Din primele clipe ale manifestarii sale ca ministru al educatiei nationale, Daniel Funeriu mi-a facut impresia unui stomatolog pus decan la Filosofie pe criterii politice. Exact ca in senzationalul roman al lui Marin Preda, “Cel mai iubit dintre paminteni”. Precum in orice alt domeniu, cind pui un neterminat, un nepriceput sa conduca, dezastrul nu va intarzia sa apara. Din punctul meu de vedere, rezultatele examenului de bacalaureat poarta amprenta puternica a regimului Basescu-Boc-Funeriu. Fiecare dintre ei, intr-un grav conflict cu scoala romaneasca. La propriu si la figurat. Am senzatia ca ministrul educatiei s-a precipitat sa confirme convingerile presedintelui Romaniei, potrivit careia “scoala romaneasca produce tampiti”. Odata dovedita viziunea genialului conducator printr-o idioata lege a educatiei si printr-un examen de bacalaureat premeditat spre esec, pretextul unor concedieri in masa in domeniul educatiei a fost creat.Vocatia distrugerii totale portocalii se confirma (a cita oara?) si azi, intr-o noua etapa din ceea ce numim azi, cu justificata mandrie patriotica, “reformarea statului”…
Nu-mi ramine decit sa trag concluzia mea subiectiva. “Politica romaneasca produce tampiti. Ei dauneaza grav educatiei”

50 COMMENTS

 1. In general,opiniile exprimate de tine sint la obiect si corecte.De data acesta, ar trebui un pic nuantata…Nu este exclusiv vina lui Funariu.Gradul de pregatire al elevilor,chiar acesta este,jalnic.Si daca, ar fi fost peste tot ,profesori corecti la supraveghere ,procentul de promovabilitate ar fi si mai mic.Responsabilitatea acestei stari de fapt nu este doar a lui Funariu.De aici incolo ar trebui sa nuantezi ….

 2. Cred mai degraba ca profesorii au notat exasperant de corect lucrarile de data aceasta nemultumiti fiind de conditiile inumane in care-si desfasoara activitatea.
  Exact ca vamesii admonestati de catre sefi care fac exces de zel la controale blocand Vama…Daca se pledeaza exclusiv pe incompetenta ministerului cred ca este o cale gresita…Situatia din acest an cred ca este mai aproape de adevar decat ceea ce s-a intamplat pana acum,acesta este nivelul elevilor.

 3. E vina noastra ca nu vrem sa intelegem si sa acceptam aceste schimbari ce ne conduc spre o societate multilateral dezvoltata schimbari impuse de unicul partid ce vrea binele tarii format din unsii lui dumnezeu. E o ,,performanta,, sa o duci in democratie mai rau decat in comunism. E o,,performanta,, sa fii liber si sa crapi de foame mai abitir decat detinutii lagarului Auschwitz. E o ,,performanta,, ca au adus oamenii in situatia de asi pune streangul de gat zilnic din cauza foametei a saraciei si a datoriilor. O mizerie pe care pdl-istii ne-o vantura in fiecare zi in fata cu diferite denumiri reforma,restructurare etc.

 4. Touche! In politica nu au ce cauta parvenitii. Vorba ta Tudor: pe Basescu si Marga ii despart 2 randuri de biblioteci si un hol de carti,sau ceva de genul.De asemenea sunt de acord cu opinia domnului profesor Bogdan Teodorescu in ceea ce priveste somnul adanc al institutiilor,lipsa purtatorilor de mesaj ai Academiei,ai bisericii,ai mediului social,etc

 5. Salut. Nimeni nu vorbeste de nenorocitii de directori pusi politic in fruntea scolilor. Care la randul lor(stii ca daca pupi in c#r un sef devii si tu un sef mai mic) isi pun nepotii si fii, iar restul de posturi le dau la licitatie.
  Din cauza acestor oameni s-a ajuns in situatia de fata. Stiu personal cazuri in care profesori buni au fost schimbati cu niste incompetenti, chiar daca au castigat la concurs. Stiu un caz in care unul care nu stie sa scrie corect(celebrele s-a, m-a, si altele) le preda copiilor de generala.
  Vina directa este a profesorilor incompetenti pusi politic si pe spaga, iar cei care incearca sa schimbe ceva sunt ridiculizati de “manelistii” care il imita pe intaiul conducator. Vina indirecta este a pedelistilor care isi numesc oameni incompetenti si care accepta aceste compromisuri.

 6. Gresiti…Acum prin noua organizarea a bacalaureatului am putut vedea clar situatia elevului roman.Domnule Radu Tudor, eu sunt elev si ii cunosc foarte bine pe cei de varsta mea.NU INVATA NIMIC.S-au asteptat ca la bac sa copie, ba mai mult multi s-au dus cu hartiute de acasa ca sa copie.Surpriza a fost ca majoritatea nu au putut.Au ramas doar cu ,,propriile cunostiinte”.Asta e purul adevar: elevul roman a devenit un trantor, o putoare, un parazit care stie numai de bani, sex si distractie.Cultura…nimic.
  http://gabriel-georgian.blogspot.com/2011/07/bacalaureatul-2011-reala-cultura.html

  Sunt de acord cu ceea ce ati spus de Basescu si Funeriu, dar macar atat a putut face si Ministrul Educatiei bun, sa ne arate stadiul de ,,cultura” al elevului roman.

 7. Aşa este domnule Radu Tudor. Articol de nota 10 cu felicitări. Băsescu mai mult de 1 nu v-ar da şi în plus, după modelul “doamna Pivniceru după mine v-aş condamna imediat”, după el, v-ar aresta imediat pe toţi acei jurnalişti adevăraţi care aveţi curajul să criticaţi aceste japiţe care ne conduc. Cât despre învăţământ şi despre aceste rezultate la examenul de bacalaureat, “concordanţa” cu alte domenii de activitate este perfectă : tragedia de la Giuleşti, masa de operaţie ruptă cu pacientul pe ea în timpul operaţiei, dramele de prin Poliţie şi persecuţiile politice ale lui Băsescu, săgeata albastră reparată de revizorul general de siguranţa circulaţiei cu … crengi şi tot felul de “comicării tragice” care se întâmplă în ţara condusă cu mari “succesuri” de maneliştii portocalii. Vai de mama noastră cu alde Funeriu, Atilla, Boc şi cu Nuţi “preşedinte adjunct al României” !!!

 8. Puterea politica “dauneaza grav sanatatii”
  Lipsa perspectivei dupa absolvire ar putea fi o cauza a dezinteresului elevilor.Ce le ofera societatea actuala?
  Inainte de ’89 se stia ca repartitia pentru obtinerea unui loc de munca o obtineai in functie de media de la finalul anilor de studii.In plus, la facutate se dadea admitere.Numarul de locuri era in functie de locurile de munca existente la acea data.Acum, cam toata lumea face o facultate (pentru prestigiu), de regula tinerii nu pot folosi diplomele deoarece,nu exista o concordanta intre numarul acelora care termina o facultate si oferta de locuri de munca.
  Tuturor li se cere experienta de lucru, dar nimeni nu le ofera stagii de practica pe timpul studiilor.Eu zic ca tampiti e un cuvant prea mare.Mai mult cred ca e o generatie sacrificata din start.Cultura nu mai este valorizata, ceea ce conteaza este doar situatia financira(banul).Dumneavoastra nu sunteti doar un jurnalist talentat ci sunteti un om caruia ii pasa.Sunt de parere ca trebuie facut ceva pentru tineri.Incepand cu ajustarea programelor scolare, si eleborarea unor subiecte cu nivel mediu de dificultate la Bac.
  Au facut profesorii simulari pentru examenul de anul acesta?Dumnezeu stie.Ei de ce sa fie interesati sa predea daca au salarii mizerabile?Daca ne referim strict la educatie, ambele parti au de suferit:profesorii stim deja, nu se mai preocupa ca elevii sa inteleaga din clasa principalele notiuni, astepta ca acestia sa vina la meditatii(sursa de completare a veniturilor); elevii asa cum am zis, stiu ca trebuie sa aiba o viata lipsita de griji pe timpul scolii,(inclusiv cea a invatatului) deoarece cand termina studiile,incepe nebunia.Asa ca nu sunt ei tampiti,ci tot cei care ne conduc.Funeriu are pe drept cuvant aspectul unui om cu probleme(nu stim de care):).Felicitari pentru emisunea de duminica 3 iulie.Dumneavoastra stiati dinainte cam ce facea Base cu variantele de manipulare; oricum va credeam pe cuvant daca le prezentati dumneavostra.:)

 9. RADULE te rog fa ceva si atrage atentia sau poate poti trage niste sforicele pt a pune pe tapet cazul medicului veterinar care a salvat peste 40 de cai din Letea de la o moarte tipic nazista si a carui cabinet veterinar i-a fost inchis acum .In timp ce doctorita care a luat mita 100.000 euro e cercetata in libertate.Ceeace se intampla cu acest medic e vomitiv ,e scarbos e fara cuvinte.Lucruriile bune si omenoase sant pedepsite.TE ROG FA CEVA DACA POTI.

 10. cu astfel de pareri riscati sa nu mai aveti credibilitate, dintre toti vinovatii acestui bac Funeriu e ultimul vinovat, ca nu e bun de ministru si ca nu are ce cauta acolo sunt de acord dar sa nu ii mai scuzam pe elevii din ziua de azi care sunt de toata jena …in general nu trebuie sa fi geniu ca sa iei bac-ul…sa nu le mai gasim circumstante atenuante elevilor si sa ii resposabilizam putin ..nu politizati orice subiect mai ales cand nu e cazul , in rest respect parerile pe care le emiteti, foarte interesante emisiunile cu domnul troncota m-as bucura sa il invitati mai des ..

 11. Acest executant-marioneta travestit în ministru al (non)educatiei, dupa parerea mea, a avut doua tinte.
  Prima, sa -i faca pe plac stapânului sau aratându-i ca a avut dreptate când a zis ca “scoala româneasca produce tâmpiti” si a doua,a creat motivatia pentru a închide niste scoli care le “stateau în gât”, a da afara cadrele didactice, iar pe elevi sa-i lase pe dinafara, doar doar or renunta la scoala.Ca de,scoala deschide mintile oamenilor, îi desteapta si îi face nesupusi si astfel mai greu de stapânit! Ei au nevoie de vite în jug nu de inteligenta si cultura, pe sistemul “noi muncim,noi nu gândim !
  În fiecare an s-a cazut la Bac, dar niciodata pâna acum nu a existat ca dintr-un oras, de exemplu Timisoara,din 4 licee sa nu existe macar UN SINGUR ELEV care sa PROMOVEZE examenul.Timisoara este un mic exemplu, dar acest lucru paradoxal s-a întâmplat în toata tara, exceptând zonele unde NU S-A VRUT sa se aplice sistemul Big Brother.
  Si…minune, în acele scoli promovabilitatea a fost maxima ! Daca adjectivul flagrant, ar avea grad de comparatie, am putea spune ca “mai” flagrant de atât nu se poate. L-am vazut ieri pe slugoiul puterii Calian de la Cluj, cum se împauna cu “succesurile” liceenilor de acolo si râzând de “ZÄ ESEC” -urile din alta parte. Îti vine sa faci praf televizorul de revolta, când vezi cum aceste târâtoare sordide îsi arunca veninul portocaliu,ori de câte ori au ocazia.
  Cât despre Demisia de Onoare, sa fim seriosi, ati vazut vreo picatura de onoare la acesti oameni ?!
  Am convingerea ca nici nu cunosc sensul acestui cuvânt.
  Nu numai ca nu-si dau demisia, dar se agata cu atâta forta, de putere, încât fac corp comun cu aceasta. Se cred vesnici si pereni, ca palamida !

 12. Oare crede cineva ca T. Basescu ii iarta pe profesorii care au scandat impotriva lui? Ca si alte categori de cetateni vor plati cu varf si indesat toate “razvratirile”, devenind astfel exemplu pentru societate in ansamblul ei.
  Oare comunisti ai iertat pe cineva care s-a opus sistemului?
  Ce este oare mai grav, lipsa de interes a elevilor pentru educatie sau lauda unui ministru al educatiei ca a organizat un examen care a aratat care este nivelul de cultura, dar in conditii inegale?
  Ce spune constitutia ROMANIEI:
  Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
  (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  Decidenti actuali sustin ca nivelul educational din romania este foarte scazut, de parca au ajuns la putere saptamana trecuta, iar tara are nevoie de “meseriasi” si nu de filozofi, asa o fi, dar ei au vazut dotarile unor scoli profesionale? Sa ajungi un bun mecanic auto cand vezi masina doar intr-o plansa?
  Ce poti spune despre acest ministru al educatiei “colegu neutru” care e mandru de ce se intampla in sistem, in conditiile in care varfurile educationale aplica in proportie de 99% la universitati din alte tari in primul rand pentru ca la noi nu sunt respectati?

 13. Din punctul meu de vedere, la esecul examenului de Bacalaureat din anul acesta, si-au adus aportul un cumul de factori.
  1. In primul rand, este vorba de Funeriu si de Guvern. Este imposibil, ca intr-o tara unde ai asemenea legi tampite in invatamant, sa ai si performante. Mai apoi, au dat afara profesori, cu miile, au inchis scoli si au pus in fruntea Ministerului un om fara experienta. Pe baza caror criterii au concediat profesorii? De unde stiu eu sau oricare alt cetatean, ca oamenenii ramasi la catedra sunt cei mai buni? Daca i-au dat afara pe cei dedicati profesiei si au ramas cei nepregatiti corespunzator?
  2. Am o mare intrebare in ceea ce privesc subiectele din anul acesta. Se pare ca subiectele la Bac au fost pentru copii cu performante medii si avansate. Ba mai mult, unora le-au dat aceleasi subiecte ca acelora de la clasele cu predare intensiva. Domnul mininstru si ”suita sa” nu inteleg ca nu avem doar copii care vor sa devina savanti? BAC-ul ar trebuii sa fie diferentiat, in functie de ceea ce vor urma, de specilizarea pe care au facut-o in liceu si mai ales, trebuie sa arate ceea ce au dobandit in anii de curs, ca o sinteza, nu sa-i testeze ca la un concurs.
  3.Nu ma indoiesc, ca o parte din vina, o au si elevii. Au fost copii care nu s-au pregatit suficient si nu au luat in serios acest examen. Mi se pare logic, din moment ce nu mai au repere de urmat. Vad la televizor numai porcarii, persoane inculte promovate ca si in perioada comunista, in functie de banii si conexiunile pe care le au. Cel putin, la varful guvernului, avem oameni de o joasa speta morala si dovedesc o incultura crasa.
  4. Parintii sunt si ei raspunzatori, intr-o oarecare masura, de esecul copiilor lor. Fie nu s-au ocupat suficient de ei, fie nu i-au indrumat cum trebuie, fie nu au putut sa-i ajute din motive independente de vointa lor.
  In concluzie, as spune ca mi-a placut faptul ca nu s-a putut copia si ca am vazut, ca in starea deplorabila in care se afla tara, avem totusi si copii de nota zece. Nu mi-a placut felul cum Funeriu a tratat toata aceasta chestiune. Pentru el, BAC-ul a fost un succes, nu un esec. NU a incercat sa gaseasca cauzele dezastrului si sa incerce sa remedieze ceva. Nu poti privi toti candidatii la BAC prin ochii celor care sunt olimpici. Sunt parinti si copii cu probleme financiare sau de alta natura, care nu si-au putut permite, sa-si trimita copiii la un liceu bun si i-au dus acolo unde s-a nimerit. Daca sunt doar 10 clase obligatorii, sa fie examen la sfarsitul acestui ciclu si unul mai serios, pentru cei ce vor urma 12 clase si mai apoi facultatea. Nu ma indoiesc, iarasi, de faptul ca Funeriu a vrut sa demonstreze ca el si Basescu au dreptate, ca avem un sistem de invatamant idiot care produce tampiti. Subiectele au fost construite sa puna in dificultate candidatii.Nu au fost formulate limpede si concis, sa inteleaga toata lumea despre ce este vorba.
  PS. Am o singura intrebare pentu dl. Ministru al Educatiei : Nu va este rusine sa faceti ”reforma” in invatamant, dumneavoastra, care nu stiti ca substantivul ”coleg”este de genul masculin(COLÉG, -Ă, colegi, -ge, s. m. şi f. Persoană care învaţă, activează, munceşte împreună cu altele într-un anumit loc, considerată în raport cu acestea. – Din fr. collègue.) si nu este de genul neutru?

 14. Traiane, Noi Am Uitat, dar Rusu’ Ba!

  Si din nou s-a scos chiombila. Ca sa respectam totusi adevarul, de data asta nu s-a mai scos el cu scenarii securiste, ci l-a scos ministru’ fara Bacalaureat, dar cu pretentii de purtator de “pixuri datatoare de premii Nobel”, a lu’ Funeriu cel bata la gramatica. Si l-a scos de doua ori. In primul rand, dupa tot rahatul pe care l-a starnit cand a debitat imbecilitatile cu adresa Federatia Rusa, si alianta Romaniei cu regimul hitlerist, rahat care l-a determinat pe Medvedev , de frica zbanghiului, sa ordone confiscarea clopotelor din bisericile moscovite si sa le transforme in tunuri pentru a se apara impotriva nebunatecului, la momentul cand acesta le va ordona romanilor sa treaca Prutul. A doua oara a fost si mai si. Mai tineti minte cand chiombu, timorat de alaturarea de marele ‘telectual liicean, vrand sa para si el om de spirit, a trantit ditai ghirlanda de muci in fasole, categorisind Scoala Romaneasca drept o fu..elnita (sa-mi fie scuzata expresia) buna doar pentru scos tampiti pe banda rulanta?
  Ei bine, Funeriu cu reforma lui de tot rahatu’, care a dat un procentaj de promovabilitate de sub 50% la examenul de Bacalaureat, i-a confirmat chiorului spusele, mai bine de o suta de mii de tineri ramanand pur si simplu de caruta. Da, da’ nu-i bai! Ii face nea Traian ospatari, mecanici auto, lustragii etc. Ups, nu poate ca si astora li se cere Bacalaureat!
  Oricum, de la cat de prins era in corzi si la cati pumni si suturi in c..r a luat zilele trecute, atat de la presa si opinia publica din tara noastra, dar mai ales de prin strainataturi, chestia cu schimbat subiectul zilei i s-a potrivit ca o manusa si l-a scos din ditai c…atu’.
  Un singur lucru se poate spune cu siguranta, Romania este tara in care daca nu ne ofera Cotroceniul o facatura securista de scandal mediatic care sa ia ochii prostimii de la situatia dezastruoasa in care ne-a bagat chiombu si gasca sa de mafioti, tot se gaseste cineva din apropierea uratului, care sa ne tina cu sufletul la gura, mai ceva decat Apocalipsa in varianta 3D.

 15. …Auzi, cine vorbeste de nivelul scazut al învatamântului, tocmai ala care nu stie carte.Asta nu poate sa fie decât un banc sec.Culmea învatamântului, sa-ti dea lectii de gramatica un agramat si sa-ti învelesti casa cu tabla înmultirii !
  Dar, asa cum stim cu totii Funeriu nu este decât un simplu soldat de teracota, executant cu ochii închisi al ordinului dat de stapânul sau.
  Degeaba ne revoltam noi “în format electronic”, daca nu ne
  hotarâm sa luam o atitudine adevarata.
  Va trece si asta, cum au trecut toate, mâine e o alta zi si ni-se arunca o alta sarada !

 16. Poate sa zica oricine orice parerea mea este ca, acesta este nivelul educational al elevilor care acum au dat acest examen de bacalaureat.
  In opiniea mea, vina este impartita:
  1. a societatii, care a promovat ca si “modele” toate “monicile, zavorancele, pamelele, etc” si nu a promovat oamenii care au cultura, inteligenta si bun simt;
  2. a parintilor care nu isi mai educa copiii corespunzator, acestia fiind preocupati doar “de a face bani”;
  3. a elevilor care sunt doar de 3 categorii:
  a) curve;
  b)manelisti;
  c) elevi care inteleg ca pentru a putea face ceva bun cu viata lor, trebuie sa invete carte.
  Spre dezamagirea noastra, a tuturor, ultima categorie este pe cale de disparitie.
  4. politicilor din Romania si a sistemului de invatamant romanesc.

  Romania, la ora aceasta investe in orice pe lumea asta, mai putin in OAMENI, lucru foarte grav, in opinia mea.
  Cred, sincer, ca in ritmul acesta, Romania, va deveni o tara de tampiti si retardati.

  Sa nu credeti cumva ca am 100 de ani si ca nu inteleg “noua generatie”, am 35 de ani, locuiesc la Viena si am ales sa plec din Romania, deoarece, am absolvit Fac. de Drept si Stiinte Administrative, dar…ptr ca in Romania, orice se cumpara, inclusiv examenul de intrare in orice barou….am spus “Ales gute Romania”….

  Magda

 17. Degeaba sar de cur in sus toti : asta ne e nivelul intelectual !
  Fara suparare !!!
  Nu se mai invata nimic !!! Am ajuns o tara de curve si manelisti !
  ” Modelele ” sunt Monica , Zavoranca si vreo doi fotbalisti care abia stiu ” sa lege ” doua vorbe !
  Cine vrea sa ma contrazica sa stea 5 minute ( nu mai mult ) pe langa un liceu sau in ITB , unde apar 2 – 3 tineri !
  Ti-e rusine de rusinea lor , ce pot sa spuna si sa injure . Si nu ma refer numai la baieti , sa fie clar !
  Am auzit fete carora li se umplea gura de injuraturi si gesturi obscene !
  Asa ca nu-i mai plangeti pe derbedeii astia cu telefoanele agatate de urechi ca surzii!
  SEX SI BARURI , asta vor , apoi vor locuri de munca cu 10 000 de euro !!!
  Somn usor si la cat mai multe etnobotanice!

  • @andrei,
   Limbajul tau “colorat” duce la concluzia ca esti unul din aceeasi categorie pe care o acuzi.

 18. Eu sint o “decretica” adica m-am nascut in 1968 si am trecut si eu prin multe reforme ale invatamintului. Decembrie 1989 m-a prins in facultate mincind din doua in doua zile si invatind ca o disperata. Situatia de acum este reala, se cunoaste de mult si toata lumea implicata are cite o parte de vina. Sistemul este prost, nu functioneaza, programa e rupta din filmele SF (am vazut o astfel de programa pentru istorie, la o scoala profesionala – daca s-ar fi predat tot ce era acolo, lucru de altfel fizic imposibil, absolventii scolii ar fi iesit direct istorici, ceea ce nu era rau, era insa nepotrivit), avem un lung sir de ministri complet neinteresati de invatamint la fel de tristi si nepotriviti ca si dl Funeriu. Am prieteni profesori – unii dintre ei au renuntat sa profeseze, altii inca se mai incapatineaza. Cita vreme profesorul nu are niciun instrument, nu poate lasa corigenti,nu poate da note mici pt ca vin parintii si fac scandal la scoala – pe vremea mea, veneau parintii la scoala cind luai note proaste si te faceau de ris in fata clasei, nu se dadeau la profesor… – nu pot sa scada nici macar nota la purtare iar in familie nu se mai pune accent pe scoala pentru ca societatea ne arata ce vrea ea (cum sa fim smecheri cu bani nu fraieri cu educatie), astea sint rezultatele. Funeriu nu are niciun “merit” aici, s-a nimerit sa fie pur si simplu. Dinsul probabil nu a stiut cum sa schimbe programele ca ceilalti ministri si atunci a pus camere video ca sa faca si dinsul ceva memorabil. Un lung sir de renuntari si decizii proaste ne-au adus unde de fapt stiam ca sintem – nu in pragul ci sub pragul dezastrului. O tzara fara educatie medie este o tzara slaba.
  Eu nu am mai prins celebrele repartitii, am inceput facultatea inainte de 1989 si am terminat in plina “democratie” dar asta nu ne-a facut sa renuntam, ci dimpotriva, ne-a facut sa invatam si mai abitir, stiind ca de acum incolo numai de noi depinde sa avem un loc de munca si sa fim buni in meseria noastra – sau cel putin, asa am crezut noi ca va fi.
  As vrea un ministru al educatiei care sa redea tarii si copiilor ei demnitatea de a fi elev, profesor, student…
  As vrea un ministru al educatiei care sa iubeasca educatia si sa o reinvie, incepind de la gradinita pina la nivel academic
  As vrea un ministru al invatamintului care sa sprijine talentele romanesti
  As vrea un ministru al educatiei care sa…….. as vrea un ministru al educatiei care sa fie chiar ministru al educatiei, nu un trist si nepotrivit arivist politic.

 19. PDL-istii au demonstrat inca o data ca nu sunt in stare sa gandeasca pe termen mediu sau lung. Nici nu sunt capabili sa analizeze o decizie sub toate aspectele sale ! Substantivul neutru funeriu si-a manifestat “barbatia” dand cu barda intr-o intreaga generatie pentru a dovedi ca stapanul sau de la Cotroceni a avut perfecta dreptate atunci cand a acuzat profesorii de incompetenta si a exclamat (probabil cu gandul la propria-i adolescenta) ca scoala romaneasca scoate numai tampiti. Ceea ce funeriu, boc si basescu au pierdut din vedere este faptul ca toti tinerii care acum au picat bacalaureatul au implinit deja sau vor implini pana la sfarsitul anului 18 ani si prin urmare la anul vor fi cetateni cu drept de vot. Ma intreb, oare cu cine vor vota ?

 20. Isi pune cineva problema, in tara asta, ca de ani de zile, acesti copii NU STIU sa invete ? Toata lumea se preocupa de CE se invata la clasa ( este buna sau programa sau varianta de manual); ,CUM se preda (eventual in conformitate cu procentul ramas din salariu la plata);UNDE este scoala (in centru sau la periferie); CAND se preda si cand se fac temele. Dar despre CUM ??????? Elevii si studentii nostrii nu stiu sa invete, nu au METODA ! Si nici nu sunt motivati sa o faca, nu sunt orientati nici macar in anii de decizie (clasa a VIII-a si a XII-a).
  Avem o armata de psihologi – mai mult sau mai putin pregatiti, criticati sau nu ca au absolvit “la stat” sau “la parti”. DE CE nu sunt lasati sa-si faca treaba in invatamant – inca de la nivel de prescolaritate? Exceland sau nu, dar tot vor face un lucru bun in materie de orientare si de motivare a copiilor. Daca ei someaza si generatii intregi de absolventi de Psihologie muncesc ca secretare in tara sau menajere in strainatate, este mai bine? Castigam mai mult ca popor?

 21. TEORIA CONSPIRATIEI

  Desi n-are legatura cu subiectul va propun urmatorul exercitiu:

  Cine are de pierdut cel mai mult de pe urma promovabilitatii suspect de mica la Bac?

  Raspuns:

  Facultatile!….nu exista absolventi de liceu…nu exista clienti platitori de taxe scolare, taxe de inscriere, taxe de rexaminare…etc

  Cine are de castigat?

  Cei care controleaza sistemul!
  Acum au aratat pisica; iar in toamna, daca se vor intelege(pecuniar) cu Universitatile vom avea o gramada de dobitoci cu bacalaureat care vor fi sursa de venit a facultatilor. Sa nu uitam de toata logistica facultatilor, care poate fi extrem de folositoare in anul electoral 2012 !

  In cazul in care cele de mai sus suna cat de putin interesant, as dori un raspuns.

  P.S. Poate abordati tema in emisiune.

 22. cu toate ca bac-ul 2011 a fost un dezastru,funeriu se lauda peste tot ca a fost un succes!tot guvernul se lauda cu “reforme”de succes,pacat ca trebuie facute cu forta,impotriva vointei romanilor!astia se cred mesianici,ne salveaza chiar daca nu vrem!

  • Daca pentru tine faptul ca toti analfabetii au picat bac-ul e un dezastru, inseamna ca ai merita sa fii capitanul lor.

 23. @Radu Tudor,
  Draga Radu, FELICITARI pentru atitudinea ta fata de senatoarea melcilor madame Popa! La modul cel mai sincer,îti multumesc pentru ca existi ! Fara tine,nu as putea rezista sa vad “Ordinea zilei”.

 24. Întreaba profesorul pe o eleva care a luat Bacul târâs-grapis :
  – Tu ce vrei sa te faci când vei fi mare ?
  Eleva:
  – Elena Udrea !

 25. Domnule Radu Tudor, pot sa va spun ca nu profesorii sunt aceia care sunt de vina in procesul asta de invatamant actual.Programa actuala,nu mai permite pedagogic vorbind sa consolidezi si sa verifici consolidarea cunostintelor.Eu cred ca aici este problema.Daca nu ai in vedere aceste etape,copiii trec de la o lectie la alta, in mare viteza,fara ca cineva sa sesizeze daca marea majoritate a elevilor au invatat in mod constient un anume capitol.Daca lantul se rupe undeva,tot ce vine dupa ramane in aer.
  Prin urmare,copiii dotati reusesc sa “prinda” din clasa si cu ceva studiu acasa sunt capabili sa ia nota maxima,pe cand cei de nivel mediu sau cei slabi,care ar avea nevoie de mai mult timp,explicatii si sprijin,cad pentru ca nu pot tine pasul.
  Stim cu totii,ca elevii sunt diferiti in procesul de invatare:unii sunt mai rapizi,altii mai putin rapizi dar la fel de buni,altii cu posibilitati mentale medii altii cu posibilitati reduse dar cu vointa,altii cu posibilitati native dar indolenti,etc.Asa ca, acesti copii trebuiesc tratati in mod diferit si sprijiniti fiecare dupa nevoi-ori exact asta a disparut si de aici scaderea nivelului de pregatire.

 26. “Politica romaneasca produce tampiti ” … ai spus mai sus !…
  Eu cred ca ” politica romaneasca ATRAGE tampiti ”!…
  De ce nu se baga nici un om de calitate in politica , sau daca reuseste careva , este imediat expulzat si terfelit ?

 27. Ajunseram La Vorba Tiranului, Pardon Traianului!

  Candidati privind subiecte precum mata-n calendar,
  Ne aduse Funeriu, prin reforma, noua-n dar.
  Impartita-i scolarimea, in genii si in tampiti,
  Dupa cum grait-a chiombu, prorocind catre parinti.

  Sar portocalii-n lupta in frunte cu-a lu’ Cotoi
  Si cu arma neroziei, au făcut din boi, eroi.
  Pe modelul mostenirii, plina fiind de-aşa pacate,
  Adversarii sunt de vina pentru-aceste rezultate.

  Doar acum cu Funeriu, staroste pe-nvatamant
  Avem parte de reforma si nu doar de vorbe-n vant.
  Chit ca cei ce au luat bacu, numarabili sunt pe des’te,
  Mandru foc este Cotoiu cand la microfon vorbeste.

  Ba mai mult, in asta stare, vom reduce si exportul,
  Prea putini vor vrea afara sa-si mai caute norocul.
  Restul, cei ramasi acasa, vor fi ospatari, mecanici
  Fericindu-l pe chiombila, in taverne sau in fabrici!

  (ups, nici d-astea nu mai avem, dar rimeaza cu mecanici! 🙂

  • @marcus,
   Bravo Marcus, un nesecat izvor de inspiratie, talent si daruire ! Cu aceeasi constanta admiratie ” Z “(stii tu cine, dar pastreaza “secretul”!)

 28. Chiombu: – Oglinda, oglinjoara, spune-mi tu mie cine-i cel mai macho, frumos si destept barbat din tara?
  Oglinda fermecta: – Traiane asta nu pot sa-ti spun, dar daca ma stergi ca m-ai inverzit cand ai suflat spre mine si nu vad nimic, ti-oi spune cine-i cel mai betiv din tara.

 29. Cred ca un titlu mai exact ar fi: Puterea de tampiti produce politicieni, iar pentru ei educatia dauneaza.
  Nu sunt un “regalist” dar chiar ma gandeam zilele astea la ce debiteaza personajul din functia prezidentiala.
  Adica in anul in care REGALITATEA EUROPEANA isi arata forta (a se vedea lista invitatilor si modul de selectie) si in acelasi timp prezinta noua generatie, speranta pentru popoarele aflate la ceas de criza econoimica, cu o grandoare datatoare de speranta pentru multime, cum numai regi si reginele, printi si printesele o pot face, se trezeste personajul aflat in functia prezidentiala sa dea cu mizerii in CASA REGALA A ROMANIEI.
  “Trubadurul” uita ca sub domnia lui s-au retrocedat parte din averile regelui Mihai? Sa fi reevaluat situatia si sa fi ajuns la concluzia ca atunci era “sub influenta bauturilor acoolice” sau ca parte din subordonati au incalcat legislatia in vigoare?

  Ce nu inteleg tristi astia de conduc tara si in secial invatamantul e ca ce se pierde acum in educatie nu se mai poate recupera niciodata.

 30. Daca bucurestenii accepta ca un nenorocit de Constanda sa le ia 165 de milioane de euro atunci SUNTEM TERMINATI !!!
  BANI NU SUNT PENTRU NIMIC , DAR PENTRU UN GUNOI CA ASTA SI CA VIDEANU , CARE L-A AJUTAT , SE GASESC INTOTDEAUNA !!!!!!!!!!!!!!!!
  Nu-i nimic , o sa ne mai creasca putin taxele si impozitele la iarna !!!

 31. Iarasi gresiti d-le Tudor ! Vinovatii acestui rezultat la BAC sunt : elevii ! d-nul Funeriu nu putea sa-i ajute pe elevi dand examenul in locul lor ! Prin acest articol incurajati neinvatatul, furtul prin copiere, incurajati consumul de etnobotanice si mersul in continuare la cluburi a tinerilor in locul bibliotecilor! este mare pacat ca din ura fata de Basescu ati ajuns cei de la antena3 sa nu mai “propovaduiti” adevarul ci minciuna doar ca sa manipulati oamenii !
  cjovidiu@yahoo.com

  • Puteti urmari adevarul pe care-l doriti la B1 Tv sau in alta parte. Nu va obliga nimeni sa va uitati la Antena 3, acolo avem nevoie de oameni capabili sa distinga intre ratiune si diversiune. Daca nu reusiti, nu-i nici o drama… Avem nevoie de telespectatori inteligenti

   • Logic, antena3 are nevoie de antibasisti fara minte iar b1 de basisti, tot fara minte.Oamenii cu minte, nici nu s-ar mai uita la voi.Pentru mine cel putin, antena3 a ajuns de doi lei, un post antibasist care urmareste mai mult rattingul decat de a spune adevarul, indiferent cat de grav ar fi.Cum sa va luati de elevi si de parintii acetora?Cum sa spuneti ca elevii nu invata o iota, iar parintii nu se ocupa de ei?Cum sa spuneti ca elevii sunt || cu scoala, ca au in cap numai cluburi, sex, distractie?E logic, nici nu v-ar mai urmari, si nici nu ar vota cu prietenii dumneavoastra Ponta, Antonescu, opozitia.Eu inteleg ca s-au facut o multime de reforme, materia e multa si sunt si alte probleme administrative.Dar elevul, anul acesta, nu a putut copia.Nu a invatat, deci nu a stiut.Sincer, ati fi ramas singurul bastion, singura televiziune in care cetateanul avea incredere dar ati fost biruiti de alte interese.Acum ati devenit doar un post de televiziune care face bani pe necazul altora, care se hraneste prin exploatarea greselilor puterii, in favoarea dumneavoastra, din punct de vedere financiar si a opozitiei, din punct de vedere politic.Banul face jocurile…asta e un mare adevar! gabrielis_crestin_ortodox@yahoo.com

   • telespectatorii inteligenti nu se mai uita de mult la mizeriile voastre. oricum e de bine ca aveti asa teluri :)). ai o parere foarte buna despre tine. pacat ca nu e conforma cu realitatea.

  • @cozma,
   Funeriu nu trebuie sa dea Bacul în locul elevilor ci în locul LUI ! Ministrul fara Bac, ministrul care asteapta sa i-se sufle discursul pe care nu este capabil sa-l sustina, ministrul genului neutru si GENIU AL RAULUI.
   Cât despre manipulare, las-o mai moale !Chiar aveti impresia voi portocaliii, ca lumea e tâmpita, lumea nu vede cu proprii ochi în ce dezastru a fost târâta tara asta de catre vremelnica – esuata putere?!Etnobotanice, cluburi ? Dar cine le-a inventat, cine le-a importat si cine le sustine, Antena 3 ?! Cine a adus la GALATI în “premiera pe tara” o alta gaselnita menita sa piarda tinerii si nu numai, BEREA CU MARIJOANA, cumva Antena 3?!
   Astazi la Galati, mâine la toti ceilalti! Asta e sloganul.
   Stiu ca nu aveti rusine în golaneala voastra analfabeta, dar trebuie sa va intre bine în cap, orice lucru are un început si un sfârsit, iar sfârsitul vostru este pe cât de aproape, pe atât de tragic.
   Voi cei care faceti parte din aceasta putere, sau voi care o aparati – interesati sau din prostie- nu sunteti decât niste EFEMERIDE, decazute din dreptul de a va numi ROMÂNI!

 32. Din toamna toata lumea va fi fericita deoarece sefu a spus ca nu i bun procentajul si vor fi scoase toate camerele de filmat din scolii pentru a obtine un procentaj mai ridicat…

 33. Nu stiu cum se face ca abia acum am vazut ca ai blog, spre rusinea mea. Emisiunea de astazi m-a amuzat teribil, Dana Grecu e in stare sa puna cu botul pe labe o armata, probabil. In fine, sunt total de acord cu ceea ce ai scris. Dar puterea ne vrea tampiti fiindca intr-o tara fara educatie, cine sa formeze o societate civica? Nu le sta nimeni in cale..

 34. D-nule Tudor aud si ma crucesc! Despre ce vorbim? despre diplomele d-nului Funeriu? Pai, unde sunt? Are echivalare conform legii romane pentru ele? Daca nu, in Romania nu exista sau nu au valoare legala. Pe ce se intemeiaza acuzatiile penale daca inscrisurile nu exista in Romania?
  Are sau nu nu bacalaureat recunoscut, deci valabil in Romania? Daca nu, inseamna ca nu are studii liceeale.

 35. SI CAND IL AUZI PE FUNERIU CA DIRECTORII NU SUNT PUSI IN FUNCTIE PE CRITERII POLITICE,ITI VINE SA SPARGI TELEVIZORUL.IN COMUNA SALCIA MEHEDINTI A FOST PUS DIRECTOR CEL MAI SLAB PROFESORI DIN CATI A AVUT SCOALA VREODATA,CARE LA DOUA INSPECTII CONSECUTIVE A LUAT SATISFACATOR !DAR E SUSTINUT DE PDL ! ASTA CONTEAZA !

 36. Domnule Radu Tudor,
  Va urmaresc si va apreciez mult. Lupta dvs.(si a multor colegi ai dvs.) impotriva portocaliilor implicit pentru o Romanie democratica imi (mai) da sperante, ca “ nu mor caiii cand vor cainii. Va rog sa abordati in emisiunea d-nei Dana Grecu sau in emisiunea dvs duminicala , ca si propunere, problema punerii in discutie publica a necesitatii scoaterii inafara legii a PDL-ului cu interzicerea unor drepturi acelora care au condus nemijlocit faradelegile la care sau dedat indivizi ai acestui partid. Motive garla:
  1.genocid
  2 subminarea si subordonarea institutiilor statului
  3. legiferari declarate neconstitutionale (deci cu intentia vadita de legiferare a ceva neconstitutional)
  4. incalcarea legilor
  5. anularea “in masa” a altora (vezi comasarea alegerilor).
  Etc…etc
  Parerea mea este ca (a)cei ce atenteaza la democratie, trebuie sa plateasca. Trebuie eliminat cancerul acesta care face atit de mult rau tarii cat si democratiei.
  Daca pentru un accident banal se plateste cu puscaria cred ca ce ni se intimpla e un sir neintrerupt de accidente .Si nu numai din prostie ci si cu intentie. Deci cu circumstante agravante.
  Cat despre USL,acesta merge cu frina trasa si-i mare pacat. Are si oameni de calitate dar si “franari santajabili”, sau cu metehne portocalii. Si-si mai da si cu stangu’n dreptu (cum corect ati semnalat inclusiv in emisiunea dvs. din 13nov.-scoasa o vreme, de neinteles, din arhiva, de parca v-ati fi dezis de pozitia din acea emisiune). Este , cum ati accentuat cu “insistenta”, mai intai, vorba de “cuvant” si dupa aceea de un asa zis “cec in alb”. Totusi imi suna o intrebare de ceva vreme in cap. De ce nu s-au dezis de fostul nr. 2 in stat fata de alocutiunea(remarcabila) a acestuia in Parlamentul Romaniei ocazionata de prezenta si cuvantul Regelui M ihai I?!. Sau nu era pozitia “partidului”(n-a avut mandat de la ponta) si de la asta i se trage……?!
  06.12.2011

Leave a Reply