Premierul Victor Ponta îl va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi ţină locul la conducerea Executivului în perioada în care el va în concediu de odihnă, repsectiv între 1 şi 17 august, au declarat surse oficiale.

“Prim-ministrul va intra în concediu pe 1 august şi va reveni pe 17 august. În această perioadă, el îl va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea să îl înlocuiască la conducerea Executivului”, au declarat surse oficiale.

Întrebate de ce Victor Ponta nu îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat că în situaţia de faţă nu se impune.

“În această perioadă nu au loc şedinţe ale Executivului, guvernul fiind în vacanţă, şi de aceea nu este nevoie să fie numit un premier interimar, singura formă legală care îi conferă demnitarului respectiv, în absenţa premierului desemnat, dreptul de a convoca şi de a conduce şedinţe de guvern. O delegare a competenţelor este suficientă pentru această perioadă de vacanţă”, au mai spus sursele citate.

Premierul Victor Ponta va pleca miercuri diminineaţă în Turcia pentru a se opera a doua oară la genunchi, iar după aceea va pleca în vacanţă pentru aproximativ trei săptămâni.

Surse din Guvern au precizat că premierul Victor Ponta va pleca miercuri dimineaţă în Turcia, unde va fi supus pentru a doua oară unei operţii la genunchi. După operţie premierul va pleca în vacanţă până pe 17 august, vacanţă pe care este posibil să o petreacă chiar în România.

Premierul Victor Ponta a precizat, săptămâna trecută, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar.

 

11 COMMENTS

 1. Are legatura cu intalnirea cu Duane Butcher? Sau cum steaua lui polara il cheama.
  Mi-a placut declaratia lui Lulutza, la decernarea titlului de Honoris (sin) Causa stimabilului Maior.
  Dovada ca noi fraierii, la patru ani votam, ei pun pe cine vor.Sa ma bata augustul Soare daca eu mai votez in tara asta.
  Chiar,d-na Lulutza e agent? Daca da al nostru, sau al lor,la noi?

 2. foarte bine e necesar un concediu ca s-a stresat prea mult cu toate tampeniile pe care le face repetat poate si-o mai veni in fire ,pana la urma nu ma mai mir ca i se cere in mod repetat demisia ,cred ca a exasperat pe toata lumea intreaga la minte.

  • Cine este lumea aia “intreaga la minte”?,iohannis,gorghiu…si mai cine? pai astia sunt normali?Amandoi doi infractori si incompatibili.

 3. Sincer! Din cîte se vede pe micile ecrane, se pare că deja au bătut palma între ei şi ne dă o ţeapă de om gospodar. Pînă la urmă s-au înţeles să-şi crească lor veniturile şi se fac că uită dînd de la unii la alţii minciuna şi pactul de a se bălăcări cu buzunarele grase va continua! Să vedeţi ce diferenţă uriaşă va fi între veniturile de sus şi cele mediocre-toate! Acum cîteva zile scrisei că îşi măresc veniturile lor prin lege sigură şi restul celor care muncesc cu adevărat, se va amîna că nu sunt bani la buget! Ce să vezi: nici legea pentru cei mulţi nu e adoptată!
  Nu are rost să mai pui suflet în ceea ce spun unii sau alţii, cu siguranţă vom ajunge să nu avem ce pune pe masă familiei şi chiar să nu avem cu ce plăti datoriile casei în care locuim şi asta tot din cauza scîrbelor politice care mint şi manipulează ca nişte curve: ba e tare ba e mare. SIKTIR deformaţilor!(scuze pt. vocabular)

  • Corect,daca ar micsora tva pentru tot poporul nu ar mai fi bani pentru mariri de salarii la smecherasii din sistemul de represiune.Caci de represiune se pregatesc astia.

  • Cred ca nimeni nu-l poate egala pe iohannis in materie de concediu si plimbari.Dar poporul se bucura pentru ca se plimba si el,traieste in lux,mananca icre negre si bea sampanie prin reprezentantul sau iohannis.

 4. Premierul a precizat ca “daca vor fi cateva zile de absenta, evident e vicepremierul Oprea care ma suplineste fara niciun fel de problema”. Victor Ponta a spus ca de data aceasta nu va mai fi vorba de cateva saptamani de repaus, ci doar de cateva zile.

Leave a Reply