Azi se face o saptamana de cand patronal Hexi Pharma Dan Condrea a murit intr-un accident de masina.

Singurul lucru cert pe care-l stim e ca nu stim nimic sigur.

Au aparut o sumedenie de intrebari esentiale despre moartea lui Condrea si activitatea Hexi Pharma.

Vom incerca la Punctul de intalnire sa enumeram intrebarile numeroase si sensibile.

Sa vedem cine raspunde…

9 COMMENTS

 1. Poate chemati niste experti in domeniile care s-au intersectat cu acest eveniment pt ca de politicieni diletanti si parerologi ori invitati de profesie,asazisi investigatori ni s-a acrit …Tot aia,numai aia ?!? De ce presa apeleaza doar la astfel de persoane,dincolo ca ei spun pe post doar lucruri pe placul publicului dintr-un anumit spectru politic asta nu serveste cu nimic ideea de profesionalism si de apropiere cat mai multa de adevar.Va multumesc.

 2. Am si eu intrebari ca simplu cetatean :
  1.incadrarea juridica e insuficienta.Cine raspunde de infractiunile din domeniul contractelor de achizitii publice ale Hexipharma, avand in vedere produse neconforme ?
  2.Ce autoritate publica a semnat cu aviz favorabil pt. ca .produsele Hexipharma sa fi comercializate/ achizitionate ?
  4.Care autoritate publica raspunde pt. calitatea produselor biocide ?Neglijenta grava ?Complicitate ? Ar trebui lamurite aceste aspecte pt ca firma nu intra pe piata fara controlul autoritatilor.

 3. In afara de stirile pe surse si declaratiile unor martori, institutiile abilitate au dat ceva comunicate pe aceasta tema ? Am inpresia ca nu, au alimentat tot felul de surse cu informatii neconcludente si contradictorii ca toata mamaliga sa fie perfecta iar, noi cetatenii sa credem tot felul de enormitati.
  Stim in schimb un singur lucru in spitalele romanesti se moare pe capete din cauza unor infectii mai mult sau mai putin stiute iar, pacientii in varsta care trec de usile spitalelor au cu totii sansa ca de acolo sa iasa cu picioarele inainte. Este o constatare stiuta de multi insa nimeni nu are curajul sa ia taurul de coarne si sa intrebe factorii de raspundere daca aceasta este o politica de stat, ca toti batranii intrati pe usile spitalelor sa nu mai iasa vii de acolo iar, statul sa plateasca cat mai putine pensii spre deloc. Tinerii sa munceasca ca niste sclavi, ore multe de lucru, retributii mici in comparatie cu munca depusa si iesitul la pensie sa se faca atunci cand salariatul va fi dus pe ultimul drum. Democratie originala si experimentala.

 4. Degeaba se ”schelălăie” PDL-iştul din platou, Radu, nimeni nu-i mai bagă-n seamă, vezi vocaliza ”cocalarului”: poporul nu ştie că sunt alegeri săpt. viitoare! Nu se primesc pliantele sau la vedere, în faţa lor, le aruncă la coş mototolite! Normal că moaca li se schimonoseşte. Cred că mai mult de jumătate din pliantele care trebuiau plasate oamenilor, au rămas la candidaţi sau au ajuns direct la container!
  Pont: chiar dacă omul primeşte pliantul viitorului aleso-votat, nu îl va vota! Încă se mai ştie şi se mai vorbeşte, se mai aminteşte între oameni mizeria cu tăierea salariilor şi parte din pensii, cât au suferit oamenii şi cât suferă că nu au din ce trăi! Nu vă puteţi închipui! Şocul după alegeri va fi uluitor! Doar dacă fac turism la alegeri vor cîştiga anumite partide sau politicieni. Garantat 200%

 5. Wauuu! Ce scrisesem eu de viitorul lui Guccifer???
  Să auzi şi să nu crezi cînd scriu previziuni chiar în ziua cînd i-au avizat extrădarea!
  Bravo lui !

 6. PSD doreste sa il înlocuiască pe fanariotul slugoi Zgonea cu fanariotul slugoi Ponta
  Ambii sunt parveniți detinatori de diplome dubioase , ambii sunt slugile “câmpului tactic” al ambasadei SUA , ambii executa liste cu comenzi anti-romanesti sau actiuni de lobby precum Ponta cu Lista lui Barosso , documentul Coabitarii Base-Ponta-Ghittenstein din 2012 , asumarea de catre Ponta a propunerii Kovesi si Bica in 2013 , lobby Chevron si RMGC ..etc

 7. Am senzatia ca cineva incearca sa-l gaseasca pe Condrea tap ispasitor si sa ne abata atentia in incercarea de a acoperi mafia din sanatate. Este de inteles ca acum sa rabufneasca si spitalele sa colcaie de infectii nosocomiale, pana la revolutie spitalele erau cat de cat mai noi, se mai respectau regulile de igiena, acum sanatatea este doar un simplu comert, se invart multi, multi bani si pacientul este ultimul care este luat in seama in aceasta ecuatie. Daca spitale nu s-au construit in schimb uitati-va la corpurile de control CAS, DSP etc (sunt o gramada), uitati-va ce sedii frumoase au si ce salarii uriase. Acum vad ca mortul este de vina pentru toate, sa nu uitam ca Hexipharma este producator , cu o formula proprie de solutii dezinfectante si nu importator, cum am inteles ca este Al Carina, care importa solutiile cu certificatele de analiza, la fel ca si medicamentele marilor firme, si nu au obligatia sa verifice inca o data asa cum nu veriifici nici Pfizer, nici Bayer sau multe alte firme mari de medicamente, sunt prea mari ca sa-si permita sa dilueze solutii sau sa nu respecte formula medicamentelor si oricum se verifica in tarile respective inaintea de punerea pe piata a medicamentelor, si se face o verificare temeinica, in laboratoare utilate adecvat. Tot acest scandal a pornit de la Tolontan care a prezentat niste buletine de analiza, dar eu din cate stiu ICECHIM nu are tehnologia necesara sa faca aceste analize. Ma mai mira ca s-a decis sa se infiinteze laboratoare de analiza, dar ma intreb pentru ce? Noi avem foarte putini producatori de medicamente si solutii dezinfectante, sistemul prin legislatie si prin birocratie a avut grija sa elimine producatorii nostrii, fabricile de medicamente s-au inchis sau au fost preluate de alte firme, de Cantacuzino ce sa mai vorbim. Dar daca vrei sa-i verifici pe toti, si producatorii nostrii (ca Hexipharma) si importurile (ceea ce nu am auzit nicaieri intr-o alta tara) atunci ICECHIM este suficient, are personal specializat singurul lucru necesar ar fi sa-i dotezi laboratoarele cu tehnologia necesara si abia dupa sa-l acreditezi, sau hai sa zic, mai construieste un laborator sa ai doua ca sa confrunti, dar cred ca ar fi mai ieftin ca atunci cand ICECHIM are dubii (asta dupa ce este dotat cum trebuie) sa trimiti proba la laboratoarele de afara. Adica lasam spitalele in halul in care au ajuns si construim in schimb laboratoare.
  As vrea sa aud cum construim spitale. In general celelalte tari, tocmai datorita acestor infectii construiesc spitale noi, bacteriile odata instalate si scapate de sub control, nu prea mai ai cum sa le elimini.
  Vazand cifra de afaceri a Hexipharma pot spune ca in domeniul farmaceutic este maruntis. Vazand contractele nici acolo nu mi se pare ceva anormal din moment ce numeri pe degete firmele distribuitoare de dezinfectanti din tara.Uitati-va la contractele facute de marii nostrii distribuitori, in spitale, pe programe mari de diabet, oncologie, etc, o sa intalniti cam aceiasi distribuitori iar sumele de bani sunt imense, asta pentru ca micii distribuitori, ca si micile farmacii au disparut deoarece nu au suportul financiar necesar sa-si sustina activitatea cand statul iti plateste facturile dupa un an sau chiar mai bine. Condrea, intr-adevar, cu facturile astea mititele nu prea are cum sa justifice milioane si milioane de euro din conturile de afara, si nici cei 100000 de euro lunar, dar as vrea sa stiu daca dovezile sunt prezentate tot de Tolontan. Eu cred ca Condrea s-a bagat in ceva care l-a depasit, a pierdut controlul afacerii si cand a incercat sa se impotriveasca cineva la eliminat. Este doar o ipoteza.
  Ceea ce mi-as dori sa vad la televizor cu adevarat este un reportaj despre mafia din spitale, despre nepasarea personalului medical, despre sumele mari care dispar, despre spagile mari care se dau nu numai ca sa faci contracte ci chiar ca sa-ti primesti si banii pe facturi mai repede, si unde sunt implicati de la asistenta sefa, medici de sectie pana la directorii de spital, despre mentalitatea lor de a-si trata pacientii pe care oricum ii trimit la farmacie sa-si cumpere medicamente, despre mizeria din spitale si nepasarea cadrelor medicale de a respecta regulile de igiena. 90% din infectii dispar dupa curatenia normala si abia apoi urmeaza dezinfectarea. A-ti vazut asa ceva in spitale? Reprezentantii de vanzari ai firmelor mari de medicamente sau ai distribuitorilor credeti ca se duc la medici numai cu calendare, pixuri, halate, mostre de medicamente etc ? Hai sa fim seriosi.

 8. Revin cu inca cateva probleme care ma nedumeresc.
  Cum au calculat procurorii prejudiciul? Contractele sunt contracte de principiu, se pot face chiar si pe cativa ani, tocmai pentru ca plata se face atat de tarziu, tu ca producator sau distribuitor iti ajustezi productia sau importi marfa in functie de necesar, deoarece tu platesti imediat iar spitalul daca are un consum mai mare decat cel preconizat si tu nu ai marfa este liber sa apeleze la alt depozit. Prejudiciul se poate calcula anual, pe facturi si nu pe contracte, scazand banii pe care nu i-ai primit de la stat, dar totusi cum poti calcula prejudiciul daca tu nu poti demonstra nimic din urma si care a fost momentul cand s-au folosit solutii diluate,
  In al doilea rand ma nedumeresc atatea capete de acuzare si asa cum stim ca se misca justitia, eu una nu mai sunt la prima tinerete si ma intreb daca mai apuc sa vad rezultatul, in incercarea de a demonstra sau demonta atatea capete de acuzare.
  In al treilea rand nu auzim nimic de audierea celei de a doua sotii, care ar fi trebuit sa fie prima chemata in primul rand in calitate de sotie asa cum se obisnuieste si in al doilea rand tocmai pentru ca este actionar la firma si sunt atatea intrebari care planeaza asupra ei.
  Auzim toate prostiile pe surse dar despre asta nimic.
  Am senzatia ca suntem manipulati special, inclusiv media, si facem o mie de supozitii, tocmai pentru a ascunde adevarul si a deturna atentia de la adevaratii vinovati deoarece infectile in spitale au iesit de sub control cu mult inainte ca Hexipharma sa se infiinteze.

Leave a Reply