Evaziunea va fi combătută până în ultima zi a Guvernului, chiar dacă inspectorul fiscal a fost un personaj negativ, de la “jupuit cu foncirea” a lui Moromete până la “legende şi fabule” din mitologie, cum că personaje fictive merg cu sute de maşini şi blochează autostrada, afirmă premierul Ponta.

El a susţinut afirmaţia la o conferinţă pe teme turistice, unde a arătat că evaziunea fiscală este un fenomen negativ care afectează turismul de calitate şi competitivitatea, în contextul în care zeci de autoturisme ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au plecat în coloană din Bucureşti, pe autostradă, spre litoral şi au mers cu girofarurile pornite prin statiuni, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli.

“Ştiam că bătălia nu va fi nici scurtă şi nici uşoară. Ştiam că, în România, inspectorul fiscal e un personaj negativ, de la <jupuit cu foncirea> a lui Moromete, care trebuie gonit din curte întotdeauna, până la personaje care se dovedesc fictive, care umblă cu sutele de maşini, blochează autostrada, şi alte legende şi fabule obişnuite în mitologia românescă”, le-a spus Ponta participanţilor.

El a precizat că aceste afirmaţii le face în special pentru participanţii români, pentru că nu ştie cum s-ar traduce în engleză “a jupui” a lui Moromete, dar şi-a arătat convingerea că mesajul va ajunge şi în afara României.

“Ştiu foarte bine că întotdeauna se va găsi un jurnalist prieten care să-i susţină pe cei care fac evaziune fiscală, că face şi el un ban. O să aud din nou povestea că: <Ne mutăm în Bulgaria>, sau într-o altă ţară, eu cred că nici în Bulgaria nu poţi să faci evaziune fiscală şi sigur e treaba guvernului de acolo”, a apreciat Ponta.

El a adăugat însă că ştie că nici ANAF şi nici alte instituţii ale statului nu sunt perfecte.

11 COMMENTS

 1. Pai in Romania, tot ce e organ anti-furt, e ceva negativ, va dati seama! E din cauza mentalitatii de tarani apucatori cu coate ascutite, care ei trebuie sa se “descurce” in viata! Trebuie sa fure si ei ceva, ca doar nu vrem sa stea toti doar pe banii din salarii, ce dreac…

 2. Noroc ca l-a schimbat SRI-ul pe Grebla de la CCR, ala cu caprele. Ca acum pot sa reia si votu’ in cazul Sova, au dat drumul si la legea Big Brother la promulgare, sa le intre la toti prostii in calculatoarele de acasa etc. E bine. Valorile occidentale, cip in antebrat, monitorizare prin toate camerele de peste tot si GPS, urmarire generala, ce dreac! Doar nu degeaba traim intr-o lume libera si democratica!

 3. La ce a contribuit toata campania Antena 3 de promovare a dreptatii, adevarului, cinstei, onoarei, daca Basescu in timpul asta el a facut 10 ani de zile tot ce a vrut in tara asta?! Ba mai mult, el a reusit sa il bage si in inchisoare pentru 10 ani, pe patronul celor care propovaduiau dreptatea, respectiv a postului Antena 3. Asa incat, toata campania de promovare a dreptatii, adevarului, cinstei, moralei, verticalitatii, in tara noastra la ce a folosit? Pe bune acum, ce dreac vrem sa facem, inspre ce ne indreptam si ce urmarim, aici, in puscaria asta de tara plina cu securisti fosti si actuali, majoritatea moldoveni cu 3 clase parveniti din fabricile, uzinele si santierele patriei din industria ceausista care a fost vanduta la fier vechi?!

 4. domnule de ce nu recupereaza Fiscul marile furturi de la cei de dupa gratii si se leaga de cei ce bvand ghiocei din padure si ciuperci de pe camp? A recuperat statul roman cele peste 70 de milioane de euro dprejudiciate de domnul Voiculescu? da pe cei prejudiaciati de Fenechiu si Vantu? Sau Iancu Muresan de la Poli Timisoara? pai aici deja sunt un sfert de mion de euro de recuperat numai de la 4 persoane…

  • DNA-ul aşteaptă să recupereze întâi banii de la Microsoft ❗
   mai @Delia, te uiţi doar pe facebook?
   Nu eşti la curent cu noutăţile ❓
   unitatea de masură – mion euro ❓

  • Ce scrii tu acolo? Milioane? Asta e bacsis blonda draga. ANAF a trecut la treaba si recupereaza de la nemernicii de pensionari, studenti sau cetateni care lucreaza afara dar depun bani in bancile din tara cate 468lei anual reprezentand contributie CAS pe anul 2012 pentru ca cei enumerati au obtinut niste dobanzi bancare sau dividende de cativa lei in anul respectiv dar nu au fost platitori de CAS. Aici intra pansionarii cu pensie mai mica decat cea minim garantata pentru care la loc comanda cu acea reparatie morala daca au obtinut cativa lei dobanda bancara sau dividende pe cupoanele de la marea privatizare, studenti pentru dobanzi bancare precum si toti cei ce au primit dividende de cativa lei sau dobanzi bancare dar nu au platit CAS. Toti acesti “nemernici” trebuie sa plateasca acum CAS calculat la salariul minim pe economie. Acum pentru 2012. Urmeaza pentru 2013 sau 2014 pentru cine mai traieste, mai ramane in aceasta minunata tara sau mai mentin bani in bancile din Romania. Asa ca s-au gasit marii evazionisti si nu sunt cei insirati de tine. Milioanele alea sunt mizilic!

 5. Inspectorul fiscal este cu siguranta un personaj negativ, corupt, abuziv, arogant si murdar. Am auzit cu totii cazuri in care un bandit ANAF a aparut intr-o firma si a cerut spaga fara sa precizeze nimic altceva decat suma. Am auzit cu totii de agenti care te freaca pentru un bon de taxi care nu are nu stiu ce pe el. sau de alte abuzuri permise de cretina birocratie romaneasca. NU AM INCREDERE in fisc, cred ca aproape toti au ajuns acolo cu spaga pe care trebuie sa o recupereze, pe langa banii care merg mai sus, al partid.

 6. pe langa Piata erau niste batrane de la tara care vindeau oua de tara cu 0,5 ron/oul si de 3 zile le-au alungat hinghierii lui Ponta ca nu au atestate de producator .
  Aveau un gust deoasebit mult mai bun decat ouale din comert . Pacat ! Mare Pacat !

  Cei care vindeau ciuperci culese din padure au fost si ei alungati deoarece ei nu sunt producatori ci culegatori iar guvernul nu s-a gandit la culegatorii de catina , ciuperci , fragi , mure , zemura … care nu pot obtine legal atestate nefiind producatori ci culegatori

  • Si cei care vand cirese, visine, caise, prune, corcoduse, mere, zmeura (vezi ca zmeura se cultiva, nu creste in padure, la fel si ciupercile si fragii – capsuni), coacaze,… ce sunt!?

 7. Inspectorul fiscal, inspectorul scolar, inspectorul sanitar,… – agentu’ – …, Cand se ia cate-o masura,
  Lumea-njura
  Pe agentul sanitar
  Si-l intreaba fara noima:
  Ce-ai cu noi, ma?
  Pentru ce sa dam cu var?…

Leave a Reply