corneliu_dobritoiu_foto_agerpres_ro

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că va propune audierea în acest for a reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în intervenţia după accidentul din Apuseni şi analizarea modului în care şi-au îndeplinit atribuţiile.
Dobriţoiu a declarat că pentru luni este programată o şedinţă a Comisiei de apărare din Senat, cu o ordine de zi prestabilită, însă va introduce în dezbaterea comisiei subiectul accidentului aviatic din Apuseni, pentru a se decide asupra eventualei audieri a reprezentanţilor Ministerului de Interne, Ministerului Tranporturilor, a Ministerului Apărării şi a STS.
“În afara agendei, vom discuta şi asupra modului în care au intervenit instituţiile statului (după accidentul aviatic din Apuseni – n.r.), conştienţi fiind că în paralel se desfăşoară atât verificări sau anchete ale Corpului de control al premierului şi ale Corpului de control al ministrului Transporturilor. De asemenea, vom analiza modul în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi-a îndeplinit în literă obligaţiile, această chestiune fiind discutată şi în şedinţa CSAT care urmează să fie convocată luni, din câte am înţeles. Noi vom dezbate acest subiect pentru a indentifica împreună care sunt cele mai bune atitudini, reacţii din partea Comisiei, având în vedere că responsabilităţile noastre sunt limitate”, a afirmat Dobriţoiu.
El a fost întrebat dacă se va discuta şi despre audierea reprezentanţilor Ministerului Apărării, pentru a vedea dacă această instituţie se putea implica mai mult în intervenţia după accidentul aviatic.
“Categoric este posibilă audierea nu numai a celor de la Ministerul Apărării, ci şi a celor de la Ministerul de Interne, însă eu consider că vom avea o imagine mai clară la nivelul comisiei nu numai în urma anchetelor, dar în urma studierii rapoartelor de analiză şi evaluărilor care se fac”, a mai spus senatorul PNL.

148 COMMENTS

 1. Buna seara!
  Radu, acum pe bune, cine mama dracului trebuia sa depisteze acele semnale may-day emise de aparatul din epava si de ce nu face parte Romania din acel organism international care sa-mi spuna exact unde a cazut un avion in urma analizei semnalelor emise de acel dispozitiv catre satelit? Ne poate zice si noua cineva, cu precizie?

  • Serviciul de Telecomunicatii Speciale are atributii deosebit de importante în asigurarea telecomunicatiilor speciale pentru conducerea tarii, atât la pace cât si în situatii de urgenta, la declansarea mobilizarii ori a starii de razboi. Printre principalele atributii se numara:
   – administreaza, exploateaza si dezvolta retelele de telecomunicatii speciale.. ;
   – elaboreaza programe si documente specifice ..;
   – stabileste politica de securitate a comunicatiilor …;
   – gestioneaza si asigura protectia benzilor de frecventa …;
   – monitorizeaza pe teritoriul national, in scopul protectiei, frecventele din benzile cu alocare guvernamentala gestionate si tine evidenta utilizarii acestora;
   – colaboreaza cu institutiile componente ale sistemului national de aparare, cat si cu alte persoane juridice care desfasoara activitati In domeniu, in vederea armonizarii si asigurarii compatibilitatii sistemelor de comunicatii;
   – desfasoara activitati de instalare, operare, intretinere si mentinere la nivelul cerintelor a Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta “112”;
   – organizeaza sistemul destinat autentificarii semnaturii electronice;
   – participa, impreuna cu Ministerul de Interne, la aplicarea masurilor specifice pentru managementul integrat al frontierei de stat;
   – presteaza servicii de telecomunicatii pentru persoanele juridice, publice sau private, conform legii.
   http://www.stsnet.ro/atributii.htm
   STS nu are in atributii de interceptarea/localizare. Elementele locatiei apelantului serviciului 112 sunt furnizate de operatorul GSM care, odata cu devierea apelului, transmite si locatia celulei/celulelor din raza carora s-a efectuat apelul, precum si zona de actiune a acestora. Daca apelul este interceptat de doar o celula, aria arata sub forma unui cerc centrat pe pozitia celulei si cu o raza ce depinde de puterea de receptie a celulei. In cazul in care apelul este interceptat de doua sau mai multe celule, lucrurile se simplifica, in sensul ca aria se limiteaza si se rezuma la suprafata comuna a ariilor de acoperire a celulelor receptoare.
   Cred ca de aici trebuie pornita discutia. Ce informatii au oferit cei doi operatori GSM de pe terminalele carora s-au efectuat convorbirile cu serviciul 112.

   PS. Doctorul Zamfir a afirmat ca a transmis coordonatele prin SMS. Nu a spus ca le-a transmis STS. Pentru simplul motiv ca nu poti trimite SMS sau MMS catre 112! Ar fi trebuit sa stiti si dumneavoastra d.le Radu Tudor asta, inainte sa vorbiti in seara asta la Antena3!

    • OK. Ce scrie acolo?
     capitolul – CUM FUNCŢIONEAZĂ SISTEMUL 112?
     1. ALI-identificarea automată a locaţiei: pe monitorul operatorului apar adresa apelantului, locul de unde acesta sună şi o serie de informaţii suplimentare necesare pentru a exploata toate resursele în vederea găsirii soluţiei optime pentru a ajunge în timp util la locul incidentului.
     capitolul – COLABORAREA IN TIMPUL UNEI URGENŢE
     2. Dintre toate informaţiile pe care le daţi la 112, localizarea incidentului este foarte importantă. Dacă nu PRECIZATI cu exactitate LOCUL incidentului este posibil ca agenţia de urgenţă SA NU POATA să trimită echipajele acolo unde este nevoie. De asemenea, precizarea cu exactitate a locului incidentului este determinantă deoarece, dacă se întrerupe convorbirea, operatorul va şti locul incidentului. Acest lucru este crucial atunci când sunt folosite TELEFOANE CELULARE.
     Daţi serviciului de urgenţă cea mai exacta locaţie cu putinţă în circumstanţele respective. Trebuie să încercaţi să le oferiţi o locaţie specifică sau cel puţin să fixaţi incidentul într-o anumită zonă.
     Dacă vă aflaţi într-o zonă necunoscută şi nu ştiţi adresa incidentului pe care îl anunţaţi, căutaţi câteva puncte de reper care s-ar putea să ajute la stabilirea locaţiei. De exemplu: intersecţiile, clădiri semnificative, persoane din zonă care ştiu adresa.

     Ale cui dispozitive furnizeaza datele pentru identificarea automată a locaţiei? Dispozitivele STS sau ale operatorului GSM sau telefonie fixa?
     De ce credeti ca STS face referire la elemenmtele prezentate la punctul 2 daca ar putea localiza precis locatia apelantului?

     Este usor de dat vina. Va place sau nu, STS nu are aparatura de localizare. Foloseste datele furnizate de operatorul de telefonie odata cu devierea apelului.

     • din cele 500 de milioane de euro cheltuite de sts in ultimii 10 ani pe echipamente, puteau sa gaseasca resurse si pt un geosoft de localizare, in valoare de 3-4000 euro. n-au nici o scuza. daca scrie in atributiilor lor localizare, sunt responsabili

     • Corect! O institutie responsabila trebuie sa vina cu propuneri , atat legislative cat si de inzestrare pentru a fi cat mai eficienta.
      Dar traim in Romania, si ma gandesc cum ar fi fost interpretat daca Opris ar fi propus ca STS sa detina sistem propriu de localizare exacta a apelantului la 112! Imediat se gasea cineva care sa spuna ca vrea sa il foloseasca pentru alte scopuri!

     • Daca tara nu era condusa de Matrafoxul Sef cu 15 milioane de euro din cele 500 papate de STS in ultimii 10 ani se puteau achizitiona 3 avioane sanitare ultimul racnet si 3 elicoptere de interventie care sa poata sa zboare in orice conditii atmosferice, basca statia respectiva pe care o amintiti. Dar STS la fel ca si SRI si SPP au primit miliarde de euro in toti acesti ani pentru a-si indeplini cu brio functia de politie politica in avantajul Marelui Escroc National Traian Basinescu. Iar daca se alocau acesti bani astazi nu am mai fi avut accidentul soldat cu pierderi de vieti omenesti.

     • Domnu’ Radu, sa va explic tehnic, ca poate merge.

      In cazul concret din Apuseni: zona este putin locuita, muntoasa, impadurita, conditii atmosferice grele. Ce inseamna asta:
      – celulele sunt rare, din motive tehnice si comerciale: nu renteaza pentru operatori sa asigure o acoperire densa (precum in orase), pentru ca nu sunt multi clienti in zona (care sa ocupe in totalitate o celula GSM), nu e nici zona foarte activa economic, care sa genereze venituri semnificative.
      – zona fiind muntoasa si impadurita, puterea semnalului este influentata de diferentele de relief. Undele GSM sunt (aproximativ) sinusoidale si se reflecta partial din obstacole. Carevasazica, daca ai ghinionul sa fii “sub” unda, semnal ioc sau foarte slab.
      – conditiile atmosferice grele (ceata, cer acoperit) influenteaza si ele negativ puterea semnalului. Valabil pentru ultimele doua aspecte este si faptul ca influentarea se produce inegal pe o suprafata geografica (muntele nu e plat, padurea nu e la fel de deasa peste tot, norul nu e la fel de jos/”ud” peste tot).

      1. O celula GSM are, in genere, trei antene sectoriale, fiecare acoperind o un arc de cerc de aproximativ 120-140 de grade, pe o raza de aproximativ 5-7 km (variaza in functie de putere; o oarecare suprapunere exista, dar o singura antena comunica la un moment dat cu terminalul GSM). Unele au o singura antena omnidirectionala, care acopera tot cercul, dar sa presupunem ca erau sectoriale. Prin urmare, cel mai precis lucru pe care il putea spune operatorul de telefonie mobila era ca semnalul vine din unul din arcurile de cerc de mai sus, carevasazica dintr-o arie de (aproximativ): 3.14 * 6*6 * 1/3 = 40 km patrati. Am luat 6 ca raza, ca sa nu fie nici 5, nici 7. Daca antena e omnidirectionala (cum presupun ca e cazul la munte, din motiv de costuri), suprafata nu se mai imparte la 3, deci sunt mai mult de 100 km patrati.
      Poti eventual sa reduci suprafata asta excluzind o anumita zona. De exemplu, daca semnalul receptionat de terminal e foarte puternic, e clar ca nu are cum sa fie la 7 km, ci intr-o zona cu raza de 2-3 km de la antena; reciproca nu e adevarata la munte – poti sa ai semnal slab si aproape de antena, din cauza factorilor externi.

      2. Nu se poate face triangulatie cu o singura celula care “vede” terminalul GSM. Cel mai precis raspuns pe care il poti obtine e cel de mai sus, adica o zona de cativa km patrati (in cel mai fericit caz). Cand ai doua antene, suprapui zonele unde “vede” fiecare terminalul si tre’ sa fie pe-acolo, cand ai trei zona se restrange si mai mult samd.

      3. STS nu face localizare GSM (radiolocatie, radiogoniometrie etc), pentru ca nu detine si opereaza infrastructura GSM. STS primeste numai datele de la operatorul GSM. Orice discutie despre STS e inutila aici.

      4. Cum se putea face treaba mai bine? Pai, ROMATSA a avut coordonatele si n-a stiut sa le transforme. Google ar fi fost o prima solutie, mai ales in conditiile in care aveau si datele de la 112 cu localizarea aproximativa – ar fi putut sa verifice daca respectivele coordonate sunt plauzibile, respectiv daca se incadreaza in zona de acoperire a celulei GSM. Apoi, ai elicoptere MAI cu camere cu termoviziune (pentru supravegherea frontierei) – in conditiile atmosferice date, ar fi vazut epava si oamenii ca un bec intr-o camera intunecata (pentru ca totul era rece in jur).

    • Domnule Radu Tudor,
     Ce se face cu cele doua petitii ? Cea de a doua a fost votata de peste 140.000 de cetateni, printre care si eu si sotia.
     De ce se ignora aceste semnaturi ? S-a asternut o tacere totala, o ignorare greu de inteles..
     Antena 3 si autorii petitiei sunt amenintati de catre cineva ?
     USLului ii este frica de Basescu ?
     Sau ne este frica de Ambasada SUA.
     Sau ne-a atentionat Baroso !
     Cei 140000 ramanem ca fraierii, precum cei 7,4 milioane de votanti pt. demisia Mosierului ?

     • nu va repeziti aiurea. am fost toti ocupati cu accidentul. nu i-ar fi stat nimanui mintea la petitie cu asa tragedie

     • Ceeace ma face sa trag concluzia ca accidentul dar mai ales bajbiala cautarii accidentatilor a fost necesare tocmai ca Basinescu sa primeasca un nemeritat moment de respiro vis-a-vis afacerile familiei cu pamantul de la Nana si rusii de la Gazprom. Din puntul lui Basinescu accidentul a fost o necesitate iar daca a fost o necesitate s-a pus in aplicare prin regia serviciilor speciale subornonate lui.

     • Gandeste-te daca un referendum national n-a fost in stare sa ii faca pe ciocoii de la putere sa-l demita pa Basalau, ce poate sa faca o petitie ?

    • Am uitat ceva ..
     Se mai specifica acolo ca “- dacă vă aflaţi într-o zonă în care furnizorul dumneavoastră de telefonie mobilă nu are acoperire şi trebuie să sunaţi de urgenţă la 112, nu disperaţi! Apelul la 112 va fi preluat de alt operator de telefonie mobilă care are acoperire în zona respectivă.”
     De ce s-ar mai face aceasta precizare d.le Radu Tudor daca STS ar avea propriile sisteme de localizare? Ce va mai trebuie sa intelegeti ca acuratetea localizarii depinde strict de capacitatile operatorului de telefonie mobila (acoperire si densitatea celulelor)?

     • Intrebari retorice, dom’le. Domnu’ Radu are si el un serviciu, care implica niste sarcini de serviciu. Saptamana asta, sarcina e sa gaseasca o metoda prin care sa lege mortii de Basescu – dar cum nu exista o legatura, incearca si dansu’ o constructie firava. Nu-l judeca prea aspru, tre’ sa puna si el o paine pe masa.

      Remarci cum le-a picat la fix accidentul si n-au suflat un cuvant despre raportul MCV toata saptamana?

  • Deocamdata premierul a anuntat o intentie. Sa vedem daca o POATE pune in practica. M-am uitat atent pe lista ministrilor din CSAT .. si mi-am imaginat ca la interne ar fi fost interimar un liberal, si mi-am mai imaginat ca ministrii liberali nu ar fi vrut sa semneze cererea de convocare sub diferite pretexte (unul ar fi asteptarea rezultatului anchetei comisei demarate la initiativa lui Dobritoiu – alt liberal!).
   Parca nu mai este atat de simplu d.le Radu Tudor! Oare asta sa fie motivul pentru care Victor Ponta s-a opus demiterii lui Radu Stroe (se zvoneste ca acesta si Chitoiu sunt oamenii PSD in PNL) si apoi l-a numit, ca interimar, pe Gabriel Oprea in defavoarea unui liberal?

  • Demisia Opris,
   Demisia Dusa,

   Au murit doi oameni din cauza incompetentei voastre. Nu sunteti in stare sa aparati vietile a catorva oameni d-armite sa aveti o tara pe mana voastra.
   —————–
   Jos Basescu, Ponta-Antonescu

   Batausi de tarani la Pungesti si complici cu totii la starea de urgenta instaurata impotriva taranilor romani in propriul lor sat, pe terenurile si apa lor din care traiesc.
   Jos Basescu, Ponta-Antonescu
   Complici la distrugerea Rosiei Montana.
   Acest regim de coabitaci care a ales sa apere o companie privata impotriva taranilor romani trebuie sa plece asa cum a plecat si Ceausescu care a trimis armata si securitatea impotriva propriilor cetateni.
   USL ne-a spus ca or sa opreasca Rosia Montana si gazele de sist. Au mintit.Sa plece.
   Iar Basescu sa nu-si faca iluzii. Oamenii nu uita. Sa plece.

   • ar trebui sa se verifice cine da bani celor de la pungesti care protesteaza.
    Pe anumite site-uri cei care posteaza afirma ca acolo ca cei care nu sunt din pungesti primesc cate 100 E

    • @mimi, inteligent-o ai dreptate euroii cresc in Romania in copaci cu toata seceta de lichiditati din sistemul financiar intern si international.

  • Armata Romana condusa de matrafoxati care isi abandoneaza soldatii aflati in dificultate fara nici o jena. Aurelia era cadrul al armatei romane care a fost lasata sa moara pe un varf de munte deoarece matrafoxatii sef ce conduc armata n-au dat ordin ca ea sa fie cautata si salvata de urgenta. Iar matrafoxatul Basinescu ca sef al statului n-a transmis nici macar condoleante familiei cadrului militar cazut la datorie in lupta pentru salvarea vietilor altori romani cu ajutorul implantului de organe.

   • Primul matrafoxat al tarii,se bucura cand se intampla un accident,atat de mult uraste acest popor,nici celor care au fost in accidentul din Muntenegru nu le-a transmis nimic.Este SUPARAT pe noi ca-i cerem sa plece…

  • Vanatorii de munte erau cei mai indreptatiti sa porneasca in cautarea victimelor accidentului. Dar unde mai sunt acesti vantorii de munte ai Armatei Romane??? Regimentele vantorilor de munte au fost desfiintate cam toate scapand doar 2 din 6. Ce n-au reusit sovieticii pana in 1953 au reusit americanii si Nato dupa ce Romania a intrat in aceasta organizatie militara.

    • Am citi informatia pe net fara s-o verific dintr-o alta sursa, imi cer scuze! In loc de batalioane este vorba despre brigazi.
     “Lipsa trupelor special instruite pentru războiul din zonele muntoase a fost resimțită de Armata Română în toamna anului 1916. Corpul vânătorilor de munte a fost înființat la 3 noiembrie 1916, din ordinul Marelui Cartier General. Trupele erau recrutate din întreaga armată, fiind repartizate la cazarma Regimentului 4 Roșiori Cotroceni din București. Corpul vânătorilor de munte era organizat în 3 companii.

     La 9 ianuarie 1917, Corpul Vânătorilor de Munte a fost reorganizat în Batalionul Vânătorilor de Munte. Acesta era format din cinci companii de pușcași, două companii de mitraliere și o secție de transmisiuni. Instruirea trupelor pentru războiul montan a ținut șase luni, până în luna iulie a anului 1917.
     Primul Război Mondial[modificare | modificare sursă]

     Tunuri de munte din Primul Război Mondial și din perioada interbelică expuse la Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”.

     Ordinul de luptă al Batalionului Vânătorilor de Munte a fost primit pe 8 august 1917 de la generalul Constantin Prezan. Botezul focului a fost pe 11 august 1917, în timpul luptelor de la Cireșoaia și dealul Coșna, sub comanda maiorului Virgil Bădulescu. Companiile au atacat deseori la baionetă, ofensiva inamicului fiind oprită. Vânătorii de munte au luptat la Târgu Ocna, Cireșoaia, Vrânceanu și Oituz, unde au obținut victoria strategică din 1917. Ulterior, batalionul, aflat în refacere la garnizoane Târgu Neamț, a fost transformat în regimentul Vânătorilor de Munte “Principele Carol”.
     Perioada interbelică[modificare | modificare sursă]

     În 1923 au fost înființate primele divizii de vânători de munte din armata română: Divizia 1 Vânători de Munte, cu garnizoana la Brașov, și Divizia 2 Vânători de Munte, cu garnizoana la Bistrița. În anul 1937, cele două divizii au fost reorganizate în Brigada 1, 2 și 3 Vânători de Munte. În 1939 a fost înființată și Brigada 4 Vânători de Munte, însă aceasta nu s-a dovedit a fi ulterior la fel de eficientă în lupte precum primele trei brigăzi.[2] Totuși, cele 16 batalioane de vânători de munte erau considerate a fi cele mai bune formațiuni de infanterie ale Armatei Române.[2] Fiecare batalion era dotat și instruit pentru a acționa relativ independent de celelalte formațiuni. Nivelul inițiativei la nivel de comandă și flexibilitatea tactică erau superioare diviziilor de infanterie obișnuite. Fiecare brigadă avea la dispoziție două divizioane de artilerie înzestrate cu tunuri de munte de calibrul 75 mm sau 76.2 mm și un divizion cu obuziere de munte calibrul 100mm. Majoritatea pieselor de artilerie erau însă din primul Război Mondial, fiind depășite tehnic.
     Al Doilea Război Mondial[modificare | modificare sursă]

     Coloană de vânători de munte pe Frontul de Răsărit în anul 1941.

     În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, vânătorii de munte au participat activ la luptele de pe Frontul de Răsărit și, după 23 august 1944, la cele de pe Frontul de Vest. În 1940, numărul batalioanelor dintr-o brigadă de vânători de munte a crescut de la patru la șase, prin mobilizarea a opt batalioane de rezerviști (numerotate 17-24). Alte două batalioane, numărul 25 și 26, formau un grup separat de trupe de schiori.

     Corpul Vânătorilor de Munte a participat la luptele pentru eliberarea nordului Bucovinei în 1941, provincia fiind eliberată pe 9 iulie. După eliberarea Bucovinei, corpul a participat la luptele din Ucraina până în octombrie 1941. Ulterior, trupele de vânători de munte au participat la campania din Crimeea. Pe 25 martie 1942, brigăzile au fost reorganizate în divizii, prin sporirea efectivelor. Artileria brigăzilor de vânători de munte s-a dovedit a fi punctul slab al acestor formațiuni, gurile de foc nefiind suficient de puternice pentru stepa din Rusia. În zonele de munte însă, performanțele pieselor de artilerie învechite erau mulțumitoare.

     Din iulie 1942, Corpul Vânătorilor de Munte a participat la Operațiunea Albastru cu diviziile 2 și 3 VM care au avansat în Caucaz. Generalul Ioan Dumitrache, comandantul Diviziei 2 VM, a primit Crucea de Cavaler a Crucii de Fier pentru aportul trupelor sale în cucerirea orașului Nalcik. Diviziile 1 și 4 VM au fost folosite în iarna dintre anii 1942 și 1943 pentru paza Peninsulei Crimeea, fiind în refacere după cucerirea Sevastopolului.

     După Bătălia de la Stalingrad, diviziile 2 și 3 VM au fost retrase treptat de pe capul de pod Kuban în Crimeea, apoi Corpul Vânătorilor de Munte a participat la apărarea Peninsulei Crimeea, fiind evacuat parțial în România până la 9 mai 1944, când Sevastopolul a fost ocupat de trupele sovietice.

     Un semișenilat SdKfz 250 care transportă vânători de munte în toamna anului 1944.

     De la începutul războiului, efectivele unei divizii de vânători de munte crescuseră de la 12 000 de soldați la aproape 16 000 de soldați în urma reorganizării dintre anii 1943-1944. Regimentul de artilerie al diviziei avea în plus încă un batalion dotat cu tunuri de 75mm.[3] La sfârșitul anului 1943, divizia 18 Infanterie fost transformată în Divizia 18 Vânători de Munte, însă a revenit la vechea organizare între anii 1944-1945. În vara anului 1944 au fost create divizii de instrucție (numărul 101, 102, 103 și 104) pentru fiecare divizie de vânători de munte. Divizia 103-Instrucție a devenit ad-hoc divizia 103 Vânători de Munte pentru o scurtă perioadă la sfârșitul verii anului 1944.

     Diviziile 1, 2 și 3 Vânători de Munte au participat la eliberarea României după 23 august 1944, la luptele din nordul Transilvaniei și la cucerirea orașului Debrețin. După 26 octombrie 1944, diviziile 1 și 4 Vânători de Munte au fost absorbite de către diviziile 2 și 3 Vânători de Munte. Acestea din urmă au participat la luptele pentru eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei.

     În urma operațiunilor din cel de-al Doilea Război Mondial, 74.208 de soldați din trupele de vânători de munte au fost uciși în luptă. Dintre aceștia, 2.378 erau ofițeri, 1.830 erau subofițeri și 70.000 erau gradați soldați. Drumul parcurs de aceste unități a fost de peste 3000 de kilometri, din România până la poalele munților Caucaz, apoi din Kuban până în Cehoslovacia.
     Perioada comunistă[modificare | modificare sursă]

     După război, trupele de vânători de munte au fost reorganizate succesiv, între anii 1946-1961. La 14 aprilie 1961, trupele de vânători de munte au fost eliminate complet prin desființarea ultimei formațiuni existente, Brigada 2 Vânători de Munte. Aceasta a fost însă reînființată pe 14 octombrie 1964 din Ordinul MFA. Inițial, brigada avea sediul la Baia Mare, însă la 1 noiembrie 1964 sediul a fost mutat la Brașov. În următorii cinci ani au mai fost înființate brigăzile 1 VM Bistrița, 4 VM Curtea de Argeș și 5 VM Alba-Iulia.
     1990 până în prezent[modificare | modificare sursă]

     După Revoluția din 1989, au fost înființate Brigada 7 Vânători de Munte Petroșani și 61 Vânători de Munte. În urma unor reorganizări, în prezent mai sunt active doar Brigada 2 și 61 Vânători de Munte.”

  • Dobritoi a declarat in ziua accidentului c-a dat ordin armatei sa intervina!!! Cine l-a convins pe Dobritoiu sa-si retraga ordinul de activarea a resurelor tehnice si umane ale armatei in vederea recuperarii celor accidentati, cu atat mai mult cu cat printre ei se afla s-un sublocotent al armatei romane, Aurelia Ion???

    • Scuze, cu gandul la articol am scris Dobritoiu in loc de Dusa asa ca Dusa ca Ministru al Apararii trebuia sa dea ordin ca armata sa intervina deoarece aceasta cunostea exact locul prabusirii iar in avion se afla s-un subofiter de al armatie.

 2. Daca nu i se taia ilegal, neconstitutional pensia, Iovan, de altfel, un foarte bun pilot pe avioane moderne (nu pe jafuri, la care iti trebuie un alt fel de experienta, inclusiv in a mari altitudinea, nu in a o micsora, ceea ce a dus la fenomenul acela de extindere a suprafetei ghetei), nu era nevoit sa faca, practic, o meserie noua. Cauzalitatea subtila ii indica pe Base, Boc & comp. ca autori ai mortii lui Iovan. Dar, Iovan, gasit nevinovat de instanta oamenilor, se pare ca a ispasit pedeapsa pentru o crima, altfel vazuta de catre Divinitate (cele 10 porunci). Chiar daca noi vedem intr-un anumit fel lucrurile, nu putem si nu vom putea schimba nimic. Un lucru, pe care nu il luam in seama, e acela ca un dusman al nostru e mai periculos mort decat viu. Spiritul celui omorat nu se inalta, se afla la suprafata pamantului (putand insoti criminalul), pana la ajungerea in momentul cand ar fi trebuit sa fie moartea naturala. Dar daca cel care a taiat pensiile a fost ajutat sa fure voturle nule si cele din sectiile speciale (in 2009) cu ajutorul retelei de sateliti de joasa altitudine MONSAT a NATO pentru Europa, prin aplicatii STS, iata ca acum se inchide cercul. Si chiar daca nu va fi schimbat Opris, lovitura exista. Ati remarcat si inchiderea cercului cu crima. Nu-mi place politica, dar deranjeaza atitudinea basistilor in acest moment, dupa ce au omorat zeci de oameni, prin cazurile de stop, infarct, la taierea pensiilor si la celelalte masuri. Nici cei de acum nu sunt perfecti, numai ca ei platesc datoriile multiple facute de cei dinainte (inclusiv din foarte multele procese). Oculta Mondiala lucreaza mai departe prin gruparile iudeo-masonice infiltrate dupa ’90, adica prin toti care au condus (si care au furat foarte precis) tara pana acum. Si mai precis, pana acum, toti care au condus tara, desi par ramuri separate, se subordoneaza ocult aceluiasi stapan ! Intrati pe “Fara secrete Romania”, la “Scrisoarea maestrului mason grad 33 A. Pike catre Gp. Massini…) si vedeti ce urmeaza…

  • S-AR PUTEA SA AI DREPTATE DAR SA NU UITI UN LUCRU ,ACEL HOT UCIS VA AVEA TOT TIMPUL STAMPILA DE HOT IAR IOVAN A INTRAT IN ETERNITATE CA UN EROU CE ESTE.INTRE ALA CARE A INTRAT SA FURE SI EROUL IOVAN CARE S-A SACRIFICAT PENTRU SEMENII LUI VA EXISTA O DIFERENTA IOVAN VA FI MEREU UN EROU PRINTRE STELE IAR HOTUL VA FI MEREU HOTUL

 3. SE FACE O COMISIE CA SA INGROAPE TOTUL . FELICITARI PT DANA GRECU – RUSINE RADU TUDOR CARE II TINE PARTEA LUI PONTA CARE A ZIS CA AU MURIT FOARTE REPEDE DESI PUTEA SA CITEASCA RAPORTUL MEDICULUI LEGIST CARE SPUNE A MURIT DIN CAUZA EXPUNERII INDELUNGATE LA FRIG – PONTA E INCOMPETENT – E SUPARAT DOAR CA VA SCADE IN SONDAJE – NU E IN STARE SA NE SCAPE DE BASESCU – NU E IN STARE SA GUVENEZE BINE – STIE DOAR SA MINTA FOARTE BINE – LA ASTA E CEL MAI BUN –

  • nimeni nu moare numai daca sta la zero grade cateva ore.fata aceea avea oasele rupte si hemoragie interna.medicul ala ori a omis intentionat anumite lucruri ori este incompetent.daca nu crezi,urca-te intr-o masina si sari cu ea din varful bradului sa vezi daca mai ai timp sa mori de frig.

 4. Se vede ca DOBRITOIU are capul pe ..UMERI , nu ca acel Calimente care presupun ca n-are curajul,nici sa pronunte cuvantul….STS.Rog mai incercati si provocati-l sa zica! …stiti ca si acel secretar de stat(demis) care se temea sa pronunte …STS,SRI (de parca aceste institutii erau …bau,bau) fiindca acesti politicieni de mamaliga au ajuns pe functii inalte(fara a cunoaste probabil CONSTITUTIA ROMANIEI) si ar trebui CA EI sa pronunte cat mai des aceste cuvinte ,fiindca aceste cuvinte(STS,SRI,SIE) ne apara de toti romanii de hotii/pungasii interni cat si de HOTII/PUNGASII care vin din diferite tarii sa faca aici….bani.bani,bani(ilicit…. fiindca cei care sunt cinstiti SUNT BINEVENITI in ROMANIA) si …sa ne ia bogatiile si resursele tarii …pe nimic.Nemaivorbind ce siguranta nationala am avea?(zero barat).. fara aceste…institutii/servicii si lasandu-ne doar in seama politicienilor(am vazut ce au facut cu aceasta tara de 24 ani).

 5. fugiti ma de-aici cu comisiile parazitilor din Parlament,s-au mai facut inca 100 pana acum care n-au avut alt rezultat decat cheltuirea fara discernamant a banului public.este absolut comica indarjirea cu care Radu Tudor incearca sa albeasca liderii corupti,nevolnici si incompetenti ai USL care fac toate eforturile sa atinga nivelul de ticalosie si antiromanism ridicat la standarde de neatins de catre Javra Ordinara &PeDeLepra.sa-l pui pe Oprea interimar la Interne,ala care n-o lauda nici pe ma-sa,dar o lauda pe escroaca Kiorului,si care a omorat cu zile ofiteri in rezerva ca ministru’ al apararii,denota caracterul plagiatorului.oricum,sa se hotarasca tovarasii Tonta si Adormitul ce culoare sa aiba steaua pe care o vom ourta noi capsunarii din Germania ca sa ii vada mai bine Meekel cu Schulz si restul structurilor fascus….pardon,democratice din Europa.ca de alea 19 mld. de euro care ni le datoreaza nu avem nevoie

 6. o comisie ????? ha ha ha ha buna asta !!! ce sa faca comisia , sa nu rezolve nimic??? … un alt guvern de paie ,de la care din pacate romanii aveau mari asteptari !!! bai fratilor,oamenii aceia sunt morti din cauza incompetentei ,din cauza nesimtirii,din cauza indiferentei autoritatilor !!!! ii aduce comisia inapoi de la groapa ?????? toti astia cu scaune ”calde” au esuat lamentabil si merita judecati pentru crima !!!! Daca era insa vorba de vreun neam de-al lor ii salvau instant ,asta este problema. S-a nimerit din pacate sa nu fie nimeni din avion,neam cu acesti criminali !!!!

 7. In tot anul 2014 PONTA si ANTONESCU vor fi …huiduiti(asa cum au fost huiduiti astazi la IASI) fiindca romanii (7,4 milioane romani le-au cerut CELOR DOI un singur lucru:jos basescu si nu le=au cerut expres cresteri economice,independente energetice …sau alte bla,bla-uri) si am constatat ca nu s-au tinut de PRPMISIUNEA FACUTA . Vor fi huiduiti TOT TIMPUL ..in care basescu ramane la …COTROCENI.
  Nu stiu cum le par altora aceste …huiduieli dar mie mi se par …normale si juste , dar nu suficiente fiindca cei 7,4 milioane de romani sunt indreptatiti sa iasa in strada si sa ramana acolo pana cand …dorinta/cerinta lor(luata in calcul si promisa oamenilor de catre USL …fapt pentru care romanii au acordat USL o incredere/sustinere/vot de 70%) va fi indeplinita.
  Ma tem ca daca continua asa( si cu …CUCUL pe capul lor!!) …USL va cobori de la 70% la maxim 20%(in noiembrie 2014) iar presedintele tarii va fi dat de PDL/MISCAREA POPULARA(tare as vrea sa vad un sondaj facut pe bune nu ..de dancu si alte personaje cu “nasul in suflet”) si sa vedem daca astazi USL mai are inca 50 procente.

 8. Sunt curios daca in spatiul nostru aerian poate intra oricine, si poate, spre exemplu sa parasuteze o celula de teroristi aiurea in munti.
  Sunt curios daca, avad in vedere nu s-a facut tot ce se poate pentru a fi salvate vieti in timp util,cineva va fi judecat pentru crima cu premeditare, pentru ca ma apasa posibilitatea exploatarii grotesti a situatiei in folos politic, si deraierea intentionata a cautarilor supravietuitorilor (arealul de cautare dat gresit, poanta cu triangulatia etc.)

  • Iesise de buna voie din spatial “supravegheat”. Se stia de existenta aparatului de zbor in acea zona, despre destinatie, scop, participanti. Patrunderea potential neautorizata in spatial aerian se detecteaza un pic altfel si de altii.

 9. PrAF IN OCHI. SE VOR CONSTITUI COMISII PESTE COMISII IAR VINOVATII VOR FI (SA DEA DUMNEZEU SA NU FIE ASA)EROU IOVAN CA PILOT SI DR. ZAMFIR PT. CA NU A DAT COORDONATELE CORECT.

 10. inca o comisie…care va avea aceleasi rezultate ca si celelalte…nimic nu se va schimba in Romania atata timp cat continua numirile politice si punem toti ratatii si penalii in fruntea institutiilor

 11. ” Jandarmii au pus pumnul în gurã protestatarilor din judetul Vaslui

  PERIPETII Cei 25 de protestatari din Bârlad, Pungesti, Banca si Bãcesti au fost asteptati în Piata Unirii din Iasi de jandarmi, care îi cunosteau de la luptele din Pungesti, unde unii dintre jandarmii ieseni din Piata Unirii au fost prezenti. Ca urmare, au fost perchezitionati “la sânge” si nu li s-a permis sã intre în piatã cu bannerul pe care scria “Miscarea de Rezistentã din Pungesti”. Douã ore au parlamentat protestatarii cu jandarmii, în cele din urmã bannerul fiind lãsat undeva la o tipografie de pe strada Lãpusneanu. “Ne-au oprit, ne-au perchezitionat, ne-au recunoscut si jandarmii, spunând cã le era dor de noi, iar pentru cã aveam bannerul cu Miscarea de Rezistentã Pungesti nu ne-au dat voie cu el. Desi am insistat, spunând cã mesajul nu este obscen si nici instigator, ci reprezintã denumirea miscãrii noastre, nu s-au lãsat spunând cã manifestarea are un alt obiect si cã nu avem voie cu mesaje de alt gen decât doar despre Unire. Am lãsat bannerul undeva, dar, spre disperarea jandarmilor, cineva a pãtruns totusi cu un alt banner si asa am putut sã avem mesajul pe care am dorit sã-l transmitem. S-a strigat pentru unitate, împotriva gazelor de sist si a clasei politice corupte. Vom da publicitãtii filmele pe care le-am fãcut unde se va vedea clar abuzul fãcut de jandarmi asupra noastrã. Noi suntem multumiti cã am reusit sã transmitem mesajul cãtre Crin Antonescu, presedintele PNL, cãtre toti parlamentarii prezenti si toti politicienii. S-a huiduit copios si spre surprinderea noastrã, chiar dacã erau putin peste 3000 de oameni în Piata Unirii, toti i-au huiduit pe politicienii care cu sigurantã au înteles cã nu mai sunt doriti la putere”, a spus Marius Ignat, unul dintre membrii Miscãrii de Rezistentã din Pungesti. Interesant este totusi cã Victor Viorel Ponta, prim ministrul României care era asteptat la Iasi nu a mai venit, ci s-a oprit la Focsani, spre marea dezamãgire a protestatarilor si a iesenilor care abia îl asteptau ca sã-i arate morcovul cu care toti au venit în Piata Unirii. Asa cã, doar Crin Antonescu a preluat mesajul, pe care cu sigurantã îl va duce unde trebuie.”

  • In caz de manifestatii de amploare, boroii vor da ordin sa se traga in oameni. Se vede clar asta prin abuzurile puterii la care apeleaza cei ce ne conduc de 24 de ani.

   • Nu se da ordin de tragere. Moartea unui singur protestatar o sa duca la revolte cu mult mai cumplite decat in Ucraina. Pe 15 ianuarie 2012 am fost foarte aproape sa declansam revolutia dar diversiunea si increderea in ultimul dram de speranta USL ne-au oprit. ACUM NU NE MAI OPRESTE NIMIC. TOTI SUNT MAFIOTI CRIMINALI care ne-au transformat in SCLAVI. De data aceasta toti romanii o sa fie uniti sa-i rada pe toti politicienii indiferent ca sunt basisti sau uselisti. Romanii sunt caspabili de violente puternice si doar diversiunea securitatii a facut ca furia populatiei sa nu ne uneasca pe toti impotriva criminalilor securist-politici. Cunosc foarte multa lume care nu participa la protestele psnice pt ca ei cred cu tarie ca nu putem sa ne luam tara inapoi decat daca-i calcam in picioare pe mafiotii politici cu multa URA, FORTA, si FURIE.

    Odata cazuta Romania in lupte de strada cu arme o sa cada ca la domino Bulgaria, Serbia si Grecia unde situatia este deasemenea EXPLOZIVA.

    Nu-ti fie frica, ura si furia trebuie sa fie cu mult mai mare decat frica. Cu frica nu se face nimic. E normal sa-ti fie frica asa cm ne este tuturor dar asta nu inseamna ca suntem lasi iar FURIA NOASTRA o sa-i spulbere pe CRIMINALII astia.

    • p.s. Europa nu o sa dea voie ca Romania sa cada in lupte de strada si sa arunce in aer tot sudul europei, astfel ca securistii nu o sa dea ordin de tragere. PUTEM SA-I INVINGEM DE DATA ASTA. Trebuie sa ai incredere mai ales in tine si toti impreuna pe urma.

     Pe 8 februarie se anunta din nou miscari de strada. Trebuie sa ne facem incalzirea impotriva MAFIEI SECURIST-POLITICE.

     Nu va lasati inflentati de foarte multele opinii si diversiuni din piata, trebuie doar sa va ganditi la scopul vostru si o sa vedeti ca marea majoritate impreuna GANDIM LA FEL iar micile incercari de diversiune ale celulelor politice sau securiste infiltrate in piata nu o sa aiba castig de cauza. Nu avem lideri de data asta, NOI SUNTEM LIDERII si impreuna avem sanse sa-i facem praf si SA NE LUAM TARA INAPOI.

 12. CU ŞI DIN MATERIALUL CLIENTULUI POLITIC:,,Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că va propune audierea” ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ …SE VA FECE CU CERTITUDINE,ŞI,,eu consider că vom avea o imagine mai clară la nivelul comisiei nu numai în urma anchetelor, dar în urma studierii rapoartelor de analiză şi evaluărilor care se fac”, a mai spus senatorul PNL.” PE FLUXUL DE ŞTIRI: http://www.antena3.ro/romania/procuror-ancheta-accidentului-aviatic-este-clara-cine-stie-ceva-sa-dea-declaratii-nu-sa-insinueze-241678.html,,”Între timp, locul accidentului a fost bine conservat şi bine protejat de efectivele de jandarmi care au şi periat locul accidentului de două-trei ori până când au adunat toate fragmentele de la faţa locului, iar inspectorii CIAS au supravegheat şi au condus operaţiunea practică de extragere din locul accidentului a aeronavei, astfel încât să poată fi conservată…” CORECT !!! S-A VĂZUT EXACT CUM A FOST FĂCUTĂ CONSERVAREA…
  ÎN CONCLUZIE,,TIMP, BANI, NERVI, COLI DE SCRIS, PIXURI PENTRU DECLARAŢII,…PIERDUT. CU SIGURANŢĂ O MÎNĂ SE SPALĂ PE ALTA CU…CLOR DIZOLVAT, ORI AMESTECAT CU NEANT, PENTRU O DECIZIE SCRISĂ DEFINITIVĂ…ÎN DOI PERI, SAU, ALUNECOASĂ SPRE DECEDAŢI, ARDELENII CARE I-AU GĂSIT, NU ŞI PE CEI CARE AU GREŞIT LA MODUL REAL”. PĂCAT !!!

  • Nu stiu despre care “lume” scrieti, dar cel putin 500 de boroi din Parlament nu-si justifica activitatea si nici salariile, in frunte cu “nepoliticianul”, adica dictatorul, Basescu. Ca el zice de “politicieni”, ceea ce inseamna ca se considera tiran, nu politician.

   • Asa cum sunt ei, ne reprezinta. Poate ca ar trebui sa cautam in noi ce nu ne place la ei.
    Dar sunt institutia cea mai importanta in orice stat. Daca o demolam, cine ar ramane. Ghici, ghicitoarea mea!
    Am raspuns si la eventuala intrebare, cine ar fi interesat cel mai mult sa realizeze o discreditare globala a parlamentarilor si cui serveste: unui dictator. Invariabil asa s-a intamplat.

 13. ce logica beton pe razvan dumitrescu.unde a fost omul asta inginer?cumva la “Scama” sau fabrica de nasturii?

 14. Radu, nu vreau să pară că eu vă distrag atenţia cu subiectele expuse aici, nu e diversiune. Vreau, ca în timpul acordat serviciului, să vă ocupaţi şi cu nemernicii care profită de aceste subiecte groaznice analizate la TV şi îşi fac preţurile cum vor. Nu ştiu, dar…poate ANRE nu are avocaţi duri pentru apărarea drepturilor noastre, ori,,mita, afacerile ascunse şi mînăriile” fac legea, ca de obicei, în defavoarea consumatorului: http://jurnalul.ro/stiri/observator/nuclearelectrica-judecata-anre-vanzare-energie-pret-659794.html

 15. in legatura cu o posibila cauza a caderii avionului cred ca “lovitura mortala”nu a fost data de givraj ci de faptul ca avionul a avut nesansa sa dea peste un nor de ceata deosebit cu o incarcatura de umiditate extrema,fenomen foarte rar.cantitatea de apa in aerul absorbit in carburatorul motorului este atat de mare incat opreste motorul.am dat de un astfel de nor de ceata la nivelul solului care mi-a oprit aproape instantaneu motorul masinii,cu toate ca in carburator intra aer preincalzit de motor,desfacand la carburator era apa ca turnata cu cana.si hainele si parul erau ude ca in ploaie.

 16. La cererea Corinei Creţu, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a decis retragerea distincţiei lui Tokes. Numai că Traian Băsescu nu şi-a dat acordul, spunând că are nevoie de motivarea detaliată a Consiliului de Onoare pentru a lua o astfel de decizie.
  Sursa: Antena 3
  Adica Basalau NU VEDE si nu stie cine e Tokes. Oare cat de *RB sau PR*ST sa fii, sa nu vezi ce face Tokes. Ca altfel n-am cum sa mai spun… Asta isi bate joc de noi ? Normal… (tot eu raspund), ca asa a fost crescut.

 17. Cu accidentul asta de avion Antenele si RTV ii protejeaza nevoie mare pe dusa si pe gabi oprea pentru ca sunt pesedisti. se pare ca dupa basism vom avea tara plina de pesedism. dana grecu a devenit o andreea pora a psd-ului. si totul din cauza ca pnl a refuzat sa dea un loc de europarlamentar pc-ului , in schimb il da psd-ul. mi-e scarba…

 18. Multumesc celor de la Antenaplay, ca nu pot sa vad nimic daca nu platesc… Am impresia ca cineva vrea chiar sa ne scoata din minti… Adica site-urile cu pitipoance sunt gratis, iar informatia adevara si cultura e pa bani. Pai si va mai intrebati de ce e poporul asta atat da pr*st…

 19. Domnule Tudor, dumneavoastra stiti bine ce s-a intamplat in realitate? Nu mai sariti pe STS (care nu e deloc ingeras) fiindca s-ar putea va frangeti gatul. S-ar putea sa descoperim chestiuni mult mai grave in alte parti. Atentie la familia Manescu si la pupilul lor Chiper! Atentie la MApN! Atentie, inclusiv la Ponta&co! Vezi H.G. 1193/2012! De Stroe s-ar putea sa aflam si alte lucruri rele! Nu v-ati ars destul pana acum cu Basescu?! Credeti ca tace degeaba?! Asteapta ca astia (marii conducatori uselisti) sa se ingroape singuri si sa se incurce intre ei, iar apoi va lovi naprasnic! Aveti vreo indoiala ca Basescu nu stie exact tot ce s-a intamplat?! Va taxa orice minciuna si orice incercare de musamalizare pe care o incearca USL-ul cu cele doua-trei tabere care se bat cum sa se scoata fiecare mai bine din rahat. Singura solutie este adevarul cu toate consecintele sale politice care vor fi oricum mai mici decat o incercare de prosteala care ii ridica mingea la fileu lui Basescu!
  In alta ordine de idei, toate structurile astea de interventie fac parte din sistemul NATO, inclusiv SMURD si IGSU. Daca am fi destepti am cere rapid o investigatie NATO (care va veni oricum singura), fiindca doar asa vom putea forta ca lucrurile sa devina eficiente si institutiile sa fie populate cu profesionisti.
  Legat de STS care nu imi este drag deloc fiindca are apucaturi securistice (nu numai ei!), dar, rational vorbind, ce stim ca putea efectiv sa faca si nu a reusit? Este clar ca nu are retea proprie de telefonie mobila, cum tot la fel de clar este ca are acces la tot ce poate oferi d.p.d.v. tehnic companiile private. Si ce putea face? Putea sa ne spuna care celule au fost receptat semnalul si sa ne dea o arie de acoperire. Iar daca avem mai multe celule (nu este clar cate au fost si de la cate retele: se pare totusi ca Vodafone si Cosmote)nu putea decat sa dea cele doua arii si sa se constate partea in care se suprapun. Iar toate astea se fac deja automat, prin programe de calculator, fara interventie umana. Daca au dat erori este grav. E vina STS sau a infrastructurii companiilor de telefonie? Nu stiu, dar e bine sa intrebam pe cei care se pricep. Apoi, cunoasteti in mod cert care sunt ariile care au fost identificate prin (nu de) STS? Cunoasteti ca aveau mijloace tehnice sa faca mai mult? Nu vreau sa le iau apararea, dar daca mergem pe piste false ii scapam pe adevaratii vinovati. Este posibil sa fie si aici responsabili, dar exista date concrete in acest sens (nu povesti pentru fraieri)?

  • Vad in reluare, la 2,25 noaptea, emisiune La Ordinea Zilei si apropo de FALIMENTE: asta a fost intoteauna un prost! Are si diploma de prost! Nu mai spun ca e si ticalos!

  • asta cu frantul gatului sa o spuneti copiilor dvs sau tatalui dvs. daca sunteti avocatul unei institutii imbecile ca sts, asumati-va asta fara sa spuneti si alte tampenii

   • Va rog sa fiti mai calm, mai rational si cu (mult) mai mult bun simt! Daca ati citi cu atentie ati intelege ca nu sunt deloc avocatul STS-ului. Cat despre copii sau parinti …, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere! Dar, fiindca sunt la dumneavoastra acasa si ma tratati cu atat de putin respect, as spune chiar mai mult, nu pot decat sa va las in pace si sa nu va mai deranjez! Credeam ca am cu cine dialoga, dar o sa ma invat minte!

     • Fiecare avem, cred, cate ceva de invatat. Eu, sigur am invatat ca nu mai trebuie sa intru in dialog cu dumneavoastra! Evident, fiindca nu stapanesc subiectele!

  • CAND ESTE VORBA DE USL LE STI PE TOATE CU MARE PRECIZIE(AIUREA),DESPRE STS NU STI NU TE BAGI.”BASESCU V-A LOVI NAPRASNIC” ADICA VA MAI TRANTI O GAFA SPECIFICA.ACUM TACE PENTRU CA NU STIE PE UNDE SA SCOATA CAMASA,CACI LA OPRIS NU IL LASA INTERESUL SA RENUNTE CACI NU SE STIE…ASCULTARI,STENOGRAME,TELEFOANE LA GARAJ IN CURAND.

 20. IMAGINEA NEPROFESIONALISMULUI !!! PENTRU A TREIA OARĂ GUVERNUL ÎNCHIDE ŢARA(motivul: zăpada, viscolul)!!! NU PLECAŢI DIN CASĂ DACĂ NU AVEŢI TREABĂ(ce înseamnă? aveţi sau nu aveţi, rămîneţi închişi în casă, muriţi în casă, că noi închidem ţara / singura măsură profesionistă de care sunt mîndri guvernanţii de 24 de ani de zile) !!! ORICE TITLU LI SE POTRIVEŞTE ACESTOR GUVERNANŢI, NU SE ŞTIE CĂ ESTE IARNĂĂĂ??? UNDE SUNT MĂSURILE PRO POPOR ??? CINICILOR !!! http://www.antena3.ro/romania/anm-s-ar-putea-emite-cod-rosu-nu-plecati-din-casa-daca-nu-aveti-treaba-prognoza-pentru-acest-weekend-241611.html, ŞI PENTRU CEI CARE CLĂMPĂNESC FĂRĂ SĂ SE INFORMEZE, AŢI FOST BĂLĂCĂRIŢI ŞI ÎNVINOVĂŢIŢI CĂ, VOI A3 AŢI INVENTAT AVERTIZAREA METEO, AICI AU DOVADA, ADEVĂRATUL COMUNICAT :
  ,, Tipul mesajului : Avertizare meteorologica
  Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie
  COD : PORTOCALIU
  Ziua/luna/anul : 24-01-2014 Ora : 9:30 Nr. mesajului : 1
  Intervalul : 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 18
  Zonele afectate : conform textului
  Fenomene : viscol
  Mesaj :
  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
  COD GALBEN
  În intervalul menţionat, vremea se va înrăutăţi. În sudul şi estul ţării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depăşi la rafală 60…70 km/h în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, zone în care şi stratul de zăpadă va fi consistent. Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei local în Dobrogea, iar în prima parte a intervalului şi în Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore.
  În restul teritoriului ninsorile vor fi în general slabe.
  Notă: Vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor mai ales în estul şi sud-estul ţării.
  COD PORTOCALIU
  În prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăşi local 30…40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75…80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.”
  DA. CÎND AI UN BĂTRÎN, UN PROFESIONIST… UCIDE-L, NU-L PĂSTRA, CĂ TE DERANJEAZĂ ÎN AFACERILE PROPRII !!! NU MERGEŢI PE PRINCIPIUL : CINE NU ARE BĂTRÎNI, SĂ-ŞI CUMPERE !!! DEGEABA ÎNCASAŢI VENITURILE BUGETARE CU ENORM DE MULTE FACILITĂŢI, NU SUNTEŢI ÎN STARE SĂ FACEŢI ABSOLUT NIMIC PRO POPOR, TOŢI DE 24 DE ANI DE ZILE !!!
  – ÎNCHIDEŢI DEFINITIV ŢARA ŞI FACEŢI EXACT CE VOR MUŞCHII VOŞTRII ?????

  • ERATĂ:CE FEL DE ŞCOALĂ, CE MATERII AU ÎNVĂŢAT ACEŞTI POLITICIENI, PERINDAŢI LA GUVERNARE??? NU AU ÎNVĂŢAT CĂ ÎN ROMÂNIA SUNT 4 ANOTIMPURI, PRINTRE CARE ŞI,, ANOTIMPUL DE IARNĂ CU ZĂPADĂ ŞI VISCOL ???” C.N.A.D.R. ESTE DOAR O SOCIETATE PENTRU ÎNCASAT VENITURI(sac fără fund, ori, sponsorul principal al politicienilor de 24 de ani, sau, şi , sursa de bază pentru venituri sigure) FĂRĂ SĂ PRESTEZE NIMIC ???
   SUNT CONSTATĂRI PERSONALE DIN PERIOADA DUPĂ 1989 ŞI TOTODATĂ, ÎNTREBĂRI LA CARE RĂSPUNSUL E VIZIBIL, FĂRĂ SONDAJE…

   • DAR TU NU AI INVATAT CA SUNT 4 ANOTIMPURI?ASTIA TE AVERTIZEAZA CU MULT TIMP INAINTE DAR TU VREI TATA SA PLECI LA PLIMBARE,AI TREABA MUSAI,NU NASTI,NU MERGI LA SPITAL TU AI O TREABA PE LA NASU,PE LA FINU,PE LA SOACRA,E SECOLU’ 21 SI CE,SA NU MERGI TU LA DISCOTECA PENTRU CA INCHID ASTIA,CU VISCOLUL LOR ,TARA?BA MAI AUZI PE CATE UNU:”CE, DACA ESTE VISCOL, AZI NU MANCAM?”PAI DA,NU MANANCI NENE.DA-TI DIN VREME,CARNATII SI SLANINA JOS DIN POD,UMPLE-TI CIUBARUL CU APA,BAGA IN CASA PISICA,CAINELE,GAINILE,VACA,CALUL,SI ASTEAPTA SA TREACA VISCOLUL,CACI NU ESTE VISCOL IN FIECARE ZI.CE ATATEA FANDOSELI?.CE CREZI CA IN AMERICA ESTE ALTCUMVA?

 21. Nu stiu de ce, dar cred ca peste toate aceste probleme se va asterne linistea si uitarea, ca prea e agitata viata asta, iar unii vor avea grija sa ne-o faca si mai si.

  Moartea celor doi din accidentul aviatic, nu pare sa fi miscat (impresionat) pe cineva din mediul politic. Chiar daca s-a produs, intr-o mica masura, o schimbare de generatie in randul politicienilor, nu constat o imbunatatire a mediului politic romanesc.

  Eu zic sa desfiintam ROMATSA, ei sunt vinovatii primordiali, bineinteles ca-i o gluma. Pana una alta au venit nametii peste sudul Romaniei.

 22. eu banuiesc ca a fost intentioanata asta cu localizarea aiurea desi nu inteleg cat pot fi unii de ticalosi pentru niste bani. Securistii n-au caracter de la ei te poti astepta la orice inclusiv sa lase niste oameni sa moara de frig. Doctorul a dat coordonatele STS-ului si ei nu recunosc ca le-au primit.

  Coordonatle trebuiau date si prietenilor da cine s-a gandit ca te lasa sa mori in frig serviciile statului.

  • care e dotarea impusa de regulamentele internationale unei aeronave?

   Ce echipamente de salvare este obligata o aeronava sa aiba la bord?

   De ce nu au emis acestea sau unde s-a pierdut semnalul?

   Daca nu vin cei de la autoritati internationala sa studieze accidentul musamalizeaza romanii totul.

   • mai sunt si niste servicii care supravegheaza traficul si au grija sa nu se ciocneasca aeronavele in zbor. Pai daca ei nu stiau pe unde zboara avionul ala nu se putea ciocni cu un avion care aterizeaza pe un aeroport?

  • Nu de securisti e vorba, ci de ciocoii spurcati. Iti spun eu. Sunt multi ciocoi spurcati care nu ti-ar da 50 de bani si urla ca “LA MUNCA BA !”… Asa ca, ce sa mai discutam despre securitate.

   • aia sunt mana in mana cu cine zic eu, ca doar n-o sa iasa securistul la intimidare, lucreaza cu intermediari.

 23. Ponta sustine ca mortii au murit in jumatate de ora de la prabusire si cere demisia sefului STS, da? Ceva nu se leaga bine, sau se leaga in modul in care Opris va ramane unde e.

 24. Nu știți nimic. România are un Serviciu de Localizare Căutare și Salvare care are obligația să localizeze orice aeronavă căzută(civilă/ militără), să caute și să salveze supraviețuitorii pe tot teritoriul României. SLCS-ul este abilitat și dotat pentru așa ceva și este parte din obligațiile noastre de țară NATO și UE. ISU-ul, SMURD-ul și 112 au alte atribuții. Elicopterul SLCS(dotat cu troliu și capabil să zboare în condițiile respective) de la Câmpia Turzii se pregătea să decoleze și putea să îi salveze în 20 de minute. Numai că SLCS-ul este în subordinea Armatei iar cineva a anulat ordinul de decolare. Pe scurt: armata localizase epava cu o precizie de 2km, elicopterul era gata să decoleze, dar Dușa a anulat ordinul de decolare.

  HG care reglementează funcționarea SLCS este din 2012 și este semnată de… Ponta, care stătea prin cârciumi și sărbătorea în timp ce Aurelia Ion ȘI Adrian Iovan mureau.

  • Daca este asa cum spuneti dvs. de ce n-au purces la actiune.
   In general dupa razboi multi viteji se arata. S-a tot spus ca nu s-a putut ridica de la sol niciun aparat datorita cetii dense, ceea ce tind sa cred, avand in vedere schimbarea drastica de vreme.
   Adevarul este ca mai toti au dat dovada de lentoare si au avut parte de informatii contradictorii. Trebuie gasiti cei care au intoxicat actiunea cu informatii contradictorii.
   Foarte interesant de stiut de informatii a dat “turnul” refertor la vremea din zona survolata. A tinut cont pilotul de informatiile primite, daca le-a primit ? Astept o ancheta facuta la rece, fara ingerinte politice si a institutiilor de forta.
   Din pacate acum doi oameni sunt in pamant.

   • Daca nu aveau semnal, parlamentarii si sefii de institutii stateau mai linistiti, ce nu intelegeti fratilor ??? Adica “cineva traieste ?, Aoleu…, naspa”.

   • Pai cine sa achioneze, DUSA ???? Hai mai fratilor sa punem oameni competenti la locul lor! Nici in al 12-lea ceas nu realizam asta!
    USL a promis asta….dar au fost doar alte minciuni!

    Arata-mi dl. RADU TUDOR un ministru din USL competent, cu realizari deosebite!

  • Un specialist in aviatie, a zis la Antena 3 ca pilotii de la Campia Turzii nu au ore de zbor si nu se pot ridica de la sol decat daca au cel putin un zbor in ultimile 6 luni. Iar ei nu au, pentru ca cica nu sunt bani. Dar pentru aerele si bEşinele ciocoilor dân Parlament, sunt bani mereu…

   • PARLAMENT TREBUIE SA FIE CA ASA ESTE IN DEMOCRATIE,ASTA ESTE SI D’AIA DAI SI BANU,DACA VREI DICTATURA TOT DAI BANU CHIAR SI MAI MULTI,SI DACA INTREBI DE CE,MAI STAI LA RACOARE VREO 10 ANI CA SA MEDITEZI,SA PRICEPI UNDE AI GRESIT.

   • Corect, nu spune nimeni cati bani se aloca armatei in comparatie cu SRI, STS sau SPP. Nu spune nimeni cu ce aparatura se lucreaza in armata, ca nu au masini, ca nu au motorina sau baterii sa le porneasca….si cand de ceva …sa vina armata…cu ce sa vina…CALARE?

  • cine stie ce interes or mai avea sa creeze haosul asta. Se paseaza de la unul la altul responsabilitatea. Navele si aeronavele in pericol trebuiesc localizate. Au echipamente si exista si institutii care se ocupa de asta. Pai daca cadea avionul cu Obama nu credeti ca-l gaseau in timp util?

  • AIA CU ELICOPTERUL STIU EI MAI BINE DECAT GHERTOII COMENTATORI DE PE MARGINI IN CE CONDITII POT SA ZBOARE FARA SA ISI PUNA VIATA IN PERICOL. FAPTUL CA ARMATA AR FI STIUT LOCALIZARE EPAVEI MI SE PARE O VRAJEALA,PENTRU CA NU SI-AR FI TRIMIS OAMENII IN TEREN AIUREA PE BAZA INDICATIILOR STS-ULUI.

   • @paris si atunci de ce s-au trimit echipele de la ISU sa caute la 20 de km departare de locul accidentului asa cum a indicat STS cand Romartsa a indicat locul accidentului doar la 7 km distanta conform calculelor lor? Doar ca sa aiba timp sa moara cativa supravietuitori pentru ca Basinescu sa puna in mare dificultate guvernul iar el sa fie scutit de imensul scandal din mass-media romaneasca vis-a-vis de afacera Nana si Gazprom???

 25. Am citit aici intr-o postare ca ce treaba avea armata cu zborurile civile. Pai armata pentru ce e infiintata ? Ca sa apere doar militari, iar pe civili sa-i lase balta !?!??!?!
  ACCIDENT AVIATIC. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Valentin Ion, tatal AURELIEI ION, a primit, in numele fiicei sale, diploma de patriot roman, din partea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi.

  Desi apreciaza acest gest simbolic, nu-si poate ascunde durerea si furia pentru gafele care au dus la moartea fiicei sale. “Nu am cuvinte. Numai in locul meu sa nu fii. Sotia mea se tot uita pe geam sa vada daca ea nu vine, asa ceva nu trevbuie sa se intample, sa se faca ceva sa nu mai cada altii copii. Daca era fiu sau nepot de ministru, era toata armata acolo si il salva. Fata mea era insa o studenta fara nume, ea n-a avut nume pana in ultimul moment, era STUDENTA”, a spus Valentin Ion, printre lacrimi, scrie libertatea.ro.

  Sursa: Realitatea
  Domnul are dreptate. Era “STUDENTA”, la fel cum sunt catalogati si altii din alte categorii… Adica niste neinsemnati acolo, niste cineva… indivizi.

   • DA,SI CE TREBUIA SA FACA ARMATA,SA BAGE TANCURILE,SA ARUNCE CU PARASUTISTI,SA SCOATA REGIMENTELE SA DESCHIDA UN FRONT,SA SAPE TRANSEE?

   • Armata se ocupa cu operatiuni militare. Sunt destule autoritati civile care trebuie sa se ocupe de un accident. Ce a atat de greu de inteles? Sa scoatem armata pentru fiecare tamponare? In aceeasi zi a fost un accident cu 5 morti (doi copii) si nu a interesat pe nimeni, acolo au fost SMURD, MAI si scafandrii. Dar unii morti sunt si in moarte mai egali decat altii…

    • @Hucko, armata trebuia sa-si salveze sublocotenetul si nu sa asiste pasiva cum STS i-a trimis pe cei de la ISU sa numere papusoii la 20 de km distanta de locul accidentului intr-un perimetru de 200 km patrati.

     • Gelule, ti-am mai raspuns si in alta parte. Cred ca nu esti atent la ce scriu, la ceea ce inseamna cuvintele. Repet, nu avea de ce sa intervina armata, asa cum nu intervine in niciun alt accident in care este implicat vreun militar. Pot eventual sa fie solicitati sa sprijine logistic unele operatiuni, dar nu au voie sa se substituie altor autoritati responsabile (la limita asta putand insemna si subminare a puterii de drept…). Asa functioneaza o organizatie (statul in acest caz). Cine nu respecta asta, incalca legea. E greu tare de inteles…
      Obsesiile politice nu ajuta.

 26. Activitatea miniştrilor liberali va fi analizată în delegaţia permanentă a partidului. Membrii PNL se întâlnesc în acest sfârşit de săptămână la Sinaia unde vor discuta despre strategia partidului pentru alegerile următoare, dar şi eventualele schimbări care ar putea avea loc la nivelul guvernului.
  Sursa: Antena 3
  HA HA HAAAAA !!! Nu e nimeni la Sinaia sa ii huiduie ? Sau sunt si astia niste mici ceausisti, care pun bariere atunci cand merg pe undeva prin tara… ?!

 27. Dle RADU TUDOR constat:1. Ca de 3-4 zile v-au invadat blogul o armata de basisti care ataca “in gasca/la comanda UNICA” .Se vede ca acesti basisti cand ataca, au la unison toti …curios!!… aceasi parere!! si mai ales cauta vinovatii in toate colturile tarii.. doar ,doar … o sa fie uitat …STS-ul.
  2.S-a analizat/ se analizeaza la televiziuni modul cum s-a actionat (este normal si bine pentru a evita pe viitor repetarea unor actiuni gresite) dar…
  Sunt contrariat DE FAPTUL ca nu se analizaza mai profund/nu se insista asupra :Institutiile care puteau actiona EXACT/PROMPT (si nu au miscat” un pai” in acea zi, adica:N-aude,n-a vede!!) cat si asupra institutiile/serviciile care au facut ceva de mantuiala(de FORMA pentru a scapa ulterior de a fi puse sub ..acuzare/demisie) si ELEMENTUL CENTRAL al indivizilor/sefilor din aceste institutii(care n-au facut NIMIC/APROAPE NIMIC) a fost LIPSA DE OMENIE/LIPSA UNEI VOINTE DE A-TI SALVA SEMENUL DE LA NECAZ.
  In schimb acest” sentiment de omenie” nu le-a lipsit acelor MOTI INIMOSI(fara ei ii gaseau institutiile…a doua zi…pe toti inghetati/decedati).
  Va felicit INCAODATA ca in aceste zile ati ramas acelasi jurnalist ONEST/PERCUTANT/CORECT/ECHIDISTANT,dornic de DREPTATE/ADEVAR (ca dealtfel si dna GRECU) si nu v-ati lasat …antrenat de …jocuri/comenzi politice meschine…la care unii jurnalisti n-au puterea sa se opuna(pe la “100 minute” si parca, parca”subiectiv” ).Si daca mai tineti minte si eu i-am criticat(pe blogul dvs) DUR/VEHEMENT pe liberali ,atunci cand au gresit(dupa referendum cand s-au lasat incalecati de BAROSSO/GITENSTEIN si PSD-istii “cu nasul in suflet” si nu AU INSISTAT SUFICENT(cu exceptia lui GHISE) sa-l demita pe ..CUC si deasemeni au tacut/au inchis ochii la incheierea ..PACTULUI,atunci cand ministrul PNL al justitiei dna PIVNICERIU a fost demisa de PONTA,…etc, etc).
  Mi se pare ca este NORMAL sa-i critici pe cei apropiati cand gresesc( ca un tata pe copiii lui).
  Dar un jurnalist care face jocuri politice/propaganda mi se pare ca nu este …un om corect(din pacate in massmedia se pare ca acestia sunt majoritari si atunci omul de rand A VOTAT/VA VOTA …prost …asa cum i-au “indus in caput” acesti”deontologi ai neamului” platiti cu bani de la buget sau din evaziune fiscala).Si daca basescu va reziste pana in …NOEMBRIE 2014 mi-e teama(USL-ul va fi huiduit din ce in ce mai mult) CA PE BAZA UNUI ABSEBTEISM CRUNT LA VOT(max 10%)… basescu va decide …viitorul presedinte si poate …va fi viitorul premier al tarii(adica ..presupun.. dar nu fac aceasta previziune de teama/frica…fiindca intotdeauna previziunile mi s-au adeverit).

   • Da, din punctul nostru de vedere, al celor denigrati de ei cu spume la gura, basistii au si ei dreptul la existenta, insa ei nu gandesc nici pe departe la fel cand este vorba despre noi. EU RAMAN LA CONVINGEREA MEA: ADRIAN IOVAN SI STUDENTA MEDICINISTA AU FOST LASATI SA MOARA DE FRIG, SABOTANDU-SE SALVAREA LOR, TOCMAI PENTRU CA PRESA SA NU MAI TRATEZE CA SUBIECTE PRINCIPALE AFACERILE LUI BASESCU, NUMAI PENTRU CA USL-istii CU IMAGINE BUNA (STROE SI ARAFAT) SA POATA FI IN SFARSIT TERFELITI SI CONTESTATI SI – CEL MAI IMPORTANT! – PENTRU CA, LA ALEGERILE DIN ACEST AN, OPRIS SA POATA “LUCRA” DIN NOU LINISTIT, FARA SA-L DERANJEZE UNUL CA STROE.

    PENTRU “CAPITANUL” SI INTERESELE LOR, BASISTII SACRIFICA DREPTUL LA VIATA EFECTIVA AL ORICARUI INDIVID DIN TARA ACEASTA CARE NU LE SEAMANA.

 28. povesti. majoritatea parlamentarilor daca nu sunt ofiteri acoperiti sunt colaboratori si santajabili in relatia cu serviciile secrete. cine mai crede in asa zisele anchete???

  • Au lucrat. Dar nu s-a prea auzit. Au un talent basistii sa arunce fumigene… Si ceilalti sa nu evite fumul…

 29. PE CUVÎNT DE ONOARE! NU ŞTIU CUM SE FACE, ÎNCÎT DAU NUMAI DE MIZERII ALE GUVERNULUI ÎMPOTRIVA POPORULUI, ŞI ANUME: ,,CONSTITUŢIA”
  1.,,De asemenea, se propune eliminarea prevederilor iniţiale adoptate în Comisia de revizuire prin care se reglementa explicit în Constituţie că România este stat membru al UE şi al NATO.” CUM SĂ FIE ÎNSCRIS ASEMENEA MINCIUNI ÎN CONSTITUŢIE: CĂ ROMÂNIA ESTE MEMBRU UE ŞI NATO, ASTA ESTE PRIN ÎNŢELEGEREA PĂRŢILOR, ÎN NICIUN CAZ, SĂ FIE OBLIGATORIU!
  2.,,un alt amendament propune eliminarea textului introdus anterior privind simbolurile naţionale ale minorităţilor: “Minorităţile naţionale îşi pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat, propriile simboluri naţionale care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă”. BĂ, V-A MUCEGĂIT CREIERUL? CUM SĂ BĂGAŢI ASEMENEA ABERAŢII ÎN CONSTITUŢIE??? ROMÂNIA ESTE STAT SUVERAN, ASTA O ŞTIŢI, SAU AŢI UITAT ???, BĂĂĂĂ, ROMÂNIA ESTE O ŢARĂ FORMATĂ DIN MAI MULTE ETNII, UN CUMUL DE ETNII, CULTURI, RELIGII!!! V-AŢI GĂSIT VOI DEŞTEPŢII, LA HECTAR CU DIPLOME, SĂ ANULAŢI RĂDĂCINILE NAŢIEI ???
  3.,,se propune renunţarea la textul potrivit căruia “cetăţenii români se nasc şi trăiesc liberi, se bucură de drepturile şi libertăţile garantate şi stabilite prin Constituţie şi alte legi şi au obligaţiile prevăzute de acestea”. CUM VINE ASTA? CUM SĂ RENUNŢAŢI LA DREPTURILE NOASTRE CA POPOR, CA NAŢIE ?? NU NE-AM NASCUT, NU TRĂIM LIBERI, NU NE BUCURĂM DE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI GARANTATE ŞI STABILITE PRIN CONSTITUŢIE ??? SĂ CRĂPAŢI VOI !!! CUM SĂ NE LUAŢI, FURAŢI DREPTURILE !!! HOŢILOR !!!
  4.,,în cazul parlamentarilor se propune eliminarea menţiunii potrivit căreia “statutul juridic al deputaţilor şi senatorilor se stabileşte prin lege specială”. DAR CE AVEŢI VOI DE VREŢI STABILIT PRIN CONSTITUŢIE STATUT SPECIAL, CE AVEŢI ? ÎN AFARĂ DE GROSIMEA SLĂNINII PE BURTĂ(CA LA PORCI), INTELIGENŢA NULĂ, COMUNICAREA INEXISTENTĂ ŞI NU NUMAI, AVEŢI CEVA BUN ÎN PLUS ? ŢĂRANII CARE MUNCESC LA SAPĂ, SUNT MAI DEŞTEPŢI CA VOI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE, SCĂUNARILOR !!!
  5.,,Avocatul Poporului este instituţia autonomă cu rol în protejarea şi promovarea drepturilor omului, în raport cu autorităţile publice” BĂ PANARAMELOR, AVOCATUL POPORULUI, CA INSTITUŢIE, ESTE STRICT AL POPORULUI,NICIDECUM AL VOSTRU SAU POLITIC(DE CÎND EXISTĂ ACEASTĂ INSTITUŢIE, NU AM AUZIT DE CEVA PRO POPOR), CUM SĂ SCHIMBAŢI ATROIBUŢIILE AVOCATULUI POPORULUI ???
  6.,,Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Statul exercită dreptul de regres, în condiţiile legii”. GATA, NE DUCEŢI ÎN ANII 1930-1945 CU REGRESUL APLICAT ÎN CONSTITUŢIE, BĂ LICHELELOR, VOI GÎNDIŢI CU CREIERUL??? CUM SĂ FACI AŞA CEVA ?? V-AŢI SPĂLAT PE MÎINI, GATA, DA ???
  ŞI NU NUMAI, CU SIGURANŢĂ SUNT ENORM DE MULTE PORCĂRII SCHIMBATE ÎN VIITOAREA CONSTITUŢIE ŞI NOI NU ŞTIM, DAR VREŢI SĂ O VOTĂM, DA ??? CE VOTĂM, PORCĂRIILE VOASTRE ÎMPOTRIVA NOASTRĂ CA POPOR,NAŢIE, SĂ FACEŢI CE VREŢI DIN PATRIA MAMĂ, ÎN LOC SĂ ADUCEŢI TOŢI OAMENII FUGĂRIŢI DE VOI ÎN AFARĂ, VĂ BATEŢI JOC ŞI DE CEI CARE MAI SUNTEM AICI PE TERITORIUL ŢĂRII !!! CUM PUTEŢI SĂ FACEŢI AŞA CEVA, SĂ ACCEPTAŢI ASEMENEA ABERAŢII, ASEMENEA MĂGĂRII ! DE ASTA NU MAI PLECAŢI DE LA GUVERNARE ŞI VĂ ROTIŢI CUM VREŢI ! DE ASTA NU MAI ARE LOC NIMENI, CĂ V-AŢI ÎNŢELINAT VOI CUM AŢI VRUT !…MAI VEDEM…(scuze Radu, dar e prea mult! ne pune capac definitiv! noi să votăm ceea ce nu ştim !)

 30. of topic
  “Dupa avertizarea de COD PORTOCALIU DE VISCOL, aproximativ 20 de autovehicule s-au ciocnit, sâmbătă, pe firul 2 al autostrăzii A2, între Constanța și București.”
  Am urmarit si la ANT 3 interventia SMURD-ului, la locul accidentului, de pe autostrada.

  Cred cu tarie ca si participantii la trafic au o problema “la mansarda”, de intelegere si comportament. Au fost date numeroase avertizari ca lumea sa nu se plece la drum, sa amane deplasarea. ANM-ul, politia, televiziunile au preluat aceasta stire, iar lumea nu a inteles.

  • Sa iesi cu copilul de un an in masina, mi se pare chiar la limita infractiunii. Desi s-a tot anuntat.
   Patronatul transportatorilor are tupeul sa sara pe CNADNR ca a inchis traficul. Dar ei nu se gandesc la angajatii lor, care ar putea ingheta pe drumuri. Nu se gandesc sa ii opreasca si sa ii cazeze prin moteluri. Umplu autostrazile cu camioane care blocheaza traficul.
   Unii camionagii protesteaza ca de ce li se cer lanturi.
   Altii cearta autoritatile ca nu ii scot din zapada in care s-au bagat singuri, ignorand ca nu au aripi sa patrunda in mijlocul gramezii.
   Altii se plang ca platesc taxe si altii nu ii extrag din zapada, de parca rostul MAI ar fi sa asigure cate o senilata la fiecare cretin.
   Unii, intrebati de ce umbla prin visccol la shopping, raspundeau senin ca nu au prin casa ce le trebuie. De parca nu puteau sa aiba de ieri sau de maine-poimaine, de la coltul strazii, ceea ce era urgent.
   Pentru toate astea insa trebuie sa raspunda mereu altii. Prost obicei…

 31. RRomania are o clasa politica hoata, mincinoasa si fara coloana vertebrala,dar are un popor credincios,harnic care se conduce dupa obiceuri si traditii si asa mai existam ca tara .

 32. SĂ MORI DE RÎS, NU ALTA, CU ACEŞTI ÎNDOSARIAŢI, CONDAMNAŢI: http://jurnalul.ro/stiri/observator/chiuariu-voi-face-plangere-la-cedo-impotriva-deciziei-de-condamnare-659821.html
  DAR CUM RĂMÎNE CU,,BOTNIŢA PRESEI”??? NU CUMVA INTRĂ ŞI PRESA PENTRU COMENTARII, OPINII, PĂRERI, ANALIZE ÎN ACEEAŞI LEGE ÎN BAZA CĂREIA L-AU CONDAMNAT PE CHIUARIU!!! POLITICIENILOR, EXACT CUM PROCEDAŢI CU PRESA, CU POPORUL ŞI FACEŢI LEGI ABERANTE, ÎMPOTRIVA CELOR DOUA REPERE, AŞA SE VA PUNE ÎN APLICARE LEGISLAŢIA APROBATĂ DE VOI POLITICIENII, ÎNCEPÎND CU VOI PRIMA DATĂ, SĂ VEDEM DACĂ VĂ CONVINE, DACĂ VĂ MAI BATEŢI JOC ÎN CONTINUARE DE POPOR, DE PRESĂ ŞI DE ORICINE CARE NU ARE FUNCŢIE POLITICĂ. MAI RĂU VĂ TREBUIE, M-AM PLICTISIT EU, DE CÎND AUD PROMISIUNILE VOASTRE CĂTRE PRESĂ: VOM REZOLVA, VOM FACE, CÎND VOM ÎNCEPE…ŞI TOT AŞA, NIMIC CONCRET MINCINOŞILOR, ACTIONAŢI NUMAI CIND E VORBA DE BUZUNARUL ŞI FAMIGLIA VOASTRĂ. AU GRIJĂ PROCURORII DE VOI!!!

 33. Marele merit al lui Iovan este ca prin moartea lui a scos la lumina un sistem de interventii carte exista doar pe hartie. Cei care trebuiau sa il aplice nici nu au avut curiozitatea sa il citeasca. Acum urmeaza bagarea gunoiului sub pres. Vb proverbului,, daca vrei sa nu se afle ceva faci o comisie cu multi membrii care au si pregatire diferita,,

 34. AVEŢI GRIJĂ DE DANA GRECU, MULTĂ SĂNĂTATE ŞI PUTERE MARE DANA !!!
  NOROC DE PRESĂ, CU MEDIATIZAREA ACCIDENTULUI DE AVION, CĂ ANUL TRECUT C.N.A.D.R. NU A SCOS O VORBĂ,ACUM A IEŞIT CU SFATURI, CA ŞI VICEPREMIERUL, CU CONCLUZII, PARCĂ ESTE PLĂTIT PENTRU CONCLUZII, DAR, OK.
  …. MĂ CAM, HA,HA,HAAA!…INTERESEAZĂ BLONDA ARITMETICIANA CAMEREI…REFLOTANŢILOR, DEPUTATILOR, E BLOCATĂ ÎN NĂMEŢI ŞI EA !!! CINE O MAI SCOATEEEE ???(poliţia, armata, circulaţia, jandarmeria,…ha,ha, ha) s-o lase acolo, că se va mumifica şi o va aduce in faţa colegilor ca exemplu,,demn de urmat”- ,,promit” că mă voi deplasa la Bucureşti sau unde va avea ultimul domiciliu şi îi voi stinge lumînarea. Ferească DUMNEZEU DE OAMENI CU ASEMENEA CARACTER !!! MĂCAR ACESTE CALAMITĂŢI SĂ NE AJUTE SĂ SCĂPĂM DE SCĂUNARI ŞI HOŢI…!!!

 35. Si cum e treaba cu Ponta la restaurant in timp ce unii mureau ? nimic de zis ? Penibil..de-a dreptul. da stiu… chestii inventate de basisti:))))

  • Basism adevarat! S-a mai raspuns.
   Dar daca ti-e foame, dupa o zi, tu ce faci? Ori mergi acasa, ori la restaurant. Sa nu zici ca nu ai mancat nimic in acea seara!
   Deja e greu de inteles ca la un accident nu intervine ministrul. Poate in caz de catastrofa nationala. Totusi nu a fost cazul.
   Daca nu cunosti procedurile, asta nu inseamna ca nu exista sau nu sunt respectate. Nici invers, dar e alta chestiune.

 36. Domnul Radu – consultativa cu CTP ca el le stie pe toate > cred ca ,coada la pruna a fost pusa de el o, sa ma documentez, pentru ca nu este nimic ca sa nu aiba el un ultim cuvant. Cam macaie rata.

 37. De necrezut .Dupa dna Stoicescu care il aduce la ANTENA 3 pe Razvan Teodorescu sa-l “laude ” impreuna pe Antonescu ,vine acum si madame Topescu si-l aduce in emisiune(la telefon ) pe marele “pilot”….CTP sa ne explice cum se conduce …un avion. Noaptea mintii.

 38. Mi se pare inacceptabil ca în ROMÂNIA lui 2014,stat membru U.E,o țară democratică,să iasă premierul ROMÂNIEI și să îndemne cetățenii capitalei să nu iasă din casă,că vezi doamne a început să ningă!Premierul și sau statul român,au fost sau nu luați prin surprindere de iarnă?Cei care se ocupă de dezăpeziri și nu sunt în stare sau sunt rău voitori să o facă,și-au primit banii?

  • dar daca nu avertizeaza omu’ iar nu-i bine.te tine cineva sa nu pleci in vizita la finu’ s-au la nasu’?pleaca,ce mai stai?iar daca te inzapezesti si nu vine ponta dupa tine sa te salveze,te urci in varful unui pom si dai cu barda in Dumnezeu ca a pus de viscol.

  • Cred ca ai vazut alt film. Se referea la cei care folosesc soselele inzapezite. A fost o chestiune de bun simt, ca am tot auzit plangareti care nu stiu niciodata ca pe viscol este bine sa nu iesi din casa.
   Cand eram copil viscolea de doua-trei ori in fiecare iarna, inotam prin zapada pana la scoala si ai mei pana la serviciu, faceau mancare in casa si nu se mai plangea nimeni ca doua-trei zile nu pot pleca la munte…
   Altfel, cine vrea, nu are decat sa inghete, dar sa nu mai spuna ca nu a stiut.

 39. Domnule Radu, vedeti ca ati luat-o pe o cale gresita. Atacul asupra STS se poate intoarce ca un boomerang si o sa ii dea fix in freza fostului prim-ministru Ponta.
  – armata avea informatii asupra locului de cadere mult mai precise decat STS cu nenorocirea lor de triangulatie, Oprea a scos asta din raportul final, dar informatia exista. Cineva trebuia sa organizere comunicarea intre ministere. Banuiesc ca Basescu, nu PM.
  – aparatul nu a putut fi localizat pentru ..COSPAS-SARSAT. Sapati si vedeti unde duce.
  – Ponta nu a putut sa isi amane prezenta la TV pentru a se ocupa de operatiune. Era mai importanta o emisiune la B1/ Mai grav, mai dadea si informatii absolut eronate in emisiune, pe baza de SMS-uri! (ca au fost gasiti, ca sunt bine toti)
  – Dupa emisiunie, Ponta nu a plecat la minsiterul transporturilor, cum era normal. A plecat direct la carciuma cu Dragnea si compania. Nasol, exista o tona de martori.

  Si uite asa putem discuta pe fostul PM, daca Ponta chiar insista sa mai rascoleasca chestia asta.

  Continuati pe linia STS.

   • Mult basism… S-au activat baietii si fetele mult de cand au ramas fara slujbe de pe unde au fost scosi dupa alegeri.
    Poate ar fi necesar un baraj mai zdravan impotriva ploii de dezinformari si manipulari, fiindca unele chiar penetreaza si emai greu apoi de impus adevarul. Cel mai simplu e de verificat cine a lansat o stire, cam toate caile ducand la un grup de cateva zeci de persoane din anturajul consilierilor prezidentiali, prin intermediul cercului macoveist si oengist asociat. vreo doua mii de indivizi. Nu multi, dar extrem de active. Ceea ce ma face sa cred ca au pierdut mult.
    Cine castiga din avalansa de critici, cele mai multe neintemeiate? Exact cel de unde pleaca.

  • corect,ponta a stat la tv in loc sa isi ia lampasu’ si bocancii si sa il vedem(tot la tv)alergand prin coclauri dupa cai verzi pe pereti la indicatiile pretioase ale sts-ului.si acu’ cu zapada asta sa nu vezi tu frate niciun prim-ministru dand la lopata macar asa nitelus ca sa se mandreasca tara cu el,(ehei,unde sunt ele vremurile lui boc?)sau macar sa se ratoiasca printre nameti ca vajnicul m.r.ungureanu.da,trist,ce prim ministru este asta care nu stie sa ascuta o coasa.tara este in pericol.

   • Corect. boc mai cara si saci cu legume pentru nevoiasi, vezi doamne.
    Iar mru se ratoia pentru ca zapada si frigul i-au distrus unguentul de pe fata.

 40. EXCLUSIV – HG nr. 228/2013 emisa de Guvernul Ponta probeaza ca inca o institutie, CIAS, din subordinea Ministerului Transporturilor avea obligatia, ca agentie specializata de interventie, sa actioneze in cazul apelurilor de urgenta, in situatia unui accident sau incident aviatic. Prin acest act semnat si de STS, Guvernul a infiintat la CIAS un dispecerat de urgenta permanent pentru apelurile 112 (Document)

  Marţi, 28 ianuarie 2014 13:08 | Scris de Adina A.STANCU – Razvan SAVALIUC
  Dezvaluiri – Anchete
  Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Alba continua investigarea tragediei aviatice din data de 20 ianuarie 2014, din muntii Apuseni, audiind martori cat si persoane vatamate care au supravietuit tragediei, prin comisii rogatorii, deoarece acestia au alta resedinta decat judetul Alba. Pe de alta parte, Lumeajustitiei.ro are datoria, ca site de specialitate, sa prezinte documente ce nu au fost puse pana acum in atentia opiniei publice si nici nu au fost scoase la lumina de autoritatile care incearca sa se acopere una pe alta, dar pe care procurorii care realizeaza ancheta trebuie sa le ia, obligatoriu, in considerare.
  Astfel, exista inca o dovada ca mai exista o institutie care trebuia sa actioneze rapid in caz de accident sau incident aviatic. E vorba de CIAS-Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, care in conformitate cu Hotararea nr.228 din 30 aprilie 2013, are si calitatea de “agentie specializata de interventie”. CIAS a fost infiintat in anul 2010, ca institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, prin reorganizarea Serviciului Investigatii Transport Aerian.
  Semnatarii Hotararii de Guvern din aprilie 2013!
  Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, ca agentie, a fost infiintat prin Ordonanta nr.26 din 29/08/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, din subordinea Ministerului Transporturilor. Guvernul Romaniei a adoptat aceasta hotarare in temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei si al art.3 litera b din Ordonanta de Urgenta nr.34 din 2008 pe care Lumeajustitiei.ro a publicat-o deja zilele trecute, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.160/2008.
  Prin HG 228/30.04.2013, aceasta noua institutie, CIAS, a fost desemnata ca agentie specializata de interventie care are “obligatia sa actioneze in cazul apelurilor de urgenta in situatia unui accident sau incident aviatic civil”. Hotararea a fost semnata de premierul Victor Ponta si contrasemnata de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Relu Fenechiu, viceprim-ministrul si ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, ministrul pentru societatea informationala Dan Nica, directorul STS (imputernicit pentru semnatura Ioan Balaure, pentru Marcel Opris si ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu.
  Ce-a facut dispeceratul de urgenta infiintat in 2013 la CIAS in cazul tragediei din Apuseni?
  Iata ce scrie la articolul 1 din Hotararea nr.228 din 30 aprilie 2013: (1) “Se desemneaza Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) ca agentie specializata de interventie, care are obligatia sa actioneze IN CAZUL APELURILOR DE URGENTA, in situatia unui accident sau incident aviatic. (2) In cadrul CIAS se infiinteaza un dispecerat de urgenta permanent cu atributii de preluare si tratare a apelurilor de urgenta primite prin centrul unic pentru apeluri de urgenta-112, potrivit legislatiei in vigoare”.
  Intrebarile care se pun sunt urmatoarele: in baza acestor atributii, CIAS ce a facut in toate cele 6 ore care s-au scurs pana ce localnicii au ajuns la locul unde se afla aeronava BN-2, timp in care pilotul Adrian Iovan si tanara studenta la Medicina militara, Aura Ion au decedat la un moment dat? De ce aceasta institutie nu apare in raportul prezentat premierului Ponta cu privire la tragedia din Apuseni?
  In tot acest timp, medicul Radu Zamfir, supravietuitor, a stat mai bine de o ora in telefon cu 112! Pe de alta parte, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu (foto), in loc sa se ocupe si de aceasta problema, in seara accidentului avea o treaba cu Facebook-ului, unde spera ca supravieturitorii sa aiba „suficiente resurse”.
  Finantarea CIAS
  Cat despre C.I.A.S, care are acum specialisti in echipa de investigare a cauzelor incidentului aviatic din Apuseni, trebuie stiut ca este condusa de un consiliu format din 5 persoane, si se finanteaza integral din fonduri proprii, asa dupa cum urmeaza in prevederile art.5 din Hotararea nr.1013 din 6 octombrie 2010, semnata de Guvernul Boc, astfel: din transferul sumei de 0,275 euro/pasager imbarcat pe aeroporturile din Romania din tariful pentru supravegherea mentinerii obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor, din surse atrase si donatii.
  Anexa la aceasta hotarare sta Regulamentul de organizare si functionare a Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile.
  Cititi aici Hotararea nr.228 din 30.04.2013 semnata de Guvernul Ponta

Leave a Reply