Sebastian Ghita are cateva pozitii importante : e prietenul cel mai apropiat al lui Victor Ponta, e sustinatorul puternic al PRU, patroneaza Romania tv, este cel mai bogat parlamentar din Romania cu o avere oficiala de peste 100.000.000 euro, este anchetat in mai multe dosare DNA si deja judecat in altele.

In plus, e membru in Comisia parlamentara de control a SRI. Are, deci, informatii ceva mai bune decat un om de rand.

Ghita a avut o disputa luni la un post tv, unde, printre altele, a sugerat cine este finantatorul operatiunilor Black Cube.

Ipoteza este intradevar incendiara.

Dan Adamescu, unul din cei mai apropiati si loiali moguli ai lui Traian Basescu, patronul ziarului Romania libera, al companiei de asigurari Astra, al magazinului Unirea din Bucuresti si al multor altor afaceri extrem de profitabile este indicat de Ghita ca fiind unul din sponsorii operatiunii agentilor israelieni din Romania, angajati ai companiei private de securitate Black Cube. Operatiunea a vizat-o la Laura Codruta Kovesi, procuror sef DNA.

Cercul celor care au azi probleme grave cu DNA si graviteaza in jurul lui Traian Basescu se mareste.

Dan Adamescu a fost incatusat si trimis in judecata de DNA. El este un intim al lui Traian Basescu, al carui regim l-a sustinut masiv timp de 10 ani.

Adamescu are insa si o alta conexiune stransa, foarte interesanta, cu fostul ambasador american la Bucuresti, Mark Gitenstein, despre care unele surse afirma ca s-ar fi aflat si el in vizorul DNA in investigatiile derulate asupra lui Adamescu. Pina azi, aceasta informatie nu a fost confirmata oficial.


Deputatul Sebastian Ghiță și ziaristul Sabin Orcan au avut un schimb de replici dure în cadrul emisiunii Dosar de politician, luni, la B1 TV, emisiune în care se discuta situaţia conducerii serviciilor române de securitate. Contactat telefonic, Ghiță l-a acuzat pe Sabin Orcan că s-a ocupat de simpozioane ale firmei Balck Cube la Londra și că ar fi contactat politicieni români care să plătească pentru firmă israeliană de spionaj în numele lui Dan Adamescu, patronul România Liberă. În replică, directorul editorial al ziarului România Liberă l-a întrebat pe Ghiță dacă „a tras pe nas” sau a băut înainte de emisiune.

Dialogul de la B1 TV, consemnat de Romania libera si preluat de stiripesurse.ro :

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, dumneavoastră sunteţi parlamentar, membru în comisia de control SRI …..

În acel moment deputatul Sebastian Ghiţă, îl întrerupe brusc pe jurnalist: Cu cine vorbesc? Cu dl.Orcan? Vă ocupaţi de simpozioane Black Cube în Londra. Haideţi să spunem adevărul.

Sabin Orcan: Eu mă ocup de simpozioane Black Cube? Domnule Ghiţă, aţi băut ceva înainte să intraţi în emisie?

Sebastian Ghiţă: Nu am băut, dar nici nu puteţi păcăli pe toată lumea când luaţi bani de la Adamescu şi de la Black Cube.

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, aţi tras ceva pe nas înainte?

Sebastian Ghiţă: Ţineţi simpozioane Black Cube la Londra împotriva statului român.

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, aţi tras ceva pe nas înainte să intraţi în emisie? Cum îmi spuneţi mie că fac simpozioane la Black Cube?

Sebastian Ghiţă: V-aţi propus să faceţi simpozioane Black Cube la Londra? Domnule Orcan, răspundeţi.

Sabin Orcan: Sunteţi în delir. Scoateţi-vă ştecherul din priză că sunteţi în delir. Opriţi-vă puţin că aţi trecut de la MRU la Black Cube şi la mine.

Sebastian Ghiţă: Aţi contactat politicieni în România pentru Black Cube în numele lui Adamescu?

Sabin Orcan: Eu mă ocup de Black Cube, dl.Ghiţă, sunteţi bolnav?

Sebastian Ghiţă: Da, domnule Orcan. Dvs. aţi dorit acum câteva săptămâni să faceţi un simpozion la Londra pentru Black Cube.

Sabin Orcan: Eu? Eu mă ocup de simpozioane la Londra?

Sebastian Ghiţă: Da. Dvs. pe banii lui Adamescu.

Sabin Orcan: Domnule Ghiţă, cred că aţi băut cam mult în seara asta.

Sebastian Ghiţă: Black Cube şi cu Adamescu, restul e cancan.

Sabin Orcan: Nu mai minţiţi, domnule, ca un nesimţit la televizor. Ce treabă am eu cu Black Cube?

Sebastian Ghiţă: Vă rog să fiţi civilizat. Eu nu v-am făcut nesimţit.

Sabin Orcan: Cum să fiţi civilizat, dacă spuneţi o porcărie. Vă dau în judecată pentru calomnie.

Sebastian Ghiţă: Înaine să mă daţi în judecată spuneţi ce făceaţi dvs. la Londra.

Sabin Orcan: La cât aţi furat, aţi băut şi vorbiţi numai prostii.

Sebastian Ghiţă: Nici nu am furat, nici nu am băut.

Sabin Orcan: Aţi furat că aveţi patru dosare penale, de nu mai ştiţi cum să scoateţi cămaşa. Aţi furat sute de milioane de euro şi acum veniţi să-mi daţi mie lecţii la televizor. Opriţi-vă! Sunteţi în delir. Nu am eu nici o treabă cu Black Cube.


“Pana acum am fost obisnuiti sa fim atacati prin declaratii publice, la diverse emisiuni, pe Facebook. Mai nou vad ca se angajeaza firme, companii private care sunt platite cu bani multi sa vina sa intimideze procurorii DNA. E o abordare noua pentru Romania”, a spus Kovesi luni seara la TVR 1.


Dan Adamescu a fost internat sub paza, in urma cu o saptamana, intr-un spital civil, a declarat sambata pentru News.ro Cristian Micu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Jilava, unde executa pedeapsa, in regim semideschis, omul de afaceri condamnat la patru ani si patru luni de inchisoare pentru mituirea unor judecatori.

Potrivit unor surse medicale, Dan Adamescu a fost internat pentru investigatii in vederea unei operatii la genunchi, in urma careia ar urma sa i se monteze o proteza.

Adamescu foloseste de mai mult timp un fotoliu rulant pentru a se deplasa, iar in timpul judecarii dosarului sau a mers de mai multe ori la o clinica de ortopedie.

Dan Adamescu executa, din 27 mai, pedeapsa de patru ani si patru luni
 
primita in dosarul in care a fost acuzat ca a mituit doi judecatori pentru pronuntarea unor solutii favorabile in dosare de insolventa ale unor firme ale sale.


iunie 2016 :

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauțiune de un judecător din Westminster Magistrates Court, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, surse din Poliție.

În urma audierii, judecătorul a decis să îl elibereze pe cauțiune în următoarele condiții: trebuie să poarte în permanență un dispozitiv de localizare montat pe picior, trebuie să plătească o garanție financiară și trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână la o secție de poliție din Londra.

De asemenea, conform surselor citate, lui Alexander Adamescu i-a fost reținut pașaportul, precum și pașapoartele membrilor săi de familie.

Următorul termen în instanță (“next case management hearing”) este fixat pentru data de 20 septembrie.

În luna martie, procurorii DNA au înaintat Tribunalului București propunerea de arestare în lipsă a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de două infracțiuni de dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București — Secția a VII-a Civilă, pentru ca în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.

“Până în prezent, procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența inculpatului în fața organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală. (…) La data de 25 martie 2016, procurorii au înaintat Tribunalului București referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă”, informa DNA.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauză penală în care au fost trimiși în judecată patru judecători de la Tribunalul București — Secția a VII-a Civilă, în legătură cu pretinderea și primirea unor sume de bani și bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri.


Omul care i-a dat fostului premier Tony Blair binecuvântarea juridică pentru ca Marea Britanie să intre în Războiul din Irak din 2003 este avocatul din Londra al lui Alexander Adamescu, fiul magnatului Dan Grigore Adamescu

Problemele cu legea ale magnatului Dan Grigore Adamescu și ale fiului acestuia, Alexander Adamescu i-au determinat pe cei doi să caute asistență juridică internațională mai ales pe falimentarea companiei Astra Asigurări, societate care era numărul unu pe piață înainte de prăbușirea rapidă – intrarea în administrare specială și apoi faliment, dar și în urma mandatului de arestare european emis pe numele lui Alexander Adamescu de autoritățile române.

Aflat în prezent în Londra, Alexander Adamescu a fost pus în libertate în iunie de o instanță engleză până la judecarea efectivă a cererii de extrădare deși autoritățile române ceruseră arestarea acestuia.

Cu o lună înainte Adamescu jr anunțaseră că una din societățile familiei sale va da în judecată Statul român la o curte internațională de arbitraj, cel mai probabil Curtea de Arbitraj de la Washington. Publicația Bizlawyer anunță că familia Adamescu a ales ca asistență judiciară pentru arbitrajul internațional societatea de avocatură americană Debevoise & Plimpton, scrie eranews.ro


https://www.evensi.uk/pre-conference-pint-amp-patter-with-alexander-adamescu-the/186238511

 

17 COMMENTS

 1. Să-l crezi pe Ghiță … Ai îmbătrânit ! 25 ani de jurnalist înseamnă 75 în viața reală . Mulți n-au apucat 25 ani în jurnalism , mulți nici nu apucă .Dacă ajung să-l cred pe Ghiță , în locul tău aș cere ca Socrate să beau din cucută

  • tu nici cand citesti opiniile altora nu intelegi. daca citez un om inseamna ca-l si cred? e politician, e parlamentar, sunt jurnalist si-l citez. unde scrie ca-l cred?

   • Păi hai s-o luăm logic : Dacă spui că dacă se adeverește ce spune un individ , înseamnă că va fi jihad.Deci iei în foarte serios posibilitatea a informațiile furnizate de el să fie adevărate . Deci nu 100% dar câtva îl crezi

     • Asta baga vrajeala pe baza de Ghita,dar,in realitate tine cu praduitoarea basista Adamescu,datorita caruia si jafului facut de el pentru binele portocaliilor care acum sunt penelisti,romanii sunt distrusi cu marirea RCA-ului,marire care o sa o plateasca, pana la urma,toti romanii in marirea preturilor.La fel ca si telecotcodacul este si Ovi na aia de mai jos.

   • cum nu a fost exclus inca din comisia SRI? Un urmarit penal in atatea dosare mai este in comisia parlamentara? Domnule Tudor in ce tara traim? DOAMNE FERESTE!

  • Ce-a zis Ghita e o stire care desigur trebuia data. Posibil sa-si fi batut joc de Orcan dar stirea cu Adamescu e posibil sa fie adevarata.
   Nicio info nu trebuie neglijata totusi Ghita nu-i vanzator la aprozar fie ca ne place sau nu.

 2. Faceţi legătura cu ceea ce scriam în legătură cu ”domnia lui Năstase/acordurile din timpul lui” cu ceea ce se află acum şi ce se practică de 10-12 ani de zile şi veţi ajunge la concluzia şocantă, poate mai puternic şocul pe care l-am avut când am auzit(prin traducere din arabă în engleză apoi în româneşte) din gura celui care fusese de faţă(şocat şi el) ! Păcat că la momentul de faţă e decedat că altfel nu-şi ţinea gura sub nicio formă! Prea mult iubea România ca să nu vorbească! Atunci a fost o apăsare gravă din partea scăunarilor români şi nu avea cum să vorbească, ori îl arestau ori îi dădeau interdicţie totală în România! Aceste veşti auzite şi actualmente trăite de români mă obligă să spun mereu că România şi românii sunt în faţa unui genocid pus la cale tot de scăunarii români că nu-i mai satură dracu de furat, lăcomie şi minciuni!
  PS. Radu, scuze pt. vocabular.

 3. Incet , incet iese la iveala, mizeria in care am trait si traim. Chiar daca nu este totul 100% adevarat, cu certitudine in proportie de 50-70 % lucrurile si faptele asa se prezinta si inca cate nu stim. Poate unele ar fi bine sa nici nu le aflam, nu de alta dar multi ar ajunge la balamuc sau s-ar arunca de la etaj.

 4. Incendiara o fi? Sau mai degraba fumigena fara efect ? Conform The Times of Israel agentii Black Cube aveau “autorizatii de la cel mai inalte AUTORITATI”. Daca Adamescu e cel care a platit e clar ca a facut-o in numele acestei autoritati. Si tot in numele acesteia a desfasurat operatiuni speciale de-a lungul timpui justificandu-se astfel protectia de care a avut parte . Daca nu el a platit si totul e o minciuna Sebastian Ghita omul de casa al SRI implicit superiorii lui incearca sa ne abata atentia pe o pista falsa de la un conflict ce pare aplanat dintre binomul DNA+SRI si alte”cele mai inalte autoritati”

 5. Daca legătura cu Gitenstein se conturează mai apăsat e foarte posibil ca Adamescu & Co sa fi fost intermediari pentru un grup de interese american adversar al celui reprezentat de fostul ambasador. Din aceasta perspectiva putem înțelege, cel mai bine, furia coanei Koveși la auzul vestii ca a fost “spionata”-nimănui nu-i place sa fie spionat chiar de “ai lui”/oamenii cărora le-a facut servicii, probabil importante, in schimbul “susținerii” acordate pe tot timpul mandatelor sale. Furia cucoanei ar explica si inexplicabila arestare a celor doi tinerei, “spioni” de la Black Cube, mai prosti decat cei mai prosti dintre recruții armatei austriace de pe vremea soldatului Svejk, care tocmai se jucau la mașinuțe la cazinou cand a descins “neînfricată” DNA peste ei: pur si simplu, mucoșii respectivi sunt rudele cuiva implicat in afacere, pe care Koveși, neputând sa-i puna gheara in ceafa, i-a arestat, după obicei (ea ar zice “după lege”) ca sa dea de “gândit” tăticului sau unchiului vizat. Si, daca ne uitam atent la interviul de aseară al cucoanei, teoria prinde contur: madama n-a facut altceva decat sa lanseze avertismente cu privire la ” noua faza” in activitatea DNA, care implica “hărțuirea” si “spionarea” vajnicilor procurori din subordine, restul declarațiilor era facut din clisee, cum bine a observat Badea (noi suntem DNA si nu intimidam,etc) pe care ni le toarnă in cap de luni de zile. Dar aici cred ca a sfeclit-o fiindcă americanilor nu le place sa li se aresteze assets-urile si cu atat mai puțin rudele acestora, ca mijloc de presiune; cat despre Mossad, nici nu vreau sa ma gândesc cum gândește Organizația in astfel de situații. N-a slăbit degeaba, măreață luptătoare anti-corupție (tot Badea a remarcat detaliul) trebuie c-o “aleargă”unii cu niste bastoane foarte contondente de cand si-a dat in petec cu afacerea Black Cube. Foarte interesantă observația (legătura Ghitenstein), 25 de ani de presa nu-s de colo!

 6. Seamana cu scena din BD(ca tot vorbeam de dragii nostri mari actori care ne-au parasit) in care o fapta minora,furtul unui catel dintr-un apartament ascundea de fapt o crima care fusese comisa deja in cladirea vecina la randul ei comisa ca sa ascunda o delapidare din banul public in curs de a fi descoperita…Acest Ghita indreapta acum atentia intr-o zona care-i este lui confortabila pentru ca procurorii sa nu se (mai) uite acolo unde nu i-ar conveni deloc lui…O delatiune falsa,securistica menita in a creea si mai multa confuzie.Toata povestea asta suna defapt ca un scenariu al filmelor de spionaj pe care le abandonezi din motive de confuzie si incalceala.

 7. Dar nu se intelege de nicio culoare de ce este atata balamuc pe treaba asta cu cercetarea asazis spionereasca din jurul lui Kiovesi daca ea nu ar avea nimic de ascuns.Eu unul nu as avea de ce sa fiu intimidat,Dar se pare ca fumul nu iese asa,din nimic,asta lasa toata povestea asta sa se inteleaga.

Leave a Reply