CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PSD - 2010 - ROMEXPO

“Asta este o altă bombă atomică. Am informaţii despre faptul că la pensiile speciale – armată, poliţie – la calcule au fost nişte lucruri anormale, în special în zona militară, din câte am înţeles, nu prea erau adeverinţele, pentru că militarii nu au, ca noi, cartea de muncă încheiată sau deschisă”, a declarat premierul Victor Ponta la Realitatea TV.

Situatia e in felul urmator : la cererea conducerii USL si a guvernului, la Ministerul Apararii au fost efectuate, pe rind, o ancheta administrativa si un audit. Ambele au depistat nereguli grave in procesul de modificare a  pensiilor militare, unele adeverinte ale casei sectoriale de pensii militare fiind emise fara sa aiba in spate documente justificative privind perioadele de munca sau baza legala minima pentru crestere ori reducere.

Drept pentru care, potrivit legii, a fost sesizat Parchetul Militar. Generalii si ofiterii implicati au dat declaratii privind modul in care s-a derulat procedura, ce ordine si dispozitii au primit si cadrul legal invocat pentru modificarile de pensii. Majoritatea celor anchetati pina in prezent au invocat ca justificare pentru procedura indeplinita ordinele primite pe linie ierarhica. Numele fostului ministru al apararii Gabriel Oprea, actual vicepremier in cabinetul Ponta, a fost indicat si el de angajatii MApN in declaratiile scrise.

Ancheta Parchetului Militar are drept scop verificarea prejudiciului financiar cauzat statului – indicat si de auditul MApN – si eventualele incalcari de lege din Ministerul Apararii Nationale in mandatul lui Gabriel Oprea.

Update : Victor Ponta a declarat la sedinta de guvern ca “cei care au calculat gresit sunt vinovati, nu fostul sau actualul ministru”. Deci Gabriel Oprea nu va suferi nici o masura ca vicepremier pentru ceea ce s-a intamplat in mandatul sau de ministru al apararii

96 COMMENTS

 1. O dezinformare la nivel guvernamental

  La nivel guvernamental, se fac foarte multe dezinformări pentru a justifica necesitatea recalculării pensiilor militare.
  Ultima dintre acestea a apărut luni, 18 februarie, când premierul a anunţat că pensiile militare au fost calculate în lipsa unor adeverinţe de venit. Această informaţie este falsă, fiindcă la toate Centrele Militare s-au depus cereri de recalculare a pensiilor şi, după circa o lună, s-au primit adeverinţele de venit, care în cazul meu au fost complete, iar calculul realizat de mine a coincis cu cel oficial!
  Evident, nu exclud că ar exista şi situaţii în care calculul pensiilor a fost greşit, însă se poate rezolva prin verificarea adeverinţelor de venit, iar dacă se constată neconcordanţe se poate purcede în baza art.107 din Legea 263 / 2010, la recalcularea acestora, însă cu respectarea principiilor de drept.
  A face o recalculare a pensiilor dupa o noua lege încalcă principiul neretroactivităţii legii, conform art. art. 1 din Codul civil, “Legea dispune numai pentru viitor; ea n-are putere retroactivă”. Principiul neretroactivităţii este regula juridică potrivit căreia o lege civilă se aplică numai situaţiilor ce se ivesc după adoptarea ei, iar nu şi situaţiilor anterioare, trecute. Ca să fie o situaţie care să nu încalce principiile de drept se poate opera o verificare a recalculării în baza L119 din 2010, în cazul pensiilor militare, cu stagiul complet de cotizare de 20 de ani,nu în bazaLegii 263 din 2010, unde stagiul complet de cotizare este de 30 de ani.
  Sper ca să există respect pentru Constituţie şi principiile de drept, iar recalcularea pensiilor militare să fie legală!

   • Daca nu intelegi, nu intreba. Peste tot in lume sisitemul militar are salarii si pensii speciale. Oamenii au muncit sub incidenta unor legi si este legal sa vina un chior sa modifice legea si sa taie drepturile castigate. Dac vrea sa modifice , sa modifice de acum incolo, nu retroactiv. Dar Romania este o tara bananiera si orice este posibil. In Anglia, Franta si alte tari din UE se modifica pensiile, dar nu cele in plata, asa cum ar fi fost normal sa se intample si la noi.

    • Doamna Elena, eu daca nu inteleg, intreb. Asa e logic. Eu cunosc cazuri de cadre militare iesite la pensie la 40 de ani cu pensii babane si salarii compesatorii. Vi se pare asta o lege buna? Eu consider ca militarii merita o pensie calculata dupa criterii identice cu cele ale celorlalti cetateni. Pot fi facute diferente fata de cei care participa la razboaie sau misiuni speciale.

     • aici minti cu nerusinare, nu cunosti pe nimeni in acest caz;cei cu 40 de ani au avut nesansa sa fie restructurati si as vrea sa te vad, cum te descurci cu sotie si 2-3 copii cu acea pensie de cel mult 1000-1550ron;

    • De ce sa aibă salarii speciale ,un ofițer? oare pe ce front a luptat? noi nu stim ce muncă au dus? la umbră vara la caldurică iarna,mai rau oduceau soldații care mergeau la munci agriucole iar tovarasii ofițeri erau prin carciumile satului,adevarat nu toți dar unii erau beti criță ,asa de grea munca aveau saracii?

   • E ca si cum nu ai intelege de ce ai nevoie de aer pentru a trai. Pensiile asa-zis speciale, in realitate fiind ocupationale, au existat de la infiintarea armatei, de pe vremea lui Cuza, un sef de stat de care ar avea nevoie Romania de azi!

    • Domnu’ Petre, Cuza a condus undeva prin secolul 19. Eu zic ca lumea se mai schimba in peste 100 de ani, Nu credeti ca si legile trebuie schimbate? Se schimba si constitutia, nu putem schimba legea pensiilor?

     • vorbim de oameni speciali , pensii speciale …dar nu vorbim de combinatele metalurgice care ne parasesc in curand pentru totdeauna ! si nu stiu cum se face ca tot sub comanda PSD ! Toata industria Romaniei este rasa de pe suprafata pamantului din cauza privatizarilor si noi vorbim despre cai verzi pe pereti !

   • Nici eu nu înțelșeg de ce sa aibă legi speciale ,salarii speciale nu i-a obligat nimeni sa mearga nici în Afganistan,nici în Yrak .S-au dus să mă apere pe mine? Nu. S-au dus pentru salariile babane și punct.Țara noastră a devenit în pericol doar după ce s-au dus soldații noștrii drept carne de tun pentru marile puteri care nu ne-au ajutat cu nimic decât cu demolarea industriei și aducerea țării în postura de stat bananier ne cultivator nic măcar de banane ,dar consumatoare de produsele de proasta calitate ale marilor noștrii aliați?

   • Nu s-a recalculat si nu s-a revizuit nimic nicio pensie militara! Pur si simplu ni s-a desfiintat dreptul la pensie militara in cursul derularii lui! Ori astfel de lucruri se pot intampla doar in Coreea de Nord sau in Cuba, nu intr-o democratie! Este deviatie completa de la democratie! Am mai spus cum se procedeaza in alte state la schimbarea legislatiei si ce inseamna ca o lege actioneaza doar pentru viitor.
    Am dat de nenumarate ori exemplu din SUA. 2 militari in activitate, unul intrat in sistem pe 07.09.1980 si altul intrat in sistem pe 08.09.1980, au pensii calculate dupa legi diferite! De ce asa? Cei intrati in sistem pana la 08.09.1980 au luat la cunostinta la intrarea in sistem, ca la incheierea carierei de minim 20 de ani, vor avea pensie militara calculata dupa ultima solda. Cei intrati in sistem dupa 08.09.1980 au luat la cunostinta la intrarea in sistem, ca la incheierea carierei de minim 20 de ani, vor avea pensie militara calculata dupa media ultimilor 3 ani. Statul american si-a respectul angajamentul pana la capat! La acesta ora, 2 militari activi americani pot avea 2 pensii calculate diferit, acea singura zi fiind diferenta. Aceasta este democratie! Statul isi respecta angajamentele fata de cetateni, nu se apuca sa rascoleasca tot sistemul pentru de dragul uniformizarii comuniste si nici cetatenii nu pot carai ca de ce unul are dupa ultima solda si altul dupa ultimii 3 ani, intrucat au intrat in sistem dupa pachete legislative diferite, pe care le-au acceptat!
    Institutia Av. Poporului a precizat foarte clar ca NU S-A RECALCULAT nicio o pensie MILITARA din simplul, dar extraordinar de grav, acela ca PENSIA MILITARA A FOST DESFIINTATA! Ori nu se poate RECALCULA ceva care nu exista! Doar daca s-ar fi recalculat PENSIA MILITARA ramanand insa in continuare tot PENSIE MILITARA, ar fi fost RECALCULARE! Pur si simplu S-A DESFIINTAT UN DREPT! Daca tu ai dreptul sa ai masina si da statul o lege prin care nu mai ai voie sa ai masina, ci doar bicicleta, nu inseamna ca ti-a redus dreptul de avea masina prin transformarea ei in bicicleta, ci ti s-a interzis dreptul de a avea masina! La fel e si la RECALCULARE. RECALCULARE NU POATE EXISTA DECAT IN BAZA ACELEIASI LEGI! Ori noua ni S-A DESFIINTAT dreptul la pensie mlitara, nu ne-a fost redimensionat sa vorbim de RECALCULARE!

  • Se ingroasa isteria! Au inceput sa se isterizeze cei cu pensii crescute, mai rau decat cei care le avem taiate! Le amplific eu isteria ciumpalacilor lui Oprea!
   Dupa Raportul Special al Institutiei Av. Poporului care este un succes pentru militarii de cariera, va pot informa ca va urma si o reactie internationala oficiala, punctuala si favorabila asupra situatiei reale a militarilor romani. Atat a celor in rezerva, cat si a celor activi! Nu pot spune mai multe! Raport-surpriza ca si cel al Av. Poporului, cu singura deosebire ca se refera exclusiv la militarii romani!
   Asadar, se apropie vremea ca statul roman sa explice si sa dea socoteala pentru cateva lucruri simple, unor organisme internationale.
   Statul trebuie sa explice cum de a reusit sa ii integreze pe militarii romani intr-o lege de pensionare dupa principiul contributivitatii, insa pe de alta parte sa vina cu alte 3 legi care le restrange dreptul la contributivitate.
   Sa luam situatia actuala a militarilor activi! L. 263/2010 discrimineaza militarii activi la pensie dintr-o serie de motive care le limiteaza chiar dreptul la contributie. L. 263/2010 nu poate fi viabila pentru militari, decat in momentul ridicarii restrictiilor de orice natura pe timpul activitatii si care altereaza principiul contributivitatii. Cu alte cuvinte, L. 263/2010 nu poate fi viabila pentru militari, decat in momentul egalizarii tuturor drepturilor lor privind contributivitatea, cu ale cetatenilor civili.
   Acest fapt, inseama cateva lucruri simple:
   I. PENTRU MILITARII ACTIVI:
   – si militarii romani sa aiba salariile calculate la “zile calendaristice” precum cetatenii civili, si nu la zile lucratoare, deci sa fie platiti la ‘tarif orar” si militarii.
   – sa li se aplice si militarilor Codul Muncii precum cetatenilor civili, respectiv cand lucreaza mai mult de 40 de ore pe saptamana, sa le fie platite si militarilor orele suplimentare si de noapte. Acest element inseamna nu doar marirea veniturilor, ci implica automat marirea contibutiilor la pensii si a pensiilor, asa cum se intampla si in cazul cetatenilor civili care lucreaza suplimentar si de noapte.
   – sa le fie ridicate si militarilor toate restrictiile din statut (L. 80/1995) care altereaza intr-un fel sau altul, principiul contributivitatii. Contributia nu poate fi limitata la a contribui dintr-o singura activitate, nici militarilor, cum nici la cetatenii civili nu exista o astfel de limita. Acest fapt inseamna sa fie ridicata si militarilor orice restrictie in ceea ce priveste obtinerea de venituri, tradus prin: sa aiba dreptul sa isi administreze si sa isi fondeze firme, sa aiba dreptul sa candideze la functii publice, sa aiba drept de greva sau sindicat etc.
   II. PENTRU MILITARII IN REZERVA. Sunt cateva chestiuni grave la care statul trebuie sa dea socoteala, dar si cateva raspunsuri care nu se pot da:
   a) Cum de li s-a aplicat retroactiv si cu forta principiul contributiei, in conditiile in care cei in rezerva nu au fost remunerati in activitate la zile lucratoare precum cetatenii civili, ci la zile calendaristice?
   b) De ce nu ii plateste pe rezervisti retroactiv pentru tot ce au lucrat peste 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, de ce nu li se aplica CM tot retroactiv si de ce nu li se platesc orele suplimentare si de noapte retroactic, precum cetatenilor civili cu care au fost asimilati ca fiind “pensionari si contribuabili unitari”?
   c) De ce, daca toti cetatenii sunt pensionari unitari, doar cei din armata au atributii militare in Rezerva Armatei? De ce nu si ceilalti pensionari unitari? De ce nu au si croitoresele obligatii in continuare la fostul lor serviciu?
   d) Cum justifica si cum intentioneaza sa compenseze statul roman interdictia celor in rezerva de a contribui la propriile pensii prin activitati cum ar fi, de ex. administrarea unei firme, simultan cu cea de militar activ?
   DUPA APARITIA RAPORTULUI DE CARE AFIRM, ATUNCI SA VA VAD PE ISTERIZATII LUI OPREA!
   Mai bine citeste Raportul Special al Institutiei Av. Poporului si incearca sa lamuresti lucrurile cu acea institutie Aceste extrase sunt mai mult decat relevante:
   I. “Desfiinţarea pensiilor prevăzute în Legea nr. 119/2010 a adus atingere unui drept dobândit, acela de pensie de serviciu; aceasta nu este diminuată temporar sau impozitată pe o perioadă nedefinită de timp, este pur şi simplu desfiinţată (…).
   II. “Articolul din Constituţie [nota: art. 53 alin. (2)] se referă în cazul de faţă la dreptul la pensie de serviciu care dispare cu totul (…).”
   III. “Cu alte cuvinte, dreptul la pensie de serviciu nu a fost restrâns, ci desfiinţat!”.
   Deci, Legea 119/2010 a desfiintat DREPTUL LA PENSIE DE SERVICIU. Iar ca ii spune RECALCULARE (HG 735/2010) sau ca ii spune REVIZUIRE (OUG 1/2011), nu conteaza intrucat nu se RECALCULEAZA sau REVIZUIESC PENSII DE SERVICIU, DECI MILITARE, ci pensii de alt tip de stabilite de L. 119.
   Delatfel, la procesul castigat pe revizuire de mine, instanta a concluzionat ca RECALCULARE sau REVIZUIRE, este acelasi lucru.
   SI ACUM CITESTE:
   “În ceea ce priveşte Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011, acestea conţin prevederi de natură tehnică, ce reglementează modalitatea concretă de revizuire a noilor pensii (foste speciale) pentru diferitele categorii de pensii supuse recalculării. Prin aceste două acte normative, legiuitorul delegat, potrivit motivării sale, a urmărit “instituirea unei etape de revizuire a cuantumului pensiilor”.
   Totuşi, se impune sublinierea că cele două ordonanţe de urgenţă, în ciuda
   terminologiei diferite utilizate, respectiv “revizuire” în loc de “recalculare”, reiau, în esenţă, prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 735/2010 şi ale Hotărârii Guvernului României nr. 737/2010. În practică, adoptarea acestor ordonanţe de urgenţă a sporit confuzia legislativă în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor de serviciu, a încărcat casele de pensii cu noi recalculări (revizuiri) şi a aglomerat instanţele de judecată în condiţiile în care pensionarii cu hotărâri judecătoreşti irevocabile prin care li s-au menţinut pensiile de serviciu au fost nevoiţi să se adreseze, din nou, instanţelor de judecată pentru aceeaşi problemă. CĂ ESTE AŞA O DEMONSTREAZĂ ŞI SPEŢA PREZENTATĂ ANTERIOR, ÎN CARE PENSIA “RECALCULATĂ” ESTE ACEEAŞI CU PENSIA “REVIZUITĂ”.
   “DESFIINŢAREA PENSIILOR PREVĂZUTE ÎN LEGEA NR. 119/2010 A ADUS ATINGERE UNUI DREPT DOBÂNDIT, ACELA DE PENSIE DE SERVICIU; ACEASTA NU ESTE DIMINUATĂ TEMPORAR SAU IMPOZITATĂ PE O PERIOADĂ NEDEFINITĂ DE TIMP, ESTE PUR ŞI SIMPLU DESFIINŢATĂ. ARTICOLUL DIN CONSTITUŢIE SE REFERĂ ÎN CAZUL DE FAŢĂ LA DREPTUL LA PENSIE DE SERVICIU CARE DISPARE CU TOTUL ŞI NU LA DREPTUL LA PENSIE DIN SISTEMUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT. DREPTUL DOBÂNDIT ŞI RETRAS PRIN ACEASTĂ LEGE ESTE PENSIA DE SERVICIU, ŞI NICIDECUM PENSIA DIN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII PENTRU CARE S-A PLĂTIT CONTRIBUŢIE.”
   In concluzie, HG 735 (recalculare) si OUG 1/2011 (revizuire) nu RECALCULEAZA si nu REVIZUIESTE nici o pensie militara, din simplul motiv ca L. 119 LE-A DESFIINTAT, inlocuindu-le cu altceva!
   Si acum, juridic vorbind, pe marginea Raportului Special al Institutiei Av. Poporului. Concluzia este una singura: desfiintarea pensiilor de serviciu prin L. 119 este si neconstitutionala si incalca grosolan si jurisprudenta europeana. Dreptul la pensie in sistemul public este un drept, dreptul la pensie de serviciu este alt drept. Sunt 2 drepturi diferite. Daca eram de la inceput in sistemul public si ni se recalculau/revizuiau pensiile in cadrul aceluiasi sistem public, nu ne era incalcat dreptul la pensie in sistemul public. Daca ni se recalculau/revizuiau pensiile in cadrul sistemului de pensii de serviciu/militare, din nou nu ne era incalcat dreptul la pensie militara. Insa L. 119 ne-a desfiintat dreptul la pensie de serviciu, iar restul nu mai conteaza. Este ca si cum maine, se desfiinteaza sistemul public de pensii si ni se recalculeaza/revizuiesc toate pensiile, insa dupa regulile sistemului privat.
   Prin urmare, orice ai RECALCULA sau REVIZUI pe marginea L. 119, este si neconstitutional si incalca si jurisprudenta europeana!

  • Nu s-a recalculat si nu s-a revizuit nimic nicio pensie militara! Pur si simplu ni s-a desfiintat dreptul la pensie militara in cursul derularii lui! Ori astfel de lucruri se pot intampla doar in Coreea de Nord sau in Cuba, nu intr-o democratie! Este deviatie completa de la democratie! Am mai spus cum se procedeaza in alte state la schimbarea legislatiei si ce inseamna ca o lege actioneaza doar pentru viitor.
   Am dat de nenumarate ori exemplu din SUA. 2 militari in activitate, unul intrat in sistem pe 07.09.1980 si altul intrat in sistem pe 08.09.1980, au pensii calculate dupa legi diferite! De ce asa? Cei intrati in sistem pana la 08.09.1980 au luat la cunostinta la intrarea in sistem, ca la incheierea carierei de minim 20 de ani, vor avea pensie militara calculata dupa ultima solda. Cei intrati in sistem dupa 08.09.1980 au luat la cunostinta la intrarea in sistem, ca la incheierea carierei de minim 20 de ani, vor avea pensie militara calculata dupa media ultimilor 3 ani. Statul american si-a respectul angajamentul pana la capat! La acesta ora, 2 militari activi americani pot avea 2 pensii calculate diferit, acea singura zi fiind diferenta. Aceasta este democratie! Statul isi respecta angajamentele fata de cetateni, nu se apuca sa rascoleasca tot sistemul pentru de dragul uniformizarii comuniste si nici cetatenii nu pot carai ca de ce unul are dupa ultima solda si altul dupa ultimii 3 ani, intrucat au intrat in sistem dupa pachete legislative diferite, pe care le-au acceptat!
   Institutia Av. Poporului a precizat foarte clar ca NU S-A RECALCULAT nicio o pensie MILITARA din simplul, dar extraordinar de grav, acela ca PENSIA MILITARA A FOST DESFIINTATA! Ori nu se poate RECALCULA ceva care nu exista! Doar daca s-ar fi recalculat PENSIA MILITARA ramanand insa in continuare tot PENSIE MILITARA, ar fi fost RECALCULARE! Pur si simplu S-A DESFIINTAT UN DREPT! Daca tu ai dreptul sa ai masina si da statul o lege prin care nu mai ai voie sa ai masina, ci doar bicicleta, nu inseamna ca ti-a redus dreptul de avea masina prin transformarea ei in bicicleta, ci ti s-a interzis dreptul de a avea masina! La fel e si la RECALCULARE. RECALCULARE NU POATE EXISTA DECAT IN BAZA ACELEIASI LEGI! Ori noua ni S-A DESFIINTAT dreptul la pensie mlitara, nu ne-a fost redimensionat sa vorbim de RECALCULARE!

 2. Ponta n-are curajul sa faca el personal ceva(nu vrea sa supere pe nimeni din PSD , nici pe altii,nici macar pe basescu).Cel mult pune pe altii sa scoata castanele…cu mana lor.In Romania niciodata nu se va face lumina ,in nicio problema,fiindca TOTI sunt imbarligati(din interese economice BANI/AVERE/LUX) de la stanga la dreapta,si astfel lovind in dusmanii tai politici risti sa lovesti si in cativa de ai tai.Despre OPREA…doua cuvinte…mercenar politic.De aceea le este asa frica de Antonescu incat IN VARA/TOAMNA au DECIS sa-l repuna pe basescu la Cotroceni(nu stiu daca Ponta, dar multi din PSD s-au speriat de ACCEDEREA lui Antonescu ca presedinte) asa ca vor trage de timp(asa cum a facut CCR pana la obtinerea scorului de 6:3) pana cand vor avea si PSD-ul un candidat valabil.Nu stiu DACA ACUM(refuzul lui Oprescu sa intre in cursa)PSD-istii mai gandesc asa,dar in vara/toamna ASA AU ACTIONAT pentru ca basescu sa ramana la COTROCENI(nu vedeti cum se balbaie PSD-istii cand sunt intrebati de suspendare,iar Antonescu/PNL n-are ce face intrucat DISTRUGEREA USL ar fi DEZASTRU pentru PNL/PSD/ROMANIA).

 3. Votul este secret, nu? Pai se pare ca Danilet vrea sa vada cine a votat impotriva lui pentru a putea trimite DNA-ul pe ei.

  Am citit un articol cu titlul: Danileț de la CSM vrea ca judecătorii care i-au cerut revocarea să-și semneze voturile.

  Ma gandesc eu ca vrea o ancheta la fel ca la referendum.

  • Ha ha ha. In curand o sa ne puna si pe noi, votantii de palamentari, sa ne semnam voturile, ba chiar sa punem si o poza. Si basistii astia imi aprindeau mie flacara democratiei pe la tembelizor… Blaga si acum vine si urla ca PDL a aparat Statul de Drept. Daca as fi putut, i-as fi spus ca Statul de Drept nu exista cu UDMR la Guvernare in primul rand si in al doilea rand, Statul de Drept nu exista cu anchetarea votantilor sau cu prostiile de la fac unii pe la CSM.

 4. Am citit stirea asta:
  Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, RIDICAT DE DNA
  Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, a fost ridicat de procurorii DNA chiar din faţa Ministerului. Preda ar fi suspectat de fapte de corupţie, potrivit unor surse Realitatea TV. UPDATE: Premierul Victor Ponta l-a demis pe secretarul de stat Valentin Preda, ridicat de DNA marţi, din faţa Ministerului Dezvoltării.
  Sursa: Realitatea
  As vrea sa va intreb: Procurorii aresteaza, ridica ? Nu cumva politia face toate astea ?

 5. Culmea!Astăzi,premierul susține că estimează că pactul pe hârtie igenică cu Băsescu va dura până la prezidențiale,iar acum a descoperit că cei care au executat ordinul lui Băsescu l-au executat ilegal că doar ilegal se putea face totul.
  Păi nu răspunde și cel care a dat ordinul?Că-i pact sau nu?Că eu nu mai înțeleg nimic!
  Radu Tudor sau citizen?Dumneavoastră mai înțelegeți ceva?Ați auzit de o prostie mai mare ca asta?Pactul durează până la prezidențiale dar refuzi să-l pedepsești pe cel care a dat ordin să se facă ilegalități!

  • Pactul ala nu are valoare de lege. Ponta are nevoie de scuze pentru magariile pe care le face. Abureala pentru alegatori. Deja mi-e scarba de politicieni.

  • Daca s-a executat ilegal sa fie trasi la raspundere, eu nu am vazut declaratia. Dar daca a spus Ponta asta este jenant ca este procuror si prim ministru si vad ca pune umarul la nerespectarea legii.

   • Puiul taichii,
    Pe vremea cand am facut eu armata principiul de baza era unul foarte simplu: “mai intai executi ordinul, dupa care, daca il consideri ilegal, raportezi”. Asta pentru ca in armata un ordin de la un superior se executa fara comentarii. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui este urmatoarea: a raportat cineva ca este ilegal ceea ce a facut conform ordinului? Daca DA nu poate suporta nicio consecinta. Daca NU inseamna ca si l-a insusit si raspunde si el pentru ce a facut. In treacat iti aduc aminte ca la celebrul proces de la Nurenberg multi s-au aparat ca au executat ordine dar nu i-a iertat nimeni pentru acest motiv.Nu au raportat ca ordinele erau ilegale.

 6. Din 1990 până-n 2011 gradul de urbanizare al României a crescut doar cu 0,6%. Pe 1 iulie 1990 era 54,3%. Pe 1 iulie 2011, 54,9%. Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) sunt, prin neutralitatea lor, nemiloase.
  Sursa: DC News
  Ma mir ca nu sunt orasele goale. Ma mir ca romanii rezista in fata dorintelor U.E. de dezurbanizare. Ce urbanizare sa existe in Romania cand majoritatea intreprinderilor se afla pe langa orase si acestea au fost inchise ??? Cred ca cineva nu intelege fenomenul sau nu-i pasa.

  • Completare: In Romania exista orase unde au ramas doar copiii, femeile si batranii, pentru ca forta de munca a plecat in straintate din cauza ca au fost inchise toate intreprinderile din zona. Sunt pustii…

 7. Mare minune Doamne,Mare-i Grădina TA!
  Sebastian Ghiță a vorbit cu Vicor Ponta și i-a promis că n-o să-l mai atace pe Crin Antonescu!
  Cât de jalnic să fi?Numa Caragiale știe,Dumezeu să-l ierte!

 8. Niciodata nu este vinovat seful de gara.Intotdeauna este de vina…acarul paun.Si cand seful de gara este chiar …nasul/finul tau ,cum sa presupui ca este … vinovat.

 9. Domnu’ Ponta, La Mistocareala Ne Pricepem Si Noi…

  …si poate chiar mai bine decat matale! Eu, unul, nu ti-am dat votul ca sa te mistocaresti cu tiitoarea lui Basescu si nici cu oamenii lui, cu atat mai putin cu el, ci ti l-am dat deoarece iar am facut prostia de a crede ca cele promise in campania electorala dintre care prioritara era debarcarea lui Uciga-l Toaca vor fi litera de lege dupa ce vei ajunge la putere.
  Ei bine, am luat plasa din nou!
  Cum te-ai vazut infipt in scaunul de Prim Ministru, cum ai batut palma cu satana si te faci ca uiti ce ai promis in campanie.
  Cel mai tare ma deranjeaza cand vad cum iti trimiti inaintasii propagandisti in locul papagalilor portocaliii ca sa ne explice pe diferite posturi de televiziune cat de bine o ducem noi si cat de ieftin ne imprumutam de la finanta mondiala de cand matale ai semnat pacte de coabitare cu uratu’ din capu’ statului.
  Pai, domn’ Ponta, de indatorat putea sa ne indatoreze si un guvern condus de alde Boc sau Unghiera nu era musai nevoie de talica sa dai mana cu anticristu’ ca sa platim dobanda mai mica. Costurile acestei coabitari se rasfrang in viteza cu care chiombalau’ urineaza in continuare pe noi si pe Constitutia tarii, aparat fiind de semnatura dumitale pusa la ceas de taina pe un document dezavuat de sapte virgula patru sute de mii de alegatori romani.
  Aceasta “pax pontana” pe care dumneata ne-o bagi pe gat in ideea ca suntem exact asa cum ne descrie basescul, adica prosi si tampiti si nu ne pricepem in ale poltichiei, nu-ti face absolut nicio cinste, ci te trimite si pe dumneata in randul celor pe care onor d-l presedinte face pishu, ori de cate ori vrea muschii lui.
  Nu m-oi pricepe eu la politica, motiv pentru care te intreb pe dumneata, domnu’ Ponta, cam ce inseamna urmatoarele manifestari ale belzebutului si daca ele sunt sanctionabile cu suspendarea sau o lasam asa, ca oricum la anu’ ce vine cu bucurie, impostorului ii expira mandatul de presedinte:
  1. Faptul ca in calitate de presedinte al Romaniei incalca cu nesimtire Constitutia facand campanie electorala oficiala, nici macar pentru un partid ci pentru ibovnica lui, este permis si nesanctionabil cu suspendarea sau o lasam asa?
  2. Faptul ca in calitate de presedinte al Romaniei, care a jurat cu mana pe Constitutie ca-si va indeplini prerogativele ce-i revin in aceasta functie, declara public ca nu este treaba lui sa ia pozitie in ceea ce priveste provocarea vecinilor maghiari care au arborat steagul asa-zisului tinut secuiesc pe cladirea parlamentului din Budapesta, este sanctionabil cu suspendarea sau las-o asa si pe asta?
  3. Faptul ca in loc sa negocieze pentru obtinerea unor fonduri europene cat mai consistente alocate tarii noastre, ‘mnealui si-a platit polita de a fi mentinut de mai marii Europei in fotoliul prezidential, in ciuda votului popular, este sanctionabil cu suspendarea sau o lasam si p-asta asa?
  4. Faptul ca se opune constant, de frica gratiilor care-l asteapta, la numirea unor oameni integri si nenaimiti politic la conducerea Parchetului General si al DAN, mentinand un interimat canceros la aceste conduceri este sanctionabil cu suspendarea sau ramane cum am stabilit?
  Pe de alta parte daca ai primit ordine de la Bruxelles sa-l lasi in pace pe chiombila sa-si faca mendrele pe nervii si cu rabdarea noastra, macar ai barbatia si iesi cu o declaratie publica prin care sa confirmi statutul de pasalac al Romaniei in cadrul UE si nu mai incerca sa ne aburesti cu vrajeala coabitarii si cu dobanzile mici la imprumuturile bancare, ca nu tine.
  Aceste intrebari sunt valabile si pentru partenerii matale de coalitie, domnii Crin Antonescu si ala micu de la PC.

  • Bravo Marcus, o postare de exceptie, pentru care te felicit. Rezonez intru totul cu punctele tale de vedere, exprimate intr-o forma superba. Eu neavand talentul tau, fiind mai prozaic, as rezuma spunand doar ca adevarata bomba atomica/cu hidrogen o reprezinta asa zisa
   COABITARE=BASALAUL+ PONTALAUL= LOVE, sau pe plan mai general,
   USL=PDL=PPDD=UDMR= ACEEASI MIZERIE.
   In Romania nimic bun si de esenta nu se va intampla pentru cetatenii de rand, pana cand va functiona aceasta demonica si monstruoasa coabitare.

 10. @pasa solaimanului Corect.De fapt nu mai au, IN PREZENT , nici un motiv palpabil.Basescu ramane la Cotriceni pana in decembrie 2014…asa cum au dorit in vara/toamna si cum doresc si acum unii din PSD(vezi acad teodorescu varf de lance in atacul asupra lui Antonescu;dragotescu , ruse si omul-emisiune din parohia ROBERTEI au fost doar aplaudacii).

 11. Ar trebui ca MA sa faca o statistica” a greselilor de calcul a pensiilor militarilor” si poate vom vedea ca la cei cu nasul in suflet s-a gresit calculul… in SUS,iar la cei care au fost contra guvernatorului s-a gresit calculul… in JOS.

 12. Bla bla bla ,mistouei plimbari pe la televiziuni si ironiilFraze de genu,am constatat,am descoperit ,etc etc.Urmare cum o stiti la fel ca inainte pionieri.Ce a zis Poanta va amintiti.’Cat timp Basescu va fi presedinte nu voi accepta functia de PREMIER.Ei iata ca nu numai ca a acceptat dar si se ,,culca,, imreuna COABITEAZA.Iata inca una din seria .Si Porcu a zis ca nu mai apar…t numai asta ca-i caldut.http://www.realitatea.net/ponta-nu-mai-candidez-la-parlament-daca-autostrada-comarnic-bra-ov-nu-va-fi-gata-in-2016_1116608_comentarii.html#view A uitat ca MINCINOSII nu au cuvatn.Dar cum balta are peste se mai gasec naivi sa-l creada.

 13. Radule,’ am sperat ca USL-istii in frunte cu Tonta NU VOR MAI FACE ACELEASI GRESELI CA SI pdl-ISTII.ATATA MANIPULARE NU AM MAI VAZUT. PENTRU A FI SALVAT NASUL ,PONTA A ARUNCAT PE PIATA (cu gurita lui), FAPTUL CA SE VOR RE..RE..RECALCULA PENSIILE IN SPECIAL LA MILITARI. Gogorite sau poate lipsa de informare, ceea ce nu cred. Cele peste 25000 de procese ale militarilor in rezeva se referala :1) legea 263 nu respecta priincipiile de drept. Militarii au avut o lege a pensiilor de stat NU SPECIALA; 2) REZERVISTII AU CERUT REVENIREA LA PENSIILE DIN 2010 SI NU MARIREA LOR;3) NU S-AU RESPECTAT LEGISLATIA INTERNATIONALA LA CARE ROMANIA S-A ALINIAT; 4) STATUL ROMAN NU A INTRODUS IN LEGISLATIA MUNCII GRUPA “O” DE MUNCA DIN CARE FAC PARTE MILITARII ETC..
  Tot ce se vehiculeaza in meddia ESTE MANIPULARE PE FATA. FELICITARI TOTUSI PENTRU ANTENA 3 CARE “S-A MAI DOCUMENTAT”
  RADULE, TE RUGAM LA EMISIUNILE LA CARE PARTICIPI SA TRANSMITI CLAR: ” REZERVISTII NU AU CERUT MODIFIC AREA LEGII PENSIILOR; NU AU DORIT MARIREA LOR; DORESC SI SE POATE REZOLVA PRINTR-O LEGE SIMILARA CU CEA DE DINAINTE REVENIREA LA CUANTUMURILE DIN 2010;
  Daca se va merge in continuare (ceea ce se vede de la o posta ca Guvernul ponta trebuie sa respecte legea pensiilor FMI) pe abureli, APOI VOM CERE SA SE DSCHIDA ARHIVELE SI SA NI SE CONSIDERE ORELE LUCRATE IN ECONOMIA NATIONALA; LA M INE ; CANAL TRANSFAGARASAN ; AUTOSTRADA PITESTI- BUCURESTI ; CASA POPORULUI ETC SI ATUNCI NU STIM DE UNDE NE VA MAI DA STATUL BANI. ACESTA E ADEVARUL !CRED CA-L STI SI TU PENTRU CA TE “PASIONEAZA” SUBIECTUL. MULTUMIM!

 14. Am impresia ca domnul prim-ministru Ponta vrea sa complice lucrurile in aceasta chestiune privind recalcularea abuziva, nelegala si total neintemeiata a pensiilor militarilor. Nu stiu motivul …desi inainte de alegeri mi s-a parut ca a realizat (ca un jurist de marca) faptul ca statul nu putea sa aplice retroactiv principiul contributivitatii avand in vedere ca tot statul a stabilit modul de remunerare a militarilor si repturile de pensie, militarii neavand niciun rol activ in acest sens. Suntem doar 27000 de militari carora ar trebui sa li se dea drepturile de pensie avute pana pe 31.12.2010 (cifra e mult diminuata avand in vedere ca multi in acest timp au murit, din pacate!). De ce atata galceava? De ce USL nu isi respecta cuvantul dat in campania electorala? De ce? De ce? Cat priveste marirea pensiilor militarilor ca urmare a recalcularii trebuie sa decida daca este corect sau nu! Cred ca ar trebui sa pedepseasca pe toti cei care au initiat aceasta nebunie sustinand ca vor face economie…si e fapt au indatorat statul cu milioane de lei!! Eu personal, astept sa se faca dreptate pentru ca umilirea la care ne-a supus guvernul Boc este fara precedent! Restect domnule Radu Tudor pentru tot ceea ce faceti!

 15. Bomba cu purici!!!!Se vor purica niste dosare de pansie cateva asa de forma si Oprea se sparge de ras!!!!Sa spuna cineva ca nu am dreptate cand afirm ca este stupid,penibil si absurd!!!!

 16. În regulă!Într-un fel sau în altul,USL trebuie să plătească pentru deranjul creat!
  Nu știu ce veți face voi,eu am crezut mereu că voi ieși în stradă să dau jos guvernul incapabil dar strada-i golă.
  Așa că sunt dispus să îmi folosesc de data asta puterea votului.
  Dacă Traian Băsescu nu zboară de la Cotroceni înainte de prezidențiale,atunci sunt dispus să NU îl votez pe Crin Antonescu președinte al României și să NU votez!Că n-am ce!
  M-au asigurat că scapă de Băsescu,n-au vrut!Așa mi-am pierdut votul!Am crezut că în iarnă l-am recuperat,asta-i doar pe fond!
  USL și-a făcut asigurare pe spinarea noastră,cei cu drept de vot,că îl vom vota pe Crin Antonescu președinte.
  Păi ce facem?schimbăm un rgim insuportabil cu unul mai suportabil?
  Nu toti,fără regime!
  Crin Antonescu pare un om cu coloană vertebrală și și-ar îndeplini doar toate atribuțiile care îi revin unui președinte.
  Dar se pare că nu de el depinde DEMITEREA lui Băsescu,așa că va trebui să fie sacrificat!
  M-am săturat primari și președinți propuși de partid!Suntem și sărci și cu Băsescu pe cap,și i-am rugat ori una ori alta.
  Așa că să vedem domnule Radu Tudor cum mă mai convingeți să ies la vot să votez un alt regim?De data asta votul nu e la Antena 3 ci votul e la mine!Poți folosi votul și fără să votezi!

  • Spun că votul numai e la Antena 3 deoarece vara și iarna,Antena 3 m-a convins să votez.Acum observ că n-am ce!

  • Imi place ca ati invatat ceva din toate magariile politicienilor. Nu mai dati votul pe promisiuni. asta am facut de 23 de ani si am ajuns rau. Sa cerem faptele inainte si votam in functie de ele. Mai ales ca vor votul nostru si la Constitutie si la Presedentie.

 17. Va mai amintiti de POANTA in opozitie cum tipa ca Videanu-i hot si el cand va ajunge la ciolan va face dreptate .Ei iata dreptatea facutahttp://www.realitatea.net/videanu-daianu-si-dan-ioan-popescu-primesc-16-milioane-de-la-guvern_1116678_comentarii.html#view In loc sa-l ia sa vedem cine si cum i-a dat marmura bogatia tarii pt care plateste redevente o mizerie.Sa vedem conturiile din tara si de la Monte Carlo ce suma contin si cum si-a tras foc la ola lui cat timp a fost ministru.Poanta si puterea il premiaza.Unu ca Videanu si multi ca el demult era in puscarie in tariile cu institutii adevarate si politicieni nu papagali.

  • Astia fura in haita si se striga hoti asa ca sa dea impresia ca guverneaza si pentru popor. Ca dor e nevoie de noi din cativa in cativa ani la vot si trebuie sa ne amintim de ei.

 18. Ceace a incalcit regimul basescu-boc-oprea-udmr nu se va mai putea descalcii niciodata.Vorba lui PONTA …o BOMBA NUCLEARA care ar distruga totul. Apoi vorba lui BADEA : s-ar putea remedia situatia romaniei NUMAI dupa o APOCALIPSA A ROMANIEI si atunci am putea avea …un nou inceput …chiar incepand de la zero.@MARCUS Cred ca Antonescu si “ala mic” n-au ce explicatii sa dea…fiindca n-au “niciun merit in ceace s-a intamplat” ei fiind doar SPECTATORI/OBSERVATORI/PAGUBITI…impreuna cu cei 7,5 milioane .Explicatia o poate da doar:stapanii de la UE/GITENSTEIN/unii PSD-isti.

 19. adica criminalul asta de ponta a declarat ca pensiile demente de citeva mii de euro pe care le-au capatat 70% dintre personalul de la securitate, mai si armata o sa ramina neatinse… deci ponta a declarat ca banii furati o sa fie furati in continuare fara nici o problema…

  deci un nenorocit care incaseaza 10.000 de lei in loc de 2000 cit avea inainte o sa ramina si mai departe cu furtul …. ASTA E DEMENTA deja, a trecut de stadiul de nemernicie si tupeu faa limite

  ponta a ajuns in doar 2 luni la un tupeu mai teribil decit al securistului basescu… astia doi sint blat pe fata si inca mai prostesc niste naivi cum ca ei imita o lupta de doi bani sub acoperirea careia scapa de toti incomozii din ambele tabere

  Radu, ce parere ai de protestul asta:
  http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-victor-ponta-207088/

 20. În orice instituție, atunci când sunt găsite grave nereguli, șeful trebuie să plătească. Bineînțeles că nu este vina actualului ministru sau a d-lui Dobrițoiu, dar Oprea, cu siguranță, trebuie pedepsit. Nu înțeleg de unde atâta milă din partea lui Victor Ponta pentru nemernicul ăsta. Uită primul-ministru, că tovarășul Oprea a fost girantul puterii băsiste? Cum să aperi un asemenea personaj?! Și-a bătut joc de mii de pensionari militari! Să fie lăsat pe mâna Parchetului Militar că tot este general cu n-șpe mii de stele pe umeri. Oricum, onoare și curaj n-are deloc!

  • Sefii care au numit politic sa raspunda ca doar stim cum se fac numirile. Esti sef tembel si numesti un prost pe un post important raspunzi. Sa nu se mai ascunda ca ei au facut numirile.

   • @Citizen
    Să plătească toți cei care sunt vinovați. Oprea, când și-a asumat rolul de ministru la Apărare știa că are parte de beneficii, dar și de foarte multe responsabilități. Nu l-a forțat nimeni să accepte această funcție. Ca atare, acum trebuie să plătească pentru toate nenorocirile pe care le-a cauzat, în perioada când a fost ministru.

 21. in afara temei: de ce transmite Antena3 imagini de la nu stiu ce inmormantare? a atat de interesant subiectul? nu, e jalnic. pacat ca va manjiti imaginea cu asemenea transmisii, va scriu dv. pt ca stiu ca aveti un cuvant important de spus…

  • au fost 2 minute de imagini in 24 de ore de emisie. cred ca exagerati. a fost un om politic, un primar. si a murit. atit

   • Pai ce conteaza daca mor oamenii. Da-i dreaqu’ ! Nu asa e acum ? Fiecare cu ***** ma-sii ? Asta s-a vrut. Inainte ne mai interesa de unul, de altul, ne mai ajutam intre noi, era altceva. Acum ne calcam pa cap ca sa ajungem mai sus. Nu stim cum sa facem sa ne pacalim unii pe altii mai bine, sa ne tragem tepe. Ce conteaza viata unui om ? Nu vedeti ca se vorbeste doar in cifre ? X angajati, X pensionari, X someri… e bine ca a scazut somajul, dar nu se intreaba nimeni ce s-a intamplat cu fostii someri, prin spitale toti iti cer bani daca vrei sa traiesti, te iau cu “a murit baba aia sau nu ?” si alte d’astea. Solidaritatea romaneasca a murit si de asta au avut grija Guvernele “democratice” de dupa ’89. Ati vazut cum fac ungurii din Harghita si Covasna ? Le zice colonelul Orban sa nu mearga la vot, soldatii unguri executa. De ce ? Pentru ca sunt SOLIDARI … si de aceea isi vor atinge toate scopurile.

 22. Daca masura de recalculare abuziva a pensiilor militarilor a modificat cifra de pe taloane cu data de … , atunci ce mai recalculeaza . Trebuie sa revina la cifrele de pe vechile taloane , adica ce au cerut militarii in rezerva prin instante . Era o doamna general foarte vocala in vremurile de “recalculari” . S-ar putea ca doamna respectiva sa-si aduca aminte ce ordine a dat si daca ar avea onoare militara , s-ar putea oferi sa plateasca ea , diferentele fata de vechile taloane . De ce sa platim tot noi , toate prostiile si nedreptatile facute de altii . Sa platim aroganta si prostia unei madame din salariile si pensiile noastre , care oricum sint mici ?

 23. Domnule Radu Tudor
  Sunt atat de dezamagit de USL incat nu am cuvinte acceptate de mediul virtual sa exprim ce simt!!!!Raportul Curtii de Conturi in legatura cu volumul furtului si acest scandal cu pensiile daca nu de rezolva urgent si spectaculos in timp record,tara asta va fi condamnata la prostie pantru urmatorii 1000 de ani!!!!Daca Basescu termina mandatul la prezidentiale votez cu Roberta Anastase!!!!Cred ca la predarea mandatului de presedinte, Antonescu daca da mana in poarta Cotrocenilor cu guvernatorul, trebuie sa-si tina mana in apa sfintita sa nu se usuce din cauza blestemului!!!Sa existe dovezi ca pensiile au fost calculate gresit si sa ramana asa gresite,Oprea sa ramana vice premier este “noaptea mintii”!!!!!Stupidistan,Penibiland si Absurdinia!!!!

 24. Bomba , nebomba a fost bine pentru noi cu “tradarile” Oprea si Frunzaverde, dar cand ne vom opri cu bataia de joc la adresa militarilor stiind ca in tarile normale la cap care îşi cunosc si respecta istoria, militarii(activi, retrasi sau rezerva) sunt foarte respectati atat de stat cat si de comunitate fiind remunerati pe masura. Daca tara se aseamana cu un organism viu, armata este sistemul imunitar; am incetat sa mai fim vii? Stim jaful si risipa facuta de PDL iar in accelerarea distrugerii statului initiata de ei au uitat sa mai introduca taxa de protectie pentru buna guvernare prin criza in mod explicit ca sa duca bataia de joc pana la capat, dar de aia am ales pe altii(USL) sa conduca tara, ca sa nu faca la fel.
  Sustin neconditionat si fara rezerve militarii si armata.

 25. Inainte de a deveni pentru prima oara prim ministru, Victor Ponta MINTEA cu seninatate ca va da imediat o ordonanta de guvern pentru revenirea la pensiile din decembrie 2010, pentru cei aproximativ 25.000 de rezervisti care au avut de suferit. Acelasi lucru l-a sustinut sus numitul si in campania electorala din toamna-iarna lui 2012. Acum are sacii in caruta iar pe locul din stanga lui sta cu multa suficienta Gabi Oprea, cel care, foarte probabil, i-a suflat in ureche expresia cu bomba atomica. Deja e vorba de lipsa de cuvant din partea premierului-carutas.

 26. http://www.antena3.ro/romania/avertisment-al-sri-pe-tema-violentei-criminalitatea-va-creste-203915.html Daca il si ii platim sa apara cu declaratii de rahat mai bine sa mearga sa pasca oile .Cine nu isi da seama ca infractionalitatea va creste?Cand exista 58 de clanuri interlope protejate de politic,politie,servicii,justitie,fisc toti cei care ar trebuii sa lupte contra lor si sa isi faca datoria.Dar doem in papucii statului.Ce mare branza stiua de toti ne-a zis protejatul lui Ponta .

 27. Cred ca Iliescu cand la facut prostanac pe Geoana,se referea de fapt la Ponta.Nu uitati:corb la corb nu-si scoate ochii!

 28. http://www.ghimpele.ro/2013/02/scriitorul-anti-roman-nyiro-joszef-este-promovat-in-romania-din-bani-publici/ Bravo natiune bravo celor care pe la televiziuni sant tari si mari adica PAPAGALI.La ei Horty e comemorat ca erou national pana si in comunitatea maghiara din Bulgaria.Si i se ridica busturi.Horty care a trimis 400.000 mii de evrei in lagarele de exterminare.Binenteles ca i le-au bagat pe gat fraieriilor adica Romaniei si lui Antonescu.In timp ce ei isi respecta criminalii coziile de topor de la noi la sugestia celor de peste Ocean au dat jos bustul lui Ion Antonescu cel care a murit ca un demn si cu tricolorul decupat de pe o carete si lipit la piept.Dupa 89 nam incaput pe mana unor farsori si slugarnici fara niciun Dumnezeu pt neamul asta.Singura tara de care isi permit sa isi bata joc care cum vrea e ROMANIA.

 29. Comisia Europeană a virat României, marţi, 141,5 milioane de euro pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), aceasta fiind prima tranşă venită de la Bruxelles după deblocarea programului la începutul acestei luni, informează Ministerul Fondurilor Europene.
  Sursa: Antena 3
  Si poate sa-mi explice cineva cu ce este avantajat poporul roman ca da U.E. “ROMANIEI” milioane de euro ? Euroii astia se duc in buzunarele altora si nu se va vedea nicio imbunatatire a vietii romanilor. In schimb, romanii trebuie sa se sacrifice pentru nu stiu ce teluri ar avea in U.E. si mai ales pentru criza.

  • Parintii tai se mandresc cu tine!
   Mai ales ,in ziua de azi , roata nu poate fi patrata .
   Lasa-ma sa cred ca ramai la fel .

 30. Pntru dl. Puiu:ori care cetăţean al României,care voia să intre în rândul cadrelor militare,după ce urma cursurile unei instituţii militare de învăţământ,era OBLIGATprin contract cu MAp. N sau MAI,să presteze serviciul militar în mod necondiţiionat,oriunde în orice garnizoană,va fi trimis de către aceste instituţii. Nu mai spun că in timpul școlii militare,nu beneficiam decât de două vacanţe pe an:zece zile in decembrie și 30 de zile in vară,în perioada 20.08-19.09 ale fiecărui an școlar,iar pe tot parcursul anului școlar eram încazarmaţi. De invoiri, beneficiam numai sâmbata ,daca aveam note peste 7,si duminics daca nu eram cumva pedepsiti uneori si cu zile de arest.
  In timpul activităţii de cadru militar,programul de serviciu era: “munca nenormată șii solda fixă”. Daca ministerul avea nevoie să mute un cadru militar dintr-o garnizoana in alta,acesta trebuia in mod obligatoriu sa execute ordinul,altfel era trecut in rezerva si deferit pentru neexecutare de ordin Tribunalului Militar.Asa s-a intamplat ca militarii,nu vorbesc de soldati,au fost detasati sau mutati la “Actiunea 7000″care nu era altceva decat detasarea militarului la exploatarile de carbuni,de unde trbuiau sa livreze zilnic 7000 tone de carbuni pe zi, pentru termocentrale si cetatenii tarii, care se incalzeau iarna cu carbuni. Cu toate acestea la unitatile de baza se desfasurau niste activitati specifice,care nu avea viie nimen sa le execut decat cadrul militar respectiv,ca asa prevedeau regulamentele in vigoare atunci. Personal am fot detasat,in afara de mutari in interesul serviciuli, noua ani de zile,pe perioade de la trei lun la doi ani,in decursul a 31 de anu de serviciu efectiv ,licrati in armata.
  In comparatie cu asta, civilii lucrau opt ore pe zi la servici,dupa care,veneau acasa. Si daca plecam la un spectacol,eram obligati sa lasam bilet pe usa unde suntem,ca sa fim instiintati de la cazarma, ca ezte exercitiu dealarma sau alta activitate.
  Ce parere avetii dle Puiu,de necrezut,asa este?,si totus asa s-a ibtamplat.
  Cu respect,Gogu Rezervistu’

  • Pai se inchid intreprinderile, se vand toate, se dau oamenii afara din serviciu ca sa nu isi mai poata plati intretinerea. Apoi vor fi dati afara din case si se vor omori cu paru unii pe altii de foame, dupa care, o sa vina dezvoltatorii imobiliari, multi dintre ei firme de-ale parlamentarilor si vor construi ce vor dori fara niciun fel de aprobare si fara niciun fel de control, pe terenul sterp ramas sau vor vinde terenul la straini, ca si legea asta va intra in vigoare si gata. Romanii vor fi nomazii Europei si vor fi asimilati de celelalte popoare, iar aici se vor instaura niste enclave ale unor “afaceristi” care vor face ce vor dori b00cile lor pe teritoriul asta. Asta este ideea. Statul traieste din vanzarea tarii pana o vinde pe toata. Privatizarile si regionalizarea spre asta duc. Oricum o sa votez NU la referendumul pentru regionalizare. Poate sa fie cea mai tare Constitutie din istoria lumii. Nu ma intereseaza si nu imi vand tara ca asa vrea Vozganian sau altii.

 31. http://www.antena3.ro/romania/mechel-a-vandut-combinatele-din-romania-catre-o-firma-din-bucuresti-pentru-52-euro-203928.html din seria privatizariile lui Ilici,Nastase,Constantinescu,Ciorbea si restu.Romania va devenii o tara fara bogatii,pamant ape,paduri,industrie la fieri vechi vanduta .CFR-ul la fel.Unde au fost serviciile institutiile sa vada privatizariile astea aiure.Dar politicul sa vada se respecta conditiile privatizariilor si cum au fost facute.Comisioane,mita,in dezinteresul national.

 32. De ce unii pensionari sunt mai special decât alții?
  Sunt și eu curios ,oare armata României a fost pe front și noi muritorii de rând nu știm. Oare chiar ne iau de proști?Noi cei care am făcut serviciul militar și am văzut ce serviciu făceau ofițerii și subofițerii.Ei își băteau joc de soldați , știu că trebuia disciplină dar era bătaie de joc ,De exemplu seara la apel se verifica încălțămintea și tovarășu sergent ș ne lua toată bateria și ne punea să facem culcat și târâș exact prin bălți și noroi,iar dimineața obligatoriu trebuia să avem ținuta curată,uscată,călcată,bocancii la fel uscați și lustruiți,Tovarășii ofițeri luau papa la popotă ,papa cu friptane șiar noi soldățeuu arpacaș,macaroane,balast și apă colorată pe post de ceai. Ce armată grea făceau tovarășii ofițeri săracii ,când erau ofițeri de serviciu la poartă ne trimițesu pe noi după ceva să-si astâmpere seta ,ori prin sat ori la cârciumă.Ce greu era pe frontul de vest,greu nene ,greu de tot.S după atâta front trebuie să aibă și salarii speciale ?dar pensiile să fie și mai speciale?Oare CFRiștii unii din ei ,mai ales pe timpul când România funcționa nu ca acum când este aproape moartă datorită eroilor noștrii din parlament de după 1989 ,care au luptat cu toate forțele și au reușit de au făcut dezastru. Eu cred că dacă treceam prin al 3 lea război mondial ,nu era distrusă așa cum este în prezent distrusă de conducătorii noștrii dragi ,aleși trimiși să ne reprezinte și să ne creeze locuri de muncă,să retehnologizeze fabricile,uzinele,să construiască altele noi?Ei ce au făcut? S-au îmbogățit si au luptat saracii pe frontul demolarilor,vânzărilor,devalizarilor de banci,fabrici,uzine si prin spolierea si decapitalizarea industriei,agriculturii,transporturilor,aeriene,navale,terestre,feroviare prin capusarea lor până la demolarea lor.

   • Lasa “FLASH” ca nici ca acum unde 2% sunt ciocoi spurcati care ne mananca zilele si se rahatesc in capul nostru ca ei sunt smecheri si cica au facut scoala ducandu-se parintii la profesori si amenintand ca sa le schimba notele, iar restul “prostimii”, care a avut ghinionul sa se nasca saraca, moare de foame si de boli ca nu mai sunt medici in spitale.

   • Si da o raita prin scolile din Romania sa vezi ce se invata… Nici macar aia care vor sa invete nu mai pot din cauza celor ce vin la scoala doar ca sa faca sex sau alte prostii.

  • Au un regim mai dur si in toata lumea au regim mai special cei din armata. Eu nu m-as lua de asta. In Franta la 40 de ani se pot pensiona. Stiti ca in Germania de ex invatamantul este prioritate si profesorii nu platesc toate taxele ca noi la salariu? Platesc doar impozit si atat. Eu m-as lua de avansari ca si starurile tv au grade in armata. Si judecatorii au salarii speciale, da partea proasta este ca inca mai judeca pe spagi. Iar resursele tarii nu le-au vandut cei din armata. Smecherii care ne conduc au saracit tara. Grila unica nu apare. Salariile speciale la agentii raman. Ca sunt multi care castiga mai mult ca un presedinte la stat si eficiente este zero. Nu stiu decat sa vanda cat msi prost pentru noi. Pe astia ii platim sa ne jecmaneasca?

 33. Oprea jeneralul izmanar nu are vina .Ca-i langa Poanta .Voi nu vedeti ca asta-i dus cu capul.Una zice alta face.Se contrazice ,minte, vorbe fara cap si coada si sens.Adica aia care au calculat sant vinovati dar vorba lui Radu.,Si OPREA ce a facut ce a pazit,sef la ce era atunci la satana sau la ce?.Adica pe unii ii baga Ponta ca vinovati dar de unii uita -Oprea-Asta-i Boc doi sau mai rau.

 34. “anunt important”:
  UPC Ploiesti bruiaza continuu antena 3 live.
  In privinta premierului e clar, are ministru bun la munca dar si un “preten” in dl gabita eternul…de parca morar e tras la indigo in orice parte a politichiei ne/am afla. pacat de ponta!

 35. Generalul Ştefan Guşă

  “(…)Să ştiţi că nu mi-era frică de unguri, ci de cine era în ţara lor, peste 60.000 de ruşi cu divizii de tancuri şi cu aviaţie, care, în momentul în care armata Romåniei era împrăştiată în plutobaşe şiplutoane, puteau pătrunde înmarş triumfal. Cum s-a întåmplat la Praga în 1968 cånd armata cehă, spre ruşinea ei, n-a tras nici glonţ. Pentru că noi, indiferent ce s-ar fi întåmplat, chiar dacă nu voia generalul Guşă, soldatul nostru din porumb, tot trăgea.
  Ăla luat de pe Canal era atåt de pornit încåt trăgea, să ştiţi. Şi atunci era într-adevăr motiv să fie ocupată Romånia. Marele pericol e că, dacă am fi solicitat ajutor şi măcar un singur rus ar fi fost împuşcat, ar fi fost motivul pentru ocuparea Romåniei în cåteva ceasuri. În timpul nopţii a venit generalul Militaru şi ne-a întrebat dacă e util să ajute cu ceva şi i-am spus să-şi vadă de treaba. Eu nu ştiu, îmi pare rău că spun asta, nu vreau nici să-l disculp şi nici să-l inculp, însă părerea mea este că la vårsta dumnealui ar fi trebuit să stea acasă. Ăştia care eram, şi care dusesem greul şi la Canal, cred că eram în stare să conducem armata.

  Gheorghe Răboacă: Domnule general, sunteţi sigur că a făcut afirmaţia asta, că a vorbit ruseşte la telefon?

  Gen. Guşă: Doar în faţa mea a vorbit!

  În “noaptea generalilor” m-au căutat sovieticii

  h. Răboacă. : Noi, cånd l-am audiat, nu ne-a spus decåt de o singură relaţie cu exteriorul: cu Consulatul de la Constanţa.

  Gen. Guşă: Domnule senator, dacă există un Dumnezeu, ar trebui să-i fie frică la vårsta asta, sau măcar un pic de ruşine să aibă. Pentru că, oricum, eu nu eu am fost scos din armată pentru anumite motive.

  Ci el. Nu a fost scos degeaba şi trimis la Economie. Nici el, nici generalul Şerb. Se ştie de către toată lumea, nu trebuie s-o ascundem: au fost trădători, din păcate. Dar Nicolae Ceauşescu nu i-a omoråt. Ăsta este adevărul istoric, i-a lăsat să trăiască. Eu n-am făcut treaba asta. Dar nu se poate, greşelile sunt greşeli, pentru că în cursul nopţii, dacă vă amintiţi din “Noaptea generalilor”, sovieticii m-au căutat, să ştiţi. Nu ştiu dacă prin ambasadă sau direct, nu ştiam bine ruseşte. M-am folosit de o studentă, pentru că erau gårlă. De ce mă căutau?

  Pentru că în Tratatul de la Varşovia erau trei organisme legal constituite: era Comitetul Politic Consultativ, unde erau şefii de state (Ceauşescu şi ceilalţi), era Comitetul Minisştrilor Apărării, unde era răposatul general Milea, Dumnezeu să-l ierte, şi ceilalţi, şi era Comitetul Şefilor de Stat Major, unde eram şi eu, şi eu trăiam încă. Ori, o altă “Pragă” nu se făcea decåt dacă mă consultau cåt de cåt, pentru că ei ştiau cåt erau de huliţi şi oricum ţineau cont. Nu vreau să-mi aduc niciun merit. Ei m-au căutat în 23 decembrie şi nu la TV, aşa cum s-a dat. I-am căutat din Ministerul Apărării şi am document că i-am căutat, există documente în arhiva MapN. Långă mine era Mircea, care mi-a făcut translaţia cu generalul Moisev. Pentru că, vă spun, ei voiau să ştie dacă e nevoie de ajutor. Am spus, “Nu, n-am nevoie de niciun fel de ajutor!”. Iar în 23 am vorbit inclusiv cu ministrul ungur şi cu alţii care mă solicitau la telefon, ca să vadă dacă armata noastră are nevopie de ajutor, inclusiv militar.

  Acest lucru nu-l putem ascunde.

 36. TREBUIE REFACUTA LEGEA PENSIILOR , INTRUCAT NU A FOST DISCUTATA ARTICOL CU ARTICOL DE CATRE PARLAMENT SI A FOST ADOPTATA “CU AJUTORUL NETARMURIT AL ROBERTEI ANASTASE” CARE BINE-MERSI A AJUNS TOTUSI IN PARLAMENT CA SI UDREA DE ALTFEL , SI NU DE PE PRIMUL LOC ….
  OERE NUMAI IN CAZUL CADRELOR MILITARE S-AU FACUT ABUZURI ??
  PENSIILE NESIMTITE AU RAMAS , PONTA NU VREA SA FIE RECALCULATE …
  DE CE OARE ??
  II ESTE FRICA DE “OPOZITIE”, CARE PRACTIC NU EXISTA ???

 37. Guvernul din Bulgaria și-a dat demisia după protestele de la Sofia
  Sursa: DC News
  Pana si bulgarii au inteles ca NIMENI nu le face viata, ci si-o pot face singuri. Dar la noi e cu “ies degeaba in strada”. Atunci stati acasa fratilor si suferiti. In Ianuarie 2012 trebuia sa iasa milioane de oameni in strada, dar au preferat sa stea acasa la caldura si sa se uite de la balcon sau din bucatariile goale, pe geam.

  • Nu mai ies oamenii pt ca vad ca nu merita sa riste ruperi de oase pt ce’pt Cine?Alti banditi la fel sau chiar mai rai ca cei ipotriva carora ies in strada.Romanii ar trebuii sa iasa si sa-i distruga la propriu pe toti carpacii care au adus Romania in halul asta.Altfel nu e scapare pt Romania nu vezi ce tupeu de si cum se tin de scaune ca raia de caine.Pt ce auiesit oamenii in strada.Ca sa faca Poanta coabitare cu Basescu si ungurii.Sa le puna in carca alte taxe si impozite.Sa le liberalizeze preturiile la energia electrica ,gaze .Sa le vanda putinul care mai e proprietatea lor,putinele bogatii ale subsolului.Nimic nu s-a schimbat si se va schimba toti sant aceleasi jucarii in mainiile FMI,UE,BM.Lasi,tradatori,hoti,mincinosi,cozi de topor anti -romani.

 38. http://www.antena3.ro/romania/proclamatia-de-unire-a-tuturor-romilor-din-romania-semnata-astazi-la-parlament-204018.htmlAsa dupa ce au furat si denominarea etniei rom-romi special sa produca confuzie in Europa sub patroinajul lui Ilici si Issacrescu impus de peste Ocean de Soros prietenul lor si Weissel alt element acum mai si le deschide un muzeu al cica culturii.Vor si capitala dupa ce au vrut cica ambasade si ambasadori .Si-au tras si ziua nationala a lor.Romania are o singura zi NATIONALA.Acum in arlament.Cand vor cere o parte din Romania ca tara pt ei .Ca ungurii autonomie.Blestem pe tara asta cu cozi de topor care ne-au carmuit .

 39. http://www.antena3.ro/externe/un-partid-din-franta-denunta-o-explozie-a-furturilor-la-paris-imputate-delincventilor-romani-204003.html Astora le face un muzeu al ,,culturii,, ))prietenii lui Ilici si celor care au guvernat si o fac.Astia guverneaza.Protejati de statul Roman si CNCD si huonegeuri prin reteaua Soros.Stima si mandria Romaniei.Sper ca intr-o zi sa se introduca vizele pt Romani.Prefer asta decat rusinea facuta de astia din oza.Au umlut vestul si l-au speriat.Fiecare cetatean Romani apartinand altei etnii sa fie trecuta in pasaport si buletin.Daca tot guita ca-s minoritari .Voi santeti rom-ani.?Tu radule’?

 40. http://www.antena3.ro/externe/opriti-valul-de-imigranti-romani-care-inunda-germania-nemtii-nu-i-mai-vor-pe-romii-romani-pe-meleagurile-lor-203981.html Mandria Romaniei.Discriminatii si ,,saracii,, Greu la munca nene.Sa iti rupi oasele pt niste salarii sau sa trebuiasca sa iti rupi coatele invatand sau facand cursuri de recalificare.Cand or avea in lan autoritatiile si televiziuniile sa una problema asa cum trebuie.De cine le este frica))))Vreau vize si controale la granitele UE.

 41. Domnule Tudor ,
  dece media nu spune ce se intampla in Bulgaria…De ce se ocupa de curve ,loaze si tot felul de nimicuri…
  Cat o sa-i mai pupe Ponta in cur pe cei de la FMI ???

  Va dau un link…

  “When the IMF and the World Bank force a country to cut wages, lay off workers,
  produce for export instead of their own people, and sell off public property to cronies
  for less than its value, that’s called”economic reform.”
  — Robert Naiman, Toward Freedom magazine, November 1999, p2

  http://investmentwatchblog.com/breaking-massive-riots-in-bulgaria-against-the-government-electricity-and-bank-mafia/

 42. FRAZA ZILEI ,

  rostita de un om destept acum 223 de ani !

  Dati-o si politiciennilor ,in specila “micului titulescu”…

  “Government is not reason, it is not eloquence, it is force; like fire, a troublesome servant and a fearful master. Never for a moment should it be left to irresponsible action.”

  George Washington, in a speech of January 7, 1790

 43. In toate tarile NATO, armata are pensii speciale (si nici nu contribuie la pensie, ca la noi) ! In unele dintre aceste tari, dar nu in toate, mai sunt categorii de cetateni ce au pensii speciale. Chiar daca armata a contribuit real la intrarea in NATO, mai repede cu 2-3 ani, iar de atunci bugetul s-a marit cu 50% datorita increderii investitorilor straini, armata nu mai are pensii speciale, insa au magistratii, cei care, pe ansamblu, au lovit in increderea de tara a Romaniei. Am inteles, cu tot respectul pentru toate meseriile, ca s-a intrebat de ce nu si inginerii, medicii, profesorii nu au pensii speciale. Ducem in derizoriu discutia, ca si cum militarii pot sa-si faca AF, SA, SRL, cu alte cuvinte, ei fiind cei care lucreaza 24/24 (numai la 3 luni pe an in misiuni, aplicatii, se scot orele, dupa codul muncii, pe tot anul !) si nici nu au voie sa faca afaceri. Pe deasupra, noi romanii inventam democratia, inventam modele care nu se regasesc in alte tari NATO, UE, in loc sa le analizam pe cele deja dezbatute in Europa, eventual, sa cerem relatii de la cei in cauza. Dupa inducerea ideeii de pierdere a suveranitatii europenilor, pierdere ce va usura si grabi globalizarea, conducerea in bloc precum cazul SUA si a viitoarelor SUE, un alt obiectiv este suprimarea tendintelor nationaliste (si implicit a valorilor si traditiilor nationale, precum la noi, Eminescu, Paunescu, Nicolaescu, armata, biserica etc). Iluminatii, ce dirijeaza indirect crearea SUE ca treapta a procesului de globalizare, isi pierd rabdarea vazand o oarecare stagnare in indeplinirea obiectivelor lor. Cazul implicarii fortelor externe la Referendum (nu mai mentionez si modalitatile…) confirma teama ca o tara ca Romania ar putea fi o scanteie ce ar deranja si alte componente ale sistemului. E adevarat ca noi toti am dorit sa accedem la NATO si UE, ceea ce nu e gresit (s-a intrat si cu 2-3 ani mai repede, PE MERIT, in NATO, iar dupa intrare s-a marit bugetul cu peste 50% datorita increderii investitorilor de a aduce bani intr-o tara NATO), DAR pana si popoarele proprii celor ce conduc lumea din umbra vor fi intr-o situatie comuna cu a noastra. Noi suntem cobai mai repede decat ne gandeam si datorita unei conduceri usor de manevrat si de atras, cu un trecut compromitator si nu numai la nivel national. Stam sa vedem ce spectacol ne regizeaza papusarii sau ne scriem singuri scenariul?

 44. Măi fraţilor,atâta timp cât SEFUL SRI ESTE NASUL DE CUNUNIE,iarOPREA ESTE NASUL DE BOTEZ AL COPILULUI,fiţi liniștiţi că nici PONTA,care este finul lor,nu va păţi nimic,iar treburile vor merge “NORMAL CA ȘI PÂNĂ ACUM. Cu toţii indiferent de culoarea politică,vor trăi fain și bine.

 45. SI ASTIA CU PROSTUL DE PONTA IN FRUNTE SUNT NISTE BOCI USLISTI ,CARE SA NU UITAM CA AU MAI BATUT PALMA SI CU BASESCU PE SUB MASA .>

  PROSTII SUNTEM NOI, CARE I-AM TOLERAT DE 22 DE ANI SI CARE AM INGHITIT IN SEC DE FIECARE DATA SI NE-AM AMAGIT IN TOT ACEST TIMP CA POATE POATE …

  TREBUIE SA LUAM ATITUDINE CU TOTII SI SA-I STARPIM DE GOLANII ASTIA , CARE AU VANDUT TOATA TARA PE NIMIC SI NE-AU TRIMIS RUDELE LA PLIMBARE IN
  STRAINATATE ,PANA NU AJUNGEM IN SITUATIA DE A NE VINDE SI PE NOI ,CEI CARE AM MAI RAMAS PE ACESTE MELEAGURI STRAMOSESTI LA BUCATA >

  IN 90 TREBUIA SA-I BELIM PE NEMERNICII ASTIA PUNCT, NU AM FACUT-O, SI AM AJUNS LA SAPA DE LEMN .! VORBA LUI PETRE TUTEA > ROMANI LA ARMEEE ..>

  JOS COMUNISTII SI LA JILAVA CU EI .!

 46. Nu s-a recalculat si nu s-a revizuit nimic nicio pensie militara! Pur si simplu ni s-a desfiintat dreptul la pensie militara in cursul derularii lui! Ori astfel de lucruri se pot intampla doar in Coreea de Nord sau in Cuba, nu intr-o democratie! Este deviatie completa de la democratie! Am mai spus cum se procedeaza in alte state la schimbarea legislatiei si ce inseamna ca o lege actioneaza doar pentru viitor.
  Am dat de nenumarate ori exemplu din SUA. 2 militari in activitate, unul intrat in sistem pe 07.09.1980 si altul intrat in sistem pe 08.09.1980, au pensii calculate dupa legi diferite! De ce asa? Cei intrati in sistem pana la 08.09.1980 au luat la cunostinta la intrarea in sistem, ca la incheierea carierei de minim 20 de ani, vor avea pensie militara calculata dupa ultima solda. Cei intrati in sistem dupa 08.09.1980 au luat la cunostinta la intrarea in sistem, ca la incheierea carierei de minim 20 de ani, vor avea pensie militara calculata dupa media ultimilor 3 ani. Statul american si-a respectul angajamentul pana la capat! La acesta ora, 2 militari activi americani pot avea 2 pensii calculate diferit, acea singura zi fiind diferenta. Aceasta este democratie! Statul isi respecta angajamentele fata de cetateni, nu se apuca sa rascoleasca tot sistemul pentru de dragul uniformizarii comuniste si nici cetatenii nu pot carai ca de ce unul are dupa ultima solda si altul dupa ultimii 3 ani, intrucat au intrat in sistem dupa pachete legislative diferite, pe care le-au acceptat!
  Institutia Av. Poporului a precizat foarte clar ca NU S-A RECALCULAT nicio o pensie MILITARA din simplul, dar extraordinar de grav, acela ca PENSIA MILITARA A FOST DESFIINTATA! Ori nu se poate RECALCULA ceva care nu exista! Doar daca s-ar fi recalculat PENSIA MILITARA ramanand insa in continuare tot PENSIE MILITARA, ar fi fost RECALCULARE! Pur si simplu S-A DESFIINTAT UN DREPT! Daca tu ai dreptul sa ai masina si da statul o lege prin care nu mai ai voie sa ai masina, ci doar bicicleta, nu inseamna ca ti-a redus dreptul de avea masina prin transformarea ei in bicicleta, ci ti s-a interzis dreptul de a avea masina! La fel e si la RECALCULARE. RECALCULARE NU POATE EXISTA DECAT IN BAZA ACELEIASI LEGI! Ori noua ni S-A DESFIINTAT dreptul la pensie mlitara, nu ne-a fost redimensionat sa vorbim de RECALCULARE!

 47. Se ingroasa isteria! Au inceput sa se isterizeze cei cu pensii crescute, mai rau decat cei care le avem taiate! Le amplific eu isteria ciumpalacilor lui Oprea!
  Dupa Raportul Special al Institutiei Av. Poporului care este un succes pentru militarii de cariera, va pot informa ca va urma si o reactie internationala oficiala, punctuala si favorabila asupra situatiei reale a militarilor romani. Atat a celor in rezerva, cat si a celor activi! Nu pot spune mai multe! Raport-surpriza ca si cel al Av. Poporului, cu singura deosebire ca se refera exclusiv la militarii romani!
  Asadar, se apropie vremea ca statul roman sa explice si sa dea socoteala pentru cateva lucruri simple, unor organisme internationale.
  Statul trebuie sa explice cum de a reusit sa ii integreze pe militarii romani intr-o lege de pensionare dupa principiul contributivitatii, insa pe de alta parte sa vina cu alte 3 legi care le restrange dreptul la contributivitate.
  Sa luam situatia actuala a militarilor activi! L. 263/2010 discrimineaza militarii activi la pensie dintr-o serie de motive care le limiteaza chiar dreptul la contributie. L. 263/2010 nu poate fi viabila pentru militari, decat in momentul ridicarii restrictiilor de orice natura pe timpul activitatii si care altereaza principiul contributivitatii. Cu alte cuvinte, L. 263/2010 nu poate fi viabila pentru militari, decat in momentul egalizarii tuturor drepturilor lor privind contributivitatea, cu ale cetatenilor civili.
  Acest fapt, inseama cateva lucruri simple:
  I. PENTRU MILITARII ACTIVI:
  – si militarii romani sa aiba salariile calculate la “zile calendaristice” precum cetatenii civili, si nu la zile lucratoare, deci sa fie platiti la ‘tarif orar” si militarii.
  – sa li se aplice si militarilor Codul Muncii precum cetatenilor civili, respectiv cand lucreaza mai mult de 40 de ore pe saptamana, sa le fie platite si militarilor orele suplimentare si de noapte. Acest element inseamna nu doar marirea veniturilor, ci implica automat marirea contibutiilor la pensii si a pensiilor, asa cum se intampla si in cazul cetatenilor civili care lucreaza suplimentar si de noapte.
  – sa le fie ridicate si militarilor toate restrictiile din statut (L. 80/1995) care altereaza intr-un fel sau altul, principiul contributivitatii. Contributia nu poate fi limitata la a contribui dintr-o singura activitate, nici militarilor, cum nici la cetatenii civili nu exista o astfel de limita. Acest fapt inseamna sa fie ridicata si militarilor orice restrictie in ceea ce priveste obtinerea de venituri, tradus prin: sa aiba dreptul sa isi administreze si sa isi fondeze firme, sa aiba dreptul sa candideze la functii publice, sa aiba drept de greva sau sindicat etc.
  II. PENTRU MILITARII IN REZERVA. Sunt cateva chestiuni grave la care statul trebuie sa dea socoteala, dar si cateva raspunsuri care nu se pot da:
  a) Cum de li s-a aplicat retroactiv si cu forta principiul contributiei, in conditiile in care cei in rezerva nu au fost remunerati in activitate la zile lucratoare precum cetatenii civili, ci la zile calendaristice?
  b) De ce nu ii plateste pe rezervisti retroactiv pentru tot ce au lucrat peste 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, de ce nu li se aplica CM tot retroactiv si de ce nu li se platesc orele suplimentare si de noapte retroactic, precum cetatenilor civili cu care au fost asimilati ca fiind “pensionari si contribuabili unitari”?
  c) De ce, daca toti cetatenii sunt pensionari unitari, doar cei din armata au atributii militare in Rezerva Armatei? De ce nu si ceilalti pensionari unitari? De ce nu au si croitoresele obligatii in continuare la fostul lor serviciu?
  d) Cum justifica si cum intentioneaza sa compenseze statul roman interdictia celor in rezerva de a contribui la propriile pensii prin activitati cum ar fi, de ex. administrarea unei firme, simultan cu cea de militar activ?
  DUPA APARITIA RAPORTULUI DE CARE AFIRM, ATUNCI SA VA VAD PE ISTERIZATII LUI OPREA!
  Mai bine citeste Raportul Special al Institutiei Av. Poporului si incearca sa lamuresti lucrurile cu acea institutie Aceste extrase sunt mai mult decat relevante:
  I. “Desfiinţarea pensiilor prevăzute în Legea nr. 119/2010 a adus atingere unui drept dobândit, acela de pensie de serviciu; aceasta nu este diminuată temporar sau impozitată pe o perioadă nedefinită de timp, este pur şi simplu desfiinţată (…).
  II. “Articolul din Constituţie [nota: art. 53 alin. (2)] se referă în cazul de faţă la dreptul la pensie de serviciu care dispare cu totul (…).”
  III. “Cu alte cuvinte, dreptul la pensie de serviciu nu a fost restrâns, ci desfiinţat!”.
  Deci, Legea 119/2010 a desfiintat DREPTUL LA PENSIE DE SERVICIU. Iar ca ii spune RECALCULARE (HG 735/2010) sau ca ii spune REVIZUIRE (OUG 1/2011), nu conteaza intrucat nu se RECALCULEAZA sau REVIZUIESC PENSII DE SERVICIU, DECI MILITARE, ci pensii de alt tip de stabilite de L. 119.
  Delatfel, la procesul castigat pe revizuire de mine, instanta a concluzionat ca RECALCULARE sau REVIZUIRE, este acelasi lucru.
  SI ACUM CITESTE:
  “În ceea ce priveşte Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011, acestea conţin prevederi de natură tehnică, ce reglementează modalitatea concretă de revizuire a noilor pensii (foste speciale) pentru diferitele categorii de pensii supuse recalculării. Prin aceste două acte normative, legiuitorul delegat, potrivit motivării sale, a urmărit “instituirea unei etape de revizuire a cuantumului pensiilor”.
  Totuşi, se impune sublinierea că cele două ordonanţe de urgenţă, în ciuda
  terminologiei diferite utilizate, respectiv “revizuire” în loc de “recalculare”, reiau, în esenţă, prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 735/2010 şi ale Hotărârii Guvernului României nr. 737/2010. În practică, adoptarea acestor ordonanţe de urgenţă a sporit confuzia legislativă în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor de serviciu, a încărcat casele de pensii cu noi recalculări (revizuiri) şi a aglomerat instanţele de judecată în condiţiile în care pensionarii cu hotărâri judecătoreşti irevocabile prin care li s-au menţinut pensiile de serviciu au fost nevoiţi să se adreseze, din nou, instanţelor de judecată pentru aceeaşi problemă. CĂ ESTE AŞA O DEMONSTREAZĂ ŞI SPEŢA PREZENTATĂ ANTERIOR, ÎN CARE PENSIA “RECALCULATĂ” ESTE ACEEAŞI CU PENSIA “REVIZUITĂ”.
  “DESFIINŢAREA PENSIILOR PREVĂZUTE ÎN LEGEA NR. 119/2010 A ADUS ATINGERE UNUI DREPT DOBÂNDIT, ACELA DE PENSIE DE SERVICIU; ACEASTA NU ESTE DIMINUATĂ TEMPORAR SAU IMPOZITATĂ PE O PERIOADĂ NEDEFINITĂ DE TIMP, ESTE PUR ŞI SIMPLU DESFIINŢATĂ. ARTICOLUL DIN CONSTITUŢIE SE REFERĂ ÎN CAZUL DE FAŢĂ LA DREPTUL LA PENSIE DE SERVICIU CARE DISPARE CU TOTUL ŞI NU LA DREPTUL LA PENSIE DIN SISTEMUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT. DREPTUL DOBÂNDIT ŞI RETRAS PRIN ACEASTĂ LEGE ESTE PENSIA DE SERVICIU, ŞI NICIDECUM PENSIA DIN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII PENTRU CARE S-A PLĂTIT CONTRIBUŢIE.”
  In concluzie, HG 735 (recalculare) si OUG 1/2011 (revizuire) nu RECALCULEAZA si nu REVIZUIESTE nici o pensie militara, din simplul motiv ca L. 119 LE-A DESFIINTAT, inlocuindu-le cu altceva!
  Si acum, juridic vorbind, pe marginea Raportului Special al Institutiei Av. Poporului. Concluzia este una singura: desfiintarea pensiilor de serviciu prin L. 119 este si neconstitutionala si incalca grosolan si jurisprudenta europeana. Dreptul la pensie in sistemul public este un drept, dreptul la pensie de serviciu este alt drept. Sunt 2 drepturi diferite. Daca eram de la inceput in sistemul public si ni se recalculau/revizuiau pensiile in cadrul aceluiasi sistem public, nu ne era incalcat dreptul la pensie in sistemul public. Daca ni se recalculau/revizuiau pensiile in cadrul sistemului de pensii de serviciu/militare, din nou nu ne era incalcat dreptul la pensie militara. Insa L. 119 ne-a desfiintat dreptul la pensie de serviciu, iar restul nu mai conteaza. Este ca si cum maine, se desfiinteaza sistemul public de pensii si ni se recalculeaza/revizuiesc toate pensiile, insa dupa regulile sistemului privat.
  Prin urmare, orice ai RECALCULA sau REVIZUI pe marginea L. 119, este si neconstitutional si incalca si jurisprudenta europeana!

 48. Dl. am spus ca voi purta corespondenta numai cu dumneavoastra.Am mai discutat situatia mea in prezent avind 66 ani si bolnav de cancer fost colonel in armata romina.Ma frapat astazi discursul lui ponta la finel bilantului m.ap.n. sio culmea te rog sa-mi spui care e diferenta intre ponta si anastasia.In campanie procurorul spunea ca imediat ce ajunge la palatul victoria va abroga ordonanta de urgenta care taia pensiile militare.Si ce a facut ,nu se va abroga nimic,nu se va recalcula nimic si ca gen. de izmene nu e vinovat cu nimic si ca la 90% le-a crescut pensiile.Daca ar face un mic calcul si ar vadea ca pe rol sunt 26000 de procese plus alte citeva zeci de mii care nu au dat in judecata guvernul si-ar da seama ca nu a crescut la 90%.In alta ordine e idei cum e posibil ca un maistru militar sa aibe o pensie de 8ori mai mare ca un general de brigada?Care va fi modalitatea de a reverifica modul de calcul?Ministru dusa a cerut sa ducem noi documente el nestiind ca nu avem de unde.

 49. Dl. am spus ca voi purta corespondenta numai cu dumneavoastra.Am mai discutat situatia mea in prezent avind 66 ani si bolnav de cancer fost colonel in armata romina.Ma frapat astazi discursul lui ponta la finel bilantului m.ap.n. sio culmea te rog sa-mi spui care e diferenta intre ponta si anastasia.In campanie procurorul spunea ca imediat ce ajunge la palatul victoria va abroga ordonanta de urgenta care taia pensiile militare.Si ce a facut ,nu se va abroga nimic,nu se va recalcula nimic si ca gen. de izmene nu e vinovat cu nimic si ca la 90% le-a crescut pensiile.Daca ar face un mic calcul si ar vadea ca pe rol sunt 26000 de procese plus alte citeva zeci de mii care nu au dat in judecata guvernul si-ar da seama ca nu a crescut la 90%.In alta ordine e idei cum e posibil ca un maistru militar sa aibe o pensie de 8ori mai mare ca un general de brigada?Care va fi modalitatea de a reverifica modul de calcul?Ministru dusa a cerut sa ducem noi documente el nestiind ca nu avem de unde.Nimeni nu se refera la judecatori,procuroro si alte categ’carora nu li s-a aplicat legea

Leave a Reply