Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN, că Germania dă României un exemplu inteligent: de conlucrare a creştin-democraţilor cu social-democraţii, el susţinând că această situaţie trebuie înţeleasă şi în România, dorinţa PNL de a avea toată puterea fiind un lucru rău.

La ora 11.30 mă văd cu ministrul de Externe german, domnul Steinmeier. Dincolo de întâlnirea guvernamentală, vreau doar să apreciez faptul că domnul Frank-Walter Steinmeier, ca şi vicecancelarul Sigmar Gabriel, sunt social-democraţi şi că Germania ne dă un exemplu foarte bun de faptul că pot să lucreze împreună creştin-democraţii, cancelarul Merkel, şi ceilalţi, cu social-democraţii pentrui ţara lor. Poate înţelegem şi noi din exemplul ăsta inteligent, că putem să lucrăm împreună şi că dorinţa noului PNL de a avea ei toată puterea, fără să ştie ce să facă cu ea, e un lucru rău pentru România“, a spus preşedintele PSD.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, face, luni, o vizită în România, în cadrul căreia va purta, la Bucureşti, convorbiri politice cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi va participa la o serie de evenimente la Sibiu.

13 COMMENTS

 1. Ei, si ce ? Zice Basoiul !
  Vad ca nimeni nu ia in considerare despre faptul ca in contractul Ioanei Basescu cu Firma Bergie S-AU FALSIFICAT DOUA CONTRACTE DE ARENDA. Potrivit documentelor prezentate pe ecran anul trecut, prin aprilie, de catre Antena 3, contractul original dintre firma Berfige si Nana era incheiat pe o perioada de 5 ani, incepand din 2009. Astfel, firma putea sa vanda terenurile ABIA IN ANUL 2014, iar achizitia s-a facut in 2013; deci cu 1 an mai inainte. DE CE ?
  Au fost prezentate atunci contractele prin care firma Berfige a MODIFICAT PRIN STEREGERE(!?) acel termen din contract, astfel ca perioada a fost modificata din “5 ani” in “1 an”. In plus de asta de pe acte lipsesc si anumite stampile.
  Nu cumva ceste actiuni DE FALS ar putea duce la anularea tranzactiei dintre Ioana Basescu si firma italieneasca ? Sau asta inseamna cumparare de….buna credinta ?!

 2. Tot azi, tot la PMP, tot înconjurat de românce adevărate anticomuniste private și de dreapta, același Băsescu: 08 MARTIE, 2015 – “Traian Băsescu: Dacă aș putea, aș dubla indemnizația pentru mame în concediul de maternitate” – http://www.dcnews.ro/traian-basescu-daca-a-putea-a-dubla-indemniza-ia-pentru-mame-in-concediul-de-maternitate_469654.html
  Pentru împrospătarea memoriei de scurtă durată a poporului de români adevărați dintre care azi zeci l-au pupat pe Băsescu iar alte MII i-au mulțumit lui Klaus Iohannis, al doilea președinte dat de partidul lui Băsescu, PDL, pentru un clip cu urări de 8 martie din care Merkel, Kovesi, Stanciu și Gorghiu nu au lipsit: TVR, 8 decembrie 2010 – “Băsescu: România a devenit o ţară plină de mămicuţe şi bebeluşi” – http://www.videonews.ro/video/romania/basescu-romania-a-devenit-o-tara-plina-de-mamicute-si-bebelusi.html.

 3. In campania de prezidentiale, presedintele spunea sa nu il alegem pe Ponta ca sa nu se concentreze toata puterea la un singur partid. Inteleg ca asta e valabil numai la PSD, la PNL-PDL nu se pune. Dl presedinte nu poate intelege, nu este capabil sau nu vrea sa priceapa ca nu este treaba lui sa schimbe guverne, ca nu exista “un guvern al lui”.

  Sau cel putin ca acel “guvern al lui” este cel ales de romani, iar el ar trebui sa fie presedintele tuturor romanilor.
  O ia pe urmele basaului?
  Sau e doar greu de cap?

 4. Poate vor să ia cu asalt locurile libere pe la…magazii nu puterea reală! Prea multe măgării au făcut prin provincie ca să mai prindă puterea chiar din mers sau în forţă. Să facă bătături la genunchi şi tot nu ar ajunge prin vot la putere!

 5. Dle Radu TUDOR cred ca Iohannis poate discuta “pe bune”si despre datoria istorica a GERMANIEI catre ROMANIA(de cca 19 miliarde EURO) si chiar despre TEZAURUL ROMANIEI din RUSIA care se pare ca a ajuns TOT in ..GERMANIA.
  Si daca NIMIC,chiar NIMIC n-ar fi adevarat, acest subiect ar trebui antamat/discutat pentru a dovedii nemtilor si lumii intregi ca ROMANIA nu este o colonie(sau un pasalac ca pe pe vremea imperiului turc).
  Adevarul este ca in decursul istoriei ROMANIA a fost furata/saracita de catre toti din jurul nostru(mai apropiati sau indepartati) printre care :IMPERIUL ROMAN,IMPERIUL OTOMAN,IMPERIUL AUSTRO-UNGAR si chiar de imperiul GERMAN ,IMPERIUL SOVIETIC-BOLSEVIC(atunci a inceput DEFRISAREA/DISTRUGEREA PADURILOR ROMANIEI cand zilnic plecau spre URSS zeci de trenuri pline cu busteni).
  Va asteptam la PUNCTUL DE INTALNIRE sa discutati cu dnul academician DINU GIURESCU asemenea subiecte de ….interes national.
  Cred ca dintre vecinii nostrii care nu au furat ROMANIA sunt doar Bulgaria si fosta JUGOSLAVIE(chiar si Ucraina are teritorii furate/primite de la noi).

 6. pai si saraca lume “naiva” care nu l-a votat pe Ponta ca sa nu aiba singur partid toata puterea, ce mai zice? sau acum tace?

 7. Citez un pasaj, din punctul meu de vedere, destul de parşiv:** Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, luni, cu ministrul de Externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, despre aderarea României la spaţiul Schengen, oficialul german subliniind necesitatea identificării unei soluţii care să permită progrese în realizarea acestui obiectiv. **
  Ce soluţii? Ce mai vor ăştia? Mai au de stors finanţele acestui stat? Vezi Grecia care a adoptat moneda euro, este în spaţuil shengen şi este membru UE, deşi Germania este datoare vîndută Greciei în urma războiului din timpul lui Hitler, a furăciunii şi distrugerii după război a tot ce însemna bogăţie a Greciei, nemţii îi ţin sub papuc prin alocări de împrumuturi. Noi nu suntem membrii UE cu drepturi depline, nu suntem în shengen şi n-am adoptat moneda euro(nici nu trebuie-părerea mea, e prea tîrziu pentru românica), deci nu depindem de Germania care ne este datoare-în jur de 17 miloane sau miliarde de euro de la războiul lor cu ruşii, consecinţele au fost grave pt. românica, culmea e că germania ne este datoare şi ne ţine la poartă/uşă, chiar sub papuc prin condiţiile care ei ca stat sau popor, nu le-ar accepta! La noi li se acordă titluri de*doctor honoris cauza*, poate nici nu au pregătirea necesară pentru acordarea acestui titlu, nu şi-a pus nimeni această întrebare!
  Ei-germanii, cred că ne mai pot minţi? Dacă s-ar achita de datoriile pe care le au către ţările distruse de războiul lor cu ruşii, germania ar fi în locul nostru sau a grecilor, grecia a fost una din cele mai bogate ţări de pe glob! Să fie clar, nu a fost război: grec-rus sau român-rus, a fost german-rus, că aşa au hotărît germanii-marile puteri, exact ca în timpurile actuale.

 8. Domnul Victor Ponta ar trebui sa invete sa traiasca intr-un mediu competitional, in loc sa se planga de liberali, caci si in politica ca la fel in alte domenii ale vietii sociale umane, competitia si dorinta de a obtine totul inseamna progres. Din punctul meu de vedere dorinta celor de la PNL este una legitima si este treaba lor daca vor obtine sau nu.

  • In momentul de fata,pe la PNL bantuie progresul si competitia datoriilor,dar ai dreptate,pentru progres si Iohannis poate fi demis.

Leave a Reply