimare cu cinci ani ratati si 6 case puturoase!Apropo’am nevoie de 300 000 de euroi si cat or mai fi de dat,ti-o spune o cetateanca onesta platitoare a vacantelor tale in Tenerife si alte mandarineturi cu geta infractoarea protejata procurorului obedient nocturn!!CONCLUZIE,CONFRUNTARE DIRECTA,TE PROVOC FRICOSULE LAS,ADEVARUL SA PRIMEZE,FURAJELE PTR.CRETINI AU PUTREZIT,CONCRET,PALPABIL SI LA OBIECT,1\1,DE TE TIN NADRAGII!!!EU NU DEPUN UN JURMANT CA APOI SA-L INCALC,CA ADUCE…. GHINION!

  • corect! uite-o pe dancila, in toata splendoarea ei:

   1. În cadrul unei ședințe de guvern, a spus 20-20 în loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectivă Euro douăzeci-douăzeci și hotărârea Guvernului”.
   2. A spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei ședințe a Executivului, citind de pe foi.
   3. La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul Dăncilă a știut să-l dea la o întrebare în limba engleză din partea omologului israelian a fost: „He, he”.
   4. Gafă de protocol la întâlnirea cu Papa Francisc. Viorica Dăncilă nu a învățat în engleză formula de adresare către Suveranul Pontif, rostind:”Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity”.
   5. „Cei care dezinformează UE sunt autiști”- declarație care i-a adus o plângere la CNCD.
   6. Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice(oricărui, n.r.) om îi este teamă de o plângere penală”.
   7. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dăncilă l-a invitat în Palatul Victoria înaintea intonării imnurilor celor două țări. Acesta i-a făcut un semn discret să aștepte.
   8. A repetat gafa și i-a făcut semn premierului croat să intre în Palat înainte de salutarea gărzii de onoare.
   9. La finalul declarațiilor comune, premierul Dăncilă i-a propus acestuia într-o engleză stricată: „Make a photo?”.
   10. În conferința de presă comună, Dăncilă a declarat: „Am avut discuții foarte interesante privind cooperarea noastră (…) și în perspectiva apartenenței cele două state”.
   11. „Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAȚIA… ăăă… reducem birocrația”- afirmație făcută în timpul unei ședințe de guvern.
   12. „Avem apoi orașul medical universal…universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei”.
   13. „Sunt trei stadioane care deja se fac: Dinamo, Rapid și…Giulești” (după ce s-a uitat în mod vizibil pierdută după consilieră, așteptând să i se șoptească un răspuns).
   14. La primirea premierului eston Jüri Ratas, Viorica Dăncilă a rămas blocată pe pista din aeroportul Mihail Kogălniceanu, după care și-a întrebat consilierul dacă trebuie să aștepte onorul de la soldații de gardă sau poate pleca.
   15. I-a uitat numele premierului eston Jüri Ratas în cadrul declarațiilor oficiale.
   16. Episodul arborării greșite a steagului Estoniei, situație corectată chiar de premierul Jüri Ratas, în timp ce Viorica Dăncilă a asistat impasibilă, ba chiar a mai și aplaudat gestul acestuia la final.
   17. La moțiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: „Când nu ați mai avut cum să negați performanțele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internațional, Banca Monetară(…)”
   18. „De ce mințiți oamenii că în fiecare lună a crescut prețurile?”- afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.
   19. „Această dezinformare este pur și simplu o minciună!”-afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.
   20. „Majorările de prețuri s-au diminuat.”- afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.
   21. „Criticile aduse Guvernului de către Opoziția PARLAMENTALA”.
   22. În deplasarea de la Lisabona, Dăncilă i-a vorbit premierului portughez despre provocările UE care vor apărea „prost”Brexit.
   23. La întoarcerea din vizita făcută în Portugalia, Dăncilă a declarat că a vorbit despre preluarea „Președinției Romaniei”, fiind vorba de fapt despre preluarea de către România a președinției Consiliului European.
   24. În cadrul acelorași declarații, Dăncilă a spus că a mai vorbit și despre dezvoltarea relației „privelegiate” dintre România și Portugalia.
   25. Într-un interviu acordat la Bruxelles după o întâlnire cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, Dăncilă a declarat că au vorbit despre „abuzul în servici”.
   26. În cadrul aceluiași interviu, Dăncilă a vorbit despre „dosare care pe urmă au fost achitate”, neștiind că doar oamenii pot fi achitați, nu și dosarele.
   27 „Aceste lucruri trebuiesc puse în balanță”; „Imi doresc ca să pornim de la un moment zero”; „S-a arătat nemulțumirea faptului că nu există consens”.
   28. La Simfonia Lalelor, în Pitești, copii de grădiniță au fost puși să defileze în fața premierului Dăncilă, iar o fetiță de 3 ani a fost pusă să stea în cap în fața sa. Premierul Dăncila a aplaudat fericită.
   29. „Dorim să ne anexăm pe prevenție”, în loc de „să ne axăm pe prevenție”.
   30. „Am participat la punerea în FUNCȚIE a stației de pompare…”.
   31. Într-o ședința de guvern a pronunțat de trei ori „Boing” numele companiei „Boeing”.
   32. „Faceți un exercițiu DE IMAGINE și puneți-vă în locul meu”.
   33. „Am dat ordonanță de urgență cu privire la persoanele cu DEZABILITĂȚI”.
   34. „Cu aceste soluții veți rezolva problemele care le aveți”.
   35. „Am reușit să acredităm autoritățile de MENEGEMENT”.
   36. „Educația și sănătatea cetățeanului sunt PREMORDIALE”.
   37. „Vreau o relație instituțională bună PREȘEDENȚIE, Guvern, Parlament.”
   38. Într-o emisiune TV, întrebată de inundații și dacă sunt culturi afectate, Viorica Dăncilă răspunde afirmativ, iar apoi recită, minute în șir, despre programele de irigații ale Guvernului.
   39. „Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”.
   40. Crede că Pakistan și Iran sunt în UE: „Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate.”

    • Doamna, in afara de a-si sustine gasca de puscariasi si mafioti, ce a facut aceasta doamna pentru Romania? Meditati numai la compromiterea diplomatiei romanesti, ca ea muta ambasadele asa cum alte conite isi schimba manusile. Dar faptul ca una-doua poc! incepe si se smiorcaie. A fi femeie in politica nu inseamna sa subliniezi tot timpul ca esti femeie cersind indirect si subliminal discriminare pozitiva. Ori esti, ori nu esti “barbata”, dar rational, fara lacrimi, fara “vai, a jignit o femeie” si altele de acelasi fel. Pantalonii clamati de doamna ma tem ca sunt doar butaforii cu dantelute si lacrimute de stupiduta. Cam atat. A facut pentru Romania, de vor trage ponoasele doua-trei generatii de acum incolo. Asa ca…hai, sa ne linistim cu Veo.

     • Veo( cu echipa) chiar a miscat ceva in tara asta.
      Batranul guvernator zice ca i ok.
      Tantalaul arogant a miscat doar inimi : inalt, frumos si…mut. Si…mort de frica.
      De altfel nu vad o diferenta IQ intre cei doi candidati.

 2. Daca nu poate sa participe la o dezbatere la nivel national cum va putea participa la o dezbatere la nivel international? S-ar putea spune ca prin intermediul unei dezbateri candidatul la presedintie da un examen practic pentru un post de lucru.

  Maine daca vrei sa te angajezi ca mecanic sau ca contabil mergi la un interviu cu seful dupa care ti se ofera 2 saptamani sau o luna de proba practica.

  Presedintele actual la proba practica a picat in cei 5 ani pentru ca cel mai mult timp a fost in vacanta iar acum nu va putea sa se justifice ce a facut in cei 5 ani.

 3. Intrebare: neamtul are ca limba materna germana, o lima ca matemtica si care ajuta la structurarea logica a gandirii si la evitarea logoreii de tip carpato-danubiano-pontic. In acest context, ce dialog pot avea un individ care (fie si lipsit de inteligenta, dar presupun ca nu de moment ce a absolvit facultatea de fizica) macar e logic, cu una fosta profesoara de lucru manual si cu inteligenta unei moluste provocate intelectual si care stie (la o adica) doar sa se smiorcaie ca e femeie si “barbatii e rai si dau in ea” ca sa pastram logica exprimarii ei nobile, incepute cu “orice om ii e frica”. Chiar vreti sa va bateti joc de biata faptura pana la capat?
  Plus, 3 ani a refuzat cu obraznicie si nu putine note de tatism orice dialog institutional si a dat cu flit. Acum s-a trezit ca vrea, fiindca vaneaza functia de presedinte? Doamne fereste! Ete, iaca, a venit timpul sa si incaseze flit.
  PS Domnule RT si faptul ca NU veti publica acest comentariu, il voi considera o aprobare tacuta a ceea ce afirm.

  • limba materna germana, o lima ca matemtica si care ajuta la structurarea logica a gandirii si la evitarea logoreii
   Intamplator cunosc atat limba germana, cat si limbile engleza si franceza, toate invatate in Romania, in scolile de pe vremea dinainte de 1989. Cea mai precisa limba (accesibila chiar si cu un vocabular nesofisticat) este limba engleza, in opinia mea.

   Ati observat cati migranti misuna prin Bucuresti? E plin de cetateni de culoare din Africa in jurul Oborului. Asta ar trebui sa discute Dancila si cu Iohannis. Cine si de ce ni-i baga pe gat pe acestia?

   • V-ati dat singur raspunsul cu 2 cuvinte-cheie: accesibil si nesofisticat. In privinta preciziei, daca ati fi stiut intr-adevar germana asa cum pretindeti, ati fi stiut la ce ma referr cand spun ca este ca matematica si ati fi scos-o ab initio din ecuatie. In rest, intrebarea cu migrantii nu-si are rostul. Oricum molusca este provocata intelectual, iar Johannis ar sti ce sa raspunda. 🙂

 4. duamna dancila nu a vrut sa participe la dezbaterea EuropeiFM din primul tur! Doar Barna, Hunor, Paleologu au acceptat provocarea si acea dezbatere m-a facut sa-l votez pe Barna. Foarte neplacut ca nici dancila si nici Johannis nu au acceptat acea provocare.

Leave a Reply