Home Articole Porcul, aliatul din farfuria Frantei impotriva musulmanilor

Porcul, aliatul din farfuria Frantei impotriva musulmanilor

3413
12
SHARE

Mai multe oraşe din Franţa conduse de primari naţionalişti au decis eliminarea restricţiilor privind carnea de porc în cantinele şcolare, invocând principiul secularismului, decizia deranjându-i pe părinţii copiilor musulmani, informează ziarul The Guardian.

După ani de controverse privind vălul musulman, carnea de porc pare să fi devenit noul teren de dispută pe tema identităţii naţionale şi locul mahomedanismului în Franţa. Politicienii de dreapta folosesc produse din porc pentru a afirma identitatea franceză, notează cotidianul britanic.

Aisha Tabbakhe, o asistentă musulmană din Franţa, a rămas surprinsă când a mers să îşi înscrie fiica la cantina unei şcoli situate la periferia Parisului. Căsuţa care trebuia să fie normal pe formularul de înscriere, privind consumul de carne de porc, dispăruse. “Confuză, am sunat la Primărie şi mi s-a spus că aşa va fi de acum înainte”, a spus ea.

Aisha Tabbakhe locuieşte în Chilly-Mazarin, un orăşel situat la periferia sudică a Parisului. Localitatea se numără printre cele ale căror primari de dreapta au decis să introducă produse din porc în cantinele şcolare, invocând principiul laicităţii.

În ultimii 30 de ani, şcolile din Chilly-Mazarin ofereau produse alternative copiilor musulmani şi evrei, însă de acum regula va fi eliminată.

Primarul, Jean-Paul Beneytou, membru al formaţiunii de centru-dreapta Republicanii, a argumentat că aceasta este o modalitate de menţinere a “neutralităţii” în sectorul serviciilor publice.

Însă părinţi musulmani, profesori şi politicieni de stânga au denunţat o acţiune deliberată de stigmatizare a mahomedanismului.

“Impactul asupra copiilor este lucrul cel mai dur. Fiica mea de patru ani este prea mică pentru a înţelege că nu mănâncă porc”, a explicat Tabbakhe.

Teoretic, statul francez susţine că este neutru faţă de practicile religioase, permiţând fiecărui cetăţean să aibă libertate religioasă. După atacurile teroriste din ianuarie – în care islamişti francezi au omorât 17 persoane în redacţia revistei satirice Charlie Hebdo şi la un magazin de produse alimentare evreieşti din Paris – principiul laicităţii a fost invocat din ce în ce mai frecvent de către politicienii francezi în tentativa de soluţionare a problemelor sociale.

http://www.theguardian.com/world/2015/oct/13/pork-school-dinners-france-secularism-children-religious-intolerance

12 COMMENTS

 1. S-a întîmplat din prima zi cînd au ajuns în Austria apoi în Ungaria şi s-au revoltat toţi de-au aruncat totul şi au început să refuze hrana prin greva foamei, cerînd în cor legume şi fructe în locul a tot ce li se dădea. Au scris toate ziarele dar au fost şi anchete, ulterior schimbîndu-le meniul zilnic. Acum în franţa şi germania nu numai că e grav cu temperaturile dar e hărţuire permanentă prin violenţe ajungînd să se trezească cu flăcări în jurul locaţiei sau direct în interiorul locaţiei unde sînt plasaţi, asta în cazul în care nu sînt trimişi înapoi în ţările de baştină şi ulterior fiind omorîţi. Sînt destule cazuri date în presa online.

  • Vedeti , soarta Europei e in mainile unor porci. Care se comporta de parca ori sunt beti ori santajati ca nu inteleg ce declarartii temebele pot sa faca si in legatura cu migratia si cu Rusia.

 2. Ioiii! Ce vorbeşte ăla de la liberali în legătură cu drumurile? Ce tataie Ponta e vinovat de drumuri? El trebuia să facă drumurile în cei 25 de ani de zile? Ponta era responsabilul de drumuri în cei 25 de ani de perindală a voastră??? Ai naibii, au uitat că PDL-iştii actualii lipicioşi ai lor au făcut drumuri prin buzunarele lor cu finanţele pentru drumuri???
  S-aud de voi în pădurea spînzuraţilor, ştiţi sau aţi citit povestea!

  • Ai dreptate, dar totusi, raspunde-mi te rog : De ce sterge Ponta datoriile, pentru neplata taxelor, la hoti? E un pacifist cinstit… da l-au fraierit shmekerii aia. Ce cauta un prost la conducerea guvernului ?

 3. Am venit la voi in tara…si acum vreau sa va schimbati dupa cum vreau eu. Nu mai vorbiti de craciun, schimbati mancarea, schimbati imbracamintea, in curand o sa ma deranjeze si istoria voastra.

 4. Pensiile in Romania (date statistice citate de d-l Serbanescu in Mai 2015):
  25% din pensionari au pensia sub 500 RON;
  64% din pensionari au pensia intre [500;1000)
  9% din pensionari au pensia intre [1000; 2000)
  2% din pensinari au peste 2000 RON.
  .
  Refugiatii d-lui Ponta vor primi 1117RON – 1185RON pe luna.
  .
  Adica mai presus decat aproximativ 90% dintre oamenii care au construit aceasta tara, uneori muncind si timp de 50 de ani, vechime completa. Ce contributie au avut acesti mahomedani straini la crearea si dezvoltarea Romaniei ?

  • Cica n ai voie Sa I injuri pe musulmani ca esti rasist! Cel Mai mult din istoria lunii mi a placut episodul cand se duc spaniolii Sa I civilizeze pe sud americani, poate ajungem la limita Si l Mai repetam.

   • Cica n ai voie Sa I injuri pe musulmani ca esti rasist
    Mahomedanismul nu e o rasa, e o religie.
    Chestionand o religie nu inseamna ca esti rasist.

 5. Corect, fac perfect francezii, in emirate nu mancam porc ca e interzis in restaurante, asa e legea, ce ar vrea Sa nu mancam porc nici in Europa ca asa vror ei, noi ne adaptam aici Sa se adapteze Si ei acolo… Mama lor de nesimtiti! Da, sunt antirahaturi musulmane implantate in cultura Europeana, asa cum sunt ei antieuropisme implantate in cultura lor. Vrei Sa nu vezi porci, mars in siria! Vrei Sa traiesti in Europa?…atunci Te europenizezi, daca nu, mars in siria! Fugi de razboi cu caciula in mana, ceri azil Si dupa incepi direct cu pretentiile Si eventual proteste…mars in sirea!

 6. Acum chiar sa le satisfaci toate pretentiile in detrimentul nivelului de trai al tarii in care se stabilesc este discriminare!La noi porcul e rege,majoritatea il consuma,fructele si carnea de vita o scumpete,cum sa traiasca ei daca si noi n-avem acces la ele!Sa cer azil politic in tara mea.La noi puscariasii si imigrantii au asigurat un venit mai mare decat a multora dintre noi cei care incercam sa traim cinstit,ce faci cu 750 lei,ce sa faci mai intai,sa mananci,sa achiti utilitati sau sa te tratezi?Francezii culeg ce au semanat, si prea multa libertate e nociva si prost inteleasa,se bat cap in cap civilizatii si culturi diferite!

 7. Numai in romania minoritatile au mai multe drepturi decat majoritatea, asta din cauza ca ne place sa vegetam si sa nu sarin la gatul nimanui cand se ratoieste la noi. Cum ridica un hadicapat tonul cum bagam capul in pamant, marea natie de luptatori. valabil si pt jokeanus si ponta!

Leave a Reply