Home Articole Ponta : “Avem 6 milioane de contracte de munca si 5 milioane...

Ponta : “Avem 6 milioane de contracte de munca si 5 milioane pensionari”

2506
18
SHARE

Numărul angajaţilor cu contracte de muncă, cotizanţi la fondul asigurărilor sociale, a ajuns la 6 milioane, depăşind astfel numărul pensionarilor, care este de 5,2 milioane, iar acest fapt va asigura sustenabilitatea economico-socială a ţării pe termen mediu şi lung, a spus premierul Victor Ponta.

“Datele de azi arată că, în sfârşit, după mulţi ani, am ajuns la 6 milioane de contracte de muncă, 6 milioane de cotizanţi la Fondul de Asigurări Sociale”, a spus Ponta, vineri, la Guvern.

“Sigur, 5,2 milioane de pensionari, dar reamintesc momentele în care numărul pensionarilor era mult mai mare decât cel al angajaţilor, iar asta cred că este o schimbare structurală fundamentală care asigură pe termen mediu şi lung sustenabilitatea economică şi socială a României”, a adăugat el.

18 COMMENTS

  • La puscarie pentru ce? Pentru ca a marit salariile pe care le-a taiat basescu si gibonii portocalii ascunsi acum in PNL de lasi ce sunt ?
   La puscarie pentru ca economia merge mai bine ca pe vremea hotilor PDL-isti ?
   La puscarie pentru ca este vanat de sistemul securist-basist devenit iohannist-coldist-codrutist?
   La puscarie pentru ca DNA si ICCJ si SRI au devenit politie politica?
   La puscarie pentru ca un presedinte cu dosar ce a castigat alegerile prin frauda serviciilor sa imbalmajeasca retard niste cuvinte aiuritoare si sa zambeasca tamp la conferintele de presa cand toti jurnalistii isi bat joc de el?
   La puscarie pentru ca sistemul etern ce se v-a legitima prin vot-furt prin corespondenta sa conduca absolut Romania?

 1. corina cretu :”Lucrările de reconstrucție sau de consolidare vor trebui să fie finanțate de la bugetul de stat, iar autoritățile române au obligația de a se asigura că întreaga autostradă este finalizată și funcțională înainte de trimiterea documentelor de închidere a programului, termenul limită fiind martie 2017″

  PONTA LA PUSCARIE !

  • Asta nu inseamna ca sumele avansate de statul roman pentru reparatii,tinut de niste termene stricte UE legate de darea in exploatare a autostrazii, nu vor fi recuperate. Nu cred ca firma italiana isi permite sa ne dea cu tifla pentru cateva milioane de euro. Oricum exita si sanctiuni europene,precum interdictia de a mai participa la licitatii.D-na Cretu a vrut sa spuna ca Ro s-a angajat fata de UE si trebuie sa respecte termenul convenit.In cazul in care Romania nu va putea invoca prevederi contractuale de garantare a calitatii ,cei care au incheiat contractual,in niciun caz premierul, ca doar nu el a semnat, vor trebui sa raspunda penal si material daca nu au prevazut clauze de responsabilitate pentru constructor pentru vicii de executie.

   • Ai dreptate ca premierul nu poate raspunde penal ca el doar a taiat panglica si s-a plimbat cu autobuzul nu a semnat receptia. Dar scuze ca te intreb, constructorii semneaza receptia unei lucrari? Zi zau sa te cred! Constructorul poate face orice tampenii ca sa ia banii dar in niciun caz nu semneaza si receptia lucrarii. Aia o semneaza beneficiarul dupa ce o verifica prin oamenii lui sau prin intermediul unei companii angajate pentru a verifica respectarea normelor prevazute. Asa ca scuze, platesc doar cei care si-au asumat deschiderea acestei aurostrazi adica cel ce a receptionat lucrarea respectiva considerand ca respecta toate normele. Asta daca a fost receptionata. Asa ca e doar joc de glezne ca suporta constructorul. Manipulare ordinara caci in orice tribunal din lume ei vor castiga si statul adica CNADR, respectiv romanii, sunt buni de plata. Dar pana se decide asta trec alegerile.

 2. Aveti sustenabilitate? Un pic de crestere economica? Un pic de viziune economica? Datoriile platite la fmi? La puscarie, plagiatorul si hotul! Tipic romaneste….de aia nu dati inainte si sunteti gunoiul europei!

 3. Mai avem mult pana la proportia de 4:1 in favoarea salariatilor. E totusi un semn al redresarii, in schimb constat ca foarte multi tineri prefera sa stea “pe bara” pe banii parintilor decat sa se angajeze. Sunt 3 cauze, prima este mentalitatea, a doua salariile mici, mizere pentru debutanti, locurile de munca nefiind atragatoare din acest punt de vedere iar, ultima ar fi nepotismul generalizat.

 4. Poate ii aminteste cineva mascariciului national ca nu are nicio legatura statistica celor care cotizeaza la fondul asigurarilor sociale cu numarul de angajati din Romania. Foarte multi dintre cei ce cotizeaza acolo sunt romani care lucreaza in afara tarii dar platesc si in tara, majoritatea la nivelul salariului minim pe economie, ca sa beneficieze de vechime si aici. Iar in ultima perioada a crescut numarul lor datorita magariei facuta tot de ei cand au trimis somatii de plata celor care lucrau afara pentru dobanzile obtinute la banii depusi in tara calculandu-le contributie CAS la salariul minim pe economie. O alta categorie de platitori sunt cei care au venituri nedeclarate dar platesc pentru a beneficia de pensii si asistenta medicala declarand un salariu minim pe economie dar fara a plati si celelalte impozite. Doar contributia la asigurarile sociale.
  Dar manipulaera ordinara a mascariciului national continua adresandu-se majoritatii care il intereseaza la alegeri adica celor care nu gandesc sau au memorie foarte scurta. Dovada si acea declaratie cu “barbarismul politic al celor care profita de tragedia unor oameni”. Ce uita mascariciul este ca si el a fost “barbar politic” cand cerea demisii in lant pentru tragedia de la Maternitatea Giulesti. dar menmorie scurta au si jurnalistii caci nu am auzit pe nimeni sa il intrebe el cum a fost cand cerea acele demisii. Culmea e ca atunci eram de accord cu cererile lui de demisii cum de acord sunt si acum cu demisia urgenta a interesului national datorita mortii acelui agent de circulatie pentru interesul national. In orice tara normal si civilizata demisiile erau urgente si intr-un caz si in celaallt, si nu numai. Dar cum majoritatea romanilor, acea majoritate de care au ei nevoie la vot, sunt pe invers fata de tarile civilizate in absolut toate e normal sa nu vedem demisii de onoare nici in astfeld e tragedii nici cand sunt urmariti penal sau condamnati. Ca majoritatea romanilor sunt pe invers fata de toata lumea civilizata se vede si in sensurile giratorii unde semnalizeaza exact invers decat in orice tara civilizata. Dar e normal sa fie pe invers daca ei stiu ca se trag din Decebal si Traian.

 5. “EU government leaders agreed last month to share responsibility for 160,000 asylum seekers already in the EU, redistributing them from Greece and Italy over two years. But the decision had to be pushed to a majority vote, overruling the dissenters, mainly in eastern Europe, and with the Hungarian prime minister, Viktor Orban, accusing Merkel of “moral imperialism”.

  The opponents of quotas insist last month’s decision was a one-off. But according to policymakers in Berlin, Merkel now wants to go further…
  Policymakers in Berlin are aware of the sensitivities, but appear of a mind to proceed by stealth in small steps.

  The European commission is calling for a “permanent mechanism” for refugee sharing across Europe. Berlin appears to stand 100% behind the commission president, Jean-Claude Juncker, on this.
  Juncker called a Brussels summit for Sunday for some EU and Balkan leaders to tackle the crisis”
  http://www.theguardian.com/world/2015/oct/23/refugee-crisis-germany-push-compulsory-eu-quotas
  Vor sa-l puna duminica pe Iohannis sa semneze pentru cote permanente de musulmani, repartizate pe ascuns. E cumva un banc prost?

 6. Exista vreo diferenta intre basisti si pontisti? Intre propaganda basista si pontista? Nici una…laudarea regimului pontist si sustinerea aberatiilor unui mitoman si inculpat de 17 fapte de coruptie este de condamnat!

  • Cum sa existe diferente intre coabitanti? Cine se aseamana se aduna si mai semneaza si pact de coabitare.

  • sa ne explici tu doar esti pupincurista basista. la fel de “ochioasa: ca idolul tau base “vezi” la fel de drept cum merg traburile in tara asta! cat de cretini pot fi niste mascarici basisti a caroui singur scop e sa denigreze multele sau putinele realizari ale guvernarii ponta in contrapartida cu “maretele” realizari ale idolului la care se raporteaza in permanenta. chiar si daca esti spalat pe creier, asa cum demonstrezi la fiecare postare, a nu vedea diferenta intre plus( in orice domeniu) si minus( realizarile grupului infractionar base-boc-blaga-udrea) arata nu spalare ci cretinism sadea.

  • si apropo daca tot pomenesti de “inculpat de 17 fapte de coruptie ” arata nu numai nivelul inteligentei dar si faptul ca habar nu ai sa sau ce citesti. macar sa citesti asa zisul act de trimitere in judecata a lui ponta iti arata cat de tolomaca esti!

 7. Democratia calcata in picioare in Portugalia de catre presedinte-EU-FMI, in numele pietelor financiare — poporul a votat degeaba (ca la referendumul nostru):

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11949701/AEP-Eurozone-crosses-Rubicon-as-Portugals-anti-euro-Left-banned-from-power.html

  Portugal has entered dangerous political waters. For the first time since the creation of Europe’s monetary union, a member state has taken the explicit step of forbidding eurosceptic parties from taking office on the grounds of national interest.
  Anibal Cavaco Silva, Portugal’s constitutional president, has refused to appoint a Left-wing coalition government even though it secured an absolute majority in the Portuguese parliament and won a mandate to smash the austerity regime bequeathed by the EU-IMF Troika.
  He deemed it too risky to let the Left Bloc or the Communists come close to power, insisting that conservatives should soldier on as a minority in order to satisfy Brussels and appease foreign financial markets.
  Democracy must take second place to the higher imperative of euro rules and membership.

 8. Momeste Romania cu bani D-na Comisar Corina Pauker Cretu:

  http://www.agerpres.ro/politica/2015/10/24/corina-cretu-fondurile-structurale-pot-ajuta-statele-membre-in-integrarea-in-societate-a-migrantilor-12-53-48

  “Fondurile structurale pot ajuta considerabil statele membre pentru a răspunde nevoilor pe termen scurt sau lung privind integrarea în societate a migranților și refugiaților, spune Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Crețu, într-o scrisoare adresată ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica.”

  Ha, ha! Ponta l-a lasat pe Johannis cu poarta goala, sa isi asume sub semnatura proprie islamizarea prin diktat in dupa-amiaza asta…
  Daca acesta semneaza impreuna cu Junk-er, va fi o “grozavie”.

Leave a Reply