ponta-basescu

Premierul Victor Ponta cere convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru a discuta responsabilitatea Serviciului de Telecomunicatii Speciale in chestiunea identificarii locatiei avionului prabusit in Muntii Apuseni.

Pentru ca apelul facut in ultimele 48 de ore asupra presedintelui Basescu pentru a-l demite pe seful STS Marcel Opris a ramas fara ecou, primul ministru vrea sa ia taurul de coarne si impreuna cu o treime din membrii CSAT sa convoace o sedinta.

Iata ce spune legea de organizare si functionare a CSAT :

CAP. 3
Organizare şi funcţionare

ART. 5
(1) Preşedintele României îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
(2) Primul-ministru al Guvernului României îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
(3) Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională.
(4) Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este numit de Preşedintele României şi are rang de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
ART. 6
(1) Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se convoacă de preşedintele acestuia, trimestrial sau ori de câte ori este necesar.
(2) Consiliul Suprem de Apărare a Ţării poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi.
(3) Consiliul Suprem de Apărare a Ţării lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul membrilor săi şi adoptă hotărâri prin consens.

Sa analizam : CSAT poate fi convocat de catre premier+ministrul apararii+ministrul de interne+ministrul de externe+ministrul economiei+ministrul finantelor (5+1 membri) si asta reprezinta mai mult de o treime din membri, cum cere legea. Deci convocarea poate avea loc si daca presedintele Basescu nu doreste. Apoi intervin alte nuante. Deciziile se iau prin consens, deci nu va fi posibila o decizie daca Basescu nu agreeaza ce propune Ponta si anume demiterea sefului STS. Interesant e ce spune alineatul 3, anume ca CSAT “lucreaza” doar cu doua treimi. Deci convocare se poate doar la initiativa echipei guvernamentale, dar de “lucrat” nu se poate fara echipa prezidentiala. Iti trebuie cel putin doua “voturi” din echipa celor 4 oameni ai presedintelui : sefii SRI si SIE, seful SMG, consilierul prezidential pe securitate. Lucru pe care-l intuim cu totii ca fiind imposibil.

De la infiintarea sa in 1990, CSAT si-a desfasurat absolut toate lucrarile in sediul Administratiei Prezidentiale, acolo unde se afla si secretariatul CSAT.

Sa vedem ce se va intampla luni, cum va gestiona echipa guvernamentala din CSAT in frunte cu Victor Ponta aceasta initiativa interesanta si curajoasa. Daca va continua sa evite responsabilitatea si sa-l tina in brate pe seful STS, Traian Basescu va deconta politic si personal presiunea opiniei publice pentru aflarea adevarului in cazul neidentificarii corecte a locatiei avionului cazut. Asta dupa ce Guvernul s-a descarcat oarecum de presiune, prin demisiile de la MAI si Romatsa.

96 COMMENTS

 1. Și ce dacă?Asta ne va facem să uităm sau să iertăm faptul că a semnat cu Băsescu?Nu va fi nicio DEMITERE!Dacă nu au degând cei din USL să-l DEMITĂ pe Băsescu,nu e nicio presiune asupra lui Băsescu!LASĂ-NE…LASĂ-NE!Ponta Ponta,LASĂ-NEEEEE!

  • O tineti langa fara niciun rost.Ponta a semnat pt.ca afost obligat de afara,nu pentru ca-l iubeste pe chior . Ii sarise in cap toti cei de i-a slugarit base .

  • O mica corectura .. premier+ministrul apararii+ministrul de interne+ministrul de externe+ministrul economiei+ministrul finantelor .. sunt 6 membri ai puterii nu 5, dar asta nu schimba datele problemei.
   Acum sa vorbim de “oamenii presedintelui” .. de acord cu consilierul Fota si seful SMG si chiar Melescanu. Dar nu cred ca George Maior (fost membru de partid PSD, fost ministru PSD, fost membru al “grupului de la Cluj”, actual nas de botez al copilului lui Victor si Dacianei, actual nas de cununie civila al lui Victor si Dacianei) este omul lui Basescu.
   PS. George Maior a fost numit la sefia SRI in octombrie 2006, dupa fuga lui Haissam din Romania iar evenimentul petrecut in familia Ponta (botezul ficei si cununia civila a celor doi) a avut loc in iunie 2008!

   Asa ca d.le Radu Tudor, de unde pana unde ati dedus ca George Maior este omul presedintelui? (sa nu incepeti si dumneavoastra cu celebra placa “este evident pentru toata lumea”)

 2. Fâssssss…….!
  Cei din CSAT… deja au primit întrebarea dar și răspunsul de la băs:
  ”Oare CINE te-a făcut pe tine CSAT-ist, csat-istule? Cred că eu (TB) te-am făcut! Nu domnule csat-ist?”

  • Toti comentam … functie de partizanatul politic, vinovati sunt numai STS, STS si ROMATSA, sau , mai rar ce-i drept, toate trei institutiile.
   Am avut un raport al lui Gabriel Oprea, care stabilea niste culpe, care spunea de niste atributii stabilite prin lege neindeplinite. Cine este mai vinovat? Unul care munceste si greseste (raportul lui Oprea nu a acuzat STS de nimic) sau unul care refuza munca prevauzata de atributiile functiei si lege?
   Ce stim pana acum? Ca STS a dat o arie foarte mare, centrata pe antena GSM din zona, cu o raza de peste 15 Km, ca ROMATSA nu a activat NICIO celula si nu a intreprins absolut nimic, ca MAI (conducerea centrala nu inspectoratele locale) nu a activat celula de criza aflata in responsabilitatea lui Chimber si specificata foarte clar de o HG!
   Pe mine nu ma intereseaza cine isi da demisia sau este demis! Asta tine de subiectivismul fiecaruia dintre noi. Pe mine ma intereseaza ca PICCJ sa se autosesizeze si sa inceapa urmarirea penala!
   Toti am vazut brambureala de la televizor, toti am vazut ca fortele de cautare/salvare nu au avut comanda unica, toti l-am auzit pe Stroe cand a afirmat ca nu s-a constituit nicio celula de criza, toti l-am auzit pe premier cand acuza institutiile ca au RENUNTAT la asumarea responsabilitatii (lucru prevazut de lege), toti stim ca au murit doi oameni, toti stim ca parte din medicii legisti afirma ca exista sansa sa fi fost salvati … de ce mai are procuratura nevoie?

   Eu nu cred ca Basescu, Ponta, Radu Tudor, Gelu sau eu, putem sa spunem exact cine este vinovat si in ce masura. Parchetul General poate! Si mai ales, il poate face obiectiv!

 3. Care e parerea proprie despre randurile urmatoare?……….Povestea unui salvator dat la o parte

  In cele ce urmeaza cititi replica unui salvamontist care a participat la operatiuni.

  “Salutare tuturor,

  Nici nu stiu ce ce sa incep, probabil cel mai usor ar fi sa ma prezint. Ma numesc Sorin Popa, sunt membru Salvamont Alba
  si de vreo 3 ani m-am apucat si de zbor cu parapanta. Sunt un pasionat de IT si electronica si tot ce inseamna Tech, fericit detinator de titulatura de inginer diplomat!
  Ieri noapte am luat si eu parte la toata operatiunea de cautare si salvare. O sa va povestesc, ce am trait, simtit si vazut eu!
  Am un Gps Garmin Etrex Venturer CX, cu harti updatate, tweak-uite etc. Am investit mult timp (in 9 ani, de cand il am) cititnd mii de km de forumuri ca si asta, despre acest GPS, ca sa scot tot ce poate el sa dea mai bun. Deci este foarte preaparat, si nu ma duc nici la WC fara el. Am avut destul de multe actiuni de cautare, unde l-am folosit si a salvat vieti! De cand m-am apucat de zbor, are locul lui sfant in cockpit.
  Am fost anuntat la ora 16:16 minute, sunt domiciliat in mun Aiud judetul Alba, la 141 de Km de sat Horea, asa ca drumul pana acolo necesita circa 2-2ore si jumatate. La ora 16:50 paraseam orasul, si am gonit tot drumul pe ceata, precum Colin McRae, pe o ceata oribila. Am ajuns la aproximativ ora 19, sau foarte putin peste aceasta ora!
  Primul lucru pe care am incercat sa il fac, ii sa aflu coordonate. Eram mai mult ca sigur ca intr-un astfel de incidend aviatic, trebuie sa se stie cel putin coordonate. Cu toate ca pe drum le spuneam colegilor mei “ca sigur pana ajungem noi de la asa distanta, din Aiud, toata lumea este salvata etc”.
  Odata ajunsi in zona unde s-a facut asa-zisa “Celula de Criza”, ne-am lovit de urmatoarele probleme:

  1. PRESA NU A FACUT ALTCEVA DECAT SA NE INCURCE. S-A INTARZIA CEL PUTIN O ORA DIN CAUZA LOR (NE CEREAU SA LE CARAM OPERATORII CU MASINILE, etc)
  2. POLITIA A FOST DEPASITA DE SITUATIE. TREBUIA IMPREUNA CU JANDARMII SA NU PERMITA ACCESUL FACTORILOR PERTURBATORI
  3. IGSU DEPASITI DE SITUATIE, NU AM VAZUT PE UN CONDUCATOR CARE SA GESTIONEZE LOGIC SI COERENT SITUATIA
  4. CEA MAI MARE SI CEA MAI GRAVA!!!!!!! LIPSA TOTALA DE COMUNICARE INTRE INTITUTIILE STATULUI TRIMISE SA ACTIONEZE

  Noi cei de la SALVAMONT, am fost dati la o parte, cu toate ca aveam dotarea tehnica, cunostintele necesare! O targa speciala de transport costa 2 mii de euro, cele pe care le vedeti in filmarile de la televiziuni, si eu au preferat sa care accidentatii cu patura si doi pari de brazi, de catre padurari si jandarmi. Multi dintre salvatorii montani sunt pregatiti in centrele SMURD ca sa devina si Paramedici, ca degeaba ajungi la accidentat si nu sti ca ii faci nimic. Noua ni s-a spus sa ne retragem cand eram la 10 minute de ei!

  Am sa continui povestea (m-am cam abatut de la subiect), cineva avea coordonatele exacte, am vazut si eu acum la televizor, dar noua ni s-a spus ca nu le au, si ca de la STS au stabilit un perimetru de cautare format din 3 coordonate, transformate de catre nu stiu ce specialist GIS!
  Dupa ce m-am luptat 15 minute rugand in dreapta si in stanga, am reusit sa fac rost de 2 dintre ele.! Le-am introdus in GPS, si am verificat daca au vreo logica. Intr-adevar imi indica un punct aflat la 13.8 Km de unde eram noi. Am luat 2 padurari care stiau zona cu ochii inchisi si am plecat! dupa doua ore de umblat s-a ajuns la concluzia ca acele coordonate furnizate de STS erau gresite, si n-am intors la locul unde am lasat masinile. Intre timp am comunicate pe radio si pe telefoane cu colegii de la Salvamont Cluj, Bihor si Margau.
  Toti am abordat cautarea din directii diferite, in asa fel incat sa cuprindem o zona cat mai mare de cautare, avand in vedere ca nu ne puteam baza pe coordonatele furnizate de STS.In acest timp mai multe persoane aveau informatii de care noi aveam nevoie dar au hotarat sa NU ni le furnizeze, si ma refer aici la politie, care au trimis padurari in directia buna dar noua nu ni s-a comunicat. inclusiv clubul de off-road au primit mai multe informatii decat noi.
  La un moment dat tot convoiul de masini a plecat la vale, si padurarii care erau cu noi au luat legatura telefonic cu colegii lor care erau foarte aproape de avionul prabusit. De indata li s-au luminat fetele si au zis : “stim unde is, si va putem duce pe un drum numa de noi stiut, ii periculos ca ii gheata, si ii drum forestier abrupt, dar daca reusim sa trecem de 4 puncte critice, atunci ajungem pe culmea dealului exact deasupra loc, si de acolo pe jos ajungem in 5 minute”
  Zis si facut, ne-am suit in masina (o Lada Niva Pick-up 4×4 du reductor si diferential blocabil) si ne-am despartit de convoi, am urcat pe cel mai extrem drum pe care am urcat in viata mea, si la un moment dat din spate ne-au ajuns doua masini de la Transilvania Off-road, ne-au urmat o buna bucata de drum, si eram bucurosi ca au masini puternice si ne pot ajuta la transportul accidentatilor, dar la un moment dat, s-au intors din drum, si nu i-am mai vazut!
  La scurt timp ni s-a cerut sa ne retragem, cand eram la 10 minute de mers pe jos de locul accidentului!
  Cam asta ii pe scurt ce am trait eu si colegii mei!

  Informatiile astea is brute, imi pare rau ca nu am fost lasat sa imi fac ce am fost invatat sa fac! Iubesc ceea ce fac, puteti sa dati cu orice in mine sau Salvamont, dar am crescut in munte, am avut probleme, si mi-as fi dorit sa fi avut pe cineva ca si colegii mei, la care sa apelez in momentele alea critice, dar nu erau pe vremea aia. Facem tot ce facem din cauza ca, chiar vrem sa credem ca mai exista un pic de umanitate in tara asta si ca valorile umane le eclipseaza pe cele materiale. Nu remuneratia ne tine in job-ul asta, si nu ne punem la bataie sanatatea si viata pt. un pumn de marunti, ci pentru ca ne place le vedem fetele fericite ale oamenilor pe care ii salvam. Si ii ajutam cu placere intotdeauna!

  Nu vreau sa starnesc polemici, nu am energie necesara de risipit, au cei din presa, si aia care stau in studioul
  televiziunilor si nu au habar ce inseamna sa umbli noaptea prin zapada ud la picioare, cu rucsac de 20 de Kg in spate
  incercand cu orice pret sa iti ajuti un seaman! Ca asa vrei si poti!

  Asa ca draga domnule Daniel MATEI, eu is un salvamontist simplu care mi-am dedicat mai bine de 10 ani acestei activitati am facut scoli peste scoli de tehnici de salvare, stiu cum sa folosesc un gps….dar am fost pus intr-un beci langa papucii vechi nefolositori
  si eclipsat de intunericul prostiei!

  Iti multumesc domnule Daniel MATEI, ca mi-a dat ocazia sa imi exprim gandurile astea pornite din frustrari, si sa stiti ca ma adresez cu “domnule” nu din cauza ca vreau sa fiu ironic, ci din respect pt mama mea care m-a educat sa fiu respectuos!

  Doamne-ajuta!” ……………Inca o dovada ca s-a actionat haotic si vinovatii ar trebui sa plateasca!!!!!

  • Domnule nelu felicitari pentru efortul si initiativa dumneavoastra, sunt laudabile si de apreciat dar lamuriti lucrurile pana la capat: cine v-a dat ordinul sa va retragerti si sub comanda cui ati actionat.
   Daca nu stim cine a gestionat la varf operatiunea si cine a dat ordinele nu o sa aflam niciodata adevarul asa cum a fost ci asa cum vor ei sa ni-l prezinte.

  • Off topic
   “Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana, in care cei doi au fost acuzati de abuz in serviciu si prejudicierea statului cu peste 8 milioane de euro.”

   Cine este Chiuariu? Un fost ministru al justitiei, actual senator, membru al comisiei de revizuire a Constitutiei Romaniei si omul care s-a luptat din rasputeri pentru a diminua din atributiile unor institutii care au ca obiect coruptia politicienilor!

   No comment!

   • Vorba aia, “La multi ani!” – cu executare, daca se poate.
    “Cel mai cinstit Guvern”, “cel mai bun Parlament”, “cea mai competenta guvernare” – HAHAHAHAHAHA.

 4. Nu cred ca va risca Basescu imagine si capital politic in apropierea europenelor, care sunt un barometru exceptional pentru procentajul pe care il reprezinta un partid in randul electoratului, si ca il va demite pe seful STS.
  Sunt convins ca isi va explica intarzierea si tacerea cu un soi de ancheta proprie si personala, al carei rezultat va indrepta atentia undeva in lateral, si ca pentru a gasi(sau fabrica) o poveste cat de cat decenta a fost nevoie de timp.
  Ponta a facut ce a trebuit convocand CSAT, eu zic ca ar fi trebuit mai repede, cu un program serios de infiintare a unui corp special pentru situatii de acest gen (gasire victime in situatii de dezastre) care sa fie arondat ISU spre exemplu.
  Nu ar fi avut timp Basescu sa isi gasesca o scapare decat in pripa din aceasta situatie, si poate ca in urma unei astfel de convocari rapide ar fi gafat, si atat el cat si oamenii lui nu ar fi votat demiterea sefului STS (lucru care ar fi dus spre reformarea tuturor serviciilor secrete daca ar fi fost bine instrumentata de guvern cu ajutorul opiniei publice)
  Dumneavoastra ce ziceti domnule Radu Tudor? Imi impartasiti opinia?

   • Deocamdata premierul a anuntat o intentie. Sa vedem daca o POATE pune in practica. M-am uitat atent pe lista ministrilor din CSAT .. si mi-am imaginat ca la interne ar fi fost interimar un liberal, si mi-am mai imaginat ca ministrii liberali nu ar fi vrut sa semneze cererea de convocare sub diferite pretexte (unul ar fi asteptarea rezultatului anchetei comisei demarate la initiativa lui Dobritoiu – alt liberal!).
    Parca nu mai este atat de simplu d.le Radu Tudor! Oare asta sa fie motivul pentru care Victor Ponta s-a opus demiterii lui Radu Stroe (se zvoneste ca acesta si Chitoiu sunt oamenii PSD in PNL) si apoi al numirii, ca interimar, a lui Gabriel Oprea?
    Pare fantezist, dar ….

    PS. V-as sugera, ca cel putin pana luni, marti sa va abtineti sa mai laudati initiativa lui Dobritoiu 🙂

 5. Ai calculat gresit Radule… Basescu nu-l va demite pe Opris, pt ca sunt mari interese in joc. In acest moment se deruleaza un joc murdar: acoperirea lui Opris prin mutarea centrului atentiei opiniei publice pe Raed Arafat. O operatiune agresiva mediatica este in plina desfasurare si constat cu mirare ca nu este aparat (cu date obiective reale). Presa (audio, video, scrisa) cotrocenista abunda in asemenea intoxicari, forumurile sunt pline si ele. Chiar am urmarit escaladarea graduala a atacurilor. In curand il vom pierde si pe el… daca nu porniti contraofensiva.

   • “Daca va continua sa evite responsabilitatea si sa-l tina in brate pe seful STS, Traian Basescu va deconta politic si personal presiunea opiniei publice pentru aflarea adevarului in cazul neidentificarii corecte a locatiei avionului cazut.” La aceasta afirmatie ma refeream, caci nu va deconta nimic. Ba dimpotriva, cred ca va decarta. Raed va fi din ce in ce mai expus linsajului mediatic(cred ca luni va fi atins punctul de maxim)… lumea va uita de STS… si s-ar putea (sper sa nu) ca prin mutarea aceasta, Raed sa fie nevoit (obligat) sa plece din fruntea SMURD-ului pt a nu afecta credibilitatea acestuia. Jocul este unul simplu si eficient… se transfera presiunea pe alt oboiectiv. Miza este una uriasa (in opinia mea): mentinerea lui Opris si razbunarea pt lovitura primita prin manifestatiile de sustinere a dr. Raed. Nu uita… asta este razbunator. Si inca una… stiu ca esti in Consiliul Director, atentie ca se incearca acreditarea ideii cum ca avionul SMURD YR-SMU este unul si acelasi cu YR-ANF si ca totul este o frauda penala.
    Revenind la oile STS-iste, daca as fi in locul lui Ponta, dupa ce mi-as fura-o in CSAT, ca tot am 70%, as schimba lege de organizare si functionare a STS-ului, demilitarizand-ul si trecand-ul in subordinea Ministerului Telecomunicatiilor, sub denumirea de Directia pt Telecomunicatii Speciale, condusa de un Director de Directie. Si apoi Opris out… Dar, Ponta e pisoias…

 6. E tare Ponta. Pune presiune pe Basescu, mimeaza responsabilitatea, are mistocareli subtiri pe la TV, doctorate luate cu copiuta pe sub banca, personalitate multipla (ca prim-ministru ia o decizie pe care parlamentarul din el o contesta), pune la punct occidentul, se trage in poza cu Obama si rezultatul se vede ….. plin de autostrazi, politici coerente in toate domeniile, ce mai, un adevarat OM POLITIC.

 7. Cine sa plateasca? Pleaca greu de pe scaunele lor ! Ministrul de interne pe care nu-l recomanda nici vocea(din fundul butoiului)nici talentul ca ministru a plecat greu..sefii dela ROMATSA,ROMAVIA ROM… cum le-o mai zice nicio tresarire nu au. Seful de la ISU a plecat si apoi a facut comentarii nesimtite.De STS, ce sa mai vorbim ? Poate se apropie un gutremur, PE MIINILE CUI SUNTEM??! TOti isi arunca pisica peste gard. NESIGURANTA este sentimentul pe care il ai atunci cind vezi pe mina cui e tara,noi,copii nostri,batrinii nostri…

 8. Presiune “rece”. Daca nu este “mare si incinsa”, lui Opris i se “drapeleaza si lui base i se fâlfâie”. Daca nu va fi unanimitate, (si sigur nu va fi), nimic nu va fi. Base va “asigura NE “unanimitatea. Vom trai si vom vedea.

 9. Pilotul Adrian Iovan a salvat vieţi.
  Preşedintele Băsescu a nenorocit o naţiune.
  A avut Băsescu bunul simţ de a trimite cîte o coroană celor doi adevăraţi OAMENI ?

 10. Pilotul Adrian Iovan a salvat vieţi.
  Preşedintele Băsescu a nenorocit o naţiune.
  A avut Băsescu bunul simţ de a trimite cîte o coroană celor doi adevăraţi OAMENI şi victime ?
  Nu că i-ar păsa, doar aşa, măcar de ochii lumii !

 11. AFIRM CU TOATA RESPONSABILITATEA CA ASA CUM FUNCTIONEAZA STATUL ACUM,POATE FUNCTIONA SI FARA PRIM MINISTRUL PONTA.N-A DEMIS NICI UNUL DIN MINISTRII AFLATI IN SUBORDINEA SA,DAR CONVOCA CSAT !?!?!.POLITRUCI DE VALOAREA LUI VICTOR PONTA AU FACUT O CONSTITUTIE CARE NU STABILESTE RAPORTUL DINTRE INSTITUTIILE CARE CONDUC STATUL !INTIMPLATOR ?EU ZIC CA NU.MAI DEGRABA INTENTIONAT,PRIN ASTA LASIND LOC LA INTERPRETARI.IN ACEST FEL SE PROTEJAZA UNII PE ALTII.PONTA ESTE,, PRODUSUL” LUI ADRIAN NASTASE SI URMASUL ELENEI CEAUSESCU-DR.-.CU NASUL SEF LA SRI,CU NASUL COPIILOR VICE PRIM MINISTRU,CU SOCRUL SEF DE GRUP PARLAMENTAR SI CU NEVASTA EUROPARLAMENTAR PONTA N-A REALIZAT NIMIC DEOSEBIT DE CIND SE AFLA LA GUVERNARE.NU CA INAINTE S-AR FI REMARCAT PRIN CEVA !SA AI O MAJORITATE PARLAMENTARA DE 70% SI SPRIJINUL POPULATIEI SI SA REALIZEZI ATIT DE PUTIN ?POATE PSD CARE ESTE CEL MAI PUTERNIC PARTID DIN TARA SI PARTIDUL CU CEI MAI MULTI OAMENI DE VALOARE,INTELEGE IN SFIRSIT,CA VICTOR PONTA OFERA UN SINGUR PUNCT IN PROGRAMUL SAU DE GUVERNARE:TRAIAN BASESCU.PENTRU ROMANIA,ESTE PREA PUTIN!DACA NU TE INTELEGI CU NEVASTA,DIVORTEZI .DACA PENTRU TINE N-AI FOST IN STARE SA IEI CEA MAI BUNA DECIZIE,CUM POTI PRETINDE SA DECIZI PENTRU UN POPOR ?PENTRU MINE,VICTOR PONTA ESTE CEL MAI INEFICIEN PRIM MINISTRU PE CARE L-A AVUT ROMANIA IN ULTIMA JUMATATE DE SECOL.LA REVEDERE…

 12. Rationament corect. Felicitari! Insa, am indoieli FOARTE MARI ca Gabi Oprea, ministru interimar de interne va juca pana la capat cu initiatorii. Despre sefii serviciilor, perfect de acord cu dvs.
  O alta indoiala am si Gerea si chiar Cazangiuc…
  Si nu in ultimul rand, se cere capul unui serviciu secret, desi o fi el tehnic (oare ce nu ofera sursele MASINT) al unei directii de productie vegetala de prin Ministerul Agriculturii.
  Eu cred ca Ponta are un obiectiv ascuns, inteligent si bine definit. Joaca la cacealma!!!Vrea sa stie cat de loiali ii mai sunt ministrii din Cabinet, in special cei din PNL, cat si daca “lumea informatiilor” (cunoscatorii stiu ce vreau sa spun), ce are ca azimut Departamentul de Stat al SUA, il crediteaza pentru a se inscrie la un start prezidential la alegerile din toamna.
  Dupa umila mea parere, cred ca, oficial, PSD-ul va spune ca-l va sustine pe Antonescu dar va “semnaliza” (cu ajutor consistent in filiale din tara) pentru “independentul” Sorin Oprescu.
  Cred ca aceasta sedinta CSAT , de se va tine, ii va fi extrem de utila lui Victoras…

 13. RECTIFIC…desi o fi el tehnic (oare ce nu ofera sursele MASINT) este totusi mult mai importannt fata de exemplu capul unei directii de productie vegetala de prin Ministerul Agriculturii….

 14. Dle Radu TUDOR, se pare ca acum nu este necesara numai o demisie ci chiar doua(se pare ca si sefii din MINISTERUL ARMATEI nu au facut tot ce trebuiau sa faca pentru salvarea “celor cazuti cu avionul”).Se vede ca au dormit si astia in ….cizme,si au fost si ei,in acea zi, doar telespectatori ca si noi toti.Oare tara asta se va face vreodata bine?.Raspuns(cf BRUCAN):Dupa 20 ani de la …plecarea/demisia lui basescu.

 15. Domnule Tudor,
  valentin vasilescu care a vorbit la emisiunea Esential scrie mai mult la vocea rusiei.
  de ce a asteptat atat si nu a sunat in ziua accidentului sa spuna cum se poate localiza avionul cazut?
  eu nu vreau sa spun mai multe despre el. Stie el de ce .
  Talentul acesta de atotstiitor dupa razboi l-a avut de tinerel.

 16. Daca apare Cucul pana luni e clar ca nu-si va demite sluga. Daca nu, e posibil sa o faca, a mai scapat el de slugoi deveniti inutili sau deranjanti (l-a dat el afara pana si pe Boculete, sluga perfecta atunci cand lua tara foc).
  Oricum Ponta se apropie asimptotic de Cuc in ceea ce priveste fuga de raspundere. Vorba lui Radu Tudor, vomitos!

 17. Trebuie noi sa nu ne mai ascundem in case indiferenti sau lasi, trebuie IESIT IN STRADA IMPOTRIVA INTREGII CLASE “POLITICE” (BORFASI).

  LA PUSCARIE CU PONTA SI BASESCU. NISTE CRIMINALI CARE NE FAC TARA PRAF SI NE OMOARA CU ZILE CA SA SE IMBUIBE EI.

 18. „În România se fură anual miliarde de euro cu sprijinul politicienilor”

  “in România se face evaziune fiscală progresiv, la nivel înalt, încă din 1992, odată cu introducerea TVA. Fără a se implementa și o legislație antifraudă pe măsură, țara noastră este un El Dorado pentru toți șmecherii din lume, susținuți de lăcomia politicienilor care nu vor să oprescă plaga prin legi pe măsură, pentru că sunt prea lacomi. Ilustrație: Vasile

  În timp ce Ponta și Chițoiu chițăie că nu au bani și ne măresce taxele, iar ANAF își face logo și rebranduire de milioane de euro, departe de ochii publicului, rețele de crimă organizată sprijinite politic fură taxe și impozite de miliarde de euro anual. De exemplu, TVA, taxa pe consum inclusă în preţul tuturor produselor plătite de noi, nu ajunge la bugetul statului cum ar fi normal, ci în conturile crimei organizate. Pentru a întelege cum este posibil să se fure atâția bani, iar autoritățile să nu facă nimic, am stat de vorbă cu Pavel Roman, comisar al Gărzii Financiare (GF) până acum două luni, când Guvernul a desființat Garda și a trimis oamenii acasă.

  VICE: Cum este viața de când nu mai lucrați la Gardă?

  Pavel Roman: Încă nu m-am dezmeticit. Mă simt ca un câine credincios alungat de stăpân, fără motiv și fără explicație logică. Pe de altă parte, când văd se întâmplă, realizez că în războiul cu evaziunea fiscală statul român a pierdut lupta. Este penetrat și controlat de structuri de crimă organizată până la nivel de Guvern.

  Cum se vede sistemul fiscal prin ochii unui comisar al Gărzii Financiare?

  Este bazat pe un Cod Fiscal greoi, prea stufos, interpretabil și speculativ, cu multe lacune, conceput de teoreticieni și nu de practicieni. Este acompaniat de o legislație economico-fiscală extrem de permisivă și de una penală arhaică, neadaptată fraudei fiscale. Menținerea acestui cadru legislativ favorabil evaziunii nu ține de prostie sau de lipsă de experiență, cât de politizarea excesivă a administrației și de presiunile și forța crimei organizate. Din aceleași motive, personalul din instituțiile statului este de tip clientelar, obedient. Nu este încurajat profesionalismul, iar asta se vede în lipsa de eficiență a sistemului.

  Păi, dacă atât plătitorul de taxe cât și autoritățile de control văd asta, de ce nu se schimbă nimic?

  Dacă analizăm cum se duce astăzi lupta împotriva fraudei, este evident că evaziunea e mai degrabă protejată decât înfierată politic. Între decidenții politici și crima organizată există legături foarte strânse, aproape oficiale. De exemplu, în comerțul cu carne și preparate din carne, România a ajuns Raiul evaziunii; conform estimărilor oficiale, frauda depășește un miliard de euro anual. Ăsta nu este un secret nici pentru șefii Fiscului – care doar aparent se fac că nu înțeleg fenomenul și îl întrețin prin non-combat -, nici pentru politicieni. Deși au fost și sunt informați în permanență asupra fenomenului (de SRI, de DGIPI, de ANAF etc.), nu reacționează și nu iau nicio măsură de ordin legislativ ca să stopeze sau măcar să reducă mega-frauda.”

  http://www.vice.com/ro/read/fost-comisar-al-garzii-financiare-in-romania-se-fura-anual-miliarde-de-euro-cu-sprijinul-politicienilor

 19. Pun pariu ca Besescu se va opune ca seful STS Marcel Opris sa fie demis..In felul acesta Besescu ii va fi recunoscator lui Opris pt. sprijinul dat in 2012.
  Ba, cred ca va iesi la o ora draga Cucului pt. a lovi in Premierul Victor Ponta pentru actiunea de a cere convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii peste capul lui…
  Va fi considerata ….beseste(!) o noua LOVITURA DE STAT !

 20. Este adevarat ca la 20 km de locul prabusirii avionului se afla o unitate militara de radiolocatie(pe muntele Mare)cu radar performant standard NATO?
  De ce MApN nu a miscat un deget pentru a ajuta un ofiter aflat in pericol? 🙁
  La 50 km (in linie dreapta,in zbor) este baza aeriana 71 de la Campia Turzii,care are in dotare elicopter MEDEVAC IAR Puma Socat 330.
  DUSA are ceva de spus? NU,participa cu cinism la funeralii.

  De ce R.MANESCU nu a format si condus celula de criza asa cum prevede legea in caz de catastrofa aeriana?
  Avionul cu pricina zbura in afara standardelor sau cel putin la limita lor. Este de netolerat … si cate or mai fi in situatia asta!
  Unde sunt anchetele?

  DEMISIA LUI DUSA SI MANESCU ESTE OBLIGATORIE! 🙁

  STS este doar un nou motiv de prosteala politica intre Ponta si Basescu pentru a se acoperii mizeria din sistem.

 21. Se pare ca liberalii vor sa o schimbe pe Ramona manescu pentru ca nu vrea sa cedeze spitalele CFR.
  Multi ministrii liberali cu interese de buzunar au vrut spitalele CFR mai ales ca la Cfr 2 este foarte tentant terenul.
  Ultimul care le-a dori a fost Stroe.

  Pentru ca nu a cedat, smecherri i-au cerut lui Antonescu sa o schimbe

 22. NU CRED CA PONTA ILPOATE PRESA PE BASESCU,ASA CA NU VA FI NICI O DEMITERE .BASE PREFERA SA-SI TAIE O MINA DECIT SA-SI SACRIFICE SERVITORUL CREDINCIOS SI DOTAT CU CELE MAI BUNE SURSE DE INFORMATII.CRED CA VA VENI O VREME CIND SEFUL STS IL VA LUA DE MINA PE BASECU FORMULA :HAI SA MERGEM TAI CA VIN CEILALTI SI PATESTI CA CEAUSESCU.

 23. Spuneti-mi domnule Tudor cum s-ar traduce art. 2, alin. (2) din Reg. de funct. a CSAT: (2) în intervalul dintre şedinţe, pentru rezolvarea problemelor urgente, Consiliul adoptă hotărâri cu acordul individual al membrilor.
  Sa inteleg ca in afara sedintelor trimestriale hotararile pot fi luate individual si nu prin consens? Desi nici consens nu inseamna unanimitate conform DEX!
  Poate asta insemna: Pa, Opris?

 24. Dupa ce domnii de la Romatsa ne-au tinut o lectie despre avioane si altitudine, domnul Stroe ne-a lamurit cum sta cu blestemele, aia de al STS ne-au redefinit precizia, vine ieri domnul Toba si ne da lovitura de gratie.

  El ne explica cu lux de amanunte ca ei au sistem de localizare de 15 milioane de euro, insa nu poate fi folosit decat pentru infractori, are 300 kg si trebuie carat cu toata politia, pus intr-o remorca si mers intr-o directie data de altii. Asta da HightTech si eficienta. Astia ne iau de prosti. Nu ar vrea domnii politisti sa ne faca o demonstratie operativa a sistemului nou achizitionat.

  Da ce fac cu sistemul ala, ii repereaza pe cei care trec prin fata politiei fara cascheta pe cap. Pfff….

  La politie e un arsenal intreg.

  Sariti, bre! ca se aud bubuieli mai mari decat cele de langa Horea.

  Pe aceasta cale solicitam domnului Ponta sa infiinteze o a treia celula de criza pentru transplant de organe la STS si politie. Corrdonatorii acestei celule sa fie domnul Zamfir, doctoritele care au urcat 10 km pe munte, si ceilati medici.

  Speram ca dupa terminarea procedurilor medicale, domnii STS sa isi continue activitatea in presa tabloida, iar cei din politie sa fie motorul reformarii din temelii a sistemului de invatamant.

 25. Titlul e foarte prost. Cand citesc de presiunea lui Ponta asupra lui Basescu ma apuca rasu-plansu. Ca sa fiu sincer , un post Ponta.TV era suficient , nu mai era necesara lansarea celui de al doilea. De la A3 a ramas doar sigla. Ma uit la voi din ce in ce mai putin , dar in timpul alocat , atat cat a mai ramas , incercati sa nu-mi insultati inteligenta. Macar dintr-un minim respect reciproc , pentru ca nici eu nu va injur , ca altii.

 26. si daca il demit cu ce ma aleg eu cetateanul care de 24 ani platesc halitori . basescu nul demite datorita lui este boss sau dal trimite de acolo apare in alta parte cu acealeasi facilitati la continuarea meseriei invatate .de bun general de armata asa am inteles .numai generali,maresali si persoane cu doctorate conduce tara .
  usl inca nu a inceput inlocuirea fratilor incopetenti din guvernele anterioare ba din contra ii re- re- revaluiaza si te trezesti cu ei mai puternici cu functi de conducere in minile lor stind bunul mers a societati romanesti cel recomanda pe oprea general ,realizari notabile are.
  citi politruci fosti muncitori au schimbat din conducere .
  opinia mea este simpla daca nu se trece la modul cel mai serios la schimbarea tuturor oamenilor dint toate structurile de conducere incopetenti sau cu alta pregatire decit cea in care isi desfasoara prezenta activitate nimic nu se realizeaza .
  romania va fi condusa de caratori de genti
  – oameni care nustiu sa se iscaleasca
  – de golani si derbedei .
  asta imi vine acum in cap ca sa stopezi un criminal in serie trebuie arestat indepartat pentru todeauna de oameni ,daca il indepartezi 1-2 ani cind scapa se reintoarce la vechea meserie asta stie el .
  ca criminali sa fie arestati ,justitia trebuie sa fuctioneze pe legi fara interpretare,constitutie la fel.oameni verticali care in clipa cind sunt sunati. tipul arestat judecat condamnat numai asa vom merge inainte altfel mergem inapoi .
  unele ziare engleze spun adevarul ca sa fim tara europeana intelectuali si ceilanti trebuie sa lucreze in tara si nu aiurea .
  sa platim pretul exact pentru orice investitie si vor ramine bani si pentru doctori,pensionari ,si rezerva tari se va mari apoi trecem la euro fara multe probleme .

 27. Mai degraba presiunile ar trebui sa fie pe Dusa, daca se adevereste informatia ca radarul MAPN, cel mai performant din Romania se afla la 15 km de locul accidentului.
  Pariez o mie de euro cu dumneavoastra domnule Tudor ca Opris nu va fi demis. Pisicul Ponta e prea slab, raportul lui Oprea dezvinovateste STS-ul si tare mi-e teama ca daca dr. Ponta insista, atunci Basescu va cere demisia intregului cabinet Ponta. Da, stiu ce vreti sa-mi spuneti ca STS-ul avea atributii precise in astfel de situatii. Daca nu-s invinovatiti de altii in afara de d-voastra si Ponta inseamna ca sunt imaculati.

 28. nu ma intereseaza ce face PONTA acum dupa ce au murit doi oameni !!! ma interesa daca facea atunci cand s-a prabusit avionul !!! trebuia sa urle sa tipe sa i impinga pe toti ministrii cu raspundere sa faca treaba sa nu se fi ajuns in situatia asta !!! eu personal daca ocupam functia lui si se ajungea aici ,imi depuneam demisia !!! are si PONTA vinovatia lui pentru ca este inadmisibil sa declari ca inca nu stii cine este vinovat !!!! de 24 de ani nimeni nu este vinovat nici un politician ,iar noi stam si ….stam !!! RUSINE !!!!

 29. Am cateva intrebari simple la care astept raspunsuri concrete:
  1.Un parlamentar a fost arestat fiind oprit in trafic si s-a spus ca cei de la SRI l-au depistat dupa bateria de la telefon in conditiile in care respectivul nu discuta la aparat.Politistilor le-a fost comunicat locul de pe “autostrada”Moldova pct Urziceni.Cum a fost posibil?
  2.Dr.Radu Zamfir a vorbit la telefon si era si el pe pamantul patriei,de ce nu a fost identificat?Poate aflati cum s-a intamplat cu parlamentarul,cine a trimis datele,si poate asa descoperim adevarul.S-a dorit compromiterea unor persoane?
  Astept raspuns prin televiziune,e-mail,daca nu ma gasiti, apelati la 112 ca sunt inregistrata pentru ca am fost nevoita sa apelez acest numar.Multumesc.

 30. Ati observat ca numele eroului IOVAN, prin anagramare se transforma in AVION ?

  As vrea ca urmatorul presedinte sa decoreze satenii salvatori din Apuseni cu STEAUA ROMANIEI. Dar nu Satana de la Cotroceni, sa nu-i atinga el…

 31. Inca nu mi-ati raspuns la intrebare domnule Radu Tudor: Antena 3 Live si arhivele emisiunilor dumneavoastra nu se mai pot vedea decat daca platim ?!

 32. Interesant.Reporterii televiziunilor basiste il presau ASTAZI pe PONTA cu intrebarea :Dar MINISTERUL TRANSPORTULUI? DAR MINISTERUL TRANSPORTULUI(deci basistii si-ar dori si demisia RAMONEI MANESCU) fara sa intrebe nimic de …STS.Nu ma deranjeaza deloc aceasta problema si daca este vinovat/a sa …plateasca cu DEMISIA.
  Incredibil.Dna STOICESCU il intreba pe fostul ministru al culturii(in esenta ..dar nu cu formularea explicita redata mai jos):Cand va cere ANTONESCU demisia RAMONEI MANESCU ?(asa cum a facut cu dvs cand va cerut demisia ,sublinia suparata, dna Stoicescu!!!).Deci,logic, dna STOICESCU pune aceleasi intrebari ca basistii insa nu cred ca este basista(imposibil) ci numai suparata pe ANTONESCU ca nu le da PC-istilor ..odata …un post de europarlamentar.
  Eu cred ca ANTONESCU greseste,daca nu le da PC, ce isi doresc acestia ,fiindca daca isi pune in cap ANTENA 3 …atunci ..adio ….presedentie(istoria a mai confirmat acest lucru chiar si in 2009).Eu cred ca ANTENA 3 este mai puternica ca …serviciile si ANTONESCU va trebui sa cedeze daca ….vrea sa mai aiba vreo sansa.Stim ca in runda finala la presedentie(2009) televiziunile au hotarat candidatii:Basescu impins de televiziunile basiste si Geoana impins de ANTENA 3.Sa vedem pe cine va trimite in runda finala in 2014 ANTENA3 pe de o parte si TELEVIZIUNILE BASISTE pe de alta parte?.

 33. ANM: “S-ar putea emite COD ROŞU”. Nu plecaţi din CASĂ dacă nu aveţi treabă. Prognoza pentru acest weekend
  LOL. E o seceta afara de iti vine sa faci plaja si la ora asta…

 34. De ce tace sts,musca pa caciula opris este ocupat cu rotunjirea averii,decat sa dea informatiile exacte asupra locului ia pozitia tacerii,sa explice cum a fost posibil sa puna atatia oameni pe drumuri,prin paduri si zapada,pe alocuri pana la brau!Astea sunt doar in lumea civilizata in care cetateanul contribuabil este respectat si informat tot timpul in conferinte de presa despre starea evenimentului cu care se confrunta!La noi,nesimtire cat casa pe banii nostri,ii platim sa fim persiflati,nebagati in seama de acesti gaunosi cocotati in scaune si functii caldute!Toate serviciile astea sts,sri,sie,die si care or mai fi put,sunt defapt specializati in spionatul cetatenilor,haituiala si hartuire,s-au dovedit a fi incompetenti intr-un simplu caz de localizare,testul simplu dat oricarui cercetas minor!Spunea sora Aureliei ca tara asta este defecta,am trait 10 ani defecti,cum naiba in toate situatiile in care intram,ne lovim de mizeria facuta de basescu,spune-mi o situatie in care sa nu fi fost increngaturile mafiei basescu,oameni incompetenti pusi pe capatuire si cum naiba sa mai vrei sa mearga ceva in tara asta!Convocarea CSAT se impune,astea sunt situatiile legitime pentru intrunirea lor,pentru fiecare viata pierduta trebuind sa dea socoteala toti cei implicati in orbecaiala asta!

 35. La doar 15 kilometri de locul unde s-a prăbuşit aeronava, este amplasat cel mai performant radar din dotarea Armatei Române. E vorba despre o unitate de radiolocaţie, înfiinţată de pe vremea lui Ceauşescu, care cel mai probabil a continuat să aibă avionul lui Iovan pe ecran până la 40-50 de secunde înaintea prăbuşirii.
  Sursa: Antena 3
  Pe timpul cui ? Aoleo… Pai ce e comunist e nasol. Asa ca ce e comunist nu are voie sa fie folosit. Lasa ca i-a salvat NATO pe aia cu radarele lor. I-a durut in c* de ei, cum ii doare si de noi… Asta e adevarul.

 36. Sa vad daca ia cineva in sema ce ati scris mai sus domnule Sorin Popa, deoarece se pare ca pe acest blog jocurile sunt facute sa se gaseasca vinovatii care le convin unora, se politizeaza excesiv aceasta nefericita intamplare si cred ca si de acesta data nu va fi nici un vinovat cu adevarat, nu se va trage nici un fel de invataminte, iar interesul personal si de presa conform ordinelor primite de la patroni isi va face loc mai repede decat adevarul. Toata stima pentru salvamontisti, voluntari si acei OAMENI care salveaza cu adevarat vieti

  • Da. Numai ca nu prea multa lume vrea sa vada. Exista niste bariere psihologice care nu permit oamenilor sa-si accepte greselile de judecata si sa-si considere perceptiile drept adevaruri. Asta face ca sa nu-si recunoasca nici pentru ei insisi macar erorile, nici fata da altii. In final nu exista o capacitate de a invata si de a evita pe viitor capcanele vietii.
   Lucrez intr-un domeniu care obliga (ce buna e uneori obligatia legala!) la analiza evenimentelor din toata lumea. De aceea cunosc rezistenta oamenilor, chiar daca nu ii costa nimic, la acceptarea concluziilor fundamentate, dar care le contrazic convingerile anterioare. Nu mai vorbesc de cei mai multi, care nu sunt familiarizati cu metode de analiza a cauzelor (directe, contribuitoare si de profunzime)…
   Dovada: chiar azi, desi s-a avertizat din timp ca este cod portocaliu de viscol, desi oamenii din acele zone au mai trecut nu de mult prin situatii diferite, dedsii s-a cerut (week-end fiind!) sa nu se iasa, daca nu e necesar, tot e lume inzapezita. Mai mult ce s-ar putea face? Daca pe mine ma prinde in tura inzapezirea, nu pot pleca de acolo pana nu vine schimbul, reducem activitatile la cele minim necesare. Exista procedure si asta o stim de cand ne angajam. Daca ne prinde pe drum inzapezirea sau alt eveniment, stim ca trebuie sa fim imbracati si ce trebuie sa facem. Am lucrat in tura continua aproape douazeci de ani si am prins tot felul de situatii, insa nu am plecat niciodata de capul meu, nu am luat decizii care sa puna vieti in pericol. Si reaspunzatoare e firma care imi asigura transportul (si angajatorul).
   E o chestiune culturala. Care include si modul de informare, inclusiv al presei. Analizand isteria din presa, am remarcat un lucru – in perioada in care s-a relatat despre operatiunea de evacuare, moderatoare erau peste tot numai femei. Fara sa fiu misogin sau sa am tendinte sa discriminez, trebuie sa remarc o realitate: femeile sunt mult mai inclinate catre emotiv, au tendinta de a reactiona ceva mai putin rational, de a se panica si de a crea isterie. Indiferent ce ar zice oricine, admitand ca exista si exceptii. Televiziunile nu gaseau moderator cu spirit mai practic, care puteau fi folositi, daca tot erau intr-un continuu breaking news? Sau macar sa scoata din platouri invitatii inutile sin nepriceputi, sa invite specialiosti, sa verifice stirile (asa cum e si deontologic). Si obligatoriu sa nu tipe, sa-si controleze limbajul non-verbal, atata cat se poate.
   Dar, ca neam, nu avem o cultura de securitate, asa cum altii au capatat. Aici mi se pare o problema. Se vede si la prompteriste si “moderatoare”.

  • Uitam sa prezint o opinie de nespecialist, dar de privitor rezonabil:
   – cauza de profunzime este decizia pilotului de a accepta zborul. Fara asta nimic nu s-ar fi intamplat;
   – contribuitori: graba, decizii incorecte ale pilotului bazate pe supraestimare (de a se pune cu vremea, de a continua zborul, de a cobori, de a iesi din procedura care ii asigura urmarirea, alegerea tipului de avion),ignorarea unor proceduri de securitate (centurile de siguranta!), comunicare defectuoasa si neprofesionala intre toti, coordonare deficitara intre autoritati, atitudine pasiva a unor autoritati (lipsa de implicare), comunicarea defectuoasa catre exterior, comunicarea pe mai multe canale, comunicarea directa cu cei implicati chiar in timpul interventiei, folosirea de date neverificate, mijloace de identificare-cautare insuficiente si inadecvate, atitudini panicarde si isterice; cred ca mi sunt multe, dar astea mi-au trecut prin minte;
   – cauza directa – givrare.
   – puncte tari: comportamentul impecabil al pilotului la aterizarea fortata, atitudinea accidentatilor (se vede ca au habar de supravietuire), dedicarea celor care au paricipat la operatiuni, implicarea cetateneasca.
   Observatie: cetateanul care a ajuns primul la epava a spus un lucru, care trece neobservat – a facut o deductie logica – daca supravietuitorii nu au fost gasiti acolo unde erau cautati, stiind foarte bine zona (prostii cu hartile militare, alea nu pot fi folosite de oricine!), a sesizat ca exista o zona neperiata. Nu e nimic iesit din comun. Este o atitudina pozitiva a unei persoane implicate efectiv, dar nu e vorba de o inteligenta superioara, de un talent de salvator sau cine stie ce parapsihologie. Ar fi bine nici acest lucru sa nu fie supraestimat, ca s-ar putea ca alta data sa trimitem cetatenii obisnuiti la interventii…

 37. Preluare de pe facebook:
  …. si pentru ca sintem la ora dezvaluirilor, va mai o ofer o mica bomba, pentru a va da seama singuri ce minciuni ordinare se vechiculeaza in presa… sistemul de localizare a apelurilor la 112 a fost realizat si implimementat in 2008 de catre ROMTELECOM si HEWELETT-PACKARD Romania!!!!…. Teamnet-ul ala de care vorbesc toti habarnistii a facut doar un UPGRDADE al aplicatiei GIS care EXISTA deja implementata la 112 – fara lagatura cu localizarea….!!!…. adica fix-pix… va reamintesc ca era anul cu infringementul…. va reamintesc si de ANCOM…. si de ministerul comunicatiilor….

 38. Articol Gandul:

  <>

  precizarea mea: STS a iesit si in 2008 cu un comunicat similar, cind Borbely saliva de osanale la adresa sistemului de localizare, iar ANCOM-ul se arata destept in normativele tehnice bagate pe git institutiei…

 39. o sa faca Basescu ceva cand or ataca teroristii bazele NATO. Pana atunci ce conteaza ca mor cativa romani.

 40. misterele micului paris:pe cine vrea dana grecu la putere?nu intelege ca daca nu este ponta prim ministru va fi un om a lui basescu?

 41. Buna seara,
  daca va mai privesc, simt ca-mi ies din pepeni!
  NU va mai intrebati – Dana Grecu – intre voi: “cum explicati?”
  NU MAI AVEM NEVOIE DE EXPLICATII!!!
  Vrem SOLUTII!!! CLARE, APLICATE, STRICT LA OBIECT!!!
  F BINE ca antonescu a fost huiduit in timp ce mii de oameni plangeau la capataiul EROULUI – ADRIAN IOVAN – F BINE!
  F BINE ca cei huiduiti au fost pusi in aceeasi oala, doar au un “pact comun de ‘buna guvernare’ si neagresiune” – si eu, ca cetatean votant, simt acest pact ca pe unul impotriva mea!
  ADIO vot, pe mine nu ma mai prinde nimeni la urna, nici la alegeri, nici la referendum – sa faca ce-or voi, sa se aleaga intre ei, sa-si fure unii altora caciula, NOI – ROMANII trebuie sa ne salvam pe noi de ei, nu sa-i alegem si-apoi sa vedem cum fac, intre ei, cumetrii jegoase!
  Ti-am scris, Radu Tudor, la ora asta – 19:15, poate mai intri pe aici si comunici si celorlalti parearea mea de (fost)alegator – mintit, injosit, supra-taxat, batjocorit, indoliat… sa mai adaug? Prea destul, DESTUL!!!

 42. DOMNULE TUDOR – NU MAI LUATI APARAREA GUVERNULUI – DACA SE PRABUSEA PONTA SAU BASESCU CU AVIONUL IN CAT TIMP ERA GASIT?

 43. Domnule Radu Tudor. Ma numesc Catanescu Alexandru-Laurentiu si sunt cercetator la INCDIE ICPE-CA si vreau sa va spun ca domnul sef al STS ce cauta in consiliul de administratie al unui institut national de cercetare. Cum justifica domnul meu director al INCDIE ICPE-CA justifica prezenta acestuia in consiliul de administratie ca STS apara cercetarile nostre sa nu li fure altii. Cum va explicati dumneavoastra aceste relatii si afaceri ale acestor domni care ne conduc. Multumesc si respect pt. dumneavoastra si rog confidentialitatea numelui meu. O seara buna!

 44. D-le Tudor,urmaresc acum emisiunea “La ordinea zile” si am o intrebare pentru d-voastra la care nu astept evident raspuns.Nu va simtiti jenat de modul in care Dana Grecu afirma ce afirma .Evident ca are dreptul sa spuna orice doreste,dar sa acuzi orbeste guvwernul, politicienii ,tara, etc.pentru ca nu a iesit o tragedie asa cum crede d-na Grecu ca ar fi norma lmi se pare fabulos. Asa ceva n-am mai vazut in gazetarie,o isterie ajunsa la paroxism.

 45. Ce nu intelege Grecu ca primul ministru are datoria sa asigure stabilitatea min. de interne si sa le dea in continuare incredere intr-o situatie grea in care capul ministerului e decapitat si structura(armele)trebuie sa functioneze si miine.

 46. Buna seara. V-am spus ca se incearca folosirea aceastei tragedii pentru a ataca si slabi Guvernul, chiar daca are partea sa de vina. Oricum Guvernul “nu este lasat” sa guverneze. Basescu a reusit sa concentreze in jurul sau (mai corect ei s-au concentrat in jurul sau si il mentin artificial din D-zeu stie ce motive) exact acele institutii care au posibilitatea si unele dintre ele, puterea legala, sa controleze toata societatea. Guvernul este lasat sa faca exact ceea ce ei permit sa faca,din pacate este neputincios.
  Chiar daca vina apartine in totalitate celor care au cea mai puternica infrastructura de localizare, vedem acum ce s-a incercat si s-a reusit sa se obtina: denigrarea si slabirea Guvernului in fataa publicului intr-un an cu alegeri, umbrirea imaginii l-lui Arafat, indepartarea atentiei de problemele Gazprom, teren, petitie, si in special minimalizarea rolului STS si SRI in localizarea epavei.

  • corul broastelor profita si pana se prind fraierii…poate pica ponta si vine boc la loc ca este odihnit.

 47. Dna Grecu decat sa tipe ca le stie ea pe toate ca Mafalda. poate vrea sa spuna romanilor ca deciziile de la decolare, in timpul zborului si in caz de probleme in timpul zborului tin de pilotul comandant.
  Va poate confirna Sorin Stoicescu.
  Iovan putea sa hotarasca daca zbura sau nu, daca se intorcea la Sibiu sau continua zborul.

  Toti au fost expusi indelung la frig.
  Din nefericire Aurelia Ion a avut fractura de coloana.

  Daca Dana Grecu era ata de agitata si pe vremea pdl si a lui boc era super, dar nu-si poate reprima ura impotriva lui Ponta si a psd. Ata se vede in fiecare emisiune.

  Vad ca despre mizeriile lui Nicolaescu la sanatate nu vrea sa vorbeasca cum nu vorbeste nici despre mizeriile pnl pentru a pune mana pe terenurile spitalelor Cfr din Bucuresti/

 48. PONTA MERGE DOAR CU MANIPULARI ,MINCIUNI – SI CU JUMATATI DE MASURA – DACA SEFUL STS NU E DEMIS IN CSAT ,PONTA INCEPE SUSPENDAREA LUI BASESCU? MA TEM CA NU – PONTA E DOAR UN LAS – CA SA NE SCAPE DE BASESCU NU E IN STARE – SA GUVERNEZE NU E IN STARE – URA SE VA INTOARCE IMPOTRIVA LUI VA UN BUMERANG – DE ASTA BASESCU STA ASCUNS ACUM

 49. Ce am vrut sa spun mai sus e ca maior george cristian nu iese din cuvantul lui basescu atata timp cat basescu e presedinte. maior este un boc care vorbeste mai putin si mai alambicat.

 50. DE CE IN RAPORTUL FACUT DE OPREA NU MENTIONEAZA NIMIC DE GRESELILE STS? PT CA OPREA E OMUL SERVICIILOR – IAR PONTA FACE DOAR DECLARATII POLITICE DAR NU ACTIONEAZA –

 51. Pentru Genoveva Pascu:
  Aceeasi nedumerire si la mine, daca STS/ul nu s/a descurcat cu localizarea, nu inteleg de ce IGSU sau cine a coordonat (pardon, cred ca nu a coordonat nimeni, dar acum vad ca nu mai este aceasta o problema de actualitate, IGSU a mers brici), revin de ce nu s/a cerut aportul SRI sau SIPI, sau aceste institutii nu stiu cum sa localizeze un telefon mobil (greu de presupus ca nu au specialisti in telecomunicatii, goniometrie etc, avand in vedere ca au ca obiect de activitate interceptarea convorbirilor conform legii.
  Cred ca lupta de orgolii a IGSU pentru a/si asigura meritele de cel mai important si cel mai bun jucator in situatiile de urgenta este o mare greseala. De fapt ia sa vedeti cati militari IGSU participa efectiv (nu din birou, ca dumnealor coordoneaza)la deszapeziri, inundatii, alte situatii de urgenta, in comparatie cu numarul de jandarmi, militari, politie, politie de frontiera. Sa vedem ca vine acusi zapada si jandarmii sau MApN/ul vor fi majoritari, iar ca numar de persoane pe judet cred ca sunt mai putini decat cei de la IGSU.

  • aceasi intrebare de mii de ori.de ce nu a localizat si sri si toba si dusa si elvis si madona?pentru ca a dat sts o localizare gresita apoi o alta tot gresita,romatsa si ei la fel,toti le-au luat de bune si timpul a trecut.

 52. …HA, HA, HAAAAA(ce intuiţie am!!! adevărul mă face să zimbesc, nu din cauza nenorocirilor)) !!! ŞI EU CE V-AM SCRIS AICI IERI, ALALTĂIERI ÎN LEGĂTURĂ CU MEDICINA LEGALĂ !!! ACUM SE CONFIRMĂ …
  APROPO, PROBLEMA LUI CAMERON D. : http://www.antena3.ro/externe/cameron-cere-ue-sa-nu-impiedice-proiectele-gazelor-de-sist-cu-reglementari-impovaratoare-241669.html : ,,Premierul britanic David Cameron a făcut vineri un apel la adresa liderilor europeni să nu împiedice proiectele pentru gaze de şist cu reglementări împovărătoare, avertizând că investitorii în energie vor merge în caz contrar în alte părţi ale lumi.” ŞI AM CITIT CĂ: http://incomemagazine.ro/articole/pre-ul-gazelor-in-romania-va-cre-te-cu-150-in-urmatorii-cinci-ani ,,România trebuie să-și liberalizeze prețurile la energie, iar șocul va fi la gazele naturale, unde prețul va crește cu 150% în cinci ani, când se va finaliza procesul de liberalizare, față de prețurile de la începutul acestui proces (anul 2012 — n.r.)’, a spus Leca, prezent la conferința organizată cu ocazia lansării Cărții Albe a Eficienței Energetice de către Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice și Camera de Comerț și Industrie București.” CUM RĂMÎNE CU GAZELE DE ŞIST DIN SUBSOLUL PATRIEI NOASTRE, DACĂ PREŢUL VA URCA ŞI PROPAGANDA ESTE SĂ PORNIM SPRE ENERGIE ELECTRICĂ, DUPĂ CE NE-AM MONTAT CENTRALE PE GAZE, SE EXPLOREAZĂ ŞI ÎN CURÎND MAX.5 ANI SE VA EXPLOATA(perioada de graţie pentru testare pentru a continua procesul)TOTUL ÎN FORŢĂ, CUM VA REZISTA POPORUL PE ACEST TERITORIU??? CÎT MAI AVEŢI SĂ NE MINŢIŢI SCĂUNARILOR ??? PE DE O PARTE SPUNEŢI CĂ AVEM DREPTUL SĂ PLECĂM ÎN AFARĂ, CEI DE AFARĂ NE BLOCHEAZĂ ŞI CONTINUAŢI ÎN FORŢĂ SA SCORMONIŢI PĂMÎNTUL PATRIEI NOASTRE !!!
  APROPO DE SUBIECTUL EXPUS AICI PENTRU COMENTARII ŞI PĂRERI: TREBUIE MARE ATENŢIE, PRESIUNEA ESTE PUSĂ DE PONTA, DAR, GÎNDIŢI-VĂ CĂ EXISTĂ PSIHOLOGIA INVERSĂ, CĂ POPORUL CERE TOTUL PE FAŢĂ, DAR PRIN SPATE, DUPĂ UŞĂ, ACEŞTIA SĂ SE ÎNŢELEAGĂ CU BRIO, BAT PALMA CA DE OBICEI. NU MAI POŢI AVEA ÎNCREDERE ÎN NICIUN INDIVID DIN SAU, DE PE LÎNGĂ GUVERN. MARE ATENŢIE(sper ca intuiţia să îmi joace feste, ceea ce nu cred)!!!

 53. cauza mortii in certificatul medicului legist:expunere la frig si numai atat?adica fata aceea dupa caderea cu avionul nu avea nicio problema medicala,mergea pe acolo pe picioarele ei si a racit?oamenii care au supravietuit spuneau ca era accidentata grav si ii faceau respiratie artificiala.si apoi cine moare asa rapid la numai zero grade?ce urmaresc astia cu un asa diagnostic?

 54. Cine nu vrea sa dispara odata cu Basescu, ar fi cazul sa actioneze corect pentru demiterea si tragerea la raspundere a lui Opris. Daca a plecat ministrul de la MAI, unde exista mai putina vinovatie, Opris nu numai ca trebuie sa plece, ci sa si plateasca, pentru ca e primul vinovat de nefunctionarea serviciului pe care-l conduce. STS a incurcat treburile si a grabit moartea celor doi.

 55. Titlu este exagerat,ponta vorbeste si el (ca si altii)discutii,base rade de incercarile repetate ale lui ponta de a prelua conducerea ostilitatilor.Asa cum am mai spus,mai trebuia o demisie …………..de la MAPN poate ghiciti cine.Sa ai unitate de elicoptere la 70 de km de locul impactului si sa nu trimiti un elicopter militar(banuiesc ca sunt cit de cit mai bine echipate decat cel de la smurd)degeaba mai depui coroane de flori si defilezi de unu decembrie.Dezastrul acestei tari sunt politicienii,oamenii complect nepregatiti pusi sa hotarasca destinul semenilor, am vazut ce-au facut in situatii limita,daca nu erau acei oameni simpli,dezastrul se putea banui.Invatati ceva din aceasta lectie ori plecati si punem un MOT la palate.

  • Astea cu elicopterele si radarul MAN sunt diversiuni folosite pentru a deruta nespecialistii. Ar trebui macar sa intelegem ca armata intervine in actiuni militare (pregatite militar, inclusiv prin actiuni de recunoastere, analiza a datelor, echipamentelor necesare). Dar cred ca lumea nu realizeaza care sunt sarcinile lor si ca Romania nu mai are 100000 de militari instruiti sa culeaga porumb sau sa descarcereze accidentati…
   Actiunile de salvare se realizeaza de civili: ROMATSA trebuia sa supravegheze si controleze traficul, sa initieze misiunea de salvare. STS trebuia sa faca localizarea. ISU a intervenit fiindca li s-a solicitat interventia terestra. Au fost antrenate toate departamentele MAI. MAN ce sa mai faca? Sa iasa cu munitie?
   Pana la urma trebuie sa intelegem ca a fost doar un accident. Mult mai putin grav decat altele, la care intervin doar cativa oameni, care nu are parte de zile intregi de dezbateri si transmisiuni si isterie. Ca nu se poate mobiliza o tara pentru fiecare accident, ca nu mai ramane nimeni pentru altele…
   Trebuie intelesi si consolati cei afectati. Dar ceilalti trebuie (si asta facem, mergand la munca si treburile noastre) sa nu oprim timpul in loc. Cine are de analizat trebuie sa analizeze, iar noi trebuie sa respectam acele procedure. Inclusiv sa ne abtinem sa riscam prea mult. Sa nu ducem avioane in zone periculoase, sa nu ne scoatem masinile pe polei si prin viscol. Daca o facem, sa nu ne plangem! Sa fim fericiti ca primim ajutor! Trebuie sa invatam o data ca totul se plateste. Ca trebuie intai sa ne ajutam singuri.

   • Pe timp de razboi se opresc luptele daca-i ceata?Am facut si eu armata e drept nu la aviatie,dar ce pot sa zic cu fermitate este ca ei, erau mai instruiti si mai inzestrati tehnic, ca sa-i localizeze si ar fi facut-o daca primeau ordin,in rest sunt filozofii la o punga de simburi de bostan.

 56. Visan (pdl), spunea ca la Campia Turzii exista o unitate de elita, special antrenata si dotata sa actioneze in orice conditii in astfel de situatii. Ca respectiva echipa s-a deplasat la elicopter, pentru a pleca, dar au primit ORDIN sa nu plece!!!!!!
  Pe de alta parte, unii spun ca pe Muntele Mare exista un radar performant care ar fi putut localiza epava.
  O intrebare se pune totusi. Cum este posibil ca un stat membru NATO, sa nu poata localiza un avion cazut, dupa multiple apeluri la 112?
  Cred ca lantul vinovatilor, mai trebuie sa-l includa si pe Ponta, Dusa, Manescu. Pana la urma in afara de min.educatiei si al culturii, toti. Pentru ca toti si-au dovedit ineficienta, neputinta, lipsa de inteligenta, de reactie. Niste adormiti, incompetenti, dar cu ifose.

  • dar tu cum stai cu inteligenta cand spui ca “unii spun ca”?ai mai auzit tu prin alte locuri nu doar la acei”unii”ca un radar vede la nivelul solului intre munti?

Leave a Reply