“Polonia vrea sa găzduiască pe teritoriul ei arme nucleare americane, ca răspuns la amplasarea armelor nucleare ale Rusiei pe teritoriul Belarus”, a declarat Mateusz Morawiecki, Prim Ministru al Poloniei.

#Polonia

#NATO

#nuclear

#SUA

#Rusia

#Belarus

Iata stirea Polsat News :

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-06-30/mateusz-morawiecki-po-szczycie-re-nie-zgodzilismy-sie-na-przyjecie-konkluzji-ws-relokacji/

Datorită faptului că Rusia intenționează să desfășoare arme nucleare tactice în Belarus, solicităm NATO ca Polonia să participe la programul Nuclear Sharing, a declarat vineri Mateusz Morawiecki, după summitul UE.

Vineri după-amiază s-a încheiat Consiliul European pentru securitate și imigrație. După întâlnire, prim-ministrul a participat la o conferință de presă în care a fost întrebat despre participarea Poloniei la programul de proliferare a armelor nucleare.

Morawiecki a confirmat că Varșovia este interesată să participe la program. Decizia finală va depinde de partenerii noștri din SUA și NATO. Ne declarăm voința de a acționa rapid în acest sens – a spus el.

El a adăugat că „nu vrem să stăm pe loc în timp ce Putin escaladează tot felul de amenințări”.

Nuclear Sharing este un program NATO care face parte din descurajarea nucleară. NATO pune la dispoziția statelor membre care nu posedă arme nucleare proprii focoase nucleare. Din noiembrie 2009, ca parte a Nuclear Sharing, arme nucleare americane au fost amplasate în Belgia, Germania, Italia, Țările de Jos și Turcia.

 

Leave a Reply