Procesul în care şeful CJ Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de fapte de corupţie a fost amânat, marţi, la Tribunalul Harghita, întrucât un inculpat nu a putut fi adus la instanţă de poliţiştii din judeţul Botoşani, unde locuieşte, pe motiv că oamenii legii nu au fonduri pentru combustibil.

La Tribunalul Harghita a fost programat, marţi, un termen în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de fapte de corupţie, alături de alte 12 persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre inculpaţi este Daniel Cristian Mandache, fost angajat la Societatea de Construcţii Căi Ferate (SCCF) Iaşi – Laborator Central, în perioada 2007 – decembrie 2012, în prezent fără ocupaţie. El locuieşte în comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, şi a cerut instan?ei, în urmă cu mai mult timp, să fie judecat în lipsă, invocând “motive sociale”, mai exact faptul că nu are bani de deplasare.

Astfel, el trebuia să fie adus, marti, în fata instanţei de judecată, cu mandat de aducere, însă nu a ajuns la Tribunalul Harghita, deoarece postul de Politie Vlăsinesti, din judetul Botosani, nu a avut combustibil pentru deplasarea acestuia la Miercurea Ciuc.

Atât avocatii inculpatilor, cât si procurorul au sustinut că politistul care trebuia să pună în executare mandatul de aducere trebuie sanctionat, dar judecătorul de caz a decis să verifice, mai întâi, veridicitatea afirmatiilor din procesul-verbal trimis instantei de postul de Politie Vlăsinesti.

“Postul de Politie Vlăsinesti a trimis un proces-verbal în care se arată că nu s-a putut pune în executare mandatul de aducere în lipsa fondurilor pentru asigurarea combustibilului si că Politia face chetă ca să îsi desfăsoare activitatea, din propriile venituri. Vom trimite o adresă la IPJ Botoşani, să vedem dacă motivul este cel invocat. Si inculpatul putea să depună toate diligentele si să se prezinte în fata instantei”, a spus judecătorul.

6 COMMENTS

  1. :)))) ce băşcălie pură! Bravo băieţii, i-aţi făcut la furtunică pe toţi cei care au demnitate şi onoare! :))) şi cer respectul la demnitatea funcţiei hotărîtorii a totul! :))) vezi cum trebuie să te comporţi cu cei care hotărăsc pedeapsa? Doar dacă nu eşti în Bucureşti poţi să fii mîndru de tine că-i fraiereşti pe mulţi :)))

  2. Apropo: să pună gard şi ai noştrii că-i foloseşte Putin cu brio! Îi primeşte cu braţele deschise! :)))

  3. Un banc de pe vremea lui Ceausescu infatisa pe Stefan cel Mare adresandu-se razesilor cu indemnul: Pe cai, vitejii mei! La care razesii, care nu mai aveau cai saraciti fiind de-atatea razboaie in interesul national, dadeau spasiti din umeri. Iar Domnul, vazand asta, raspundea:Atunci, pe curand!
    Judecatorii n-aveau de ce pedepsi politistul, de cai si ovaz se ocupa ministerul de interne. Asadar, pe curand, vitejii mei!

  4. Umbla vorba-doar un zvon- de cativa anisori, mai exact de 15 ani, ca anumiti domni politzai, pun benzina din banii lor la dacia mcv cu radar, si dau mai mult 100 euro/tura la unii, ca cica oricum si-i scot de 3 ori intr-o tura…Dar e doar un zvon, nu are cum sa fie adevarat.Pam-pam!

  5. e de verificat informatia. dar aia de pe masinile de radar ascunsi prin boscheti doar doar prind ceva maruntis pentru cumparaturi de unde au bani de benzina?de la ministru la seful politiei rutiere toti ne explica cum politia rutiera trebuie sa stea la vedere pentru prevenire nu sa stea ascunsa in boscheti sa-i prinda si sanctioneze pe cei care incalca legea. se constata ca o masina de politie ” la vedere” e semnalata in trafic si orice sofer reduce viteza asta inseamna prevenire si nu “bagabonteala” cu boschetii pentru a da amenzi.

Leave a Reply