De prea multe ori ne umplem de fals patriotism declinat sub forma de gargara publica. Ne suparam cand altii ne arata defectele reale, unii dintre concetatenii nostri cad in plasa bolsevica de a injura strainii, avem o toleranta nepermis de mare la abuzuri de tot felul in Romania si ne credem, fara nici un fel de justificare, un soi de buricul Pamantului.

N-avem suficienta decenta, autocontrol, o evaluare critica mereu necesara si nu protestam atunci cand ceva nu merge bine in jurul nostru. “Traditiile romanesti” sunt prea des invocate de nostalgici ceausisti lipsiti de cultura generala istorica doar ca pe o joarda anti-europeana, in mizeriabila traditie comunista din perioada 1948-1989. Adica exact ce doresc cei mai aprigi inamici ai Romaniei : reintoarcerea la troglodul de origine Est.

De cati ani vorbim de Vaslui? Cine a dominat de ani si ani cea mai saraca, troglodita si inapoiata entitate administrativa din Europa?

Cum e posibil ca majoritatea oamenilor din spatiul rural moldovenesc sa fie atat de pretins credincioasa si in acelasi timp toleranta cu abuzul si generatoare de scandaluri uriase cu violuri, batai, come alcoolice la copii si batrani?! Sa va reamintesc de miile de stiri difuzate de mass media in ultimii 10 ani despre asemenea drame inimaginabile din aceeasi zona a unei tari europene?!

Cum adica stia tot satul ca niste copii erau batuti si infometati ca niste sclavi si toata lumea tacea?! 


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui va formula plângere la DIICOT în cazul a doi copii de 13 şi 11 ani găsiţi hoinărind pe câmpuri după mai multe zile. De doi ani, cei doi băieţi erau folosiţi ca sclavi la stâna unui localnic, rudă a unui angajat al primăriei, scrie adevarul.ro.

Cazul celor doi fraţi din satul Banca, judeţul Vaslui, care săptămâna trecută, sătui de bătăile tatălui şi viaţa grea pe care erau obligaţi să o ducă, au decis să fugă de la stâna unde erau argaţi. Nimeni nu a sesizat dispariţia lor timp de o săptămână. Abia pe 8 noiembrie, tatăl, văzând că nu dă de urma băieţilor, a anunţat autorităţile.

Câteva zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri au fost mobilizaţi pentru găsirea lor. Localnicii au povestit poliţiştilor că în ultimele zile i-au mai văzut pe cei doi fraţi, le mai dădeau câte ceva de mâncare, iar seara îşi găseau adăpost într-o casă părăsită de la marginea satului. Neculai (13 ani) şi Ion (11 ani) au fost găsiţi de poliţişti în seara de 8 noiembrie. Erau slăbiţi şi foarte speriaţi.

Tot satul ştia de viaţa chinuită a celor doi fraţi, inclusiv autorităţile locale, funcţionarii primăriei. Cu toţii au asistat impasibili la acest caz. Paradoxal, familia celor doi copii locuieşte în centrul comunei, sub ochii autorităţilor. Nici Neculai, nici Ion nu mergeau la şcoală, doar unul dintre ei a mers un an, celălalt fiind complet neşcolarizat. Nici acest aspect nu a atras atenţia cuiva.

După ce au fost găsiţi, cei doi copii au fost internaţi într-un centru al DGASPC Vaslui, fiind luată măsura plasamentului în regim de urgenţă. Intervenţia specialiştilor în acest caz este una foarte dificilă: copiii sunt speriaţi, comunică cu dificultate şi nu au formate nici măcar deprinderile de bază. Cei doi fraţi urmează să fie supuşi unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă viaţa sau dezvoltarea le-a fost pusă în pericol, precizeaza www.antena3.ro

https://www.antena3.ro/actualitate/cum-au-ajuns-doi-copii-sclavii-satului-la-vaslui-cu-stiinta-autoritatilor-munceau-de-la-4-dimineata-545533.html


https://observator.tv/social/opt-frati-tinuti-in-frig-nespalati-si-fara-mancare-in-vaslui-mama-se-apara-287704.html

 

 

3 COMMENTS

  1. Autoritatile locale nu intervin.De multe ori nici DGASPC, deoarece muuuulte instante din Romania, admit cererea patintilor ca minorii sa se intoarca in familia care i a neglijat, batut, torturat sau i a lasat fara ajutor.Asta pentru ca “parintii” sa incaseze alocatii si ajutoare sociale.
    Vai…e dreptul parintelui tortionar ! Dar al copilului, unde e?
    Nu ar strica o ancheta jurnalistica ” In premiera” cu acest subiect.

Leave a Reply