Pragul saraciei : 530 lei pe membru de familie

15
6120

Milioane de români sunt săraci sau în pragul sărăciei. Potrivit Rovanei Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, “pragul sărăciei relative în România este de 530 de lei pe membru de familie”.

 

15 COMENTARII

  1. Mulţi nu au înţeles dacă se corelează grila de ajutoare la gaz-lemne pentru cei care, acum au pensia cu 5 lei mai mare decît grila hotărîtă pentru primării. Pentru 5 lei în plus la pensie, nu mai pot beneficia de ajutor la încălzire mulţi pensionari singuri. Cum rămîne???

  2. Saracia vine la pachet cu boala (fizica si/sau mentala) si cu lipsa de educatie (analfabetism, necunoasterea drepturilor si obligatiilor cetatenesti, etc). Asta e un pericol pentru securitatea nationala cel putin la fel de real cum e amenintarea terorista.

    Cu toate astea nu vad sa se agite nici SRI-ul, nici mass media. Nu stiu care e explicatia pentru care SRI-ul ignora aceasta amenintare, dar cred ca este evident motivul mass media: Romania mai are foarte putini jurnalisti adevarati – restul sunt “acoperiti”, sclavi nevertebrati sau circari.

    Ce sa mai zic de popor, care dupa zeci de ani in care a fost cobaiul unor studii socio-comportamentale de amploare, raspunde din ce in ce mai bine la comenzi…

    NOTA: cele scrise mai sus sunt un pamflet. Pamfletul saraciei…

  3. Subiect 28 ani
    Leafă lunară 900 Ron
    Rămân cu 300 pe mâncare
    Credit la bancă 0
    Vicii 0
    Economii personale-5-25 lei pe lună
    Locuință proprie 0,stau cu părinții care sunt bolnavi și pot muri oricând
    Buget cheltuieli neprevăzute 0
    S-a spart o conductă,reparații 500 Ron
    Sumă disponibilă pentru reparații 300 Ron plus mâncare oricum săracă 200 Ron până la salar din pensia părinților
    Luna asta am suferit o pierdere de 150-300 Ron

  4. Terorismul bate la poarta Europei! Vin musulmanii si ne omoara, ne taie, ne iau ostatici. Avem nevoie de 2% pentru aparare si asta minim, avem nevoie urgenta sa implementam legea Big Brother si trebuie sa marim si bugetul serviciilor secrete ca altfel fundamentalistii islamici isi vor face de cap! E prapaaad!!!

    Cui ii pasa de pragul saraciei din Romania?

    Am intrat in NATO, am intrat in UE! In sfarsit au venit americanii! Astfel, Romania a ajuns cea mai bogata tara din Europa! Toata lumea din Romania, se poate bucura de un salariu lunar de doar 10 milioane lei vechi si foarte obositi. Ce iti poti dori mai mult de la viata?!!! Viataaaaaaa…

    P.S.: Astia se vaita de bani, ca sunt saraci, dar daca iesi pe strada sunt blocaje rutiere dreac, e full de masini cu incepere de la ora 09.00-14.00, full de blocaje rutiere si masini care se invart in toate partile pe strazi, la o ora la care toti oamenii ar trebui sa fie la munca dreac. In occident intre aceste ore, e pustiu pe strazi! Iti cer aia actele daca te vad pe strada dreac. La noi toata lumea “munceste” pe strada. Viataaaaa…

  5. Pe vremea lui Ceausescu invatamantul era obligatoriu, in ziua de azi sunt foarte romani care habar n-au sa scrie corect in limba nationala. Pe vremea lui Ceausescu, in fabrici, uzine, intreprinderi, angajatii erau indoctrinati obsesiv cu norme si reguli de organizarea muncii etc. In ziua de azi daca te duci in orice centru de profit al economiei patriei (firme private, institutii bugetare sau orice alte forme), vei observa ca majoritatea “managerilor” si angajatilor se dau cap in cap prin firma ca ursul Baloo care se dadea cu capul de pomii din padure la ricoseu, pentru ca nu gasea iesirea din padure (era distrus mintal). Pe vremea lui Ceausescu, se descoperise propaganda de partid, cu binecunoscutele conferinte ale lui nea Nicu, cu sedintele de partid, cu mitingurile si manifestatiile, cu programul de 45 de minute la televizor. Se urmareau cu alte cuvine diferite procedee si modalitati de spalare a creierului, de indoctrinare a populatiei si a cetatenilor, astfel incat sa nu mai gandeasca si sa devina comunisti din reflex. Cu toate astea, dupa decembrie ’89, toti si-au bagat toate picioarele in comunism, in toate normele si doctrinele cu care vroiau aia sa le spele creierele si sa ii conditioneze, adica nu s-a lipit absolut nimic de ei.

    Asa incat, cu tot invatamantul obligatoriu, cu toata organizarea muncii si de partid, cu toata propaganda si indoctrinarea si cu toate tacticile de spalare a creierelor, cu toate astea observam in zilele noastre la doar 25 de ani de la revolutie (adica nu foarte tarziu), ca de romani nu s-a lipit nimic, majoritatea habar n-au sa scrie in romana, habar nu au de organizare, de logica, toti contesta pe toata lumea, dau la intors orice (in Romania 45% din populatie crede ca Soarele se roteste in jurul Pamantului!!), habar n-au de cultura generala (istorie, geografie, literatura, fizica etc.). Concluzia e ca, mai puternic decat orice, decat invatamantul obligatoriu, indoctrinarea, spalarea creierului, predarea organizarii socialiste etc., mai puternic decat toate astea este instinctul. Adica, atunci cand dispare conditionarea, toti cei cu care se incerca a fi conditionati, se vor intoarce la reflexul lor natural. Care reflex, la romani, in ce consta?! Pai, romanii provin din 93% populatie rurala, adica isi au majoritatea originile la tara, stiut fiind ca taranul roman este si a fost conservator. Adica, el isi conserva traditiile si obiceiurile mostenite, fiind singurele valori in care avea incredere. De aceea, tot ce aparea nou, lui ii crea neincredere, nesiguranta, pentru ca era ceva necunoscut, taranul preferand in general doar ceea ce el stia. Astfel, noi am revenit la tarania cu burghezi si cu iobagi (10 milioane lei pe luna), din perioada interbelica, moment istoric in care tara noastra era eminamente agrara, adica aprox. 90% din populatie se ocupa cu agricultura, in rest mai existand un procent de aprox. 10% mestesugari (tamplari, pantofari, cojocari etc.). Din asta s-a compus si se trage marele si bravul popor roman. Privind retrospectiv, unde am fi putut ajunge?!! Poate doar, cel mult, unde am si ajuns.

  6. oamenii trebuie sa stie ca investitia in educatie si incurajarea muncii sunt cele mai importante solutii de a iesi din saracie. toti oamenii aia saraci nu isi pot sustine copiii la scoala si pe termen lung romania se va falimenta. pe fondul sporului demografic negativ si cu o populatie tot mai needucata, tara asta va fi scoasa la vanzare, sau vom importa chinezii cu tot cu familii.
    daca guvernele vor continua cu politici de pomeni, faina, ulei , bani acordati aiurea ca ajutoare, investitii pe autostrazi de 8 miliarde de euro kilometrul si alte investii idioate, protejarea evazionistilor etc, nu va mai avea cine sa plateasca pensiile in curand.

    stiti cu toti de cazul cand intr-o comuna din botosani, asistații social refuza locurile de munca.

    poate ne concentram si pe la televiziuni pe probleme serioase.

    VREM IMPLEMENTATE PROGRAMELE: AJUTOARE CONTRA MUNCA ! CARTI PENTRU TOTA LUMEA !

    • Ai dreptate. Iar poza de mai sus e sugestiva. Un om normal, isi face si niste calcule economice inainte de a face un copil.
      In schimb, ca o ironie amara, avem un presedinte cu o vasta experienta in “traficul” cu copii.

  7. S-o creadă cine-o vrea! Pragul sărăciei în România este de 300 de euro lunar! Ia să vedem câți își pot achita factura de căldură lunar, sub venitul ăsta, și să mai și mănânce, să-și ia medicamente, să se-mbrace etc.?
    Un salariu minim ar trebui să fie de cel puțin 500 de euro, iar o pensie minimă de minimum 400 de euro! CA să asiguri un trai decent!
    O să zică lumea că nu se poate! Ba da, dacă patronii care țin muncitori la negru pe salariul minim pe economie se duc mai rar în concedii sau la shopping în Dubai și alte locuri exotice! Să mărească salariul unui angajat cu 2 milioane lunar nu poate, da’ să spargă 10 milioane într-o seară la restaurant, aia-i ușor!
    Or să sară-n sus bugetarii, că nu se poate! BA SE POATE! Pentru că statul își ia înapoi cam 80% din fondul de salarii ca taxe și impozite, doar 20% mai rămânând în buzunarul angajatului! Din cei 20% își recuperează încă 24% prin TVA (cu excepția pâinii), mai rămân vreo 16%. Din ăștia, mai recuperează statul prin alte taxe, accize și impozite cel puțin 75% din ce a mai rămas, restul fiind pierdere nu din vina angajatului, ci a evaziunii fiscale!
    Pe de altă parte, omul având mai mulți bani, sunt încurajate producția de mărfuri și comerțul! O fi rău așa?
    La privat, treaba-i doar UN PIC mai complicată! Pentru că prețurile sunt la maximumul suportabilității, așa că, cine vrea să mai facă afaceri, ține prețul și își schimbă mașinile mai rar, nu-și mai ia Lamborghini ci BMW, nu-și mai ia ultimul răcnet de Opel ci Logan ș.a.m.d.! Cine nu poate să își mențină afacerea și să dea și salarii decente având și prețuri omenești, poate că NU MERITĂ să facă afaceri! Deci, rămân doar competenții, mai scăpăm de toți analfabeții cu cruci de aur la gât de le cade capu’! A FI PATRON nu e doar o ocupație pentru șmecheri, șmenari, țepari… Se fac FACULTĂȚI pentru management, da’ noi promovăm maneliștii din Ferentari ca patroni…

  8. Acum, ar trebui, de fapt, obligatoriu, cei care au hotărît ca nivelul pensiilor în majoritate să fie sub orice critică, să fie ei ca persoană incluşi prin lege sau ordonanţă, să aibă acest nivel de trai, să vedem dacă le convine…nu cred că se va întîmpla, dar e o idee foarte bună, nu?

  9. Cred ca madam Plumb are o problema daca considera ca o familie care are 540 lei pe cap de familie este bogata .
    Ceea ce au facut cu alocatiile se numeste discriminare si Avocatul Poporului doarme pe el sau nu are copii sub 18 ani

Leave a Reply