Home Articole Politia : Parchetul ancheteaza moartea colegului nostru si modul de semnalizare a...

Politia : Parchetul ancheteaza moartea colegului nostru si modul de semnalizare a gropii

2596
11

Comunicatul Politiei Capitalei in legatura cu decesul tinarului politist :

Referitor la accidentul din 20 octombrie a.c. în care a fost implicat colegul nostru, subinspector post-mortem Gigină Bogdan Cosmin, facem următoarele precizări:

Polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranță, a unei coloane oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charlles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, dupa ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenți din conducerea MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și informarea permenentă în legatura cu evolutia situatiei. S-a ținut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat.

La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Menționăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competența procurorilor.

Întregul colectiv al Poliției Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment.

 

11 COMMENTS

 1. Daca avea viteza legala de circulatie nu murea. Coloana oficiala sigur a avut o viteza de peste 80km/h

  • Domnul meu va recomand sa vizionati mai multe filmulete (you tube) si veti vedea care este procedura pentru insotirea unei coloane oficiale sau a uneia de urgente medicale.
   Cu cat a circulat este greu de presupus cu siguranta nu statea pe loc.
   Raman la parerea ca o cauza a constituit-o ploaia care a dus la o proasta vizibilitate si defectuoasa semnalizare (fara semnalizare luminoasa) a gropii spre deloc.

   • Tocmai ca este o coloana oficiala ar trebui sa stie mai bine ca atunci cand ploua nu circuli cu viteza, cu atat mai mult cand esti pe motocicleta. Inteleg ca rostul unei coloane oficiale este de a nu sta blocat in trafic, dar pe timp de ploaie sa mearga coloana cu 100km/h nu mi se pare tocmai safe. Desigur pe demnitar il doare in pix ca el sigur nu pateste nimic.Si ma intreb ce urgenta avea Oprea de avea nevoie de coloana oficiala( spre deosebire de premier si presendinte care au coloana mereu inteleg ca ceilalti demnitari au doar in anumite cazuri specifice)

   • A murit un tanar pentru ca Oprea sa se depalseze cu coloana oficiala la frizer si restaurante. Toate la viteza maxima de 100km/ora pentru ca lui Oprea nu ii placea sa stea la semafor, desi noi muritorii de rand stam ore intregi in trafic in aceeasi tara. Noi suntem mai prosti nu atat de importanti ca freza si stomacul lui Oprea. Ce a facut Oprea asa importatant pentru Romania, sa merite acest tratament special? Numiti un singur lucru obtinut de Oprea pentru Romania ! Doar unul.

   • Nu este chiar asa greu de presupus cu cat a circulat. Poti fi sigur ca se stie exact cu cat au circulat dar tu nu vei afla niciodata. Ti se induce idea ca e greu de presupus dar de fapt nu e nicio presupunere. Viteza cu care a circulat este pe kilometrajul motocicletei al carui ac sigur s-a blocat pe viteza din momentul impactului. Ai vazut tu undeva sa se vorbeasca despre asta? La majoritatea accidentelor ce se dau la TV se prezinta viteza la care s-a blocat acul dar aici nimic. Cred ca l-au pitit politistii imediat sau au umblat la el. Si inca ceva. Mai mult ca sigur si aceste masini si motociclete de la politie, mai ales cele ce insotesc coloane oficiale, au dispozitiv de localizare si monitorizare tip GPS. Iar astea iti dau nu numai pozitia ci si vitezele instantanee cu care circula. Si toate aceste informatii se inregistreaza permanent la centru. Asa ca nu e de presupus caci sigur se stie viteza dar nu se va comunica niciodata pentru apararea Interesului National!

   • Hai sa iti spun un secret apropos de semnalizarea gropilor. Indiferent daca cel ce face lucrarile semnalizeaza sau nu dar si daca el sustine ca semnalizeaza corect lucrarile a cui datorie este sa verifice cum sunt semnalizate inainte de a se produce accidente? Nu cumva politia are aceasta obligatie si repet, inainte nu dupa producerea accidentului. Si nu cumva cand se stabileste traseul unei coloane oficiale se tine cont si de zonele in care se fac lucrari? Asta daca e coloana intr-adevar oficiala si nu pleaca unul la plimbare cu escorta dupa el in Interesul National. Asa ca oricum vrei sa interpretezi tot politia ramane principalul vinovat in decesul unui politist pentru Interesul National.

 2. Nimic de adaugat doar ca s-a ajuns ca-n Bucuresti sa fie o adevarata aventura sa circuli cu masina si cu atat mai mult cu motocicleta.
  Ca facea parte sau nu din dispozitivul care insotea coloana oficiala a viceprim-ministrului conteaza mult mai putin.

 3. oprea sa fie anchetat si el pentru abuz in serviciu si eliminat din viata politica. nu ne permitem niste analfabetii “generali” si acum vinovat moral pentru moartea unui politist.

 4. Şi? A murit un om! Ce mai puteţi face? Copilul va creşte cu deficienţe de personalitate pentru că nu mai are susţinerea celui care a conceput-o ca părinte-tată. Chiar dacă-i va lua locul altcineva ca ”tată” copilul va simţi golul distrugător din interiorul sufletului.
  O vorbă românească spune: ”bani au şi ţiganii dar nu înlocuiesc restul”

 5. Apropo, citisem un material la voi pe A3 în care guvernul este obligat să împrumute societăţile fără dobîndă! Am convingerea că noi consumatorii vom fi obligaţi la ”multe aberaţii” privind costurile consumului de orice fel(gaz şi energie electrică) de parcă noi avem saci cu bani şi nu avem ce face cu ei încît trebuie să sponsorizăm sau să menţinem vitale societăţile care-şi bat joc de consumatori prin lege! Nu avem nimic în plus faţă de ceea ce ni se dă prin lege de la guvern! Destui sîntem care încă nu sîntem specializaţi în furtişaguri şi escrocherii ca să avem saci de bani! Şi nici sponsorizare nu ne asigură nimeni!

Leave a Reply