Intr-un raspuns adresat agentiei nationale de presa Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe isi exprima pozitia in legatura cu fotografia ambasadorului SUA cu steagul secuiesc :

 

“Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor de a se documenta la faţa locului cu privire la realităţile din statul de reşedinţă şi de a avea un dialog cu autorităţile locale. (…) În ceea ce priveşte fotografia la care faceţi referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi. Am transmis aceste considerente partenerilor noştri americani în cadrul unei discuţii cu Ambasada SUA la Bucureşti”, se arată în răspunsul MAE, la o solicitare a AGERPRES.

MAE îşi exprimă convingerea că “asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităţilor din România în ceea ce priveşte drepturile de care se bucură persoanele aparţinând minorităţilor naţionale şi modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie”.

 

14 COMMENTS

 1. Pai sa se duca si Ambasadorul Romainei in SUA si sa faca o poza cu comunitatea mexicana din Texas cu steagul Mexicului… tot asa, ca sa fie la crent cu “existenta unor sensibilitati”.
  se pare ca esti la curent doar daca tii steagul in mana!

  • Si uite asa comunicatul MAE se incheie tot cu noi in defensiva aparandu-ne ca suntem in standardele internationale in privinta minoritatilor !!! De parca desprea aste era vorba.
   Jalnic…jalnic…
   Din ce in ce mai putini profesionisiti si oameni cu coloana vertebrala in MAE ca de altfel in toate institutiile noastre.

 2. Huuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooo panaramelor !!!
  Încă o mostră de hoţie şi infractiuni prin lege! Copiez parte din articol(scuze):
  http://www.stiripesurse.ro/proiect-legislativ-infractorii-pot-fi-iertati-daca-se-autodenunta-in-3-luni-de-la-savarsirea-faptei_1151885.html
  **Mai mulţi parlamentari au depus o iniţiativă legislativă de modificare a Codului penal, în sensul ca persoanele care au săvârşit sau au luat cunoştinţă de infracţiuni de fals intelectual, fals în declaraţii, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi concurenţa neloială să nu fie pedepsite dacă denunţă fapta în cel mult trei luni de la săvârşire şi înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat.
  Propunerea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal a fost iniţiată de 34 de deputaţi şi senatori PSD, PNL, UNPR, neafiliaţi, printre care Elena Udrea, Mădălin Voicu, Eugen Tomac, Ionel Agrigoroaiei, Radu Popa. A fost depusă în 13 septembrie la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.
  Potrivit proiectului, “făptuitorul care a luat cunoştinţă sau a săvârşit sau a participat la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 289 – 292, 297, 301 nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai târziu de 3 luni de la data săvârşirii acesteia. Banii, valorile sau orice alte bunuri care au fost obţinute nelegal de făptuitorul care a efectuat denunţul se confiscă obligatoriu, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent”….**
  Tot infractorii sunt protejaţi prin lege şi păgubitul …cu botul pe labe!
  Bă ‘demenţilor’, cum vine asta: omori omul apoi îţi ceri scuze?
  Halal legi strict pentru creşterea infracţionalităţii, a corupţiei şi muncii la negru!
  La ce mai trebuie procurori şi judecătorii?
  Să se urle în gura mare că a crescut nivelul infracţiunilor, a corupţiei şi muncii la negru şi pe din dos se revarsă incasări din bugetul statului?
  Pentru ce DGIPI sau restul care or mai dacă e liber la distrugere peste tot şi orice prin lege???

 3. Acest domn comanescu dupa acest raspuns ar trebui DEMIS insa CINE sa il demita ???PAPA DE LA ROMA???
  Oare de ce acest ministru sta in genunchi ?cine l-a pus la Ministerul Afacerilor Externe ? americanii? al cui ministru este acest domn pe cine reprezinta el ?in nici un caz INTERESELE ROMANIEI
  Acest individ ori NU cunaste nici ISTORIA ROMANIEI? nici sensibilitatile romanilor din Covasna? si Harghita? ori isi bate joc de SUVERANITATEA SI INTEGRITATEA SRATULUI TERITORIALA A ROMANIEI precazuta in Constitutia Romaniei
  Acest domn este numai o SLUGA NESIMTITA nu a facut absolut nimic de cand este ministru DEMISIA

 4. deci.daca tembelii aia de secui(sa nu generalizam spunand unguri) isi pun steagul pe primarie iese balamuc cu sesizari, dosare etc.daca un la fel de tembel ambasador se fotografiaza cu acelasi drapel este ok.oare cat ii mai pupam in c.r pe acesti emigranti(poporul american) sperand ca in caz de “ceva”,ceva care se va intampla tot din cauza lor ca baga batul prin gardul rusilor mereu,ne vor apara ca pe niste aliati.sa fim seriosi . ne vor vinde la masa verde ca si in ww2.sau caz mai recent ,siria,unde fostii “aliati”au fost vanduti rusilor fara resentimente.

 5. POZIȚIA M.A.E. ÎNSEAMNĂ NIȘTE FRAZE LUNGI, ÎN CEL MAI PUR LIMBAJ DE LEMN CU PUTINȚĂ, CARE NU SPUN ABSOLUT NIMIC.

 6. Ca de obicei MAE sta in genunchi, adica bla, bla,…. raspuns.
  “În ceea ce priveşte fotografia la care faceţi referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi. ”
  In mod normal si cu limbajul asta de lemn daca le place, dar cu pretentii de raspuns diplomatic, MAE trebuia sa ii spuna Dlui Ambasador ca referitor la poza -staff-ul Ambasadei trebuia INAINTE de vizita sa il informeze pe Ambasador ca NU este oportun, recomandat, politico-diplomatic fotografierea Ambasadorului cu diverse steaguri, insemne, ALTELE decat cele oficial recunoscute INTERNATIONAL ca fiind ale Romaniei.
  Cu alte cuvinte, serviciul de informatii si informare al Dlui Ambasador sa isi faca TREABA asa cum trebuie.De data asta nu si-au facut temele!

 7. Dupa ce americanii au luat tot ce au dorit din Ro , acum isi dau arama pe fata in legatura cu adevaratele intentii pe care le au in regiunea noastra ! Din pacate sunt sprijiniti si de cei care ar trebui de fapt sa apere interesul tarii !

 8. aflam din ce in ce mai multe detalii despre vizita lui klemm in covasna si harghita. motivul oficial a fost o donație de cărți pentru bibliotecile județene. cat timp iti trebuie pentru asa ceva? normal cam trei zile ca e greu sa le descarci. inainte de a face celebra poza, mult stimatul si iubitul ambasador, pentru unii, a avut o lunga sedinta “de lucru” cu fruntași ai comunității secuilor, primar, presedinte cj, prefect etc. in cadrul careia ungurii s-au plans ce oropsiti sunt ei in tara asta pe acre o iubesc, ca se simt straini pe pamantul lor , ca vor o autonomie teritoriala si administrativa dupa modelul des invocat din tirolul de sud si, aici e aici, ca au un drapel pe care statul roman nu il aaccepta!!!??? si mult iubitul si stimatul ambasador ce era sa faca saracul ca sa apere drepturile bietilor oameni oropsiti decat sa se pozeze cu acel steag? doar carcotasii astoia nesuferiti vad o linie directoare intre faptele celor doi ambasadori din zona, de la chisinau si bucuresti. cumva noua politica a marelui aliat strategic ne duce cumva spre un nou stat(??!!) gen kosova pe care l-au realizat chiar si cu pretul unui razboui de agresiune contra unui stat recunoscut de onu pe niste motive dubioase si care la tip s-au dovedit la fel de false ca si in cazul “celebrelor” depozite de arme in masa din irakul lui sadamm, alea cautate de atatia ani si negasite inca? dar vorba aia daca aliatul strategic vrea iar noi stam sii pe coji de nuca la cererea lor mai conteaza ce vrea si poporul asta amarat, mai conteaza o constitutie , un dfrept international mai conteaza altceva decat vointa lui, a marelui aliat strategic? iar prosti ca ambasadotul asta klemm sunt destui , asta daca e prost daca nu e altceva la mijloc, asa ca mai bina sa-l intrebam pe brummell ambasadorul britanic in romania ca si el si-a facut celebra poza cu stragul secuiesc si asta de curand!!!! ce coincidenta fatala domle, ce coincidenta!

Leave a Reply