Sper ca dupa experienta militieneasca pe care au trait-o romanii cu Livia Stanciu, noul presedinte al ICCJ sa reinstaureze decenta, statul de drept, principiile democratice si mecanismele constitutionale in cea mai importanta instanta de judecata din Romania.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea judecătoarei Iulia-Cristina Tarcea în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru o perioadă de trei ani.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, între membrii căreia se află şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a votat în unanimitate, săptămâna trecută, ca judecătoarea Iulia Cristina Tarcea să fie propusă preşedintelui Klaus Iohannis ca viitor preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Cristina Tarcea a fost unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al ICCJ.

Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea deţine funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost delegată să asigure, în această perioadă, interimatul funcţiei de preşedinte, după plecarea Liviei Stanciu la Curtea Constituţională.

Tarcea are 54 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1985. Între 1985 şi 1990 a fost avocat în baroul Ialomiţa. Din 1990 a devenit magistrat la Judecătoria Sector 3, Bucureşti. Între 1999 şi 2002 a fost director al Direcţiei Agentului Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Integrare Europeană şi Drepturile Omului din cadrul Ministerul Justiţiei, iar în perioada 2002 – 2004 a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, sub mandatul ministrului Rodicăi Stănoiu. Din 2004, este judecător la instanţa supremă, Secţia Civilă şi Proprietate Intelectuală. Este vicepreşedintele ICCJ din septembrie 2013, fiind numită prin decret prezidenţial pentru un mandat de 3 ani, scrie news.ro

4 COMMENTS

 1. deci: Dna asta a fost adjuncta Liviei Stanciu si a fost si singura candidata. Eu cred ca o sa se schimbe doar posetele din biroul ala

 2. Fost secretar de stat în Ministerul Justiției în mandatul de ministru al Rodicăi Stănoiu (PSD) in momentul venirii sale ca judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2004, a fost susținută de acelasi ministrul de-atunci, Rodica Stănoiu, în pofida contestării sale de către mai mulți judecători, care-i reproșau Cristinei Tarcea că nu are experiență de anvergură într-o instanță superioară, cum ar fi de rangul unei Curți de Apel.

  Asadar legaturi puternice cu guvernul Nastase si PSD.

 3. Hehehe, Radule cu speranta o sa murim! Pana nu schimbam presedintele si Guvernul nu avem ce sperante sa avem, ca orice oameni noi vin, tot ai lor sunt.
  Am mai avut si eu sperante, cand s-a pus sef nou la SIE, cand s-a pus sef nou la DIICOT, si acum Horodniceanu ala ii tine poseta lui Kovesi in loc s-o aresteze pentru inalta tradare.
  Nu Radu, nu exista sperante cu astia. Speranta o sa reinvie cand o sa scapam de ei, daca o sa scapam.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/09/08/scrisoare-catre-judecatorii-din-romania/

Leave a Reply