Deputatul Victor Ponta, lider Pro România, a declarat miercuri că Liviu Dragnea va fi schimbat probabil până în aprilie din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, el susţinând că în acest moment nu există majoritate parlamentară şi că nu a fost supusă la vot cererea de revocare a lui Dragnea deoarece aceasta ar putea fi votată inclusiv de membri ai PSD.

‘Se va întâmpla şi schimbarea lui Dragnea. Se vor mai lupta, se vor mai ţine de scaun. Dacă ar avea voturi, ar supune la vot. (…) Neexistând o majoritate, dacă exista se supunea la vot şi se respingea cererea. Va fi o bătălie de mai lungă durată, vor mai veni colegi parlamentari şi la Pro România şi, probabil, la un moment dat, nu ştiu – în februarie, martie, aprilie -, vom reuşi să avem la Camera Deputaţilor un preşedinte care într-adevăr să existe. Dl Dragnea stă închis în buncăr acolo şi nici măcar nu vine să îşi susţină punctul de vedere şi trimite nişte trupeţi care să se lupte. (…) Ca să funcţioneze, Camera Deputaţilor trebuie să aibă o majoritate. Dacă acea majoritate nu mai există, să blochezi hârtii la biroul preşedintelui, care se închide în birou cu hârtiile, este o chestiune anormală, care nu poate funcţiona într-o democraţie’, a afirmat Ponta, după şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

El a spus că deputaţii de la Pro România susţin solicitarea PNL de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţie, dar nu vor intra în grevă parlamentară.

‘Eu vin la muncă pentru că m-au votat oamenii să votez legi bune, să mă opun celor rele, asta fac toţi de la Pro România care acum sunt într-un număr deja semnificativ. Noi susţinem solicitarea PNL de revocare din funcţie a lui Dragnea dintr-un motiv foarte simplu: în momentul în care ai un preşedinte care se închide în birou cu hârtiile şi nu dă drumul la hârtii, nu ai o funcţionare normală a Camerei Deputaţilor şi cred că ar trebui să funcţionăm normal. Avem un Parlament care nu funcţionează pentru o singură persoană, pentru că nu vrea dl Dragnea. La un moment dat, o să plece dl Dragnea şi o să avem şi Guvern şi Parlament. (…) Am discutat şi cu colegii din PSD, de aceea nu au supus la vot pentru că le e frică că vor vota şi pesedişti’, a adăugat Ponta.

Miercuri, PNL a solicitat revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. După mai multe luări de poziţie şi un episod în care liberalul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei, a preluat conducerea şedinţei şi a supus la vot mai multe propuneri, Iordache a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

După şedinţă, liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că plenul va trebui să dea votul final pe cele două proiecte de revocare din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, scrie Agerpres.


”Nu are domnul Ponta puterea să ia atâţia deputaţi astfel încât să ne pună în dificultate. Eu cred că pentru PSD nu există acum pericolul pe care vrea să-l insufle domnul Ponta că va cădea Guvernul, că nu mai avem majoritate. Este păcat că un fost prim-ministru, care ar trebui să gândească mult mai responsabil, pentru că a ocupat această funcţie, are ca principală preocupare dărâmarea Guvernului în prag de preluare a preşedinţiei rotative. (…) Este un lucru trist. Nu vreau eu să răspund atacurilor şi modului în care se comportă domnul Ponta, dar este unul care nu-i face cinste”, a declarat la un post tv Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv al PSD.

4 COMMENTS

  1. Dragnea a atins idealul! Este Președintele Camerei Deputaților și nici măcar nu este nevoit să-și exercite atribuțiile!

    • Ponta si-a numit consilierii: gen SIE Predoiu si Ioan Rus, basistul care a ajutat pe Basescu la referendum in 2012…Deci Ponta reprezinta interesele SIE. Si cand te gandesti ca ne miram cum a putut sa o propuna pe Kovesi. Era o marioneta.

  2. Ponta un pisicut istet, sub acoperire, a demisionat prin mesaj pe facebook, pe usa din spate, iar acum isi doreste din nou in politica mare, numai daca face pact cu necuratul.

Leave a Reply