Contestaţia în anulare a DNA în cazul Marianei Rarinca, femeia care a stat şase luni în închisoare nevinovată, s-a admis în principiu într-o şedinţă pe şest, fără ca femeia să fie citată, anunta www.antena3.ro.

Admiterea în principiu presupune că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar avea motivaţia necesară pentru a susţine o asemenea acţiune.

Admiterea în principiu a contestaţiei a fost făcută în data de 23 iulie.

De acum încolo se va intra pe fondul cauzei.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.
Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie – 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, “cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial”.

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv.

12 COMMENTS

 1. Din pacate, o alta tampenie a Codului de procedura penala. Art.431 stipuleaza ca instanţa examinează admisibilitatea în principiu, în camera de consiliu, FARA citarea părţilor. In cazul de fata sunt serioase dubii cu privire la aceasta decizie de admitere in principiu. Sa asteptam judecata pe fond.

 2. Eu de asta le spun celor care inca mai spera ca DNA-ul o sa termine cu coruptia din Romania, ca isi irosesc speranta in van. Pot sa bage ei la inchisoare oricati corupti dovediti, eu unul nu sunt dispus sa trec cu vederea abuzurile flagrante ca in acest caz, sau Telepatia. I-am explicat acest lucru si profesorului Voiculescu intr-un scurt comentariu pe blogul sau. Se pare ca si dumnealui are o oarece speranta ca DNA va face ce trebuie. Eu nu am.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/03/04/regimul-basescu-un-rau-necesar-ce-am-invatat-si-cum-ripostam/

 3. legea dispune ca admiterea in principiu a contestatiei in anulare are loc in camera de consiliu fara citarea partilor

 4. “Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, marti 14 iulie 2015, cu unanimitate de voturi, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 431 alin. (1) din Codul de procedura penala si a constatat ca solutia legislativa potrivit careia admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se examineaza de catre instanta „fara citarea partilor” este neconstitutionala.”(http://juri.ro/ccr-a-declarat-neconstitutional-art-431-alin-1-cpp-admiterea-in-principiu-a-contestatiei-in-anulare)
  Să fie o nouă hărţuială? Nu înţeleg, este halucinant!!!

 5. sub cazanciuc au loc sedinte pe sest? Eu nu cred, ma bucur ca justitie se face unde trebuie si nu la televizor!

 6. Si totusi Sistemul persista sa-si bata joc de justitie si intrun caz atit de mediatizat chiar cu incalcarea unei Hotariri a Curtii Constitutionale. Vedeti daca Curtea Constitutionala s-a bagat in troaca porcilor, acum nici justitia nu mai tine cont de Hotarârile ei. Nea Grebla cu caprele si strutii lui ce mai face? Va dati seama cine este DNA-ul in aceasta tara? Legea suntem noi! Iar noi ceilalti ce facem? Cu cocardele in piept.
  Si totusi in aceasta tara sânt prea multe lucruri care put!

 7. nu stiu de ce dar cineva si-a pus dinadins in cap sa o terorizeze pe aceasta femeie nevinovata si de alt fel stim cine ,dar e pacat de D-zeu ,chiar asa suflet negru sa aiva cea care o pune in situatii asa grele ?Multa porcarie este in tara asta dar ce e mai trist e ca nu opreste nimeni nenorocirea asta abatuta asupra romanilor,pentru ca nu se vrea .

  • Ca sa le salveze functiile celor doua infractoare abuzive,mafia basiso-iohanista o sa ii agate lui RARINCA o condamnare cel putin cu suspendare,asta ca sa le spele de rahat pe baragladine.Asta-i statul de drept basisto-iohanist.

 8. DNA-ul si SRI-ul,in acest moment sunt marii dusmani ai tarii.Pe langa faptul ca musamalizeaza mari cazuri de coruptie,Kovesi si Coldea ne-au vandut evreilor.Directivele se dau de la Washington,via ambasada Americii.Cine are urechi de auzit,s-auda.Si,aviz jurnalistilor corecti:FACETI,NAIBII,O INVESTIGATIE CA LUMEA ,CARE SA ARATE CINE SUNT STAPANII ADEVARATI AI ROMANIEI,IN ACEST MOMENT! Terminati cu praful asta aruncat in ochi zi de zi!

 9. nu contează ! românii o să-şi mai pună o cocardă în piept, mai semnează o petiţie, şi apoi vor mânca fericiţi micii cu bere satisfăcuţi că şi-au făcut datoria de cetăţeni!

Leave a Reply