Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că speră să existe un consens politic privind apobarea ajutorului rambursabil de 150 milioane euro pentru R.Moldova, arătând că, fără ajutor, “ţara poate să ajungă în situaţia în care forţele politice pro-ruse pun din nou stăpânire ca acum 70 de ani”.

“Avem Memodandumul privind aprobarea Acordului de ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Este un moment dificil şi, dacă nu-i ajutăm noi, nu are cine să-i ajute în aceste moment, dacă nu-i ajutăm, ţara poate să ajungă în situaţia în care forţele politice pro-ruse pun din nou stăpânire ca acum 70 de ani pe Moldova şi cred că este datoria noastră fundamentală”, a declarat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei săptămânale a Executivului.

Ponta a spus că va trimite proiectul de lege în Parlament, precizând că speră să existe un consens şi sprijin politic pentru a ajuta Republica Moldova.

“Vom trimite proiectul de lege în Parlament, semnăm acordul, trimitem proiectul de lege, l-am prezentat coaliţiei de guvernare, i-am spus preşedintelui ţării, sper să existe în România, la Bucureşti, un consens şi un sprijin puternic pentru acest sprijin de care este nevoie acum şi fără de care toate eforturile noastre pot să se piardă pentru a aduce Moldova pe drumul european şi pe drumul aproprierii de România, pe care ni-l dorim cu toţii foarte tare”, a arătat Victor Ponta.

În 22 septembrie, premierul Victor Ponta anunţa, la finalul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova, că va propune Parlamentului un acord privind o asistenţă financiară rambursabilă în valoare de 150 milioane euro pe o perioadă de 5 ani între Guvernul României şi cel al R. Moldova.

“Guvernul României propune Parlamentului României, în egală măsură Guvernul Republicii Moldova propune Parlamentului de la Chişinău un acrord privind o asistenţă financiară rambursabilă în valoare de 150 de milioane de euro pe o perioadă de 5 ani între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova”, a anunţat premierul Victor Ponta la finalul şedinţei comune a celor două Guverne, adăugând că ţara vecină trece acum printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi bugetar.

“Până la momentul la care va avea un acord cu instituţiile financiare internaţionale: Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, aşa cum am avut şi noi în anii trecuţi, cred că este de datoria şi mai ales este de puterea României ca într-un moment dificil să fim primii care spunem da, suntem aici, vă putem sprijini şi putem să vă dăm acest împrumut rambursabil”, a declarat Ponta.

Prim-ministrul a precizat că împrumutul va fi acordat Republicii Moldova “în condiţii extrem de avantajoase”.

“Această asistenţă financiară se va acorda cu o dobândă egală cu cea care este plătită de România în momentul împrumutului pe piaţa internaţională, în jur de 1,5 la sută, deci condiţii extrem de avantajoase”, a precizat Victor Ponta, arătând, totodată, că România nu pierde şi nu câştigă din acest acord şi nu vede acest lucru “ca pe o operaţiune comercială, o afacere”, ci ca pe un ajutor pe care îl dă “celui mai apropiat prieten atunci când are nevoie”.

Victor Ponta a dat asigurări că a discutat despre acest acord şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu liderii partidelor politice şi cu preşedinţii celor două Camere.

4 COMMENTS

  1. in comentariu facut imediat dupa motiune, ma intrebam in urma discursului de 11,30 minute al alinutzei kilowatt cum sta cu tiglele la cap. cine e curios sa asculte tampeniile debitate de noua udrea lui ciolanis iata inregistrarea https://www.youtube.com/watch?v=lFNjtQWTuMw de ascultat imensa cretinatate debitata incepand cu minutul 5:56. fosta amanta a lui bogdan olteanu, cea care vroia sa distruga o casatorie a unui coleg de partid, cea care dupa ce nu a reusit acest lucru a sarit in bratele insipidului misu voicu, cea banuita de legaturi periculoase cu teodor anastasiu pentru a -si promova tatal director la electrica si pentru a obtine contracte banoase pentru firma ei de avocaturam cea banuita tot de legaturi nefiresti, gen udrea, cu ciolanis pentru a ajunge sefa basisto-penelistilor-johannsiti, viseaza partide si lideri de partid acum 2000 de ani citind cu nedisimulata mandrie din zicerile liderului “cuiva”. asta e zdravana la cap sau citeaza din fostii lideri penelisti de acum 2000 de ani ca tot ii pomenesc unii pe bratieni mereu.

  2. romanismul din moldova sta in imprumutul de 150 milioane. rusia nici nu ar putea mai mult.
    gandire de cocalar manelist. un om deosebit de periculos la cat e de prost. la fel si sustinatorii lui.
    cu gazul romanesc in moldova cum a ramas ?

  3. sa amintim ca institutiile din moldova sunt atat de corupte incat nici nu stim unde ajung banii aia, sunt o infinitate de posibilitati, ca de platit stim cine-i returneaza, daca-i mai vedem. declaratie de 2 lei.

  4. bani pierduţi doar pentru imagine. cu sau fără noi, cu sau fără nato, dacă vor ruşii ia transnistria şi găgăuzia cu moldova cu tot. asta e ca să ne alintăm şi noi că am conta cumva! cea mai distractivă zicală auzită din când în când pe la toate posturile tv e că nato e cea mai puternică alianţă militară şi obama cel mai puternic om de pe pământ. propagnda de hollywood a prostit pe mulţi se pare! ar fi bine să ne trezim! cam aşa e şi cu cei 150 milioane de euro daţi la moldovenii din care juma sunt rusofoni şi din convingere şi din naştere. dacă o să luăm cândva moldova,până la următoarea dată, o să pierdem definitiv cel puţin o parte din transilvania,dar definitiv,că noi suntem ăia care respectăm tratatele!

Leave a Reply