Premierul Victor Ponta susține că, deși România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie din Uniunea Europeană, acest fenomen este încă mult prea extins în țara noastră și apreciază că, din acest motiv, sunt necesare în continuare “un discurs și politici ferme de stânga”.

“Mă bucur foarte mult să văd că România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie și excludere socială din UE (-4 puncte procentuale!), potrivit Eurostat. Sunt vești care dau optimism, mai ales că astăzi este Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei. Sărăcia e încă mult prea extinsă în România, iar combaterea este, cred, mai importantă ca orice”, afirmă Ponta într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul spune că pe toată durata mandatului său a respins “vehement” austeritatea și a luptat pentru un model echilibrat de dezvoltare economică în România, “care să îmbine cu succes măsurile de creștere cu cele de sprijin social” și care să aibă în centrul său oamenii.

“Sigur, sunt conștient că mai avem încă multe de făcut! Tocmai de aceea cred că România are nevoie, în continuare, de un discurs și politici ferme de stânga, echilibrate și susținute de măsurile pragmatice de creștere economică. Aceasta a fost viziunea mea de la bun început: stânga pragmatică. Aceasta, cred eu, este formula prin care putem accelera în continuare scăderea sărăciei”, menționează Victor Ponta.

9 COMMENTS

  1. Ha ha ha! A respins austeritatea dar s-a menţinut nivelul de sărăcie de toţi politicienii! Vezi mărirea veniturilor lor ca funcţii şi cîte o picătură pentru adevăraţii oameni care merită ce au muncit şi muncesc real! Vezi eliminarea profesiei şi înlocuirea cu funcţia foarte bine plătită deşi obligatoriu trebuie profesia şi NU funcţia în care eşti poziţionat o perioadă de timp!

  2. sa-ti fie rusine “plagiatorule”, “evazionistule” ( sunt destui prosti prin politica sau pr bloguri care fac mari confuzii intre evazionism si coruptie) etc tot noianul propagandei abjecte de “dreapta” basisto-penelisto-johanniste. nu ar fi fost mai bine sa taie pontacul salariile? ce revenire la salariile taiate de gasca base-boc-blaga? de ce sa revina la pensiile taiate de aceeasi gasca de nesimtiti dar a mai avut si neobrazarea sa le creasca? ce neobrazare a avut pontacul sa aduca tara la crestere permanenta dupa dezastrul guvernarii “de dreapta”! cine oare ne-a adus in zona saraciei? daca vedem istoricul de dupa 89 constatam simplu cum astia de “dreata” ne-au bagat in rahat de cate ori au ajuns la putere, “nenorocitii” astilalti de stanga reusind sa ne aduca cat de cat pe linia de plutire. romania nu a fost o tara bogata si dezvoltata in ciuda pupincurismului mass mediei legat de perioada antebelica pe care o prea mareste. da, ca de obicei, perioada aia a fost buna pentru aia bogatii nu si pentru marea majoritate a populatiei. dar parca ca niciodata in istorie, se observa se observa o vointa a celor din varful politicii de aservire totala a intereselor nationale catre marile puteri. parca ca niciodata in istorie am fost in stare sa ne distrugem singuri economia ( cine uita nesimtirea lui petre roman de a declara ca industria romaneasca e un morman de fiare vechi deci tocmai buna de valorificat la remat sau exportata ca fier vechi in strainatate) cu consecintele distrugatoare pentru tara. oare cine a distrus sistemul de irigatii de pe vremea lui ceausescu, ala care asigura 2-3 recolte pe an? acum ne chinuim cu o recolta si aia obtinuta de pe vreo treime din suprafata arabila a tarii. restul e parloaga. putem sa discutam mult si bine despre efectele politicului dar si hotiei romanilor de dupa 89 asupra economiei si socialului.

    • Da,perioada antebelica atunci cand domneau “istoricii”.ERAU NISTE MAHALALE pestilentiale cum este greu sa crezi ca au putut exista,dar politicienii cei grozavi, “de dreapta” bineinteles,promiteau multe, pentru voturi,dar nu faceau nimic, dar furau in nestire sa-si faca mosii si casoaie,ca si in ziua de azi.

  3. doamne fereste. guvernul ponta ingroapa romania. masurile de stanga psd-iste inseamna 0 investitii, sustinerea gaurilor companiilor de stat taxarea muncii si spagi electorale.
    radule , il intrebi si pe “liberalul” tariceanu care e implicarea si rezultatele partidului alde in guvernare ? ca ei guvernea cu psd-ul. guvernarea impoziteaza inca foarte mult munca pentru a risipi banii. are ceva obiectii in legatura cu asta ? isi asuma esecul asta in guvernare ?
    investitiile au scazut , autostrazi nu se fac. cum comenteaza problema asta ?isi asuma esecul asta in guvernare ?
    absorbitia fondurilor europene e mai mult lipsa. cum comenteaza situatia asta ? isi asuma esecul asta in guvernare ?

    sunt convins ca nu-i pui intrebarile asta. l-ai chemat sa loviti iar in pnl, pentru ca e concurentul lui direct la alegeri.

    • basistule, azi maine scapi de Ponta. Acum te iei si de Tariceanu ? Vrei sa vina basistii tai la putere cu orice pret. Sa distrugeti din nou tara asta.

    • Pai investeste tu ,bai clujene ,ca asa-i la capitalisti,nu asteapta toti papa de la investitii de stat cum probabil visezi sa prinzi si tu sa intinzi ceva pietris cu lopata la drumuri si poduri,bineinteles, pe salar ca-n Germania.Iar de ingropat Romania o ingroapa iohannis impreuna cu stanciu si kiorvesi,cu falsa lor lupta cu coruptia,care,de fapt urmareste realuzarea scopurilor lor politice dar care, cu bagaciunile lor motivate aiuristic dar interesate, afecteaza si blocheaza mai de graba, in mod direct, toata ecomomia tarii,iar in alte situatii, cu praduiala imensa si clara ce trebuie sanctionata sau oprita urgent, se fac ca nu aud,nu vad si ca nu exista.

  4. radule , dupa ce barfiti cu tariceanu ce nasol e pnl-ul, oferi dreptul la replica in alta emisiune cu un pnl-ist ? de exemplu petre roman, ca tot il mai invitati in alte emisiuni si vine.

  5. Petre Roman? Cel care a beneficiat din plin si peste masura de avantajele comunismului? Cine pleca inainte de ’89 sa-si faca studiile in strainatate? Valentin Ceausescu la Londra si Petre Roman la Toulouse. Zoe si Nicu au avut macar bunul simt si si-au facut scoala pe aici prin tara. A concurat Petrica, cel vesnic tanar, pentru obtinerea unei burse de studii in Franta? Daca stie cineva sa spuna si sa spuna si cu cine a concurat? A venit in tara, francezii nu aveau de ce sa-l tina, si a fost toata viata un parlit de bugetar. Acum este liberal. te apuca durerea de cap cand il vezi cand vorbeste de principiile liberale, el un autentic reprezentant al vechii garzi comuniste. P.S. Un mare oportunist: S-a casatorit cu Mioara care era mai in varsta decat el in speranta unor meschine avantaje datorate ei care avea ceva legaturi cu lumea araba.

Leave a Reply