Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că preferă ca liberalii să aibă o propunere pentru funcția de prim-ministru, după alegerile din iarnă, și a arătat că nu exclude ca împreună cu USR să se agreeze aceeași variantă.

Alina Gorghiu a afirmat, la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, că niciun partid nu va face 51% mandate la alegerile din decembrie și că va fi importantă maniera în care se va coagula o majoritate, pentru impunerea unui premier.

“Prefer intrarea USR în Parlament, chiar dacă au fost cei care în București ne-au confiscat o parte consistentă din electorat. (…) Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeași variantă de premier”, a adăugat copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a precizat că PNL va lua o decizie la jumătatea lunii octombrie, dacă se va merge pe varianta anunțării unui premier sau pe o campanie concentrată pe programul de guvernare.

Ea a vorbit și despre faptul că la preluarea mandatului, Dacian Cioloș a spus că nu se va ‘înrola’ în niciun partid politic

“În opinia mea, nu l-aș aprecia cum îl apreciez acum (n.r. pe Dacian Cioloș) dacă ar intra în PNL, pentru că ar însemna să-și încalce cuvântul de onoare”, a spus liderul liberal.

Totodată, Gorghiu a exclus o alianță cu PMP sau cu PSD, după alegerile parlamentare, scrie Agerpres.

 

9 COMMENTS

 1. La naiba cu politica voastră ”nesimţiţilor de politruci şi numiţi politic”! Aţi distrus o naţiune ”demenţilor” , o naţiune de care nu aveţi nevoie de ea decât la alegeri pentru vot şi pentru manipularea prin minciuni! Uitaţi-vă câţi oameni demni dispar din cauza nemerniciei practicate de voi perindaţilor în cei 26 ani de proastă democraţie întenţionat implementată aiurea, o democraţie de ”pupat cururi străine” în scop propriu şi de grup dar strict pentru buzunarul vostru nemernicilor! Mai mult de 90% dintre voi perindaţilor puteţi să fiţi judecaţi pentru genocid la modul real şi nu doar pentru inaniţia şi stresul zilnic priin hărţuială, ci şi penntru apariţiile voastre pe micile ecrane prin care ne batjocoriţi că nu intrăm în hora voastră mizerabilă, v-aţi mărit indemnizaţiile pe motiv că sunteţi înjuraţi non-stop de alegători, dar nici nu meritaţi laude sub nicio formă ! Doar poporul e vinovat de rele? Voi nu aveţi nicio vină??? Poporul e obligat să vă suporte toate mizeriile trăind cu 5-10 lei zilnic şi voi v-aţi plătit după moftul şi cheful vostru plus afacerile ascunse şi la vedere vă permiteţi să mai şi deschideţi gurile: cea mai periculoasă meserie a cea de parlamentar! Cine ”praştia mătii” te-a obligat să candidezi pe listă??? Poporul??? Ţi-a pus cineva cuţitul la gât sau ai un semn de agresiune obligându-te să candidezi??? Bă mincinoşilor, dacă ar fi listele cu nume şi prenume plus fotografia, liste destule, nu cred că aţi mai fi atâţia ”porcovani” în scaune şi funcţii prin care vă cereţi respectul poporului, milogilor! Respectul se oferă mai întâi şi apoi se primeşte! Tot urlaţi că vreţi să fiţi 50+1 în parlament! Până acum nu aţi fost 50+1(mai mult de jumătate) pentru a face legi reale în favoarea poporului? Cereţi ceea ce vreţi dar vă oferiţi doar vouă ceea ce vă este necesar şi poporul e tras pe sfoară ca de obicei! De fiecare dată(aproape toţi apăruţii pe micile ecrane) îmi provocaţi greaţă când dechideţi gura! Nici o tonă de lămâie nu poate linişti stomacul unui om sănătos provocat de nişte guri care scuipă doar ură şi nemernicie însoţite de bălăcăreală şi milogeală!
  Acum se văd vizitele şi excursiile pe banii bugetului de stat, buget de stat prin care aţi sărăcit poporul! Ce dracu aţi implementat voi din toate vizitele în străinătate? Nimic sau tot ce aţi implementat a fost în bătaie de joc pentru că nu aţi fost interesaţi de această ţară şi de acest popor! Aţi urlat că implementaţi modelul elveţian pentru deşeuri şi nu numai! Habarniştilor mincinoşi, tot ce aţi introdus nu are nicio legătură cu modelul elveţian! V-aţi plimbat peste tot în lume doar pentru afaceri personale şi de grup prin off-shore! DNA-ul şi jurnaliştii care arată acte reale nu au cum să mintă!
  PS.scuze pentru vocabular Radu.

 2. Prim ministru dat de PNL intr-o majoritate cu USR; Vise din tenebrele Securitatii. Nu ca nu pot deveni realitate cu forta ca si in alte imprejurari.Asteptam si ziua cand serviciul extern va fi comasat cu SRI sub o comanda unica.Pentru o mai mare eficienta. Ce atata democratie,

 3. Problema acestei coane Joitica a PNL-ului Fusion (Alina Gorghiu pt prieteni) e ca plictisește auditoriul de cum începe sa vorbească, nici măcar Mihai Gadea, care scoate apă din piatra seaca (vezi Oprea) n-a reușit sa-i scoată altceva pe gurița, in afara clișeelor tradiționale. Evident ca PNL-ul va tenta o alianța cu USR + PMP, cele 2 partidulețe contrabalansandu-se: USR cu ștaiful academic, PMP cu grobianismul populist, si ambele contrabalansând PNL-ul /dreapta “clasica” a cărei retorica (nu vorbim de ideologie, inexistenta la toate formațiunile sus amintite) nu poate fi categorisita decat ca o “bulibășeala” vecina, deseori, cu nonsensul. OK, nimic nou dinspre partea asta; nici dinspre “înfierarea” ALDE (stiripesurse.ro pretinde ca, la punctul asta, moderatorul a fost “blocat”, oare nu cumva de placa zgâriată a interviewatei?) deci de ce naiba ar asculta careva asemenea discursuri? Si cand ma gândesc ca asta-seara urmează alta perla a retoricii politice (Dragnea pt prieteni, câți i-au mai rămas după epurarea birourilor PSD) doar curiozitatea fata de moderator sa ma țină in fata calculatorului-oare scoate zarul din teleormănean sau arunca șorțul (cum s-ar zice la “master chef”)? Grea meserie!

 4. mare mister! Ciolos va fi PM si pe viitor (reprezinta partea franceza a Protectoratului) si dupa ce Iohannis (partea germana) nu va mai fi presedinte el va deveni presedinte. Atunci, probabil, vor trebui sa inventeze o nemtoaica ca sa fie PM, da e timp pina in 2024, plus ca poate pina atunci nu mai e nevoie, ne va conduce de la Bruxlles vreun comisar. Sau poate Lulutza, sau poate Clotilda… are balta peste.
  A, care vor fi asa-zisele partide care vor face o asa-zisa majoritate, acum si pe viitor, nici nu conteaza. Denumiri se gasesc, societatea civila e apriga cind vine ordinul sa tipe, personaje care sa le fie sefi se construiesc tot timpul…
  Politica in Romania e o chestiune de scenariu; cam ca la filme. Ce ecranizam anul asta? “Independentul harnic”. Ce-am ecranizat anul trecut? “Rascoala”. Acu doi ani? “Lucru nemtesc bine facut”. Trebuie sa urmeze si “Femeia”, si “Ungurul mai patriot ca romanul”, si “Miliardarul destept”…. doar cu “Negrul providential” e mai greu, ca noi nu suntem America sa fie prea multi (afara de fotbal).

 5. Nu va mai rupeti in figuri bai putorilor portocalii,marionete de ale lui Iohannis.Cetatenii normali la cap nu au sa voteze niciodata baso-penelisti si nici variante de ale lor precum mascaricii USR sau PMP.Faceti-va voi tot felul de guverne cu diverse variante de talhari ca tot la umbra ramaneti cu ele.

Leave a Reply