Procurorii de la Parchetul General au transmis că directorul general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, la instigarea lui Dan Condrea, cunoscând că produsele companiei nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat personalul societăţii care a promovat produsele, inducând în eroare spitalele.

“Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele”, informează procurorii într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Flori Dinu a fost reţinută vineri seara, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Directorul general al Hexi Pharma a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 unde se va judeca cererea Parchetului de arestare preventivă a acesteia.

“Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro. Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 – aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare. Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menţionat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”, mai informează procurorii.

De asemenea, în cauză a fost începută urmărirea penală şi faţă de Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

Reprezentanţii firmei au transmis, sâmbătă, un comunicat de presă în care susţin că Flori Dinu nu a dat nicio declaraţie procurorilor în ultimele 24 de ore, precizând că au informaţii “de la angajaţii companiei că, în cursul zilei de ieri, în urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de producţie că existau, într-adevar, reţete schimbate pentru o parte dintre produse, dar că diluaţia era conform normelor europene de biocizi, astfel încât produsele să fie eficiente”, precizeaza Mediafax.

 

12 COMMENTS

 1. Nu e deturnare de la subiect. Ce m-aş bucura dacă aş găsi măcar 5-10% din înscrisurile pe etichete sau pe ambalajul produselor să fie reale!!!Nici pomeneală, intraţi şi cântăriţi pungile ambalate să simţiţi ceea ce am simţit eu: revoltă şi răzbunare. Să fim serioşi, controalele sunt pe moment dar minunile se ţin lanţ. Mergeţi la magazinele Dragon-shop şi cumpăraţi produse cu bon de casă: ioc. Ăştia de la ANAF se ciorovăiesc cu omul de rând şi marii escroci sunt palmaţi??? Bine că numiţii şi politrucii care candidează non-stop la funcţii cu datorii uriaşe la bugetul statului şi omul de rând cu o sumă minusculă îl terorizează distrugându-l !

 2. Radu, abia acum în emisiunea Danei Grecu, numerologul Mihai Voropchievici dezvăluie metoda prin care calculele mele sunt aproape perfecte de mulţi ani, ştii cum e, dacă nimic nu-ţi merge, toţi îţi vor răul şi nu găseşti înţelegere nicăieri chiar dacă legal ai dreptate, măcar să te fereşti de idioţi/idioate pentru a trăi liniştit, dar mai ajuţi cu sfaturi oamenii care crezi că merită! Culmea, simţi omul fals şi bolnav încît prin bucuria stabilităţii tale interioare îl ajuţi să se trezească din boală(propria-mi experienţă) !
  Pentru cei care vor să-şi completeze cunoştinţele acum au ocazia perfectă!
  O emisiune genială din punctul meu de vedere!
  Dacă ştii drumul propriu, nu ai cum să mai urăşti real!
  E una din cele mai bune emisiuni a Danei Grecu!
  Mulţumesc mult!

 3. Totusi, ca sa declari ca etichetele produselor sunt neconforme nu ar trebui intai sa se faca o analiza la un laborator, cel putin? Si acreditat? Procurorii sunt chimisti, au laboratoare proprii?
  Iar formularea “ofertele transmise unităţilor înşelate” pe ce se bazeaza? Pe formula chimica, netestata, sau pe pretul pe care cred procurorii ca ar trebui pus pe un produs?

 4. D-le Tudor,

  Pai dar unde s-a demonstrat d-le ca “că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete” si ca “etichetele produselor erau in neconformitate cu calitatea produselor”? Cand s-a demonstrat asta, de la ce laborator autorizat exista probe sau dovezi care pot fi folosite ca probe in instant? Sau toate acuzatiile sunt facute doar pe baza “dovezilor” de la Realitatea, B1TV, Tolontan si restul de posturi de propaganda si manipulare. Cu tot respectul, chiar suntem toti tampiti?!

  • Fane, cu toata dragostea pentru conlocuitori (am prieteni, colaboratori, vecini, cunostinte din natia aia…si, oricum, separari pe motiv de etnie sunt dovezi de prostie manifesta… iar, acolo unde ma prind, caut sa nu fiu chiar prost in manifestare:)), scuteste-ne de manele p-aici ! Nu d-altceva, da’ zic ca e reclama, si dar, dreacu’, drumu’ la “manelarie”… si “boxele mele carte nu stie”, da’ nici d-astea cu “cocliti” n-au cum sa redea !
   Totusi, ca sa-ti demonstrez ca esti in afara subiectului (out off topic, cum spuneai in postari anterioare… ca la bassseasca a mare:))), ce-ar fi sa-ti pun Vendetta cu Udo p-aci !? Sau “Balls to the wall”, d-acelasi autor !? Da-o dracu, nu esti nici spiritual, nuci subliminal, punandu-ne d-astea cu “sorinel pustiu” (un “pusti” d-o-seama cu matusalem, daca judecam dupa o poza pusa in alta locatie p-aici !) Inteleg ca-l respecti pe dl. Tudor; stiu si ca se poate apara singur (are butonul de “delete”, e stapan la el acasa:))).
   Te rog, nu ne mai chinui cu link-uri d-astea… eu nu intru, da’ sa-l faci pe manelist vreun vizionar la ce se intampla !?! Hai, bre, ca ne tampim zilnic !
   (Si, ca sa fiu direct : punand d-astea, singura dovada e ca bati campiile… aia nu “dovedesc” nimic… ai nici amuzant n-ai cum sa fii, cu “sorinel pustiu”… crede-ma, iti pun niste “umoristice” cu Angus Young, de ne comentezi dupa ca e din Grupul Bindelberg;)))
   Bun, am inteles ca esti fanu’ alora; nu trebuie sa ne-o dovedesti, pastreaz-o pentru tine… ca ramane d-l Tudor doar cu d-astea “de jmecherie”…. si-o fi pacat sa faceti dialog in doi:)))

 5. România o ţară distrusă!
  Motivaţii:
  – Orice ţară civilizată are educaţia, învăţământul şi cercetarea în evoluţie pozitivă,
  – În orice ţară civilizată sănătatea populaţiei e respectată total,
  – Tot în ţările civilizate orice loc de muncă e respectat cu toate drepturile şi obligaţiile,
  – În orice ţară civilizată se respectă programul de lucru de la 6 ore la 8 ore cu pauză de masă,
  -În nicio ţară civilizată nu am auzit ca să se dea zile libere prin lege când au chef şi interes politicienii pentru a-şi motiva incompetenţa şi chiulul de la locul de muncă,
  – În nicio ţară civilizată ocupanţii de scaune şi funcţii de decizie nu se plîng precum milogii de neputinţă,
  – În nicio ţară civilizată nu am auzit că interesul naţional e de buzunar sau buzunarul propriu,
  – În nicio ţară nu am auzit ca terenurile şi pădurile să fie considerate prin impunere”bun de vânzare” chiar dacă dezastru e inerent, pedepse zero şi fără comentarii !
  – În nicio ţară civilizată nu am auzit ca proprietarul real să fie obligat de a pune la dispoziţie proprietatea în interesul străinilor sau scos din casă ”proprietatea e un moft” pentru îmbogăţirea injustă şi fără temei a escrocilor!
  – În nicio ţară civilizată politicienii chiulesc sau cheltuiesc finanţele după moftul şi cheful lor,
  – Nu am auzit atîta ură şi violenţă în nicio ţară civilizată cum este în România şi e în creştere,
  – Nu am auzit în nicio ţară civilizată despre complicitatea autorităţilor cu ucigătorii la comandă precum se simte în România în ultima perioadă,
  – În nicio ţară civilizată nu am auzit despre politica impunerii de a alege metoda de a teroriza omul cum se practică în ultimii ani până la decesul persoanei !
  – Nu am auzit în nicio ţară civilizată ca infractorii dovediţi şi pedepsiţi să fie lăsaţi în libertate pentru a continua infracţiunile, sau pedepse cu suspendare!!! Se pare că ţara noastră e suspendată prin agăţare în reverul hainei unor escroci internaţionali prin complicitate cu scăunari din România! Aceştia nu pot fi pedepsiţi??? Nu cumva mirosul genocidului s-a oprit la poarta anchetatorilor şi pedepsitorilor ???
  – Acum pentru că ”sfidarea” Rusiei merge pe intimidare verbală, ştiind că unităţile militare şi corpul milităresc s-au redus drastic, se invocă apărarea ţării dar nu uită să trimită peste 1.000 militari în teatrele de război ale altora, România nu are nevoie de apărare terestră, haosul bate la uşă cu aşazisul războiul aerian! Gândiţi-vă în ce stadiu s-a ajuns prin mentalitatea limitată a pupăcioşilor care au aruncat ţara întrun mare coş de gunoi al lumii în care nu mai contează viaţa şi nivelul de trai a omului! Nu ştiu de ce au fost deacord cu revitalizarea tratatelor antice în anii 2000 în spatele cărora erau ascunse criterii distrugătoare pentru ţară şi naţiune!!! Se ştie despre cine e vorba!
  – Reforme în bătaie de joc pe toate planurile şi distrugătoare din toate punctele de vedere, încît la momentul de faţă cred că e aproape o lună de zile libere prin lege şi nimeni nu vrea munca reală productivă a profesionistului angajat! Ce se va întîmpla cu elevii sau bolnavii în zilele libere legale aprobate cu chef şi moft de guverne? Rămân în voia sorţii ??? Mai rezistăm ca naţiune şi ca ţară pînă în anii 2023-2024 cel mult? Nu cred! Mai bine ar fi ca fiecare dintre noi să ne vedem de viaţa noastră, problema e tineretul 99% care e terminat psihic şi nu are nicio ieşire sau nu găsesc luminiţa care să le arate drumul real, societatea bolnavă ocupantă a funcţiilor înalte deja i-a aruncat în nedemnitate prin reformele impuse şi eternele încercări zilnice distrugătoare!
  Omul de rînd şi maşinile sunt sancţionate,
  Întrebare:
  – Autorităţilor când le vine rândul ? …never ever !

Leave a Reply