Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la prezentarea bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că invidiază această insituţie pentru rezultatele din 2014 şi pentru independenţă.

Ca fost procuror şi cetăţean al României, nu pot decât să vă felicit şi să vă invidiez pentru independenţa şi rezultatele pe care le-aţi avut în 2014“, a spus prim-ministrul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a asigurat conducerea DNA că buna colaborare a Executivului cu instituţiile din sistemul de justiţie, cu Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau Ministerul Public, va continua în anii următori. Ponta a precizat că orice fel de modificare a legislaţiei propusă de Guvern este adoptată doar după discutarea cu CSM, Ministerul Public sau ICCJ, în funcţie de domeniul reglementat.

“Şi atunci când a fost nevoie de intervenţii de urgenţă, prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului, acestea au fost propuse de către instituţiile care reprezintă justiţia. A fost bine că le-am adoptat, chiar dacă după aceea suntem criticaţi că dăm ordonanţe de urgenţă, dar există ordonanţe bune pe care le-am dat la propunerea dumneavostră”, a declarat Victor Ponta.

La prezentarea bilanţului DNA pe 2014 sunt prezenţi pre?edintele Klaus Iohannis, şeful interimar al SRI, Florian Coldea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Interne, Gabrile Oprea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, vicepreşedintele CSM, Bogdan Gabor, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şi reprezentanţi ai ambasadelor.

8 COMMENTS

 1. Pai asta si era d-le ideea, refacerea imaginii terfelite a celor doua institutii ale statului, Presedintie si DNA, a caror imagine a fost terfelita pe vremea vechiului regim basescian (basinist). Asta a fost si ideea acestor intregi campanii de arestari in preventiv si de legare colectiva cu bratarile de calorifer. Era si complicat f rau… Acum s-a confirmat. Mortii lor. ‘Traiti!

 2. intelegem ca el, ponta, ca individ, politician, presedinte de partid, nu este independent.
  dar este invidios pe independenta si rezultate.
  o bucata de ironie e inghitita de o realitate mai putin evidenta: prin acordul tacit dat ministrului agriculturii constantin ca ministerul sa se constituie parte vatamata in procesul ica, a contribuit si la independenta si la rezultatele dna pe 2014.
  ipocrizie, schizofrenie si multe alte lucruri!
  avanti popolo!

 3. eu nu cred ca sunt atat de independenti, dimpotriva; si dvs credeti acelasi lucru. problema e ca aceasta dpeendenta se aplica nu unui serviciu de ecarisaj, ci tocmai “justitiei Romaniei”

 4. S-o fi referit la independenta alora de a face abuzuri contra unora si protectie pentru altii,asta fara nici-o raspundere?

  • Pe Ponta îl doare în… cot. După ce-l mai agață, abuziv, cu ceva Kovesi și al ei DNA, o să-l auzim spunând fie că nu înțelege ce i se întâmplă, fie că nu comentează deciziile “justiției”.

   Sigur va fi a doua variantă…

 5. Kovesi nu e doar o slugă băsistă, e și mincinoasă:

  24 Feb 2015 – “Laura Codruţa Kovesi a minţit la bilanţul DNA. Raportul pe 2014 o dă de gol” – http://www.antena3.ro/politica/laura-codruta-kovesi-a-mintit-la-bilantul-dna-raportul-pe-2014-o-da-de-gol-284538.html

  “SA-TI STEA MINTEA IN LOC, NU ALTA – Kovesi s-a laudat la bilantul DNA: “Procentul de achitari s-a mentinut ca si in anii anteriori la 9%, sub media europeana”. Sefa DNA e contrazisa chiar de propriul Raport, care indica pentru 2014 o rata de achitari de 10,16%. Cifra este infiorator de mare si nu exista vreo dovada in Raportul DNA ca alte state europene s-ar confrunta cu procente de achitari atat de uriase.” – http://www.luju.ro/magistrati/dna/sa-ti-stea-mintea-in-loc-nu-alta-kovesi-s-a-laudat-la-bilantul-dna-procentul-de-achitari-s-a-mentinut-ca-si-in-anii-anteriori-la-9-sub-media-europeana-sefa-dna-e-contrazisa-chiar-de-propriul-raport-care-indica-pentru-2014-o-rata-de-achitari-de-10-16-cifra

  Dar astea, pentru partide, Parlament, prim-ministru, guvern și popor sunt simple detalii…

Leave a Reply