Fostul premier Victor Ponta, actual presedinte al partidului Pro Romania, s-a prezentat in aceasta dimineata la Parchetul General pentru a fi audiat.

“Am fost chemat ca martor, din fericire, in dosarul lui Kovesi. Voi spune tot ce stiu. Ultima oara cand am fost audiat eram in carje si premier. Acum sunt pe picioarele mele si cu alta stare”, a declarat Ponta.

5 COMMENTS

  1. La Moscova s-a deschis sampania. Cum sa cuceresti Romania fara sa tragi un foc.
    Plesoianu vrea expulzarea lui Klem. Putin likes.

  2. 100% dosarul asta al lui Kovesi o sa fie cea mai prosta regie ever ,”cei mai buni ” in domeniul asta sunt anchetati ,actuala sefa DNA e slab pregatita ,nu-mi ramane decat sa-i urez doamnei Kovesi drum lin spre sefia Parchetului European!

  3. Interesant, oare ce va declara prietenul zeitei la Parchet ? Sa nu uitam, ca acelasi dl. Ponta, era nu cu mult timp in urma citat la “unitatea de elita” din Ploiesti.

  4. Ponta e un tip ciudat sau , mai binezis, ciudat pentru spatiul politic românesc: el poate face tot felul de năzdrăvănii cu scopuri neclare dar are o constantă,anume aceea ca nu-si trădează prietenii. In cazul de față tind sa cred ca prietenul e Ghiță deci Ponta va depune mărturie in favoarea acestuia; mențiunea privind purtatul la ancheta in cârje pe vremea cand era premier, din ordinul actualei “penale”, madam Koveși, e destul de clară: nu pot fi in favoarea celei care ne-a tăvălit prin noroi, degeaba, pe mine si pe ai mei, si mai am si sarcina de a spune adevarul (la, la, la, la). Trebuie remarcat, de altfel, ca Ponta n-a declarat niciodată in presă detalii despre parangheliile la care participau toti, politicieni, procurori si securiști de-a valma: nu cred ca i se pare important subiectul—asa se face, nimic neobișnuiț ca “șefii” sa se îmbete împreuna—-si mai stie si ca, la o adică, amănunte de soiul ăsta strică imaginea omului in afara țării unde, daca o figura publică ajunge subiect de tabloid, i se periclitează poziția sau candidatura in alegeri. Iar Ponta duce o luptă pe termen lung in care relațiile sale internaționale, stricate de pierderea prezidențialelor si tot ce a urmat, trebuie reconstruite cu grija, fara implicări suspecte in scandalurile zilei. A supraviețuit nebuniei post-Colectiv, excluderii din PSD, scandalurilor cu SEcuritatea lui Băsescu—in care nu si-a renegat nici nasul, pe Maior, nici legăturile cu generalii SIE—si asta si spune: “acum nu mai sunt premier si am si altă stare”, e un mesaj de avertisment la adresa tuturor celor care il cred victimă sigură, ceva de genul, sorry, băieți, eu am pierdut totul, nu ma mai puteți șantaja cu nimic. Mai e si faptul ca Ponta nu e un parvenit de doi lei precum Koveși, sa vrea un post la “conducere” oriunde ar fi acela, doar sa fie sef pe undeva: el vrea sa revină in politica mare, stie ca trebuie sa-si asigure spatele la extern fiindcă a văzut ce se întâmplă cand “spatele” respectiv nu exista, deci așteaptă. Nimic spectaculos cu mărturia de azi, va spune ceea ce stie toata lumea si a mai spus:da, au fost paranghelii la amicul meu Ghiță, la vie, da, era si coana mare acolo, eram cu toții tineri si nebunatici dar atențiune! NU eram premier pe atunci iar ea era “la Parchetul general”—excelenta formularea, ai impresia ca e vorba de vreo funcționara oarecare, nu de șefa Parchetului! Bravo Ponta!

Leave a Reply