Raluca Turcan a fost validată sâmbătă, de Consiliul Naţional de Coordonare, în funcţia de preşedinte interimar al PNL, ea afirmând că liberalii au suferit „o înfrângere usturătoare” la alegerile parlamentare, dar trebuie să întărească parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, deoarece drumul şeful statului „nu poate fi despărţit” de cel al liberalilor.

Turcan a fost validată în funcţia de preşedinte interimar al PNL cu 4 voturi „împotrivă” şi o „abţinere”.

Ea a afirmat că „PNL trece printr-o perioadă dificilă, complicată”.

„Însă, dacă mă uit la imaginile din campanie, sunt încrezătoare că vom regăsi în PNL o echipă, că vom regăsi forţă, credibilitate şi prietenie, că vom regăsi respectul reciproc, lucrurile pe care se pare că unii dintre noi le-au mai pierdut în ultima perioadă”, a completat liderul PNL.

Raluca Turcan a susţinut că depinde doar de liberali cum vor reuşi să-şi valorifice resursele.

„Credeţi că nu putem găsi o echipă care să dea forţă şi care să facă din PNL cea mai imporantă forţă din dreapta românească? Avem oameni valoroşi, depinde de noi cum vom reuşi să ne unim şi să valorificăm aceste resurse”, a spus Turcan.

Ea a susţinut că, în calitate de preşedinte interimar al PNL, are obligaţia să pregătească buna desfăşurare a congresului.

„Ce poate face un preşedinte interimar al PNL? Trebuie să asigure pregătirea pentru o desfăşurare reprezentativă a lucrărilor viitorului congres. Mi-aş fi forit ca preşedintele partidului să poată să fi ales de toţi membrii. Propunerea nu a trecut în BPN, pentru că nu putem face funcţională această variantă. Deciziile majore şi suverane pentru PNL vor fi luate la baza partidului, cu fiecare dintre dumneavoastră într-o convenţie care să adune cât mai mulţi oameni”, a precizat Raluca Turcan.

Turcan a ţinut să precizeze că PNL a suferit o „înfrângere usturătoare” la alegerile parlamentare. „Se pare că am început să depăşim depresia pierderii alegerilor parlamentare. Acest fapt se vede şi în sondaje”, a completat ea.

Liderul PNL a mai spus că a evitat să caute „vinovăţii individuale” şi „să decapiteze oameni” pentru eşecul de la parlamentare.

„Am evitat să caut vinovăţii individuale, să decapitez oameni pentu rezultatul de la alegeri. Cred că ştim foarte bine ce nu a mers, cine putea să facă mai mult, astfel încât rezultatul PNL să fe mai bun, lucrul acesta vreau să îl stabiliţi dumneavoastră la Convenţie. Cauza majoră a pierderii alegerilor a fost mesajul lipsit de consistenţă faţă de oamenii care doreau să se regăsească în PNL. Trebuia să ne asumăm în mod curajos decizii de dreapta şi să luăm apărarea constant oamenilor care se simţeau sufocaţi de fiscalitatea excesivă. Era o normalitate ca aceste mesaje de drepta să fie peste tot. Am pierdut teren în faţa antreprinzărilor şi în faţa PSD care a reuşit să se definească într-un mod ipocrit. Este de fapt o impostură pe care PSD a dus-o în toată campania”, a afirmat deputatul PNL.

Raluca Turcan a mai afirmat că preşedintele Klaus Iohannis „a fost, este şi va fi partenerul PNL”.

„Drumul lui Klaus Iohannis nu poate fi despărţit de drumul PNL. Trebuie să întărim acest parteneriat pentru că preşedintele Klaus Iohannis a fost în prima linie ca principal apărător al statului de drept şi al parcursului european al României”, a completat preşedintele interimar al PNL.

Si prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, că drumul liberalilor către guvernare trece prin victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din 2019, motiv pentru care îşi invită colegii să îşi asume acest obiectiv.

Predoiu a mai spus că liderul PSD, Liviu Dragnea, „a sărit ca opărit” de grija Europei, dar nu poate să fie în acelaşi timp „şi brazilian, şi european”.

„PSD este şi rămâne adversarul nostru numărul unu pentru că e pericolul numărul unu pentru o societate democratică. Stă în calea dorinţei cetăţenilor de a se desprinde de un mod de guvernare netransparent. PSD e partidul care a făcut praf reputaţia externă a României. Mai ieri l-am văzut pe Dragnea sărit ca opărit de grija Europei, nu mai poate să doarmă. Nu înţelege că nu poţi să fi în acelaşi timp şi european şi brazilian”, a afirmat liberalul.

Cătălin Predoiu a mai spus că „primarul trebuie salarizat la nivel de ministru, trebuie asistat de un aparat care să îi permită să se descurce în hăţişul legislativ”.

„Eu cred că un partid este credinţa în propriile valori, forţe, victorii. Mesajul meu principal către dumneavoastră va fi să aveţi încredre în dumneavoastră, în resursele noastre, în valorile şi victoria noastră şi vom fi răsplătiţi cu această victorie”, a completat prim-vicepreşedintele PNL.

El şi-a îndemnat colegii să practice „colegialitatea, respectul şi unitatea”.

„Vă chem să practicăm colegialitatea, respectul, unitatea, pentru că drumul partidului către guvernare trece prin unitatea partidului. Viziunea mea e aceea a unui partid unit, dar trebuie dublat de solidaritatea reală dintre membri. Lupta fraticidă trebuie să înceteze. Suntem egali în acest partid”, a afirmat liberalul.

Cătălin Predoiu a mai spus că „parteneriatul” cu preşedintele Klaus Iohannis trebuie continuat.

„Drumul nostru către guvernare trece prin victoria lui Klaus Iohannis în 2019. Vă invit să ne asumăm un obiectiv: un guvern politic al PNL în cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis”, a subliniat prim-vicepreşedintele PNL citat de news.ro

17 COMMENTS

 1. Cum să pui Raluca Turcan și Partidul Nțional Liberal în aceeași propoziție ? PNL trebuie să moară cu totul cu pdl ca să aibă o șansă să revină la viață dar și asta în ani.

  • Turcan are dreptate, pnlistii trebuie sa-si intareasca parteneriatul cu presedintele, ei sa-l tina de maini, ea sa-l tina de manivela iar Busoi sa-i duca tucalul.

 2. Dacă ocupantul se împlică în campania electorală a PNL-ului….demiterea sau demisia! Cred că e destul de clar!

 3. Iohannis locomotiva “echidistanta” din functia de presedinte sa aiba grija sa nu deraieze la macaz si sa duca garnitura direct in stalp.

 4. Off-topic:

  Ia, ia, romanii au chef sa se duca la mare! Astia se duc la mare inca din luna februarie direct! Fierbe zeama de varza-n ei si trebuie sa se racoreasca. Loviti cu scandura, dreac!

 5. Eu zic sa-l mai lase in pace numai de ei nu isi mai facea probleme.Daca e in 2019 isi gaseste el partid care sa-l sustina nu trebuie “amanetat” inca de pe acum….PD-ul simte nevoia de tatuc se cred pe vremea lui Basescu,ei furau in liniste ca avea cine sa le tzina spatele acoperit iar PNL-ul vechi trebuie sa se improspateze sa ma lase cu talibanii aia de pe vremea lui Crin.

 6. PNL-ul mai bine il lasau pe basistul expirat Predoiu sa le fie drezina, si sa dea la manivela conducerii partidului el si cu Raluca Țuikar aia, reprezentanta clientelor saloanelor de chirurgie plastica. Asta era solutia de succes pentru alianta PNL&PDL, sa ii lase pe PDL-istii basisti expirati sa conduca alianta.

  P.S. Eu nici nu stiu de ce alianta PNL&PDL e numita peste tot cu denumirea de PNL cica, si nu PDL asa cum era normal sa se numeasca. Dpar pentru ca PDL-istii basisti expirati s-au bucurat si se bucura inca de o f. proasta imagine ce isi are originile in porcariile pe care le-au infaptuit când guvernau sub bagheta lui Basescu Damigeana in epoca de trista amintire, eu zic ca nu trebuie sa se disimuleze din aceasta cauza. Trebuie sa faca asa cum i-a invatat si i-a antrenat idolul lor etern, sticlistul ala ordinar! Trebuie sa iasa la atac, sa bage cu tupeu si cu fuleu maxim! Romania, caz real… Se intampla undeva, in Univers!

 7. Cand ceva moare o revenire la viata este imposibil. ” … nimic nu se pierde, …, totul se transforma”. Mai tineti minte acest citat celebru ? Ca o gluma, imi spuneti ce fel de locomotiva va fi Prezidentul pentru pnl, una cu aburi sau una electrica, performanta ?
  Dl. Predoiu este un tip sarcastic asa cum nu l-am perceput. El, Ponta si altii ca ei, politicieni tineri care ar trebui sa mai spuna ceva pe aceasta “scena”, ies in liniste cu un sac de sarcasm in spate.

 8. continua distractia si degringolada “marelui” partid basisto-penelisto-johannist! oare ce se intampla daca serviciile ii lasa din mana? ajung acolo unde le e locul la cam 7%!!!! in rest aflam lucruiri interesante gen mircea badea ii face plangere penala lui neica nimeni moise guran pacaliciul cu rating 0% si de aceea e dat afara din toate televiziunile pe care a incercat sa le pacaleasca in domeniul emisiunilor economice. aflam ca din tara nostra au plecat afara peste 14 mii de medici si 28 mii asistente medicale ramanad in tara cam tot atatia.la ura si modul in care se comporta statul, dna-ul, mass media si pacientii cu ei ma mir ca au mai ramas atatia. daca ne uitam la ce spun studentii la medicina atunci viitorul e cam negru. sa vedem peste cativa ani intr-un sistem de sanatate depopulat cum mai urla asociatiile de pacienti, mass media etc contra medicilor. nu cred ca vom avea o populatia asa de instarita incat sa-si permita sa mearga in clinicile particulare. poate ceea ce se intampla acum in anglia referitor la sistemul de sanatate stat sa fie invatura de minte pentru cei enumerati dar la cata prostie si ingamfara exista in societatea romneasca e prea tarziu. ce sa mai zic de sistemul de educatie? o tuta, spune ea pe feisbuc, profesoara de limba romana undeva in capitala, se mandreste cu faptul ca ea nu respecta programa scolara, nu preda la clasa elevilor ceva legat de un eminescu sau creanga, niste rebuturi ale literarturii ( am mai vazut si la alte scarbe cu ifose de intelectuali ca prefera zvasticile pe crupa unor cai decat sa-l promoveze pe eminescu), niste indivizi depasiti pentru ca au scris ceva prin 1800 toamna in schimb prefera sa-i invete pe copii despre micul print(???), operele lui cervantes sau shakespeare probabil in opinia tutei niste prospaturi literare. si nu am vazut nici o reactie din partea inspecturatului scolar sau chiar al ministerului educatiei. daca mai si asociem cu dementa de la olimpiadele de limba romana din prahova sau cu cea de engleza din bistrita atunci ne mai miram cum de apar atatia cretini spalati pe creier in randul tinerilor? si apropo ce mai cauta sleahta aia de trepanati in piata victoriei? de dimineata pana seara cativa idioti stau ca niste papagali in mijlocul pietii si asteapta venirea altor cativa idioti sa prostesteze . nu se stie prea bine contra ce dar ei stau ca niste vite intr-un ocol oferind un spectacol dezoland participantilor la trafic care le dau numai urari de “bine”. apropo e voie, legal sa stea ca niste vite in mijlocul pietii? daca da, atunci sa mergem toti pe acolo, sa traversam pe unde ne taie capul, sa stam in piata si sa uralam la luna. daca nu ce asteapta politia? vad ca s-a inasprit regulamentul circulatiei dar pentru trepanati e voie sa fie incalcata legea?

  • Nonagenarul Quintus a declarat ca va avea grija de soarta PNL care va avea astfel un viitor foarte maret, asta insemnand practic disparitia PNL odata cu Quintus.

 9. Domnule Radu Tudor va rog sa intrebati guvernantii de unde au bani sa mareasca salariile la stat. Salariile la stat sunt mult peste cei care produc in tara asta, colectatea scade, nu sunt investitii si aparatul de stat e mult unflat si ineficient.

 10. UITE BREXIT NU MAI BREXIT ? Tinerii din Marea Britanie au ieșit să protesteze că datorită BREXIT nu se mai alocă bani oricum insuficienți de la uniune pentru un sistem medical eficient
  Compar cele două țări și nu văd pentru ce se plâng ?! Ei măcar au un sistem de sănătate , unul funcțional

 11. In curând o sa vedem postere cu Johannis in geaca roșie, cu schiurile in picioare si fesul pe ochi alături de sloganul “Acum ai cu cine!”, ca tot Tătaru va face si campania pt mandatul 2 al plăvanului si-am văzut ce poate. Abia aștept.

 12. … mai greu sa #rezisti in Romania.Viata poate fi traita si altfel.Asta nu inteleg romanii.

Leave a Reply