Dayko, un câine care făcea parte din corpul de pompieri al orașului Ibarra, din nordul Ecuadorului, a murit după o săptămână de epuizare, în care a căutat și a salvat victime de sub dărâmături în urma cutremurului devastator din această țară, relatează ziarul online spaniol ABC citat de Agerpres.

Unitatea la care era repartizat patrupedul a anunțat că, datorită eforturilor lui Dayko, a reușit să salveze 7 persoane din provincia de coastă Pedernales, blocate sub dărâmături în urma cutremurului de magnitudinea 7,8 care a afectat Ecuadorul.

Corpul de Pompieri din Ibarra a specificat pe pagina sa de Facebook că Dayko a murit din cauza oboselii, deshidratării și diferitelor leziuni suferite în operațiunile de căutare printre dărâmături a supraviețuitorilor. În pofida atenției pompierilor și îngrijirii veterinarilor, Dayko a murit joi după un infarct.

“Dayko era un câine din rasa labrador în vârstă de 4 ani, care a intrat la școala canină în urmă cu aproape 3 ani și jumătate și care a primit de-a lungul activității sale numeroase certificate naționale și internaționale”, a scris șeful unității din Ibarra, comandantul Jorge Ortega.

Dayko a fost îngropat în incinta unității, într-o ceremonie la care au participat colegi pompieri și alți câini ai echipei de salvare, se arată în comunicat.

3 COMMENTS

  1. Sunt un mare iubitor de animale … si oameni iubitori de animale si nici nu vreau sa aud, iubesc animalele indiferent de rasa si specie, ma impresioneaza la lacrimi. In birou, am in fata un calendar cu “caini de serviciu eroi” ai Romaniei.

  2. O veste trista, pacat trebuiau sa isi dea seama ca si rezistenta acelui caine are limite si sa nu il foloseasca pana la epuizare -deshidratare . Cainele cel mai bun prieten al omului merita cu adevarat afectiunea, grija si iubirea omului mereu.

Leave a Reply