Home Articole PNL vrea si anticipate si guvern tehnocrat. Si “înlăturarea PSD”

PNL vrea si anticipate si guvern tehnocrat. Si “înlăturarea PSD”

3843
26
SHARE

“PNL crede în continuare în soluția alegerilor anticipate, însă mandatul cu care astăzi se va merge la consultările cu președintele României nu va exclude nicio altă variantă de guvernare, chiar și a unei viitoare guvernări tehnocrate. Nu excludem nici soluția unui guvern tehnocrat. În această situație, cea mai importantă condiție pentru susținerea unei asemenea guvernări este depolitizarea totală a întregului eșichier și a tuturor nivelurilor instituționale, practic depolitizarea totală a administrației. În termeni reali, aceasta înseamnă înlăturarea PSD și a partenerilor săi de la toate nivelurile instituționale, decizionale în această țară”, a spus Stroe, într-o conferință de presă, după ședința comisiei de unificare a PNL citat de Agerpres.

El a arătat că, în situația unei guvernări tehnocrate, este necesară depolitizarea totală a administrației, care să-i vizeze pe secretarii de stat, șefii de agenții și administrații, prefecții, directorii de instituții deconcentrate.

“Există în aceste condiții un pericol pe care trebuie să-l conștientizăm, cel al schimbării unui Guvern, dar a menținerii unui sistem de putere. Din acest motiv, subliniem condiția noastră de depolitizare totală până la ultimul nivel al administrației”, a spus liberalul.

Potrivit lui Stroe, PNL subliniază nevoia urgentă ca viitorul Guvern să aibă un plan concret și măsuri urgente care să răspundă solicitărilor venite din partea societății.

26 COMMENTS

 1. Da , bineinteles trebuie sa fi pusi in toate functiile de la institutii, de la primarii pana la guvern , de la portar pana la prim ministru, numai ce cu carnet de pedelist, sa terminam odata cu PSD si alte partide antidreapta !!! Oamenii astia veniti din alta galaxie ca sa salveze acest popor trebuie sa-si duca misiunea pana la capat ce naiba ! Pai Coldea si Basescu mai stau mult ascunsi dupa colt, ca au obosit sa astepte .

  • …si sunt si “depolitizati”…Dar sacul cu bani de la buget este pesedist,cum v-a fi indepartat?

   • “A fost nevoie sa moara oameni ca Ponta sa plece”, de la Joha Klaus citire. Deci a trebuit sa moara oameni ca Ponta sa plece, deci a fost necesar sa moara oameni ca Ponta sa plece, deci a fost ordin sa se omoare oamenii ca Ponta sa plece. Deci focul a trebuit sa fie pus ca sa moara oamenii tocmai ca Ponta sa plece. Deci serviciile i-au facut astfel pofta ce-o pofti bisnitarului de copii si misitului de case, aceea ca Ponta sa plece si visul cu ochii sa i se indeplineasca celui ce s-a tras sase case din meditatii, ghinion.

    • I-am vazut pe PDListi foarte opariti….au luat-o rau de tot in freza. Se asteptau pesemne sa ii puna Klaus la guvern, cand colo Klaus le-a dat sut. Surpriza: a venit cu “tehnocratii de la SRI”. Mesajul pentru PDListi e urmatorul:ziceti mersi sa nu intrati la wcul turcesc. Ca asta ii asteapta pe toti parlamentarii ce sa vezi toti corupti, toti politici toti alea alea. Mitul “anticoruptiei” va trebui intretinut, mintile sarace trebuiesc hranite. Deci parlamentarii vor alimenta masina de tocat a DNAului care merge neabatut pe culmile anticoruptiei.

 2. Se observă cu ochiul liber cum pe seama valului de protest se cațără politicieni care ar trebui să tacă, dacă s-ar ține cont de vocea “pieței”.
  Stroe a mai spus nu cu mult timp în urmă că: îi pare rău că accidentul din Apuseni s-a petrcut în timpul mandatului său, parcă așa îmi amintesc.
  Ipocrizia pe care o vedem afișată de politicieni în aceste zile este uluitoare. Cu atât mai uluitor e faptul că în tot acest vacarm politic, nu am auzit o voce de politician care să ceară încă o zi și încă o zi și încă o zi de doliu național. Chiar cred ca nu le pasă de cei ce și-au pierdut viața în clubul morții și folosesc momentul emoțional, foarte puternic, pentru a-și satisface propriile nevoi, pentru a-și pava drumul spre noi scaune calde prin tot felul de funcții. Toate aceste jocuri politice desfășurate pe candelele durerii de la Colectiv mă face să borăsc.
  Îmi mențin punctul de vedere că tot protestul este doar un fâs puternic și că România a pierdut și ultima fărâmă de democrație odată cu cele peste 8 milioane de voturi din anul 2012. Este incredibil ce se întâmplă, singura diferență este că de data aceasta mă așteptam la așa ceva.

   • Da, confuzie din cauza coincidentei de nume, imi cer scuze!
    Oricum, post-ul ramane valabil cu corectarile de rigoare.

  • Ce vorbesti? Ce e cu cele 8 milioane de voturi din 2012, ce legatura au cu politicienii care azi se catara pe cadavre? Vezi ca am auzit ca exista niste pastile de memorie, dar de prostie – nu!

 3. 🙂 cu mai eforturi şi pe orice cale vor să facă”guvernul meu” care efectiv e întemeiat pe destule ”nulităţi” şi pe tăietorii de lemne”saarii şi pensii reduse cu procent destul de mare. Se cam observă ”gura bate c.r.l” una spun la microfoane şi alta în spate încît nici ei nu ştiu ce vor, de fapt”nulităţile se apropie prin compatibilitate reală, sau, adunările sînt făcute de asemănările caracterelor”. Ce caractere! 🙂 În fiecare seară şi mai ales o individă din Sibiu îl ridica în slăvi pe ocupantul ales nr.1 şi menţiona că toţi politicienii care îi vor la guvernare în viitorul apropiat, trebuie să fie măcar la nivelul conaţionalului lor! Ea săraca neştiind trecutul ”glorios” cu acte fabricate şi actualele procese care se pierd pe bandă rulantă prin actele de retrocadări semnate de fostul lor nr.1 alesul ”naivilor”- vizitatorul Cotrocenilor şi îmbăiatul prin mulţimea în care şi-au băgat infiltraţi pentru manipulare şi ură: ” doar noi şi guvernul meu”! Cred că aţi simţit aroganţa şi zîmbetul veninos de aseară trecînd prin mulţimea care poate tremura de frig pentru a schimba ceva şi cred în principal cu el şi ai lui împrăştiaţi. Din cîte am văzut, cei de la digi au fost cu imaginea din unghiul corect şi asta presupune că doar pe ei i-a anunţat ora cînd apare în piaţă. (e din tot ce s-a dat pe micile ecrane). Întrebarea e normală dacă a spus că nu anunţă televiziunile: cum de a întrat live pe camere direct?
  -Ceva cumva ”gogoşi” de adormit bebeluşii???

 4. Să plece pesedistii,sa vină ai lor.Pe cine crede PNL-ul că prostește? La nivel local se fac deja calcule,cine si unde o să ajungă.Nu înteleg de ce România nu poate fi o tara normală unde tranzitia de la o putere la alta să se facă firesc din patru în patru ani prin alegeri si nu prin scandal De ce n-a mai avut răbdare presedintele un an? Atât.Un an si avea guvernul lui adus de acasă.Cine are interesul să distrugă România? De ce milioane de români tac? De ce era nevoie să plece un guvern când era mai mare nevoie de el? Acum când toate eforturile trebuiau îndreptate spre salvarea acelor copii minunati.De ce? De ce?

 5. Domnule Radu Tudor
  Eu nu pot sa inteleg, in legatura cu STRADA, urmatoarele:
  Cele doua mari partide din Romania PSD si PNL au constituite legal doua MARI ORGANIZATII DE TINERET : TSD si TNL. Acestea au organe de conducere care cuprind tineri pana in 30-35 de ani in Bucuresti si in toate judetele din tara cu OBIEECTIVE FOARTE CLARE(aproape identice cu ale celor din strada). Probabil ca sunt inscrisi in aceste organizatii de tineret peste un milion de membri activi care nu sunt cu nimic mai slab pregatiti profesional si politic fata de multi din protestatarii strazii…. Sau sa se organizeze si sa participe la alegeri alaturi de tinerii din cele doua mari partide.
  Intrebari:
  -de ce TSD si TNL nu si-au expus punctul de vedere fata de revendicarile STARZII ?
  -de ce TSD si TNL nu si-au publicat obiectivele prioritare din programele lor, care sunt identice cu cele ale protestatarilor( lupta impotriva coruptiei, innoirea clasei politice, reducerea nr. de parlamentari etc, etc) ?
  -de ce TSD si TNL sunt considerate de catre STRADA ca si inexistente in Romania ?
  -de ce TINERII din PIATA UNIVERSITATII (totusi nr. mic fata de TSD si TNL)nu se inscriu in organizatiile de tineret TSD sau TNL dupa optiunile proprii, pentru a participa alaturi de acesti tineri la viata politica a Romaniei ?
  -de ce TINERII din PIATA UNIVERSITATII(totusi nr. mic fata de TSD si TNL) se cred a fi reprezentativi pentru intreaga tara, chiar daca au fost unele mici manifestatii si in alte cateva orase ?
  – daca STRADA decide cine sa fie primul ministru si cine sa faca parte din viitorul guvern, mai avem nevoie de Constitutie, de Parlament ?
  – poate aceasta minoritate(totusi) din strada neautorizata si NEDESEMNATA prin VOT sa reprezinte Poporul Roman, intr-o tara democratica din UE, sa se incalce Constitutia ?

  • Nu ati inteles nimic.
   Intrebari:
   -de ce TSD si TNL nu si-au expus punctul de vedere fata de revendicarile STARZII ?
   –> pentru ca nu intereseaza pe nimeni.
   -de ce TSD si TNL nu si-au publicat obiectivele prioritare din programele lor, care sunt identice cu cele ale protestatarilor( lupta impotriva coruptiei, innoirea clasei politice, reducerea nr. de parlamentari etc, etc) ?
   –> pentru ca obiectivele sunt aceleasi, faptele zero.
   -de ce TSD si TNL sunt considerate de catre STRADA ca si inexistente in Romania ?
   –> pentru ca sunt reprezentantele PSD si PNL.
   -de ce TINERII din PIATA UNIVERSITATII (totusi nr. mic fata de TSD si TNL)nu se inscriu in organizatiile de tineret TSD sau TNL dupa optiunile proprii, pentru a participa alaturi de acesti tineri la viata politica a Romaniei ?
   –> de ce s-ar inscrie, daca ideea e sa scapam de partidele corupte?
   -de ce TINERII din PIATA UNIVERSITATII(totusi nr. mic fata de TSD si TNL) se cred a fi reprezentativi pentru intreaga tara, chiar daca au fost unele mici manifestatii si in alte cateva orase ?
   –> “mici manifestatii” de 10000 la Cluj, 5000 la Craiova, 8000 la Timisoara, 6000 la Iasi… spre comparatie, alea din 2012 nu adunau in orase mai mult de 2000 de oameni.
   – daca STRADA decide cine sa fie primul ministru si cine sa faca parte din viitorul guvern, mai avem nevoie de Constitutie, de Parlament ?
   –> Strada nu decide nimic, strada poate eventual sa propuna.
   – poate aceasta minoritate(totusi) din strada neautorizata si NEDESEMNATA prin VOT sa reprezinte Poporul Roman, intr-o tara democratica din UE, sa se incalce Constitutia ?
   –> Strada nu reprezinta poporul roman, se reprezinta pe sine. Nu a avut nimeni pretentia ca Piata Universitatii inseamna Romania sau invers.

   Daca mai aveti nevoie de lamuriri, va stau la dispozitie.

   • Da de unde stii ca PSD este un partid corupt? Iar daca unii au scos mai putini manifestanti decat altii de unde stii ca poate nu au avut bani pentru a plati organizatorii asa cum au platit ceilalti? Apoi sa-ti pui problema de unde banii si cine hoteste cetatenii CU ADEVARAT.

 6. ca vor puterea e normal, ca orice partid din romania. partidul comunistoid psd reprezinta trecutul, dar daca pnl-ul nu prezinta niste noi membri cu cv foarte bun si o atitudine diferita, cred ca vor avea de suferit.
  blaga si gorghiu nu sunt niste lideri credibili si curajosi si ar trebui sa deschida portile pentru altii mai buni ca ei.
  si in pnl si in psd pare ca sunt aceeasi oameni rigizi, blocati in retorica de partid, incapabili de a stabili o relatie naturala cu populatia.

  • Si pnl de ce ar fi mai putin “comunistoid”? Iar tu ce motiv ai sa crezi ca nu esti un oarece bolsevic, deoarece demonstrezi deja ca la baliga moale putina apa iti trebuie?

 7. Să plece pesedistii,să vină ai lor.De ce România nu poate fi o tară normală în care tranzitia de la o putere la alta să se facă în mod logic prin alegeri si nu prin scandal sau intelegeri oculte ?.De ce presedintele n-a mai avut răbdare un an ca să aibă guvernul lui?Cine are interesul să distrugă această tara, să strice cu bună stiintă tot ce se construiește la un moment dat?Ce gândesc milioane de români care nu ies în stradă?De ce a fost nevoie să cadă un guvern atunci când era mai mare nevoie de el ,când era nevoie de un efort conjugat si bine coordonat pentru salvarea acelor copii minunati?De ce?

 8. pentru cretinii care se plang ca pnl-ul e ahtiat dupa putere. pai psd & aliatii sunt la fel : nici cand plagiaza, sunt prinsi cu mizerii si activitati ilegale, sau condamnati, sau “omoara” un om nu vor sa plece. dovada ca lacomia e mare e evident.

  • Adica unii au bagat tara in rahat iar altii au adus-o la normal si tot ei sunt aia cu mizerii,nu-i asa? Mizerabili sunt penelistii si cu tartorul lor iohannis,toti frati de-o mama cu basescu.Nu gasesti in toata tara macar un penelist care sa fie om cu bun simt.Numai hoti gata de o jigoderie ceva.Ii recunosti din prima cand ii vezi.Cand ii vezi si p’aia doi, Gasca si Broscoiu vezi drace cica sefii pnl…

 9. Noi am votat USL ( PSD PNL) urma ca Antonescu sa fie presedinte si Ponta premie, alegeri acre au maturat guvernarea PDL . PSD a ajuns la guvernare ca USL, guvernul cu cea mai solida sustinere parlamentara in consecinta alegerilor care au promovat USL. USL a organizat si depunerea Presedintelui Basescu, cu mare sustinere la referendum. Atentie, nicui PSD nici PNL nou nu sunt USL. La urmatoarele alegeri parlamentare vom avea din nou zonare neta albastru-rosu. A intervenit actuala criza guvernamentala. PSD n-ar vrea sa piarda guvernarea pentru a organiza insusi alegerile. Nu se mai arata ca certitudine pentru ca PSD tocmai a pierdut majoritatea in parlament si presiunile sunt pentru guvern tehnocratic. PNL nou nu este inca integrat si poate face o majoritate carpita cu UDMR si altele mici. Situatia este fluida de tinut in echilibru prin negocierile in curs de la Cotroceni.

 10. Epoca băsescu continuă! 🙂 Comportament identic doar persoana e alta. Deh: pas cu pas urmăm acelaşi comportament de circărie în interiorul unei instituţii fastuoasă. 🙂 ude-i consoarta de la ”pas cu pas”? parcă continuă şampania circului de imagine a unui continuator de epocă mîrşavă! 🙂
  Şi cresc impozitele pe casa unică cum vor muşchii lor. nu mai au finanţe pentru venituri en-gros şi pentru pensii nesimţite? ori pentru furat…de ce nu!

 11. Cea mai scarboasa metoda de a elimina un adversar, folosirea durerii umane, cea a politistului si a tuturor tinerilor plecati prematur dintre noi. Mie sila de toti cei care au tradat PNL-ul si s-au alaturat PDL-ului, de fapt asta s-a intamplat si nu invers.

 12. Mai intra si reinstaurarea regalitatii,a dictaturii legionare si eventual invierea lui ceausescu ca sa fie ghiveciul complet.la ce nebulozitate e in capul lor ma astept sa ceara orice.daca le iesea ultima caricatura de motiune de cenzura ce dracu faceau?cereau alegeri anticipate?incep sa le dau dreptate celor din strada:toti ar trebui internati la sapoca.

Leave a Reply