Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook :

“Vă rog citiți cu atenție aceste date foarte clare și corecte (ca să nu fiți intoxicați de Propagandă)! România merge în direcția bună din punct de vedere economic și social / promulgarea Codului Fiscal va da garanție și avânt acestei creșteri (care îi supără pe adversarii sau competitorii țării noastre).

Update – Codul Fiscal este al României, nu al Guvernului Ponta! A fost votat în unanimitate de Parlamentul României și susținut de comunitatea de afaceri prin Coaliția pentru Dezvoltarea României! Este clar că cei care sunt împotriva Codului Fiscal sunt împotriva intereselor legitime ale României!

http://www.zf.ro/eveniment/investitiile-straine-directe-urmaresc-trendul-economiei-si-cresc-cu-18-la-cinci-luni-14592447”

13 COMMENTS

 1. Domnule Ponta acum va este clar cine va vrea capul ?
  Tradatorii astia de la PDL, pardon PNL vor la butoane cat mai repede, mai ales ca au girul celor care va vor capul. Fiti un luptator asemenea “partizanilor” greci si nu intamplator am folosit cuvantul “partizan”, cuvant care le da fiori facatorilor si desfacatorilor de la UE.

 2. Propaganda se cutremură în Marea Neagră de ofticaţi ce sunt. Cine are creier şi îl foloseşte în scop util este de felicitat. Cine nu-îl felicit să nu fac diferenţa între bule!

 3. De propaganda cui sa nu fim intoxicați? Ca 3 televiziuni din 5 sunt ale PSD si Ponta. Vrea 5/5? Laudă totală în efectiv toată presa meritat/nemeritat numai pro ponta sa fie? Vrea sa ne întoarcem la vremea lui nea Nicu Ceausescu când toată presa elogia pe unul singur, parcă apucăturile astea comuniste erau departe de el după 16 noiembrie și pe Iliescu era gata sa îl dea afară din partid, a luat numai masuri liberale doar doar i s-ar zice și lui ca e de dreapta :))). Trist e ca Basescu era și e de condamnat ca se ia de reporterii A3 care își fac treaba pe teren și în general, iar Ponta ca face la fel cu alții de la TVR de ex care de altfel îi are în subordine la guvern, de Buble de la A3 etc Nu mă așteptam să îl copieze pe Basescu la prostiile astea.

 4. propaganda si manipulare faci tu ponta prin orice cuvant si fraza rostita! Ai intrat in istorie ! Poti iesi insa cu demnitate..daca o ai!

  • Pedelacilor ?!
   Pana n-a iesit lumea-n strada n-ati avut “demnitatea” sa plecati de la butoane.
   N-o mai cereti altora s-o faca.

 5. Dar postacul inept – Bădărănescu Traian – când era la putere şi încerca, prin tot ceea ce făcea, să fie şi el perceput ca un preşedinte normal (vai de capul lui!), nu se gudura el, ca un pisic nenorocit şi jegărit, pe lângă Erdogan ca să se construiască moschea? Atunci dacă ar fi spus un nu hotărât, probabil că şi alte proiecte pe care le avem în comun cu Turcia nu s-ar mai fi încheiat. Acum când nu mai are nicio miză, ca un dezbinator, ca un intrigant ce este, ca un mare manipulator încearcă să direcţioneze nemulţumirile provocate de această problemă complexă către Guvernul Ponta.
  Cocârjatul de infracţiuni şi de fapte rele, dar imun pe viaţă la aşa-zisa justiţie, crede în prostovănia lui cruntă, că dacă se baricadează în casă la Scroviştea şi acum în str. Gogol, şi bea ca porcul vodcă, poate scăpa de problemele cu care se confruntă lumea la nivel global.
  Timpul pentru Bădărănescu este răgazul în care el, bucuros, îşi freacă mâinile de intrigant, până la momentul în care îşi va deversa din nou mizeria sufletească pe facebook.

 6. reiau

  Am o parere un pic diferita despre acest cod fiscal:

  Cresc impozitele si taxele pe locuinte si terenuri cu sume foarte mari si se aplica intregii populatii a tarii. In momentul acesta circa 45% din populatie se afla sub nivelul de saracie iar restul pana la 85% sunt la nivelul de saracie lucie.

  Am fost unul dintre cei care am sustinut foarte puternic reducerea TVA la mancare si am fost extrem de bucuros cand s-a intamplat. Problema este ca reducerea nu este nici pe departe ce m-am asteptat sa fie – reducerea TVA a dus la majorari de profituri foarte mari pentru lanturile de Hypermaketuri si foarte putin o scadere pentru populatie sau o majorare a profitului producatorilor interni din alimentatie.
  Nu am luat in calcul faptul ca peste 80% din piata de desfacere in alimentatie se afla practic in mana unui oligopol format din circa 9 mari corporatii care fac legea si se comporta precum un monopol total in piata de desfacere.
  Nu avem o piata libera si din aceasta cauza scaderea preturilor a fost total nesemnificativa iar marirea profiturilor producatorilor interni este deasemeni inexistenta DAR s-a marit incredibil de mult profitul monopolului hypermarketurilor, bani care parasesc Romania in proportie de 100%.
  In mai preturile au crescut conform INS cu 4% iar in iunie au scazut cu 2%, DECI avem o CRESTERE REALA a preturilor de 2% in loc de scadere majora. In momentul de fata ceea ce vad in piata este o incepere de urcare a preturilor chiar si acolo unde scazusera ceea ce este extrem de nociv prin diminuarea reala a veniturilor populatiei.

  La fel o sa se intample si la scaderea TVA la 19%, Romania nu este din pacate o economie de piata functionala ci una tip oligopol-monopol intre actori interni in majoritate de stat si corporatiile externe care-si impart foarte clar piata astfel incat romanii sunt consumatori captivi redusi la sclavagism economic. Singurul efect o sa fie de majorare a profiturilor monopolistilor, bani care vor fi transferati in afara Romaniei in proportie de 100%.

  Tot asa o sa se intample si in privinta scaderii accizelor la carburanti care nu o sa se vada aproape deloc in pretul combustibilului la pompa ci doar in marirea profitului OMV, profit care o sa fie scos in totalitate in afara tarii.

  La aceste lucruri care nu duc la cresterea veniturilor populatiei cu absolut nimic intervine marirea uriasa de taxe si impozite pe case si terenuri cu 50% pe an de catre primariile locale plus maririle dictate de guvern la terenuri de circa 8-10 ori la intravilan.
  La impozitul actual pe casa o sa adauge in premiera impozitul pe terenul de sub casa care nu a fost impozitat niciodata pana acum in Romania si a carui valoare de impozitare creste pana la de 10 ori cat este in momentul de fata.
  Mai pe scurt putem asista la impozite foarte mari probabil triple fata de cat sunt acum.
  Mult mai grava este situatia in care exista sedii sociale in aprtamente sau case, impozitele putand ajunge si la 500 de auro anual pe un apartament de 48 mp !!!

  O sa fie distrusa in totalitate orice urma de libera initiativa la IMM-uri sau PFA-uri care oricum este cel mai distrus segment al economiei in acest moment.
  Avem circa 400.000 de imm-uri (ultimul loc din UE la densitatea pe mia de locuitori) si urmeaza conform noului cod fiscal sa se inchida circa 250.000 anul viitor. Este un dezastru de o intensitate cu mult mai mare decat ce a facut nemernicul de guvern basescu-boc!!! Somajul o sa explodeze iar intreaga piata o sa fie una de oligopol-monopol controlata total de catre corporatii.

  Opinia mea sincera si plina de ingrijorare reala este ca noul cod fiscal cu aceste impozite si taxe o sa duca la marirea profiturilor pentru corporatii si la micsorarea veniturilor la intreaga populatie aproape de revolta sociala !!!!!!!”

Leave a Reply